Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@08:07:03 GMT

اختصاص اعتبار ۲۶۰۰ میلیاردی به صندوق نوآوری و شکوفایی

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۱۴۱۳

اختصاص اعتبار ۲۶۰۰ میلیاردی به صندوق نوآوری و شکوفایی

رئیس دفتر رئیس جمهور از اختصاص ۲۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار به صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد و گفت: اگر ما می‌خواهیم از فشارهای تحریم بر کشور کاسته شود چاره‌ای نداریم جز آنکه از اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم و بر روی شرکت‌های دانش بنیان سرمایه‌گذاری کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر محمود واعظی عصر امروز (سه‌شنبه، ۱۲ شهریور) در اختتامیه گردهمایی فناورانه صنایع، شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ های صنعت غذایی گفت: حتی اگر کشور هیچ دشمنی نداشت و تحت فشار شدید خارجی نبود؛ همچنان نیاز بود تا از اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم چرا که آب، زمین و امکانات محدود و جمعیت در حال افزایش است و ما ناچار به تغییر اهداف و روش‌ها هستیم تا بتوانیم زندگی بهتری را برای نسل آینده فراهم کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه کشور هیچ چاره ای ندارد جز آنکه به سمت حوزه‌ دانش بنیان حرکت کند، اظهار کرد: امروز ما شاهد شدیدترین فشارهای خارجی بر کشور هستیم و کشورهای غربی به ویژه آمریکا تصور می‌کنند اگر بتوانند اقتصاد ما را فلج کنند به هدف خود می‌رسند اما ما باید اهداف آنها را با روش تقویت اقتصادی خنثی کنیم.

واعظی با بیان اینکه ما بر این اساس از هفت سال گذشته بر روی اقتصاد مقاومتی به عنوان روشی که می‌تواند کشور را از تکانه‌های مختلف نجات دهد، متمرکز شدیم، ادامه داد: در این راستا جلسات متعددی برگزار شده و معاون اول رئیس جمهور نیز ماموریت پیگیری اقتصاد مقاومتی را بر عهده دارد.

رئیس دفتر رئیس جمهور موفقیت در اقتصاد مقاومتی را در گرو توجه به شرکت‌های دانش بنیان دانست و یادآور شد ما باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم. چرا که اقتصاد دانش بنیان، اقتصاد مقاومتی را منجر می‌شود و ما برای موفقیت در این زمینه باید بر روی شرکت‌های دانش بنیان سرمایه گذاری کنیم.

واعظی تحصیل کردگان جوان را از مزیت‌های رقابتی کشور نام برد و خاطرنشان کرد: اگر تا دیروز شکوفایی اقتصادی کشورها مربوط به داشتن منابع معدنی و نفت بوده است، امروز سرمایه‌های انسانی به عنوان زیرساخت اقتصادها تلقی می‌شود و امروزه مغز و ایده‌های خلاقانه به عنوان سرمایه‌های کشور تلقی می‌شود چرا که منابع زیرزمینی مانند نفت زمانی به پایان می‌رسد ولی مغز و ایده‌های خلاقانه پایان پذیر نیست.

وی نتیجه پیاده سازی اقتصاد دانش بنیان را کاهش وابستگی به خارج و خروج ارز دانست و اضافه کرد: بر این اساس ما باید برای شرکت‌های دانش بنیان بستری را فراهم کنیم و صندوق نوآوری و شکوفایی نیز با امکاناتی که در اختیار دارد زمینه‌ای را ایجاد کرده تا صاحبان فناوری را با بخش‌های صنعتی آشنا کند.

واعظی با بیان اینکه سال جاری سال رونق تولید است و ما با روش‌های سنتی نمی‌توانیم تولید را افزایش دهیم، ادامه داد: این در حالیست که بکارگیری فناوری‌های نوین موجب رشد جهشی در این زمینه خواهد شد و ما برای آنکه بتوانیم در برابر تحریم‌ها مقاوم باشیم و کشور را از فشار تحریم‌ها نجات دهیم نیاز داریم تا این روش‌های فناورانه را توسعه دهیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت افزایش اشتغال به ویژه برای جوانان تحصیل‌کرده گفت: این وظیفه ما است که زمینه اشتغال جوانان را فراهم کنیم. از این رو تمرکز و توجه به شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند زمینه اشتغال دانش آموختگان را فراهم کند.

وی ادامه داد: در گذشته ۱۰۰ شرکت بزرگ دنیا شرکت‌های پولی و بانکی بودند ولی امروزه ۱۰ شرکت بزرگ دنیا شرکت‌هایی هستند که منابع پولی آنها را بزرگ نکرده، بلکه نیروی فکری و روش‌های فناورانه جدید منجر به بزرگ شدن این شرکت‌ها شده است.

به گفته وی شرایط امروز جهان به سمتی در حرکت است که اگر هر روز دیرتر وارد شویم ۱۰ روز از فناوری‌های روز دنیا عقب می‌مانیم.

وی با اشاره به اقدامات توسعه‌ای خود در زمینه فعالیت در وزارت ارتباطات تاکید کرد: اقدامات انجام شده در این وزارت در راستای ایجاد کسب و کارهای جدید بوده است و امروز نیز بیش از ۴۵۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که صاحبان این شرکت‌ها از جوانان تحصیل کرده هستند.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به گزارشی در خصوص استقرار ۵۲۰ واحد فناور، اشتغال ۷۱۰۰ نیروی انسانی و فروش محصولات ۱۵۰۰ میلیارد تومانی و صادرات ۴.۷ میلیون دلاری در شهرک‌های علمی تحقیقاتی، خاطرنشان کرد: در کشور حوزه نوآوری و محصولات دانش بنیان رشد نخواهد کرد مگر آنکه بنگاه‌های بزرگ به شرکت‌های دانش بنیان متصل شود. امروز شرایط به گونه‌ای است که نه به دلیل اراده مدیران بلکه به دلیل اشکالات ایجاد شده در خرید و تامین برخی قطعات شرکت‌ها به سمت تولیدات داخل رجوع کرده‌اند و امیدوارم این فضای جدید باعث اعتمادسازی بیشتر برای شرکت‌ها شود.

واعظی با اشاره به اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی در جهت حمایت از شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد: با وجود همه محدودیت‌ها ۲۶۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات این صندوق پرداخت شده است و با اقداماتی که در این صندوق صورت گرفته شاهد هستیم که امروزه این صندوق در جهت صادرات محصولات دانش بنیان برنامه ریزی کرده است.

وی در پایان تاکید کرد: اقدامات این صندوق باید در جهت خلق ثروت باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۱۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۱۲ فرآورده دارویی و ۵۰ تجهیز پزشکی شرکت‌های ایرانی در کنیا

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیست‌و‌چهارمین دوره نمایشگاه حوزه دارو و تجهیزات پزشکی (MEDEXPO AFRICA ۲۰۲۴) و سومین دوره نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی (AFRILAB ۲۰۲۴) از امروز ۲۹ فروردین در نایروبی، پایتخت کنیا آغاز به کار کرد.

در آیین افتتاح این نمایشگاه علاوه بر دکتر محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، علی غلامپور سفیر کشورمان در کنیا نیز به ایراد سخن پرداختند و بر ضرورت توسعه همکاری‌های دو جانبه میان دو کشور تاکید کردند.

در بیست‌و‌چهارمین دوره نمایشگاه حوزه دارو و تجهیزات پزشکی (MEDEXPO AFRICA ۲۰۲۴) و سومین دوره نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی (AFRILAB ۲۰۲۴) که بزرگترین رویداد نمایشگاهی حوزه سلامت شرق آفریقا به شمار می‌آید و تا روز ۳۱ فروردین ماه در نایروبی ادامه دارد، شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و در قالب یک پاویون اختصاصی به عرضه محصولات و نمایش توانمندی‌های فناورانه خود می‌پرداختند.

محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی طی سخنانی در آیین افتتاحیه این رویداد با بیان اینکه این نمایشگاه رویدادی بین‌المللی است، گفت: هدف این نمایشگاه، توسعه همکاری‌های فناورانه و نوآورانه بین شرکت‌ها و کشور‌ها است.

