Web Analytics Made Easy - Statcounter

درگیری و اختلافات بین شبه نظامیان مورد حمایت عربستان و شبه نظامیان مورد حمایت امارات درسایه سکوت و موضع انفعالی ریاض ادامه دارد. ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۳ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، درگیری و نبردهای شدید بین شبه نظامیان دولت عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن و شبه نظامیان گروه موسوم به شورای انتقالی جنوب از دو هفته پیش آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت هادی مورد حمایت عربستان و شورای انتقالی و شبه نظامیانش موسوم به «کمربند امنیتی» مورد حمایت امارات است.

شهر عدن و زنگبار مرکز استان ابین از ابتدای درگیری بین دو گروه شبه نظامی یاد شده دست به دست شد، اما آخرین خبرها حکایت از آن داشت که شبه نظامیان شورای انتقالی توانستند شهر عدن و زنگبار را بعد از نبردهای سنگین به کنترل خود در بیاورند؛ هرچند دولت هادی سپس اعلام کرد که برخی مواضع در عدن را بازپس گرفته است.

شبه نظامیان شورای انتقالی توانستند عدن و زنگبار را بعد از حملات هوایی امارات و بمباران مواضع شبه نظامیان هادی به کنترل خود در آوردند و شبه نظامیان هادی درپی از دست دادن این دو شهر به سمت استان شبوه رفتند.

وزارت دفاع دولت هادی گفت که 300 نفر در حملات هوایی امارات کشته و زخمی شدند.

دولت هادی در واکنش از خیانت امارات و حمایت این کشور از آنچه آن را کودتای شورای انتقالی جنوب در تلاش برای تقسیم یمن دانست، سخن گفت.

تحلیل الجزیره درباره تحولات عدن؛ رمزگشایی از حملات هوایی مستقیم امارات و سکوت سعودی

محمد الحضرمی معاون وزیر خارجه دولت هادی امروز یکشنبه گفت که همه ابزارهای قانونی را برای برخورد با حملات امارات به شبه نظامیان هادی به کار خواهد بست.

او افزود: دولت (هادی) همه اقدامات غیرقانونی حامیان ابوظبی از اعدام زخمی ها در بیمارستانها گرفته تا یورش به خانه ها در شهر عدن را مورد پیگرد قرار خواهد داد.

الحضرمی امارات و شورای انتقالی جنوب را مسئول کامل این اقدامات دانست.وی در اشاره ضمنی به حمایت امارات از شبه نظامیان شورای انتقالی جنوب گفت: دولت (هادی) مصمم به ادامه همکاری با جامعه بین المللی در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی و عدم پذیرش ادامه یا حمایت مالی از هرگونه تشکیلات نظامی خارج از دولت تحت هر بهانه ای است.

در همین حال، منابع محلی نزدیک به شورای انتقالی از کمین شبه نظامیان این شورا در مسیر عبور خودروهای نظامی شبه نظامیان هادی در منطقه النقبه و کشته و زخمی شدن شماری از آنها و فرار شمار دیگری به مناطق کوهستانی بین استان های ابین و شبوه خبر دادند.

این منابع از کشته شدن نزدیک به 70 نفر در این کمین خبر دادند و گفتند که دو کمین دیگر نیز بر سر راه شبه نظامیان هادی صورت گرفت که در آن نیز شماری کشته و زخمی شدند.

در همین حال، سایت الخلیج 5" در خبری از تماس تلفنی محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی با عبدربه منصور هادی خبر داد.

منابع آگاه در دولت هادی گفتند که بن زاید در این تماس توقف عملیات نظامی در جنوب را در مقابل موافقت شورای انتقالی برای نشستن بدون پیش شرط بر سر میز مذاکره خواستار شده است.

این خبر در حالی است که انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجی امارات نیز امروز در واکنش به تحولات جنوب یمن گفت: بیانیه امارات علیه تروریسم و پاسداری از نیروهای ائتلاف قاطع است و گفت وگو و تماس بین دولت (هادی) و شورای انتقالی از طریق طرح عربستان راه برون رفت از بحران است.

با وجود اظهارنظرهای دولت هادی و درخواست آن از عربستان برای متوقف کردن حملات شبه نظامیان شورای انتقالی و واکنش در مقابل امارات اما ریاض همچنان سکوت پیشه کرده است.

مسئولان اماراتی و رسانه های آنها طی دو هفته اخیر چندین بار علیه دولت هادی و برخورد با آنها و حمایت ضمنی از شورای انتقالی سخن گفته اند، اما در مقابل عربستان سکوت را پیشه کرده و تلاش کرده است تا خود را به جای یک طرف ماجرا، میانجیگر بین دولت هادی و شورای انتقالی معرفی کند و در مقابل اقدامات امارات علیه دولت هادی که مورد حمایت ریاض است، سکوت پیشه کند.

