Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رستگاری گفت: با اجرای موفقیت آمیز طرح‌های کاهش آلودگی هوا پیش بینی می‌شود تا ۵ سال آینده هوای تهران از وضعیت بحرانی خارج شود. تاریخ انتشار: 09:56 - 10 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۶۱۷۲

محمد رستگاری، معاون نظارت و پایش هوا سازمان حفاظت محیط زیست شهر تهران، در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، با انتقاد از بی توجهی به بحث آمایش سرزمین در کشور، عنوان کرد: به دلیل نبود آمایش، ۲۰ درصد از جمعیت کشور در استان تهران ساکن شده اند در حالی که این استان نزدیک به یک درصد از مساحت کشور را تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رستگاری ادامه داد: افزایش جمعیت منجر به رشد ساخت و ساز در شهرک‌ها و شهر‌های اطراف تهران است. در واقع باید تدابیری اندیشیده شود که جمعیت تهران با این سرعت افزایش پیدا نکند تا تبعات حاصل از آن در استان تهران قابل مدیریت باشد.

معاون نظارت و پایش هوای سازمان حفاظت محیط زیست تهران ساخت و ساز‌های بی رویه در منطقه ۲۲ را برای هوای تهران مضر دانست و اظهار کرد: قرار است در این منطقه نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر ساکن شوند و با توجه به این جمعیت ۳۰۰ هزار خودرو در منطقه تردد می‌کنند که آلودگی متمرکزی را در آن منطقه ایجاد می‌کند.

رستگاری در ادامه خاطر نشان کرد: آلودگی هوا در منطقه ۲۲ با توجه به جهت وزش باد، مستقیما وارد تهران خواهد شد و قطعا این ساخت و ساز کیفیت هوای کل تهران را تحت تاثیر نامطلوب قرار خواهد داد، همانطور که رشد بالای جمعیتی در شهریار و پرند بر هوای تهران اثر گذار است.

وی تاکید کرد: متاسفانه برای حل مشکل جمعیتی و نیاز مسکن تهران به راه حل‌های سطحی متوسل شده ایم و در منطقه ۲۲ مسکن ساخته ایم در حالی که باید برای رشد طرح جامع شهر تهران و ساخت و ساز در آن برنامه مدونی ایجاد کنیم که مسئولیت اصلی بر دوش کمیسیون ماده پنج شهرداری است.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست تهران به روند کاهش آلودگی هوای تهران اشاره کرد و گفت: بر اساس سنجش کیفیت هوای تهران در سال ۹۰، هوای تهران در ۶۰ درصد از ایام سال آلوده بود. هر سال با برنامه ریزی شاخص آلودگی هوا کاهش یافته است. البته بارندگی و باد‌های خوبی که وجود داشت در کاهش آلودگی موثر بود، اما اگر این برنامه وجود نداشت بارندگی نمی‌توانست تا این میزان اثرگذار باشد.

رستگاری عنوان کرد: با توجه به توسعه ناپایدار شهر تهران و وضعیت اقتصادی ایران اگر برنامه‌های کاهش آلودگی با همین روند ادامه یابد می‌توان پیش بینی کرد تا ۵ سال آینده تهران از حالت بحرانی خارج خواهد شد.

وی از خودرو‌های دیزلی و موتورسیکلت‌ها به عنوان منبع اصلی آلودگی هوا نام برد و اظهار کرد: باید همزمان با تولید موتورسیکلت‌های جدید، قدیمی‌ها از دور خارج شوند. خوشبختانه محیط زیست موفق شد از شماره گذاری موتور سیکلت‌های کاربراتوری جلوگیری کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محیط زیست شهر تهران هوای آلوده آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۵۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (چهارشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _چهارشنبه هشتم فروردین_ اکنون شاخص کیفیت هوا با عدد ۴۷ در شرایط پاک (سبز) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه سنجش کیفیت هوا در ایستگاه‌های فیض با شاخص ۷۳، پارک زمزم با شاخص ۶۱، رهنان و ولدان با شاخص ۵۴، در موقعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های کاوه با شاخص ۴۹، زینبیه با شاخص ۴۷، انقلاب با شاخص ۳۸، دانشگاه صنعتی با شاخص ۳۷، میرزاطاهر با شاخص ۳۲، کردآباد با شاخص ۳۱، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۲۹، فرشادی با شاخص ۲۷ و سپاهان‌شهر با شاخص ۲۰ در موقعیت پاک (سبز) قرار دارد.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۴۷ در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، ایستگاه‌های خرازی با شاخص ۸۵ و احمدآباد با شاخص ۶۵ سالم (زرد)، پروین با شاخص ۴۰ در وضعیت هوای پاک (سبز) است.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که قهجاورستان با شاخص ۷۰ و مبارکه با شاخص ۵۳ سالم (زرد)، خمینی‌شهر با شاخص ۳۵ و شاهین‌شهر با شاخص ۴۶ پاک (سبز) ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهرهای کاشان، زرین‌شهر، سجزی، نجف‌آباد و دولت‌آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش‌آگاهی هوا، بررسی نقشه‌های هواشناسی بیانگر جوی به نسبت پایدار طی امروز و گذر موج در وقت پنجشنبه از روی استان است، بر این اساس وضعیت جوی در بیشتر مناطق صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد به نسبت شدید تا شدید و احتمال گردوخاک پیش‌بینی می‌شود، طی روز پنجشنبه در سطح استان افزایش ابر و وزش باد به نسبت شدید تا شدید و از ساعات بعدازظهر بارش‌های بهاری و احتمال رعدوبرق مورد انتظار است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن ( O ۳)، دی‌اکسید نیتروژن ( NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد ( SO ۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون ( PM ۲.۵) اندازه‌گیری و به‌طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 739585

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوا در دهمین روز فروردین ۱۴۰۳
  • وضعیت «قابل قبول» هوای تهران ادامه دارد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای خرمشهر در وضعیت بسیار ناسالم
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای تهران قابل قبول شد
  • عباسی، استاد اقتصاد دانشگاه مریلند: فاصله اقتصاد ایران با ترکیه و عربستان در حال افزایش است/باید بتوانیم تورم را به زیر 20درصد برگردانیم// عبده تبریزی: ایران پتانسیل خروج از وضعیت فعلی را دارد/ در همین نظام هم کم تنش تر با هم زندگی می کردیم
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق