Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ اخیرا «محمد سرافراز»، رییس پیشین صدا و سیما، در مصاحبه ای  به ریاست علی لاریجانی بر صداوسیما اشاره کرده و در رابطه با تعامل دولت وقت و این سازمان گفت: «در آن زمان اشتراک نظر سیاسی وجود داشت ولی به نظر من در آن مقطع یک اشتباهی رخ داد. هاشمی‌رفسنجانی رییس‌جمهور بود و تمایل نداشت مورد انتقاد قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دور دوم ریاست‌جمهوری هاشمی‌رفسنجانی، تورم نزدیک 50 درصد شده بود، مردم خیلی مشکل داشتند و تحت فشار بودند اما به خاطر رابطه نزدیک لاریجانی با رفسنجانی، صداوسیما در موضع انتقاد از دولت و وضع وقت نبود.»

در این ارتباط « فائزه هاشمی»، فرزند مرحوم هاشمی رفسنجانی، درباره این گفته محمد سرفراز که مرحوم هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری خود تمایلی نداشت که مورد انتقاد قرار بگیرد و همچنین مردم در آن دوره مشکلات زیادی داشتند، به خبرنگار سیاسی برنا گفت: در زمان ریاست جمهوری مرحوم پدرم، هم جناح چپ و هم جناح راست با فعالیت های سازندگی ایشان مخالفت کرده و تلاش می کردند برای ایشان مانع تراشی کنند و به نوعی تا جایی سنگ اندازی کردند که مرحوم هاشمی رفسنجانی در دوره دوم نتوانست، تدابیر اقتصادی خود را اجرایی کند  و وزرای کابینه ایشان را نیز تغییر دادند.

فائزه هاشمی افزود: ابتدا اینکه گفته شد مرحوم هاشمی رفسنجانی تمایلی به انتقاد نداشتند حقیقت ندارد. در زمان مرحوم هاشمی رفسنجانی، تعداد رسانه های زیاد نبود اما به نوعی روزنامه کیهان به عنوان سمبل جناح راست و روزنامه سلام سمبل جناح چپ بود. بنابراین اگر به روزنامه های آن دوره نگاهی بیندازیم متوجه خواهیم شد که این دو روزنامه همواره به مرحوم هاشمی رفسنجانی و دولت او  انتقاد می کردند. مرحوم هاشمی نیز همواره این انتقادها را می شنید و عکس العمل و برخوردی از خود نشان نمی داد یعنی پدرم انتقادهایی  را که عملی و منطقی بود را می شنید و انجام می داد و به انتقادهای غیرمنطقی توجهی نمی کرد.

هاشمی ادامه داد: بنده این سخنان را نمی توانم بپذیرم که ایشان علاقه نداشت کسی به او انتقاد کند. در مورد تورم نیز باید گفت که برنامه تعدیل اقتصادی، مرحله گذاری است که طبیعتا تورم نیز را در پی خواهد داشت. طبیعتا اگر این گذار رد شده بود باید دوره ای را تحمل کرد بنابراین همواره بدین گونه بوده است. سالها بود که اقتصاد ما به یک اقتصاد سالمی تبدیل شده بود. هدف این تعدیل اقتصادی برابری حقوق کارکنان دولت چه معلمان چه بانکی‌ها و وزارتخانه های مختلف بود. تک نرخی کردن ارز و تک نرخی کردن قیمت کالاها در آن زمان مدنظر بود چراکه در آن زمان قیمت‌ها دو الی سه نرخی بود و این مساله باعث ایجاد رانت‌خواری می‌شد.

وی بیان کرد: بنابراین برنامه های بسیاری بود که به این اقتصاد سرو سامان می‌داد که متاسفانه در برابر آن موانعی ایجاد کردند و اجازه ندادند، ادامه پیدا کند. طبیعتا تورم افزایش پیدا می‌کرد و پس از مدتی این قضیه حل می شد. اگر آقایان تاریخ همه کشورهایی که به توسعه دست پیدا کردند را مطالعه کنند، متوجه خواهند شد که این دوره در همه کشورها طی شده است. برای مثال در اروپا واحد پولی یورو جایگزین پول‌های ملی کشورهای اروپایی شد به ویژه کشوری چون بلژیک که جزو پول‌های خرد بود دوره‌ای را گذراندند تا توانستند خود را با یورو مطابقت دهند.

این فعال حوزه زنان تصریح کرد: بنابراین در اقتصاد دوره گذرایی باید باشد تا نابسامانی‌های اقتصادی حل شود و اقتصاد در یک مسیر درست قرار گیرد که متاسفانه بسیاری اجازه ندادند، این کار انجام شود. با روی کار آمدن احمدی‌نژاد، او بحث هدفمندی یارانه‌ها را مطرح کرد که همان تعدیل اقتصادی بود. بسیاری از این طرح استقبال کردند در حالی که آقایان جناح چپ و راست در دوران مرحوم رفسنجانی اجازه ندادند که این برنامه ها در دولت پدرم اجرا شود. به هر حال هدف خوب بود اما این هدف به صورت نادرستی اجرا کرد. چرا که به مردم پول داد در حالی که باید به تولید کننده ها، کشاورز، صنعتگر و غیره پول می داد. بنابراین احمدی‌نژاد در بحث هدفمندی یارانه ها، مسیر را اشتباه رفت و دچار سیاست های عوامفریبانه و پوپولیستی شد.

هاشمی افزود: در دوران پدرم چون اواخر جنگ بود و اختلاف نرخ ها اساسی نبود و مشکلات اقتصادی عمیق نشده بود، به راحتی می شد همه این سیاست ها را تعدیل کرد و به یک مسیر درستی سوق داد اما بعدها با فاصله بسیار زیادی که در اجرای این سیاست‌ها ایجاد شد، کار سخت شد. ضمن اینکه روش‌های احمدی‌نژاد در هدفمندی یارانه ها اشتباه بود.

وی در پاسخ به اینکه هدف از مطرح کردن این گونه سخنان درباره مرحوم هاشمی و دولت وی چیست؟ نیز تاکید کرد: مرتبا روزنامه‌های کیهان و سلام به مرحوم هاشمی و دولت وی حمله می کردند. اگر مرحوم هاشمی تحمل انتقاد نداشت به عنوان رئیس جمهور آیا نمی‌توانست اقدامی علیه این روزنامه‌ها انجام دهد و از این انتقادات جلوگیری کند؟! بنابراین مرحوم پدرم چنین اقدام نکرد و علاقه مند بود که این انتقادات مطرح شود و این آزادی در جامعه وجود داشته باشد. هیچ کس ادعا ندارد که انسان کاملی بوده و همه اقدامات آن درست بوده است و یقینا مرحوم پدرم، مانند هر فرد دیگری در جاهایی شاید به گونه ای دیگر عمل می کرد بهتر بود. 

خبرنگار: آزاده رحیمی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بلژیک جامعه حقوق دولت هاشمی رفسنجانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۷۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ورزش: امروز در تاریخ ورزش بهترین است

به گزارش "ورزش سه" کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان در نطقی کوتاه از اتفاق رخ داده برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ابراز رضایت کامل کرد. او حرفهایش را اینطور آغاز کرد: از این اتفاق میمون و مبارک خرسندیم. ۳۵ سال است در ورزش بوده‌ام و امروز بهترین روز ورزش کشور است که نقطه عطف تاریخ ماست. ۲ باشگاه مردمی استقلال و پرسپولیس مورد توجه افکار عمومی هستند و با شادی و ناراحتی آن، شاد و ناراحت می‌شوند.

وزیر ورزش ادامه داد:  فوتبال امروز یک صنعت است و یکی از ظرفیت‌های مردمی کشور، ظرفیت سرخابی‌هاست و من از همه عزیزانی که در خصوصی‌سازی مساعدت کردند. از دولت و رئیس جمهور که انصافا اگر تاکیدات ایشان نمی‌بود، شاید این اتفاق رخ نمی‌داد. اگر همراهی وزارت اقتصاد و شخص آقای خاندوزی نمی‌بود، اگر همکاری‌های مجموعه فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش نبود، این موضوع مهم اتفاق نمی‌افتاد. به سهم خودم تقدیر و تشکر می‌کنم. از خریدارانی که وارد این عرصه شدند و به فوتبال کشور کمک کردند متشکرم. 

به گفته وزیر مطمئنا شاهد توسعه فوتبال و رفع مشکلات مورد نقد کارشناسان فوتبال خواهیم بود. در وزارت ورزش در جایگاه نظارتی گام برمی‌داریم. از رسانه‌ها در نقد در راه خصوصی‌سازی و انتشار آن، متشکرم. رسانه فرصتی برای ورزش ماست و مدیون آن هستیم. کار نظارتی وزارت اقتصاد و ورزش از امروز ادامه خواهد داشت و فدراسیون هم کنار ماست. هر زمان حال ۲ باشگاه خوب باشد، حال ورزش ما هم خوب است.

هاشمی  همچنین خبر داد که سهم وزارت در باشگاه‌داری صفر خواهد بود. او گفت: همیشه می‌گفتیم کار ما تیم‌داری نیست و سیاست‌گذار و ناظر هستیم. به‌دنبال محقق شدن اراده خصوصی‌سازی بودیم و می‌گفتند این عمل شدنی نیست، اما اراده دولت محقق شد و توانستیم. برنامه‌ای ۵ درصدی برای سهام پیشکسوتان قرار دادیم که برای صاحبان اصلی یعنی پیشکسوتان است. با هماهنگی وزارت اقتصاد و مشورت‌ها، مسیر واگذاری ۵ درصدی هم رخ می‌دهد تا وزارت کاملا از باشگاه‌داری خودش را جدا کند.

و جملات آخر درباره مجوز حرفه‌ای:  یکی از مشکلات ما به بهترین شکل ممکن حل شده. مسائل دیگری هم برای سرخابی‌ها بوده. ۷ جلسه با مسئولان داشتیم و تمام مسائل را برطرف کردیم تا سرخابی‌ها بدون استرس و مشکل در لیگ قهرمانان شرکت کنند. هوادار باید حالش را ببرد و کیف کند و استرس نکشد.

هاشمی در پایان حرفهایش گفت: نه ما نه وزارت اقتصاد نقشی در تعیین‌تکلیف مالکان استقلال و پرسپولیس نداشتیم. این ۲ کنسرسیوم با میل خودشان سهام را خریداری کردند.

دیگر خبرها

  • اولین دوره رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی قرعه‌کشی شد
  • هاشمی: با اصلاح قانون جدید ورزشکاران بیشتری شامل معافیت و قانون استخدامی می شوند/ تخصیص ۵٠٠ میلیارد برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟
  • اردوغان: نباید اجازه مخفی کاری اسراییل در جنایات غزه را داد
  • جامعه روحانیت مبارز سال ۸۴ به خاطر حجاب از هاشمی رفسنجانی حمایت نکرد!
  • سفر در فضا و زمان؛ میراث ماندگار هابل
  • وزیر ورزش: امروز در تاریخ ورزش بهترین است
  • نگاهی به مطبوعات امروز/ تعطیلی شنبه آری یا خیر؟
  • نگاهی به بدترین گوشی های هوشمند جهان؛ از آیفون ۶ تا گلکسی نوت ۷ انفجاری (+عکس)
  • مادر کارفرین وبا نگاهی اقتصاد نگر