برخی تحلیلگران این واکنش عربستان را ناشی از قرار داشتن این کشور در شرایطی دشوار و نبود گزینه قابل ملاحظه ای در برابرش می دانند، زیرا عربستان از یک سو نمی خواهد امارات را در جنگ علیه ارتش و کمیته های مردمی یمن از دست بدهد و از سوی دیگر نیز نمی خواهد دولت هادی مورد حمایت خود را از دست بدهد، لذا مجبور شده است که راه میانجی را به جای برخورد با امارات و شبه نظامیانش در جنوب یمن در پیش بگیرد.

در سایه تحولات جنوب یمن، از شهر ذمار یمن نیز خبر می رسد که ائتلاف متجاوز سعودی در هفت حمله هوایی شنبه شب و بامداد امروز یکشنبه به زندان این شهر دستکم 70 زندانی را کشته و بیش از 100 نفر دیگر را زخمی کرده است.

یوسف الحاضری سخنگوی وزارت بهداشت یمن با اعلام این خبر گفت که کار بیرون کشیدن زندانی ها از زیر آوار همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام/

R7969/P/S8,90/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "یمن"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار یمن اخبار یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۴۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه جنگ اوکراین در سایه تحریم و تهدید روسیه

به گزارش جماران، رویترز در گزارشی با استناد به اطلاعاتی که از منابع نزدیک به اتحادیه اروپا دریافت کرده از تصمیم بروکسل برای وضع تحریم‌های تازه علیه روسیه خبر داده است.

بنا به این گزارش، هدف تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مسکو، برخی نفتکش‌ها و نیز کشتی‌هایی است که کمک‌های تسلیحاتی کره‌شمالی برای روسیه را حمل می‌کنند.

کشتی‌های حامل تجهیزات نظامی کره شمالی به روسیه از این پس هدف تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار خواهند گرفت.

کشورهای غربی کره شمالی را متهم کرده‌اند که با ارسال سلاح و مهمات به روسیه، به تقویت ماشین جنگی این کشور علیه اوکراین کمک می‌کند.

از سوی دیگر، اتحادیه اروپا قصد دارد در بسته جدید مجازات‌های اقتصادی علیه مسکو، نفتکش‌هایی که نفت روسیه را خارج از محدوده قیمت تعیین‌شده توسط گروه ۷ جابجا می‌کنند، تحت تحریم قرار دهد.

کمیسیون اتحادیه اروپا در حال نهایی کردن چهاردهمین بسته تحریم‌ها علیه مسکو به دلیل تهاجم نظامی ارتش روسیه به اوکراین است.

به گزارش رویترز، جنگ در اوکراین به رغم آنکه کی‌یف به شدت نیازمند سلاح و مهمات برای مقابله با تهاجم ارتش روسیه است به نوعی گره‌ خورده و هیچ یک از طرفین قادر به کسب دستاوردهای قابل توجه در زمینه پیش‌روی نظامی و تصرف سرزمین‌های بیشتر نیستند.

از سوی دیگر، قدرت‌های غربی همواره از کمک‌های تسلیحاتی کره‌شمالی به روسیه ابراز نگرانی کرده و می گویند که پیونگ‌یانگ موشک‌های بالستیک و مهمات در اختیار مسکو قرار می‌دهد.

آمریکا در ماه فوریه اعلام کرد که کره شمالی از سپتامبر به این سو بیش از ۱۰ هزار کانتینر مهمات و تجهیزات مرتبط را تحویل روس‌ها داده است.

کمیسیون اروپا همچنین به دنبال اعمال تحریم علیه نفتکش‌های به اصطلاح «ناوگان سایه» است که نفت روسیه را خارج از محدوده قیمت گذاری گروه ۷ جابجا می‌کنند.

رویترز در ادامه به سندی اشاره می‌کند که نشان می‌دهد تحریم‌هایی از سوی اتحادیه اروپا در انتظار دست کم ۴۰ شرکت روسیه و یا تحت مالکیت افرادی در کشورهای ثالث است.

بدین ترتیب، شرکت‌های روسی تامین کننده تجهیزات برای ارتش روسیه و شرکت‌های کشورهای ثالث که به روسیه قطعات الکترونیکی، نیمه هادی‌ها و تراشه‌های قابل استفاده در بخش نظامی فروخته‌اند، مشمول تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا قرار خواهند گرفت.

این سند نشان می‌دهد که شرکت‌های غیر روسی مشمول تحریم‌های تازه اتحادیه اروپا، اغلب در امارات عربی متحده، قرقیزستان، ترکیه و چین مستقر هستند.

این شرکت‌ها بنا به آنچه منابع آگاه در اختیار رویترز قرار داده‌اند تجهیزات ساخت اتحادیه اروپا و ایالات متحده را به روسیه فروخته‌اند.

