Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@06:37:28 GMT

پرداخت ۳۰ درصد یارانه دستمزد به کارفرمایان

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۶۲۰۰

پرداخت ۳۰ درصد یارانه دستمزد به کارفرمایان

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تعادل،  این طرح با هدف توانمندسازی و اشتغالزایی پایدار در استان‌های کمتر برخوردار عملیاتی شده و به کارآفرینانی که دانش‌آموختگان دانشگاهی را جذب کنند ۳۰ درصد یارانه دستمزد می‌دهد. چهره‌های دولتی در خصوص ابعاد مختلف طرح اعلام می‌کنند که این طرح به معنای پرداخت بیمه بیکاری در داخل کارگاه است و در دوران تحریم‌های اقتصادی به عنوان یک «راه‌حل» هدف‌گذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت روشن‌تر دولت در این طرح از بنگاه‌های اقتصادی و فرآینداشتغالزایی حمایت می‌کند. بر این اساس در صورتی که مشکلی برای بنگاه اقتصادی و ریزش نیرو به وجود بیاید دولت حقوق کارکنان و شاغلین را پرداخت می‌کند تا نیروی کار شاغل در بنگا‌های اقتصادی حفظ شود. با توجه به اهمیت موضوع در جریان این گزارش سراغ دیدگاه‌های مسوولان اجرایی در استان‌های مختلف رفتیم تا نوری به ابعاد پنهان این طرح تابانده شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: دستورالعمل پرداخت یارانه دستمزد با اولویت مناطق کم‌برخوردار و مناطق غیربرخوردار در این استان اجرایی می‌شود.به گزارش اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی، عباس رکنی درباره دستورالعمل «پرداخت یارانه دستمزد» اظهار کرد: به‌منظور اجرای تبصره ۴ ماده ۳۲ قانون احکام دایمی برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر حمایت از مناطق غیر برخوردار از اشتغال و ماده ۶ آیین‌نامه اجرایی بند (الف) تبصره ۱۸ قانون بودجه، دستورالعمل پرداخت یارانه دستمزد با اولویت مناطق کم‌برخوردار و مناطق غیربرخوردار از اشتغال ابلاغ شد.

وی افزود: یارانه دستمزد وجهی است که توسط دولت به‌موجب شیوه‌نامه به‌صورت ماهانه بابت بخشی از دستمزد نیروی کار شغل اولی که به افراد بیکار بین ۲۰ تا ۳۵ سال اطلاق می‌شود که فاقد سابقه بیمه‌پردازی برای مدت سه ماه یا بیشتر باشند؛ به عنوان یارانه، به کارفرما پرداخت می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی گفت: این طرح توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان‌ها و با نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سراسر کشور اجرا می‌شود. این مقام مسوول، کاهش هزینه‌های به‌کارگیری نیروی کار برای کارفرما به‌منظور پایداری تولید و اشتغال در راستای تقویت اقتصادی دانش‌بنیان، افزایش فرصت اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در بازار کار، حمایت از ارتقای تولید داخلی و رقابت‌پذیری در بنگاه‌های اقتصادی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و ارتقای سطح سرمایه انسانی کارگاه‌های فعال بخش خصوصی و تعاونی در مناطق کم‌برخوردار را از مهم‌ترین اهداف اجرای این طرح برشمرد. رکنی تصریح کرد: برقراری یارانه دستمزد با توجه به نیاز و شاخص مناطق غیربرخوردار از اشتغال در دو مرحله قابل اجراست، نخست شهرستان‌های کم‌برخوردار از اشتغال در استان‌های منتخب (ایلام، خراسان‌جنوبی، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان) دارای نرخ بیکاری بالاتر از میانگین استانی سال ۹۸ که صرفاً برای فارغ‌التحصیلان بیکار دانشگاهی اجرا می‌شود که بعد از اخذ مدرک تحصیلی، بیش از سه ماه سابقه پرداخت بیمه تأمین اجتماعی نداشته باشند و حداقل ۶ ماه از تاریخ اخذ آخرین مدرک تحصیلی آنان گذشته باشد. در مرحله دوم این طرح در شهرستان‌های کم‌برخوردار از اشتغال در سطح ملی با اولویت شهرستان‌های دارای نرخ بیکاری بالاتر از میانگین ملی قابل اجراست..

