Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-19@23:22:25 GMT

اجرای طرح پرورش بز نژاد مورسیا در استان‌های مختلف

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۱۳۱۸

به‌گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، پرویز فتاح روز سه‌شنبه در بازدید از مرکز پرورش بز مورسیا در مجتمع کشاورزی و دامپروری مگسال در شهرستان آبیک افزود: خوشبختانه پرورش بز مورسیا رشد خوبی پیدا کرده و یکی از طرح‌های نمونه در جهاد کشاورزی کشور به حساب می‌آید.

وی با بیان این که این طرح اولین بار در کشور در دست اجراست و در ۲ استان کرمان و قزوین عملیاتی شده است، اظهار داشت: به دنبال این هستیم که تعداد این بزها در هر استان را  به ۵ هزار راس برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فتاح همچنین اظهارداشت: ما می‌توانستیم بزهای بیشتری را از اسپانیا وارد کنیم، اما فعلا ضرورت آن احساس نشد و به دنبال آن هستیم که شیردهی این بزها تکامل یابد. 

این مسئول همچنین اظهار داشت: رشد این طرح وابستگی کشور را از واردات گوشت بی‌نیاز می‌کند و به دنبال تکثیر این نژاد دامی هستیم تا به چرخ صنعت دامپروری کشور رونق ببخشیم.

فتاح به لقاح مصنوعی از طریق فریز کردن اسپرم‌های دامی اشاره کرد و گفت: امیدواریم این طرح در ۲ ماه آینده به نتیجه برسند و ما بتوانیم برای اولین بار شاهد  تحول بزرگی در زمینه دامپروری کشور باشیم.

رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به بازدید خود از مجتمع مگسال، خاطرنشان کرد: این مرکز به دانشگاه دامپروری خوبی در کشور تبدیل‌شده و می‌تواند به عنوان مرکز پژوهش‌های دامی دانشجویان مورد استفاده قرار گیرد.

وی در ادامه به واردات ۷۵ درصدی علوفه اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات کشور ما واردات در زمینه علوفه است که باید تلاش کنیم این وابستگی به از میان برداشته شود.

۲۶۰۰ بز نژاد مورسیا در مرکز کشاورزی و دامپروری مگسال نگهداری می‌شوند.

۷۸ درصد سهام این شرکت متعلق به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی است.

بز نژاد مورسیا در ۹۰ درصد موارد دوقلوزایی دارد و تولید شیر آن از نظر کیفی و کمی تفاوت چشمگیری با سایر نژادها دارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان های مختلف انقلاب اسلامی رشد گوشت مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۱۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۲۷ سازه آبخیزداری در اردبیل اجرایی شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اردبیل گفت: ۹۲۷ سازه آبخیزداری در مناطق مختلف استان اجرایی و عملیاتی شده است. - اخبار استانها -

محمود قلیزاده در گفت‌وگو باخبرنگار خبرگزاری تسنیم در اردبیل اظهار کرد: با عملیاتی شدن این سازه‌های ارزشمند بالغ بر 23 میلیون مترمکعب آب در پشت این بندها و سازه های آبخیزداری جمع آوری و به شکل درست هدایت شده است.

وی خاطرنشان کرد: به دنبال جاری شدن سیل سال گذشته در انگوت، گرمی، اصلاندوز و بیله سوار عملیات احداث سازه های آبخیزداری به ویژه در سرشاخه‌های روان‌آب‌ها شروع شده تا برنامه کنترل و ذخیره اجرایی را شاهد باشیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل بیان کرد: با اجرای این طرح ها منابع آب مورد نیاز در پشت این بندها و سدهای کوچک محلی جمع شده و در فصل زراعی تحویل باغداران و زارعان می شود.

قلیزاده افزود: در 65 حوزه استان مطالعه و عملیات تفصیلی و اجرایی طرح های آبخیزداری جزو برنامه های اصلی بوده تا ما بتوانیم در 478 هزار هکتار ثمرات و نتایج این طرح ها را مشاهده کنیم.

وی تصریح کرد: اجرای سازه‌های آبخیزداری در حقیقت یک تیر و چند نشان است تا ما در فصول مختلف سال بتوانیم روان آب ها را مدیریت کرده و در شهرها و روستاهای مختلف هدایت و توزیع منابع آب را انجام دهیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل افزود: علاوه بر اعتبارات تملک دارایی از محل مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و بسیج سازندگی 350 میلیارد تومان منابع برای این پروژه ها پیش بینی شده و این مبلغ تا یک هزار میلیارد تومان نیز قابل افزایش است.

قلیزاده ادامه داد: با مهار آب ها و اجرای طرح های آبخیزداری نه تنها جلوی خسارت در فصول جاری شدن سیل گرفته می شود بلکه رفاه و آسایش و افزایش تولید نصیب روستائیان شده و آنها می توانند به راحتی از تولید بالاتر و کیفی تر استفاده کنند.

وی اظهار کرد: در مشگین شهر به ویژه منطقه ارشق با توجه به کم بارشی و شرایط خشکسالی اجرای طرح های آبخیزداری نتایج سودمندی را به همراه دارد و اسباب رضایتمندی روستائیان و کشاورزان شده است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ۲۰ تن‌ ماهی قزل‌آلا از لرستان به خارج از کشور صادر شد
  • صادرات ۷۵ تن خوراک آبزیان از لرستان به عراق
  • سرانه وخیم آموزش و پرورش اردبیل جبران شود
  • کشت و صنعت مغان صاحب برند بذر گندم شد
  • رگبار باران و رعدوبرق در نقاط مختلف کشور
  • هواشناسی ایران/ هشدار وزش باد شدید و رگبار باران در نقاط مختلف کشور
  • نمایش اسب‌های اصیل نژاد ایرانی در همایشی در نطنز
  • دو هزار و ۹۶۹ کیلوگرم فرآورده خام دامی در لرستان معدوم شد
  • ۹۲۷ سازه آبخیزداری در اردبیل اجرایی شد
  • نمایش اسب های اصیل نژاد ایرانی در همایشی در نطنز