بر اساس این گزارش، کمیسیون اروپا طی این هفته به صورت غیررسمی با کشورهای عضو در حال مذاکره است تا پیش از ارائه پیشنهاد خود به شورای اروپا برای بحث و بررسی در خصوص تحریم‌های تازه علیه روسیه، نظر آن‌ها را جلب کند.

خبرگزاری رویترز در انتهای گزارش خود یادآور می‌شود که کمیسیون اروپا تاکنون از اظهار نظر در خصوص تحریم‌های جدید پیشنهادی علیه روسیه خودداری کرده است.

 

روسیه: اوکراین سامانه موشکی جدید آمریکایی بگیرد، «منطقه حائل» را گسترش می‌دهیم

 

به گزارش یو رونیوز، کرملین روز چهارشنبه اعلام کرد، اگر کی‌یف سامانه‌های موشکی پیشرفته هدایت شونده موسوم به ATACM را از ایالات متحده تحویل بگیرد، روسیه نیروهای اوکراینی را بیشتر به عقب خواهد راند تا آنچه را که «منطقه حائل» می‌خواند، گسترش دهد.

کاخ سفید اکتبر گذشته اعلام کرده بود که نوعی از سامانه‌های موشکی پیشرفته هدایت‌شونده را در اختیار کی‌یف قرار داده که می‌تواند اهدافی را تا ۱۶۵ کیلومتری مورد هدف قرار دهد. 

اما بسته جدیدی که پس از تصویب لایجه کمک‌ها به این کشور در کنگره، آماده تحویل به اوکراین است شامل یک سیستم پیشرفته‌تر خواهد بود که بیش از ۳۰۰ کیلومتر برد دارد. 

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور سامانه موشکی پیشرفته دوربرد را دریافت خواهد کرد و برای این منظور از واشنگتن ممنون است. 

 دریافت چنین سامانه‌ای امکان هدف قرار دادن نقاطی در اعماق بیشتر روسیه و همچنین در شبه جزیره کریمه را افزایش خواهد داد. 

این سامانه جدید ATACMS (سیستم‌های موشکی تاکتیکی ارتش) بر روی کامیون‌ها نصب می‌شوند و موشک آن می‌تواند با سرعت ۳ ماخ حرکت کند که بسیار سریع‌تر از موشک‌های کروز بریتانیایی و فرانسوی است که در حال حاضر در زرادخانه اوکراین استفاده می‌شوند. یک ماخ برابر است با سرعت ۱۲۲۵ کیلومتر در ساعت که آن را سرعت صوت یا Sonic speed می‌نامند.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه در پاسخ به سوالی درباره این اقدام گفت که روسیه پیشتر هم مواضع خود را در این زمینه مطرح کرده و چیزی در این خصوص تغییر نخواهد کرد. 

کرملین ماه گذشته اعلام کرده بود که تنها راه محافظت از خاک روسیه در برابر حملات اوکراین (که به گفته روس‌ها شامل چهار منطقه‌ای است که مسکو از اوکراین به خاک خود ضمیمه کرده) ایجاد یک «منطقه حائل» است تا این محدوده خارج از برد آتش اوکراین باشد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، سال گذشته گفته بود که نیروهای روسیه با تلاش برای دور راندن نیروهای اوکراین از مرزهای خود، به تحویل سلاح های غربی دوربرد به کی‌یف پاسخ خواهند داد.

خبرگزاری رویترز گزارش کرده که تحویل این تسلیحات که به احتمال زیاد زمان آن علنی نخواهد شد، مشروط بر این است که اوکراین از این سامانه سیستم‌های موشکی برای حمله به اهدافی در داخل خاک روسیه استفاده نکند. 

دو مقام آمریکایی روز سه‌شنبه به رویترز گفتند که ایالات متحده در حال آماده‌سازی بسته کمک نظامی یک میلیارد دلاری برای اوکراین است. این بسته نخستین کمک نظامی به اوکراین از لایحه جدیدی است که به تصویب مجلس نمایندگان و سنای آمریکا رسیده و پس از امضای جو بایدن به قانون تبدیل خواهد شد.


 

دیگر خبرها

  • ادامه جنگ اوکراین در سایه تحریم و تهدید روسیه
  • عملیات اجرایی منوریل قم پس از ۱۰ سال توقف آغاز می‌شود
  • پست معنادار و پیش‌بینی سعید حجاریان با تداوم دولت سیزده
  • شمار نظامیان کشته شده اسرائیل در جنگ غزه به 606 نفر رسید
  • پاسخ معنادار سعید حجاریان به یک منتقد ناامید در توئیتر
  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!
  • ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه و کرانه باختری
  • حمله پهپادی سنگین حزب الله به بندر حیفا اسرائیل+ فیلم/افزایش شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۱۸۳ تن
  • بهره برداری از آب‌های انتقالی به دریاچه ارومیه ممنوع است
  • شادی جنجالی رئالی ها مقابل بارسلونا، نسل به نسل ادامه دارد