Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

علی‌اصغر مونسان پس از ارائه گزارش اجمالی از عملکرد مدیریت دو ساله‌اش در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موفق شد رای اعتماد مجلس را از آن خود کند و به عنوان نخستین وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پس از انقلاب اسلامی منصوب شود.

او که از سال ۱۳۹۶ از سوی حسن روحانی ـ رییس‌جمهور ـ به عنوان رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منصوب شد، پس از تصمیم مجلس برای تبدیل این سازمان به وزارت، تنها گزینه پیشنهادی دولت برای پست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود که امروز (سه‌شنبه ۱۲ شهریورماه) با ۱۶۳ رای موافق، ۸۷ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۵۵ نماینده برای پست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تایید صلاحیت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه علی‌اصغر مونسان به عنوان برنامه‌ی وزیر پیشنهادی دولت به مجلس ارائه کرد و در جلسه بررسی صلاحیت وی چند باری مورد نقد برخی نمایندگان به لحاظ ایرادهای محتوایی و موضوعی قرار گرفت، در تداوم برنامه‌ها و سیاست‌های پیشین او در دوران ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که موضوع جدیدی در آن به چشم نمی‌آید.

این برنامه در ۳۳ صفحه تهیه شده که بیشتر به اقدامات صورت گرفته در دو سال مدیریت علی‌اصغر مونسان در کسوت رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پرداخته است و در بین آن‌ها به اقدامات در دست اجرا و درحال برنامه‌ریزی نیز اشاره‌ای شده است.

در حوزه میراث فرهنگی، تهیه پرونده «آیین‌های زیارت رضوی» به صورت مشترک با کشور افغانستان برای ثبت در فهرست میراث جهانی ناملموس شاید تنها برنامه‌ای باشد که تا کنون از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام نشده بود.

در بخش دیگری عنوان شده که برنامه‌ریزی برای توسعه کمی و کیفی نظام آزموشی رسمی و عمومی به منظور ارتقاء دانش تخصصی و همگانی و ترویج فرهنگ و گسترش آگاهی‌های عمومی در زمینه میراث فرهنگی و طبیعی با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی درحال پیگیری است. درحالی این برنامه به عنوان راهبرد با هدف پیشرفت متوازن و متعادل میراث فرهنگی مطرح شده که بهمن سال ۱۳۹۷ دستور تعطیلی مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی صادر شد و دانشجویان این مرکز به ناچار تحصیلات خود را در خوابگاه به پایان خواهند رساند.

مونسان در این برنامه اشاره کرده که تا پایان دولت دوازدهم هشتصدمین موزه راه‌اندازی می‌شود، درحالی‌که امروز در جلسه دفاع خود اعلام کرد تا کنون ۶۰۰ موزه در کشور راه‌اندازی شده است.

واگذاری بیش از ۸۰ بنای تاریخی به بخش خصوصی از طریق صندوق حفظ و احیا نیز از دیگر برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام شده درحالی‌که این صندوق همچنان در پروژه حقوقی عمارت‌مسعودیه که یکی از نخستین بناهای واگذار شده از طریق مزایده به بخش خصوصی بود همچنان درگیر است و نتوانسته پرونده آن را با موفقیت مختومه کند.

در بخش دیگری از این برنامه عنوان شده که در دو سال گذشته پنج اثر تاریخی ایران در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید. این درحالی است که ۳۰ خرداد سال ۱۳۹۷ محوطه ارسباران در کمیته میراث طبیعی یونسکو رای لازم را نیاورد و امسال هم بخش‌هایی از آن در آتش سوخت.

یکی از دستاوردهای اعلام شده از سوی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دوران مدیریت سازمان مسبوق، استرداد ۷۴ قلم شی از اشیای تاریخی و فرهنگی به کشور بود، درحالی‌که یکی از مهم‌ترین پرسش‌های پاسخ داده نشده به کارشناسان میراث فرهنگی، سرانجام مهم‌ترین محموله تاریخی کشور؛ الواح هخامنشی است که دعوای حقوقی آن پس از گذشت سال‌ها هنوز به نتیجه نرسیده است و پس از گذشت ۸۰ سال هر بار از وجود مانعی برای بازگشت آن به کشور خبر می‌دهند.