وی گفت: امروز ما شاهد گذار کشور‌ها از اقتصاد منبع‌محور به اقتصاد دانش‌بنیان هستیم. اکنون فناوری پیشرفته به یکی از موتور‌های اصلی رشد اقتصادی کشور‌ها تبدیل شده است؛ اما توسعه فناوری و تجاری‌سازی آن، مستلزم وجود یک اکوسیستم متنوع و پویا و همکاری بین آنها است.

به گفته رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، این اکوسیستم از دانشگاه‌ها، مراکز رشد و شتابدهنده‌ها تا مراکز نوآوری، پارک‌های فناوری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر (VC)، نهاد‌های دولتی، نهاد‌های مدنی، و استارت‌آپ‌ها را شامل می‌شود. 

شکل‌گیری اکوسیستم بالنده‌ای در حوزه نوآوری و فناوری در ایران

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: در ایران با سال‌ها تلاش مداوم و به رغم وجود تحریم‌های اقتصادی ظالمانه غرب، توانسته‌ایم اکوسیستم بالنده‌ای پدید بیاوریم که حاصل آن، بیش از ۱۰ هزار استارت‌آپ و شرکت دانش‌بنیان است. این شرکت‌ها در حوزه‌های مختلف از سلامت و کشاورزی و صنایع غذایی گرفته تا معدن و مواد شیمیایی، مخابرات و ... فعالیت دارند و برخی از آنها با موفقیت به بازار‌های بین‌المللی راه یافته‌اند.

وی خاطر نشان کرد: این وضعیت حاصل فعالیت چندین و چند ساله صد‌ها دانشگاه، بیش از ۱۰ هزار عضو هیئت علمی، بیش از ۳ میلیون دانشجو به ویژه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، حدود ۵۰ پارک فناوری، ۳۰۰ مرکز رشد، بیش از ۲۰۰ شتابدهنده و ۲۰۰ شرکت سرمایه‌گذاری جسورانه است. 

وی خبر داد: استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی، سال گذشته حدود ۲ میلیارد دلار صادرات داشتند و این روند رو به افزایش است. 

اعلام آمادگی صندوق نوآوری و شکوفایی برای همکاری مشترک با شرکای کنیایی

خیاطیان خاطرنشان کرد: یکی از نهاد‌های موثر در اکوسیستم فناوری و نوآوری ایران، «صندوق ملی نوآوری ایران» (INIF) است که ماموریت آن، تامین مالی حوزه فناوری و نوآوری است. ما با انواع ابزار‌های مالی، از تسهیلات گرفته تا ضمانت‌نامه و سرمایه‌گذاری جسورانه و کمک‌های بلاعوض، به رشد استارت‌آپ‌های خود و بین‌المللی‌شدن آنها کمک می‌کنیم، لذا با سال‌ها تجربه در زمینه حمایت از فناوری و نوآوری، آماده همکاری با دوستان کنیایی خود هستیم. 

اراده سیاسی ایران و کنیا برای توسعه همکاری‌های دو جانبه

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: کنیا و ایران، هر دو در زمره کشور‌های در حال توسعه هستند. خوشبختانه امروز اراده مقامات دو طرف معطوف به ارتقای روابط اقتصادی و تجاری است و افزایش ۱۰ برابری حجم تبادلات تجاری در گام اول توسعه مناسبات را هدف گرفته‌اند. سال گذشته، رئیس جمهور ایران به کنیا سفر کردند و با حضور روسای جمهور دو کشور، ۵ سند همکاری منعقد شد.

خیاطیان  اضافه کرد: امیدواریم به زودی با توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و فعال‌شدن خطوط کشتیرانی و هوایی، اصلاح تعرفه‌ها و برقراری تعرفه‌های ترجیحی و تسهیل ارتباطات پولی، مالی و بانکی، شاهد همکاری‌های اقتصادی و تجاری بیشتر بین دو طرف باشیم. 

وی گفت: همکاری در حوزه‌های فناوری پیشرفته چند سالی است که بین ایران و کنیا آغاز شده و امروز در حال گسترش است. خانه فناوری و نوآوری ایران (IHIT) که ۳ سال از فعالیت آن در نایروبی می‌گذرد، نهادی است که به توسعه روابط شرکت‌های ایرانی با همتایان کنیایی خود به ویژه در حوزه سلامت کمک کرده است. 

فعالیت هزار شرکت دانش‌بنیان ایرانی در حوزه سلامت و زمینه مناسب برای گسترش همکاری‌های مشترک

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه سلامت یکی از حوزه‌های مهم ماموریتی دولت‌ها است و همه آنها تلاش می‌کنند زیرساخت‌ها، تجهیزات و خدمات مرتبط با بهداشت و درمان شهروندان خود را با کیفیت و قیمت مناسب تامین کنند. حدود ۱۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی هم در این حوزه توانمندی‌های قابل اعتنایی دارند و برای همکاری‌های سازنده آماده‌اند.

وی گفت: بسیاری از محصولات حوزه سلامت که ما آن‌ها را پیشتر از خارج کشور وارد می‌کردیم، امروز به مدد تلاش این شرکت‌ها در کشورمان تولید می‌شود. برای مثال ما در هنگام شیوع کرونا از واردکننده ونتیلاتور به تولیدکننده و سپس صادرکننده آن تبدیل شدیم.

به گفته خیاطیان، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در حوزه تولید انواع مواد اولیه و فراورده‌های دارویی، واکسن‌های انسانی و دامی، تجهیزات پزشکی مانند مانیتور علایم حیاتی، تخت بیمارستانی و دستگاه همودیالیز توانسته‌اند به بازار‌های آسیا و اروپا راه پیدا کنند. 

رجیستر شدن بیش از ۵۰ تجهیز پزشکی ایرانی در کنیا

وی تصریح کرد: این سومین حضور شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه با حمایت صندوق نوآوری است. نتایج این حضور، به تدریج در حال بروز است. برای مثال، با هدایت و همکاری سازمان غذاوداروی کنیا، امروز ۱۲ فراورده دارویی و بیش از ۵۰ تجهیز پزشکی شرکت‌های ایرانی در کنیا رجیستر (ثبت) شده است و این روند رو به افزایش است.

خیاطیان خاطرنشان کرد: ۱۲ شرکت تولیدکننده مواد اولیه دارویی (API) ایرانی با حمایت صندوق نوآوری (INIF) موفق به اخذ گواهی GMP از سازمان غذاوداروی کنیا شده‌اند و از این میان، ۲ کارخانه ما موفق به صادرات محصولات خود به کنیا شده‌اند و به زودی شاهد صادرات ۱۰ شرکت دیگر نیز خواهیم بود. این مواد اولیه در کارخانه‌های کنیایی به فراورده نهایی تبدیل خواهند شد.

وی عنوان کرد: این یک همکاری برنده ـ برنده است که می‌تواند موجب ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده اقتصادی و اجتماعی در هر دو کشور شود. ما آمادگی داریم این تجربه‌ها را گسترش دهیم و به تامین دارو و تجهیز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در کنیا نیز کمک کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح خوابگاه دانشجویی و رونمایی محصولات دانش بنیان در سمنان
  • قانون جهش دانش‌بنیان مهم‌ترین سرفصل کاری معاونت علمی در ۱۴۰۳
  • ثبت ۱۲ فرآورده دارویی و ۵۰ تجهیز پزشکی شرکت‌های ایرانی در کنیا
  • شرکت‌های دانش‌بنیان راهی میان‌بُر برای رشد تولید هستند
  • شرکت‌های دانش بنیان راه میانبر برای رشد تولید هستند
  • معاون اول رئیس جمهور: حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها است
  • امسال سال سرنوشت‌سازی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است
  • استاندار زنجان: فرهنگ مالیاتی هنوز در جامعه جا نیفتاده است
  • تاکید استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم اعتماد به جوانان
  • دانش‌ بنیان شدن کشاورزی در گرو باور به نقش محوری روستاها است