Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@14:29:40 GMT

هویت پنهان مدیران

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۳۶۶۸

هویت پنهان مدیران

به گزارش اقتصادآنلاین، مهفام سلیمان‌بیگی در شرق نوشت:جمشید انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، در پاسخ به سؤالی درباره دستورالعمل شرایط احراز پست‌های مدیریتی اعلام کرد اکنون دستورالعمل مذکور را تهیه کرده‌اند اما از آنجا که برخی اقدامات از سوی برخی دستگاه‌ها به اقدامات دیگری از سوی سایر دستگاه‌ها گره خورده ‌است، منتظر هستند وزارت اقتصاد و دارایی، بر اساس تکلیفی که در بخش دیگری از این لایحه برایش مقرر شده ‌است، شرکت‌های دولتی را به شکل دیگری تقسیم‌بندی کند تا سازمان اداری و استخدامی بتواند دستورالعمل جدیدی را بر اساس این تقسیم‌بندی تهیه و ابلاغ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در مقابل این اظهارنظر محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، خبر از تشکیل کمیته امور عمومی کمیسیون برنامه و بودجه می‌دهد و ادعا می‌کند  طبق بررسی‌های صورت‌گرفته در این کمیته هیچ‌یک از سه دستگاه اجرائی تکلیف خود را درباره این دستورالعمل و سایر اجزای بند ط تبصره دو قانون بودجه انجام نداده‌اند و همه این گفته‌ها برای فریب افکار عمومی بوده است. او در توضیح دلیل اجرائی‌نشدن این قوانین می‌گوید: آنان از این می‌ترسند که حقوق‌های میلیونی دوستان و اطرافیان‌شان افشا یا شرایط کاری آنان متزلزل شود.

در انتظار تکلیف وزارت اقتصاد و دارایی

جمشید انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، به این سؤال که با وجود اتمام مهلت قانونی مقرر برای تهیه دستورالعمل شرایط احراز پست‌های مدیریتی، چرا تاکنون سازمان این دستورالعمل را ابلاغ نکرده است، پاسخ داد: از نظر ما ابلاغ این دستورالعمل با هیچ مشکلی مواجه نیست. ما منتظر مصوبه‌ مربوط به درجه‌بندی شرکت‌های دولتی هستیم که مسئولیت اداره آن با دستگاه دیگری است و تصویب آن هم با هیئت وزیران است. او تصریح کرد: بر اساس تبصره 2 قانون بودجه تکالیف متعددی درخصوص شرکت‌های دولتی بر عهده‌ دستگاه‌های مختلف گذاشته شده است. اما اگر اجزای مختلف بند (ط) را ملاحظه کنید، متوجه می‌شوید به طور طبیعی برخی اقدامات از سوی برخی دستگاه‌ها به اقدامات دیگری از سوی سایر دستگاه‌ها گره خورده ‌است. ما مکلف شدیم دستورالعملی تهیه کنیم که شرایط احراز پست‌های مدیریت عامل و عضویت هیئت‌مدیره را مشخص کند؛ اما در کنار آن در بند دیگری حکمی درباره درجه‌بندی شرکت‌های دولتی آمده است. بر اساس این حکم، شرکت‌های دولتی به سه گروه بزرگ، متوسط و کوچک درجه‌بندی می‎شوند و مبنای حقوق آنان نیز همین درجه‌بندی قرار می‌گیرد. در این حکم پیش‌بینی شده است این تقسیم‌بندی بر اساس نامه‌ای با پیشنهاد وزارت اقتصاد و دارایی باشد و به تصویب هیئت وزرا برسد. انصاری ادامه داد: باید در نظر داشت شرایط احراز به درجه شرکت‌ها بازمی‌گردد؛ اکنون ما دستورالعمل‌مان را تهیه کرده‌ایم اما این دستورالعمل را بر اساس درجه‌بندی موجود شرکت‌ها انجام دادیم؛ به این معنا که ما چهار درجه‌بندی در شرکت‌های دولتی را در نظر گرفتیم که با جزئیات آن  هفت درجه‌بندی می‌شود: گروه الف یک و الف دو، ب یک و ب دو، ج یک و ج دو و د. این صورت سنتی تقسیم‌بندی است. مثلا در بانک‌ها بانک ملی گروه الف یک است و بانک مسکن الف دو مسلما شرایط احراز اعضای هیئت‌مدیره و مدیرعاملان اینها با هم متفاوت خواهد بود.

تقسیم‌بندی جدید برنامه‌های ما را به‌هم ریخت

رئیس سازمان اداری و استخدامی همچنین افزود: اگر قانون‌گذار حکم اول را قرار نداده بود و از وزارت اقتصاد نخواسته بود تقسیم‌بندی جدیدی را انجام دهد، ما دستورالعمل برای هفت گروه را آماده کرده بودیم و می‌توانستیم ابلاغش کنیم اما حالا تکلیف داریم که این درجه‌بندی را تغییر دهیم و این کاری است که انجام ندادیم. حالا اینکه چرا قانون‌گذار این کار را انجام داده است را خودشان باید بگویند. در حال حاضر ما منتظر هستیم  وزارت اقتصاد و دارایی آیین‌نامه را به دولت فرستاده تا تصویب شود. به محض تصویب دولت، ما شرایط احرازمان را با سه درجه‌ای که در دولت تصویب خواهد شد، تطبیق داده و ابلاغ می‌کنیم.

مجلس موظف است پیگیری کند

محسن بیگلری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، معتقد است تهیه دستورالعمل برای احراز پست‌های مدیریتی بسیار مهم است و حالا که قانون آن اجرائی نشده مجلس موظف است آن را پیگیری کند. او گفت: در مجلس باید بررسی صورت می‌گرفت؛ اگر تا امروز این اتفاق نیفتاده به این خاطر بوده که در مجلس درگیر بحث‌های دیگری بوده‌ایم. بیگلری پیشنهاد کرد: راهکار این است که کمیته مشترکی از دولت و مجلس تشکیل شود تا بررسی شود که چرا این قوانین اجرائی نشده‌ و راهکار اجرائی آن نیز پیدا شود. این قانون باید اجرا می‌شد.

هر 3 دستگاه اجرائی کوتاهی کرده‌اند

اظهارات جمشید انصاری درباره تهیه و ابلاغ این دستورالعمل را با محمد حسینی، عضو دیگر کمیسیون برنامه و بودجه در میان گذاشتم و از او پرسیدم: چرا این دو قانون به گونه‌ای تصویب شده‌اند که به‌هم وابسته هستند و تهیه دستورالعمل در حال حاضر مشروط به ارائه تقسیم‌بندی از سوی وزارت اقتصاد شده است؟ او پاسخ داد: هر دو‌ آنان اشتباه می‌گویند، هم وزارت اقتصاد و دارایی و هم سازمان اداری و استخدامی؛ هیچ‌کدام هیچ اقدامی نکرده‌اند و تمام این گفته‌ها برای دورزدن قانون است. آنان از این می‌ترسند که حقوق‌های میلیونی دوستان و اطرافیانشان افشا یا شرایط کاری آنان متزلزل شود. آقای انصاری فقط یک پیش‌نویس برای احراز پست‌های مدیریتی ارسال کرده است. وزارت اقتصاد هم مثل سازمان اداری و استخدامی کوتاهی کرده است؛ نه وزارت دارایی تقسیم‌بندی را در زمان مقرر انجام داده و نه سازمان اداری و استخدامی دستورالعمل را تهیه و ابلاغ کرده است.‌حسینی درباره وجود مغایرت در این لایحه اظهار کرد: بنده بشخصه مدتی پیش روی همین موضوع جلسه گذاشتم. آقایان هم از وزارت اقتصاد و دارایی و هم از سازمان اداری و استخدامی و هم از برنامه و بودجه تشریف آوردند و مباحث را با هم مرور کردیم. هیچ بخشی از این لایحه با بخش دیگر آن مغایرت ندارد. نتیجه جلسه این بود که متوجه شدیم هیچ یک از آنان در موعد مقرر تکلیفشان را انجام ندادند.