طرح «میراث بان» که در دولت‌های گذشته نیز مطرح شده بود در برنامه وزیر جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز تکرار شده است. این طرح قبلا به دلیل نداشتن برنامه‌ای مناسب، رد شده بود.

همچنین اعلام شده در راستای ایجاد شفافیت، تسریع در اقدام و ارتقاء ظرفیت اجرایی مرمت و بازسازی ابنیه تاریخی فهرست بهای مرمت ابنیه تاریخی همراه با نظام‌نامه فنی و اجرایی حوزه مرمت تدوین شده است اقدامی که از دوره «حمید بقایی» در سازمان سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و توسط کارشناسان آن دوره پیشنهاد و برخی از اقدامات اولیه آن انجام شده بود.

برنامه پیشنهادی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به کمبود قوانین و مقررات در بکارگیری «بخش خصوصی» با استناد به گزارش کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اشاره دارد اما به خلأ قوانین در حفاظت از آثار تاریخی اشاره‌ای نشده است. با توجه به قدمت این آثار و قدیمی بودن برخی از قوانین، این درخواست در سال‌های گذشته از سوی کارشناسان مختلف حقوقی میراث فرهنگی بارها مطرح شده بود.

در این برنامه درحالی به ارتقاء کمی و کیفی نیروی آموزش از طریق ایجاد نظام آموزشی اشاره شده است که درباره بکارگیری استادکاران قدیمیُ مرمت و حفاظت از آثار تاریخی که می‌توانند تجربیات و راهکارهای مناسبی را به نیروی جوان این حوزه ارائه دهند، اشاره ای مستقیم و جزئی‌تری نشده است. همچنین تکلیف کارگران پروژه‌های عمرانی پایگاه های میراث فرهنگی که دهه‌هاست با مشکل دستمزد و قرارداد مواجه هستند در این برنامه روشن نشده است.

اما در بخش گردشگری اولویت و کمیت محتوای برنامه‌ها، بیشتر به اقدامات انجام شده در دو سال گذشته اختصاص دارد و برنامه جدیدی به چشم نمی‌آید، اما تاکید کلی آن همچنان بر اشتغال است.

مونسان در این برنامه اشاره کرده که ۲۳۷۱ پروژه گردشگری با حجم سرمایه‌گذاری ۸۱۸ هزار میلیارد ریال در دست ساخت است که از بین آن‌ها ۳۷۴ پروژه هتل بوده که از این بین ۱۵۴ هتل چهار و پنج ستاره تا پایان عمر دولت دوازدهم به نتیجه خواهد رسید.

تهیه بانک مشاغل گردشگری، تبدیل فرودگاه‌های کشور به موزه، تهیه نقشه گردشگری طبیعت و تدوین نظام جامع آموزشی ساختارمند منابع انسانی متخصص در بخش گردشگری تازه‌ترین هدف‌گذاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه سایر اقدامات و برنامه‌های قبلی است.

در این برنامه به حضور فعال‌تر در گردشگری دریایی، سلامت و مذهبی اشاره کلی شده اما مشخص نیست برنامه جزئی‌تر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای بهبود کمیت و کفیت گردشگری ورودی در شرایط تحریم و عقب‌نشینی برخی کشورها از سفر به ایران چیست و اشاره نشده عقب‌ماندگی از برنامه ششم توسعه و چشم‌انداز ۲۰ ساله در بخش گردشگری چگونه قرار است جبران شود.

اما در بخش صنایع دستی اعلام شده که زیرساخت‌های مالی و قانونی بیمه هنرمندان بعد از ۵ سال پیگیری، دوباره ایجاد خواهد شد و افق صادرات ۲ میلیارد دلاری تا سال ۱۴۰۴ خورشیدی ترسیم شده است. مونسان امروز در جلسه بررسی صلاحیتش در مجلس اعلام کرد که ارزش صادرات صنایع دستی درحال حاضر ۶۱۳ میلیون دلار به غیر از محاسبه زیورآلات و فرش و صادرات چمدانی است.