  طرح یارانه دستمزد چیست؟

اما پرسشی که با این مقدمات به ذهن خطور می‌کند آن است که نحوه عملکرد این طرح در استان‌ها به چه صورت است و چه حوزه‌هایی را شامل می‌شود؟ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در خصوص طرح یارانه دستمزد گفت: یارانه دستمزد یکی از طرح‌های دولت در راستای سیاست‌های رونق بازار کار است که در استان کرمانشاه به مرحله اجرا درآمده است. حسن عزیزی با بیان اینکه این طرح توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان‌ها و با نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سراسر کشور اجرا می‌شود، گفت: این طرح بر اساس حمایت از مناطق غیر برخوردار از اشتغال با اولویت مناطق کم برخوردار و مناطق غیر برخوردار از اشتغال ابلاغ شده و وجهی است که توسط دولت به موجب شیوه نامه به‌صورت ماهانه بابت بخشی از دستمزد نیروی کار شغل‌اولی زیر ۳۵ سال به کارفرما پرداخت می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه ادامه داد: بر اساس طرح «یارانه دستمزد»، به کارآفرینانی که ازشغل‌اولی‌های دانشگاهی در واحد‌های خود استفاده کنند، به میزان ۳۰ درصد یارانه دستمزد تعلق می‌گیرد تا هزینه‌های اشتغال برای آنان نیز کاهش یابد.

دبیر کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان کرمانشاه کاهش هزینه‌های به‌کارگیری نیروی کار برای کارفرما به منظور پایداری تولید و اشتغال در راستای تقویت اقتصادی دانش بنیان، افزایش فرصت اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در بازار کار، حمایت از ارتقای تولید داخلی و رقابت‌پذیری در بنگاه‌های اقتصادی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و  ارتقای سطح سرمایه انسانی کارگاه‌های فعال بخش خصوصی و تعاونی در مناطق کم‌برخوردار را از مهم‌ترین اهداف اجرای این طرح برشمرد.وی اظهار داشت: سقف بهره مندی هر کارگاه برای استفاده از نیروی کار شغل اولی معادل حداکثر ۵۰ درصد نیروی کار موجود است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت: طول دوره پرداخت یارانه دستمزد به ازای هر نیروی کار شغل اولی با تایید دستگاه هماهنگ‌کننده تا سقف ۱۲ ماه است و میزان یارانه دستمزد، معادل ۳۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار است که براساس صورت وضعیت مزد ارسالی به سازمان تامین اجتماعی محاسبه و پرداخت می‌شود.حسن عزیزی همچنین احراز عدم اشتغال به کار نیروی کار شغل اولی یا اثبات صوری بودن اشتغال به کار وی در کارگاه براساس گزارش بازرس تامین اجتماعی یا بازرس کار، احراز بطلان، فسخ یا خاتمه قرارداد کار شغل اولی در مراجع ذی‌صلاح و احراز کاهش تعداد شاغلان کارگاه نسبت به استخدام نیروی کار شغل اولی (به استثنای بازنشستگی، فوت و از‌کار‌افتادگی) را از جمله موارد قطع پرداخت یارانه دستمزد بیان کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اشتغال بیکاری دستمزد کارفرمایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۶۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق بیمه کارگران برا اساس دستمزد واقعی است

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، میرهاشم موسوی در اولین نشست نظارت ستادی سال ۱۴۰۳ که با حضور معاونان و مدیران بیمه‌ای این سازمان و مشارکت ویدئوکنفرانسی مدیران‌کل استانی و با هدف بررسی راهبردها و اولویت‌های حوزه بیمه‌ای این سازمان برگزار شد، با اشاره به نقش، جایگاه و اهمیت سازمان تأمین‌اجتماعی در تحقق «جهش تولید» به عنوان شعار سال، گفت: حوزه بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی مهم‌ترین حوزه‌ای است که در راهبری و تحقق شعار سال در حکمرانی تأمین‌اجتماعی می‌تواند اثرگذار باشد و از این حیث امسال در این حوزه وظیفه مهمی در مشارکت در تحقق شعار سال داریم.

موسوی در این جلسه با تأکید بر این که اجرای کامل پروژه‌های لیست هوشمند و خوداظهاری، از اولویت‌های سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جاری است، گفت: در نشست‌هایی که با شرکای اجتماعی، فعالان کارفرمایی و بخش خصوصی داریم،  با توجه به مسائل و چالش‌های مطرح شده در خصوص نقش تأمین‌اجتماعی در رونق فعالیت‌ها و کسب و کارها، متوجه می‌شویم علاوه بر دستاوردهای زیادی که داشته‌ایم، راه‌های نرفته‌ای زیادی هم داریم که ورود به هر کدام، حوزه کسب و کار را، به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم، متأثر و متحول می کند.

وی افزود: پایداری منابع همچنان اولویت اصلی سازمان تأمین‌اجتماعی به‌عنوان یک سازمان درآمد-هزینه‌ای با تعهدات بین‌نسلی است و در این مسیر و برای گسترش پوشش بیمه‌ای در سال جاری توسعه پوشش بیمه اتباع و بیمه فعالان پلتفرمی و سکوهای مجازی را باید با جدیت دنبال کنیم.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی همچنین گفت: در سال جاری اهدافی که برای رشد و تعالی سازمان دیده شده نه صرفاً تحولی که جهشی است. یعنی نه تنها نباید اجازه بدهیم ضریب پشتیبانی کاهش یابد بلکه باید آن را ارتقاء دهیم.