نتیجه هیچ در صورت‌جلسه کمیسیون

او تأکید کرد که سازمان اداری و استخدامی دستورالعملی تهیه و ابلاغ نکرده، فقط پیش‌نویس آن را نوشته است و افزود: من در تاریخ 26 مرداد 98 با مسئولیت خودم جلسه‌ای را برای اجرای بند ط تبصره دو قانون بودجه برگزار کردم با عنوان کمیته امور عمومی کمیسیون برنامه و بودجه و نتیجه آن را در تاریخ پنجم شهریور ماه 98 کتبا به جناب تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، ابلاغ کردم. در آن نامه ذکر کردم که آقایان هیچ کاری را از پیش نبرده‌اند. همان‌طور که گفتم در این جلسه هم از سازمان اداری و استخدامی، هم برنامه و بودجه و هم اقتصاد و دارایی آقایان حضور داشتند. بخشی از متن نامه‌ای که به عنوان نتیجه جلسه برای رئیس کمیسیون نوشتم را برای شما می‌خوانم:

«... درخصوص تهیه دستورالعمل شرایط احراز پست‌های مدیریتی، پیش‌نویس آن از طرف سازمان اداری و استخدامی تهیه شده ولی تاکنون نهایی و ابلاغ نگردیده است؛ درحالی‌که حکم قانون تا پایان تیرماه بوده است.

-همچنین درباره اقدامات اولیه سامانه یکپارچه اطلاعات شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی که مقرر شد تا پایان تیرماه برقرار گردد اقداماتی از سوی سازمان برنامه و بودجه و وزارت دارایی صورت پذیرفته، اما هنوز اطلاعاتی در این سامانه ثبت نشده است. درحالی‌که هر دو دستگاه اجرائی به طور موازی این کار را انجام می‌دهند. نیازمند بررسی موضوع است.

-درخصوص ثبت اطلاعات نیروی انسانی شرکت‌های دولتی در سامانه کارکنان نظام اداری حداکثر تا پایان تیرماه تعدادی از شرکت‌ها ثبت کرده و تعدادی اقدام نکردند و مقرر است که سازمان اداری و استخدامی در جلسه بعدی گزارش نماید.

-موضوع حقوق و مزایای مدیران عامل نیز که مقرر شده بود در سه سطح بزرگ متوسط و کوچک تقسیم‌بندی شود، بعد از گذشت پنج ماه هنوز اجرا نشده است.

-درخصوص عضویت هم‌زمان مقامات موضوع ماده 71 نیز مقرر گردید که دیوان محاسبات و سازمان بازرسی گزارشی تهیه و ارائه کنند. از طرفی درخصوص ابهام عضویت مسئولین نهادهای غیردولتی در مؤسسات و سازمان‌های وابسته و سازمان‌های زیرمجموعه شهرداری‌ها در کمیسیون بررسی و اظهار نظر شود».

حسینی در پایان درباره نتیجه این سرپیچی از قانون عنوان کرد: ما ایرادات را به رئیس کمیسیون ابلاغ کردیم. رئیس کمیسیون هم نامه‌ای می‌زند به دولت. کاری بیش از این از ما ساخته نیست. ما سعی داریم در طول سال چنین مواردی را پیگیری کنیم بلکه به نتیجه برسد وگرنه در پایان سال دیوان محاسبات اعلام می‌کند که قوانین اجرائی نشده است و آن را به دادسرا می‌فرستد. این‌گونه که کاری پیش نمی‌رود. ما این کارها را از جایگاه نظارتی خود انجام می‌دهیم و امیدواریم نتیجه‌ای از آن حاصل شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مدیران جمشید انصاری حقوق و مزایا سازمان امور استخدامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۳۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه با کمبود بیش از  ۱۰۰هزار نفری پرستار مواجه هستیم، اظهار کرد: ضرورت توجه به ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بیمارستانی بسیار حائز اهمیت است.    به گزارش ایسنا، محمدتقی جهان‌پور با بیان اینکه با کمبود نیروی انسانی در حوزه پرستاری مواجه هستیم، اظهار کرد: برآوردهای سازمان نظام پرستاری در ارتباط با نیاز نیروی انسانی در بخش پرستاری بیانگر این است که با کمبود بیش از  ۱۰۰هزار نفری مواجه هستیم. سازمان نظام پرستاری از «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان برنامه و بودجه» تقاضا دارد موضوع کمبود نیروی انسانی پرستاری را در کانون توجه قرار دهند.    وی با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای جذب نیروی پرستاری گفت: بنا بر اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت، ۱۶هزار تخت به ظرفیت بیمارستانی کشور اضافه شده، در حالی که فقط ۸هزار پرستار به منظور ارائه خدمات در نظام سلامت جذب شده‌اند. جذب ۸۰۰۰ پرستار کافی نیست؛ چرا که این تعداد فقط پاسخگوی بخش کوچکی از  نیازهای گذشته است.    رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: سازمان نظام پرستاری کشور بر این باور است که ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بیمارستانی همزمان با افزایش ظرفیت تخت‌های بیمارستانی مورد توجه قرار گیرد. ضرورت توجه به ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که از آسیب دیدن مردم ناشی از کمبود نیرو جلوگیری می‌شود  و با توجه به سختی کار پرستاری، نیروی انسانی نیز دچار آسیب نمی‌شود.    جهان‌پور با بیان اینکه نظرات کارشناسی در ارتباط با جذب نیروی انسانی پرستاری حائز اهمیت است، افزود: «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان نظام پرستاری» با همکاری یکدیگر و بررسی نظرات کارشناسان می‌توانند در جهت جذب نیروی انسانی پرستاری گام بردارند. به طور قطع، سازمان نظام پرستاری به دلیل ارتباط با جامعه پرستاری می‌تواند در امر استخدام به سازمان‌های مرتبط با جذب نیروی انسانی کمک کند.   رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه تامین نیروی پرستاری بسیار مهم است، افزود: تامین نیروی انسانی پرستاری مورد نیاز نظام سلامت کشور نه تنها سبب ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری می‌شود، بلکه به تحقق حقوق مردم در امر سلامت نیز کمک می‌کند.    وی درباره اعلام نتایج آزمون استخدامی پرستاری سال ۱۴۰۲ گفت: حدود ۲۵۰۰۰ نفر در آزمون استخدامی  سال ۱۴۰۲ شرکت کردند. مرحله گزینش افرادی که در این آزمون پذیرفته شده بودند تا حدودی انجام شده است. سهم پرستاران از آزمون استخدامی سال ۱۴۰۲، حدود ۸هزار  نفر است. سازمان نظام پرستاری نسبت به سهم نیروی انسانی از آزمون استخدامی گلایه دارد؛ چرا که تعداد نیروهایی که توسط آزمون استخدامی جذب شدند کافی نیست و فقط پاسخگوی بخش کوچکی از نیاز های گذشته است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم
  • بیش از ۳۲ هزار نفر کارمند در نظام اداری ایلام اشتغال دارند
  • پاسخ مسئولان به مطالبات مردم در شبکه باران
  • چرا طرح طبقه‌ بندی در شرکت واحد اجرا نمی‌ شود؟
  • دکتر جبلی: پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • جبلی: پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور
  • گلایه رئیس سازمان نظام پرستاری از سهم اندک نیروی انسانی در آزمون استخدامی / ۱۰۰ هزار پرستار کم داریم