او در برنامه وزارت تازه تاسیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرچند بر افزایش حمایت از حضور بخش خصوصی و کاهش نرخ تمام شده محصولات صنایع دستی در این برنامه تاکید کرده اما بیشتر از آن‌که اشاره کند چه اهداف و برنامه‌های شتابنده و پیشرویی را مدنظر دارد، به اقدامات انجام شده در دو سال گذشته پرداخته است.

تشکیل شورای صنایع دستی شاید تازه‌ترین خبری باشد که مونسان در این برنامه اعلام کرده است.

جزئیات برنامه‌های علی‌اصغر مونسان برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که در ۳۳ صفحه به مجلس ارائه شده است را اینجا می‌توان مطالعه کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: میراث فرهنگی مونسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۹۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود

به گزارش قدس خراسان، رضا ربیعی با اشاره به اینکه طی چند روز آینده آیین سنتی پخت شیر برنج در روستای توندر این شهرستان برگزار می‌شود، اظهار کرد: هرچند آیین سنتی شیربرنج همه ساله در روستای توندر برگزار می‌شده اما به جز اهالی خود روستا کس دیگری از آن در شهرستان اطلاعی نداشته است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ اذعان کرد: این آیین سنتی همه ساله هفته دوم اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شده اما به صورت استثنا امسال به دلیل تعطیلی که پیش رو داریم زودتر و در جمعه ۷ اردیبهشت‌ماه از ساعت ۹ تا ۱۴ برگزار خواهد شد.

وی در خصوص نحوه برگزاری این آیین گفت: بر اساس این آیین دامداران و اهالی روستا بعد از اذان صبح تمام دام‌های روستا را جمع کرده و به منطقه‌ای به نام دامگاه برده و اقدام به جدا کردن بره‌ها و بزغاله‌ها از گله گوسفندان می‌کنند.

جمع‌آوری بیش از دو تن شیر

ربیعی با بیان اینکه بعد از دوشیدن تمامی گوسفندان و کیله کردن هم شیری انجام می‌دهند و تمامی شیرها را با هم تجمیع می‌کنند، اظهار کرد: در مجموع این روز بیش از دو تن شیر جمع‌آوری می‌شود.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ خاطرنشان کرد: آیین سنتی پخت شیر برنج در این روز همراه با برنامه «شیردوشی» و «خلمه»، بازارچه فروش محصولات محلی و صنایع‌دستی است که با همت اهالی روستا و شورای اسلامی و دهیاری و مشارکت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دامداران و اهالی منطقه پس از جمع‌آوری تمامی شیرها آنها را به گلزار شهدای روستا می‌برند، افزود: شیرها را پس از رد کردن از صافی به همراه برنج آنها را برای جوشیدن در دیگ دان‌هایی که از قبل آماده کرده‌اند می‌ریزند.

ربیعی با بیان اینکه خرید تمامی اقلام شیربرنج و دوشیدن شیر و جمع‌آوری آنها توسط اهالی خود روستا انجام می‌شود، تصریح کرد: شیربرنج پس از اینکه آماده شد بعد از اقامه نماز ظهر به همراه فتیر محلی به نام کماج بین اهالی توزیع می‌شود.

۳۰۰۰ پرس شیربرنج پخته شده از شیر گوسفند

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ با اشاره به اینکه شیربرنج به همراه شکر یا شیره انگور مصرف می‌شود، اذعان کرد: در این آیین بیش از ۳۰۰۰ پرس شیر برنج پخته شده از شیر گوسفند توزیع و مصرف می‌شود.

وی ادامه داد: این آیین به نیت امام زمان(عج) و بارش رحمت الهی برگزار می‌شود، حدود هفت دهه که این آیین برگزار می‌شود و در بیشتر سال‌ها از جمله سال گذشته شاهد بارش باران همزمان با اجرای این آیین باشکوه بوده‌ایم.

ربیعی همچنین در خصوص «خلمه» گفت: خلمه زمانی‌ است که بعد از دوشیدن و «کیله کردن» و «هم شیری»، چوپان گله بره‌ها را با نوای «های های»، صدا میزند، چوپان دوم که همراه گله بره‌های شیرخوار(گله خلمه‌ها) است، از پشت تپه به سمت گله حرکت می‌کند، به محض اینکه دو گله همدیگر را می‌بینند، به سوی هم می‌دوند و بره‌ها به دنبال مادر خود می‌گردند تا او را پیدا کنند و از شیر باقی مانده می‌خورند.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ ادامه داد: چون امسال به دلیل بارندگی و سرد شدن هوا برنامه ریواس چینی چند روزی به تعویق افتاد این برنامه از چند روز قبل شروع شده و در روز جمعه این محصول بسیار با کیفیت به همراه محصولات لبنی و دیگر محصولات روستا در بازارچه محلی که پیش‌بینی شده عرضه می‌شود.

توندر به لحاظ بافت روستا و طبیعتش منحصر به فرد است

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲ تا ۳ هزار نفر در شهرهای مختلف در این آیین شرکت کنند، گفت: توندر به لحاظ بافت روستا و طبیعتی که دارد جزو روستاهای منحصر به فرد بوده و گردشگر پذیر است.

ربیعی در خصوص وضعیت ثبت آیین‌های این شهرستان گفت: هرچند برخی آیین‌ها از جمله تعزیه‌خوانی در گذشته به ثبت رسیده‌اند اما چون آن زمان کوهسرخ بخشی از کاشمر بود به همین دلیل به نام کاشمر به ثبت رسیده است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ افزود: امسال پرونده چند آیین ناملموس تکمیل و برای به ثبت رسیدن ارسال می‌شود، همچنین اکنون پرونده مراسم آیینی از جمله حیدر علی، شیربرنج و برخی دیگر در دست تکمیل شدن است.

وی یادآور شد: برداشت گیاهان کوهی، فرآوری آنغوزه و ... در بخش میراث طبیعی هستند که پرونده را تکمیل می‌کنیم، اکنون در شهرستان کوهسرخ ۶ اثر ثبتی داریم که بنا و محوطه هستند.

ربیعی گفت: روستای زیبای توندر در دامنه کوه در فاصله ۳۵ کیلومتری شمال غرب شهر ریوش مرکز شهرستان کوهسرخ استان خراسان رضوی قرار دارد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ اذعان کرد: َتوَنْدَر روستایی از توابع بخش بررود شهرستان کوهسرخ در استان خراسان رضوی است و این روستا در دهستان تکاب قرار دارد و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۸۴۶ نفر است.

وی اظهار کرد: محصولات باغی و دامی، گندم دیم و آبی، نان محلی، دوغ و شیر و ماست محلی، روغن زرد گوسفندی، کشک و قروت، گردو، بادام، آلود، جوزقند، قیسی، کشته زردآلو، سنجد، پسته و بنه‌کوهی می‌تواند سوغات این منطقه برای گردشگران و مسافرینی که به این دیار سفر می‌کنند، قرار گیرد.

ربیعی گفت: کوهسرخ شهرستانی است که در کنار روستاهای تاریخی فراوانش یکی از سرسبزترین، خوش آب و هواترین و ییلاقی‌ترین و زیباترین شهر با داشتن آبشارها و رودخانه‌ها در خراسان رضوی است؛ بهار و تابستان بهترین فصول برای سفر به این منطقه و روستاهای آن و گذراندن شبی در اقامتگاه‌های بوم گردی، کوهستانی و خانه‌های بومی و محلی است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • ضرغامی: هر دولتی بتواند مردم را بیشتر شاد کند موفق‌تر است / آمار‌ها نشان دهنده افزایش گردشگری است + فیلم
  • ضرغامی: آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است/ حال مردم خوب است
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • تحول در گردشگری اشتهارد با پیشبرد پروژه‌های این حوزه در شهرستان
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • اصفهان شناسنامه کشور در بخش میراث فرهنگی است