موسوی با یادآوری اهمیت کنترل و مدیریت مصارف، تأکید کرد: همزمان با تلاش برای توسعه پوشش بیمه‌ای و افزایش منابع، نباید اجازه داد حفره‌هایی مانند اجرای نادرست قانون مشاغل سخت و زیان‌آور منابع بیمه‌شدگان را ببلعد.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در خصوص اهمیت فناوری و هوشمندسازی در این سازمان تأکید کرد: باید همچنان برای بخش فناوری اطلاعات و هوشمندسازی، جایگاه پیشران را قائل باشیم. این جایگاه البته با صحبت کردن به دست نمی‌آید و نیاز به تلاش بیشتر و اقدام و عمل و همچنین تعامل حوزه بیمه‌ای استان‌ها با واحد فناوری اطلاعات  دارد. بحمدالله در این حوزه، موفقیت‌های خوبی داشته‌ایم و جزو دستگاه‌های برتر شده‌ایم ولی همچنان از نقطه مطلوب فاصله داریم.

وی با اشاره به اهمیت اعلام دستمزد واقعی به عنوان مبنای تعیین و کسر حق بیمه، گفت: همکاران ما امسال علاوه بر بحث‌های مختلف بیمه‌ای، چالش بین‌نسلی بسیار مهمی را مورد توجه قرار دادند که اعلام دستمزد غیرواقعی است. اعلام دستمزد غیرواقعی به‌عنوان مبنای کسر حق بیمه هم حقوق بیمه شدگان و هم سازمان تأمین‌اجتماعی را ضایع می‌کند. تلاش برای واقعی‌سازی دستمزدهای مبنای کسر حق بیمه که به سود کارگران هم خواهد بود از اولویت‌های سال جاری در حوزه بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی است.

در این نشست همچنین محمد محمدی، معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی با ارائه گزارشی از اقدامات سال گذشته این حوزه، برنامه سال جاری این معاونت را با توجه به بودجه ابلاغی و برنامه‌های تحولی در خصوص وصول مطالبات معوق و جاری و تعهدات، تشریح و تبیین کرد.

معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی با ارائه نمودارهای آماری و مقایسه سه سال گذشته در حوزه منابع و مصارف گفت: بررسی‌های آماری حکایت از آن دارد که برنامه‌های تحولی پیگیری شده در دوره جدید مدیریتی سازمان تأمین‌اجتماعی، موفقیت‌های ارزشمندی در پی داشته است. به عنوان نمونه در حالی‌که در سال ۱۴۰۰ مصارف سازمان بیش از منابع بوده و مطابق آمارها منابع ورودی تنها ۹۸ درصد مصارف را پوشش داده، در سال ۱۴۰۱ منابع و مصارف تقریباً برابر شده و در ۱۴۰۲ با احتساب وصولی اسفند ماه، منابع سازمان از مصارف اندکی پیشی گرفته است.

محمدی همچنین افزود: اعلام دستمزد غیرواقعی به‌عنوان مبنای کسر حق بیمه از مسائلی است که در عین آن‌که بهره‌مندی بیمه‌شدگان از مزایای بیمه‌ای مانند انواع مستمری‌های بازنشستگی، ازکارفتادگی و بازماندگان و برخی تعهدات کوتاه‌مدت مرتبط با دستمزد مبنای کسر حق بیمه را تهدید می‌کند، منابع سازمان تأمین اجتماعی را نیز تحدید می کند و به همین دلیل در سال جاری یکی از اولویت‌های اصلی حوزه بیمه‌ای تأمین‌اجتماعی، واقعی‌سازی دستمزدهای مبنای کسر حق بیمه خواهد بود که نیازمند نظارت و پیگیری جدی و مستمر در واحدهای اجرایی است.

همچنین در ادامه این نشست، برخی از مدیران استانی از طریق ویدئوکنفرانس به ارائه نظرات، چالش‌ها و مشکلات حوزه بیمه‌ای استان خود پرداختند.

دیگر خبرها

  • تأمین آب آشامیدنی قشم با یارانه میلیاری/ صرفه‌جویی کنید
  • مرگ ۲۵ کارگر در اثر حوادث کار در همدان
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • طلب ۶۹۶ میلیارد تومانی تامین اجتماعی از کارفرمایان قمی
  • رتبه اول و دوم استان مرکزی در جذب تسهیلات و اشتغال‌زایی
  • کالابرگ اردیبهشت ماه کی واریز می‌شود؟
  • در صورت تعطیلی پنجشنبه‌ها نباید میزان دستمزد تغییر کند
  • حق بیمه کارگران برا اساس دستمزد واقعی است
  • نرخ بیکاری در اردستان به ۷.۸۲ رسید
  • زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه