Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- جشن شکرگزاری برداشت غوره با هدف معرفی چهار اثر ناملموس ملی منطقه دشمن زیاری و با حضور مسئولان اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان فارس در شهرستان ممسنی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان فارس، در جریان برگزاری جشن شکرگزاری برداشت غوره (یاقوت سبز) دشمن زیاری، از طرح یادبود آثار ناملموس ملی شده منطقه رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این مراسم همت محمدی مسئول امور فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی فارس در مورد اهمیت منطقه دشمن زیاری اظهار کرد: «این منطقه از چند جهت اهمیت دارد؛ دشت ممسنی سابقه‌ای هفت هزارساله دارد و بر اساس مطالعات باستان‌شناسی آثار فراوانی از دوره‌های تاریخی و پیش‌ازتاریخ در این دشت شناسایی‌شده است.»
او ادامه داد: «در بخش‌های مختلف شهرستان ممسنی مانند بخش دشمن زیاری سابقه حضور انسان به چند هزار سال می‌رسد که پس از حمله‌های متعدد در طول تاریخ به ایران بخشی از مردمان ساکن در دشت‌های ممسنی به دشمن زیاری مهاجرت کردند و با خود فرهنگ غنی، آداب‌ورسوم، سنت‌ها و مهارت‌های مختلف را - که امروزه آن را میراث ناملموس می‌نامیم- انتقال دادند.»
محمدی میراث ناملموس را مهم خواند و بیان کرد: «یکی از رسالت‌های ما علاوه بر حفاظت از آثار ملموس همانند بناها، تپه‌ها و دیگر آثار تاریخی، تلاش برای حفاظت از داشته‌های فرهنگی ناملموس است.»»
او گفت: «وقتی اثر ملموس یا ناملموسی در فهرست آثار ملی ثبت می‌شود باید اهمیت آن برای مردم بازگو شود چون این مردم بوده‌اند که سال‌ها این آثار را نگهداری کرده‌اند و سازمان‌های دولتی تمام تلاششان برای حفاظت آن است و برگزاری این دست جشنواره‌ها برای آثار ناملموس درواقع راهی برای حفظ این آثار به شمار می‌رود.»
مسئول امور فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی فارس تصریح کرد: «منطقه دشمن زیاری دارای جاذبه‌های طبیعی بسیاری است. وجود بزرگ‌ترین تاکستان‌های دیم کشور در منطقه دشمن زیاری یک ظرفیت بالفعل است که با ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی‌ این ظرفیت پررنگ‌تر خواهد شد.»
او با اشاره به ظرفیت بالای جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی در منطقه دشمن زیاری بیان کرد: «چهار مهارت ارزشمند ثبت‌شده این منطقه ازجمله: مهارت شیره‌پزی سنتی یا دوشاب گیری، مهارت تهیه حلوای سنتی میده، مهارت تهیه آب‌غوره سنتی و سورو خوانی بخش از توانمندی‌های فرهنگی این منطقه به شمار می‌آیند.»


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: جشن شکرگزاری برداشت غوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۰۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی ازنسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در حاشیه رونمایی از این آثار گفت: این مراسم با توجه به وجود نسخ خطی نفیس در گنجینه موزه بزرگ خراسان و به مناسبت روز بزرگداشت «ابومحمد مشرف‌الدین مصلح بن‌عبدالله بن‌مشرف» متخلص به سعدی، شاعر و نویسنده پارسی‌گوی ایرانی برگزار شد.

احسان زهره وندی افزود: یکی از اولویت‌های کاری معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی تبیین و معرفی مشاهیر ادبی ایران است که از اسفند سال گذشته با برنامه (بزرگداشت نظامی) شروع و در سال‌جاری نیز ادامه خواهد داشت و طبق تقویم فرهنگی اقدام به برپایی نمایشگاه‌های مشاهیر فرهنگی و هنری براساس آثار موجود در خراسان رضوی می‌کند.

وی گفت: در این مراسم ۲ نسخه خطی نفیس سعدی از کلیات گلستان و یک رقعه متعلق به دوره تیموری رونمایی شده است.

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: یکی از نسخه‌ها شامل غزلیات سعدی به ضمیمه غزلیات قاسم انوار و بخشی از دیوان حافظ است که با خط نستعلیق ۱۴ سطری نوشته شده و تاریخ تحریر آن مربوط به دوره تیموری و قرن ۱۰ هجری قمری است.

زهره وندی افزود: نسخه دیگر کلیات سعدی شامل گلستان، بوستان و دیوان اشعار بوده که با خط نستعلیق تحریر شده است.

نسخه‌های خطی سعدی از سوم تا نهم اردیبهشت  در موزه بزرگ خراسان واقع در بوستان کوهسنگی مشهد از ساعت ۹ تا ۲۰ میزبان علاقه‌مندان به هنر، شعر و ادبیات فارسی است.

دیگر خبرها

  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • آن‌سوی تاریخ نصف‌جهان به روایت میراث ناملموس
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • برگزاری نمایشگاه استانی آثار کمتردیده شده موزه ملی ایران
  • رونمایی از نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • رونمایی ازنسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • حاجی بادام؛ میراث شیرین یزدی‌ها
  • نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد
  • رونمایی از نسخ خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان