Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز نوآوری صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان گفت: این مرکز با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه اصفهان تاسیس شده و به زودی به صورت رسمی افتتاح می‌شود.

جواد راستی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان با اعلام این خبر، اظهار کرد: دانشگاه اصفهان از سال ۹۲ دارای یک مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای است که درحال حاضر این مجموعه با حمایت یک میلیارد تومانی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مرکز نوآوری صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان گسترش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر این مرکز به صورت کامل راه اندازی شده است، تصریح کرد: این مرکز پا را فراتر از بازی‌های کامپیوتری گذاشته و مواردی همچون واقعیت مجازی و یا واقعیت ترکیبی در قالب بازی جدی برای درمان را که بتوان با آن به خلق ثروت رسید، تحت پوشش قرار می‌دهد.

مدیر مرکز نوآوری صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان گفت: با توجه به گسترده بودن بخش صنایع سرگرمی و ظرفیت‌های فراوان آن در جهت جذب مخاطب و ثروت آفرینی، این مجموعه به مرکز نوآوری تبدیل شده است.

راستی افزود: در این مرکز در زمینه‌های بازی‌های رایانه ای، پویا نمایی (انیمیشن)، واقعیت مجازی، واقعیت ترکیبی، شبیه سازی و بازی‌های درمانی کارهای آموزشی، پژوهشی، کارآفرینی و نوآوری انجام می‌شود، همچنین این مرکز مجهز به آزمایشگاه تخصصی و کلینیک بازی درمانی نیز است.

وی یادآور شد: این مرکز به تمام امکاناتی که برای تیم‌های بازی ساز نیاز است، تجهیز شده است که شامل "کلاس‌های آموزشی"، "استودیو ضبط صدای مجهز به ابزارهای پیشرفته"، "سایت کامپیوتری"، "آزمایشگاه اختصاصی واقعیت مجازی"، "آزمایشگاه موشن کپچر برای ضبط انیمیشن"، "آزمایشگاه برد گیم" و "فضایی برای استقرار و کار تیم‌ها" و "آزمایشگاه تست بازی" است.

راستی توضیح داد: سایت کامپیوتر این مرکز مجهز به 20 دستگاه کامپیوتر پرقدرت مناسب برای رندرسازی بازی‌ها است. اتاق تست این مرکز نیز مجهز به گوشی‌های موبایل و تبلت با آخرین تکنولوژی روز دنیا برای آزمایش اپلیکیشن‌های تولید شده است.

مدیر مرکز نوآوری صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان ادامه داد: اتاق صدای این مرکز قابلیت ضبط صدای فیلم‌ها و انیمیشن‌ها با کیفیت بالا را دارد و یکی از مجهزترین استودیوهای ضبط صدای انیمیشن در ایران است.

علاقه مندان به بازی سازی، حمایت علمی می‎‎شوند

وی در خصوص دیگر بخش‌های این مرکز گفت: اتاق "موشن کپچر" مجهز به سنسوری است که روی بدن انسان نصب می‌شود و حرکت بدن را به صورت سه بعدی به کامپیوتر منتقل می‌کند و در زمان ساخت انیمشن می‌توان بجای مدل سازی سه بعدی در کامپیوتر، از این لباس استفاده کرد.

راستی با بیان اینکه این مرکز مجهز به دو آزمایشگاه است، تصریح کرد: این مرکز علاوه بر آزمایشگاه تست بازی، مجهز به آزمایشگاه واقعیت مجازی است که شامل دو ست واقعیت مجازی و یک ست واقعیت ترکیبی با هدست و دسته است که علاوه بر ساخت بازی سرگرم کننده، در ساخت بازی آموزشی نیز فعال است. در حال حاضر یک نمونه بازی برای درمان نارساخوانی کودکان در این بخش راه اندازی شده است.

مدیر مرکز نوآوری صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان گفت: در این مرکز ایده‌های جدید، خلاقانه و نوآورانه در زمینه صنایع سرگرمی از جمله بازی‌های رایانه ای، شبیه سازی، پویانمایی (انیمیشن) و واقعیت مجازی که مبتنی بر دانش و پژوهش مورد حمایت قرار گرفته و به محصول برای عرضه به بازار تبدیل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه جامعه هدف این مرکز، بازی‌سازان و علاقه مندان به صنعت سرگرمی است، خاطرنشان کرد: تمام علاقه مندان به حوزه سرگرمی و بازی سازی از سنین مختلف می توانند به این مرکز مراجعه و از امکانات آن استفاده کنند. افرادی که بدنبال کار در این حوزه هستند، حمایت علمی می شوند.

راستی آینده این مرکز را بسیار روشن پیش بینی کرد و افزود: این مجموعه در بخش های آموزش، پژوهش و کارافرینی برای خلق ثرت از حوزه سرگرمی فعال است و با توجه به اینکه تنها مرکز مجهز در تمام کشور است، می تواند به قطب منحصر به فردی در حوزه سرگرمی تبدیل شود.

امضای پلت فرم مشترک در حوزه تولید محتوا با آ«واگیمز» و «کافه بازار»

مدیر مرکز نوآوری صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان از تفاهم نامه همکاری با «کافه بازار» و «آواگیمز» خبر داد و گفت: آواگیمز تنها شتاب دهنده حوزه گیم در کشور است. مدیران این دو مجموعه به منظور بازدید و مذاکره برای ایجاد پلتفرم مشترک در حوزه تولید محتوا به اصفهان سفر کرده و از نزدیک از این مجموعه بازدید کردند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازی های رایانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۲۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوخی محمدرضا گلزار با خانواده‌ها در برنامه تلویزیونی

آفتاب‌‌نیوز :

جدیدترین مسابقه تلویزیون که این روز‌ها حسابی نامش بر سر زبان‌ها افتاده است، پانتولیگ با اجرای محمدرضا گلزار، بازیگر و خواننده نام آشنای سینماست، گلزار چندی پیش هم با مسابقه «برنده باش» در شبکه سه سیما به عنوان مجری حضور داشته است.

«پانتولیگ» مسابقه‌ای با تمرکز روی پانتومیم است، اما کل آن محدود به بازی پانتومیم نمی‌شود. دو گروه چهار نفره مقابل هم قرار می‌گیرند تا هم چالش‌هایی متنوع در ارتباط با پانتومیم را از سر بگذرانند و هم به سؤالات اطلاعات‌عمومی پاسخ دهند. در واقع عوامل مسابقه سعی کرده‌اند علاوه بر جلب توجه علاقه‌مندان به پانتومیم، دوستداران مسابقات اطلاعات‌عمومی را هم با خود همراه کنند و از این طریق، رقابت را با هیجان بیشتری پیش ببرند. نکته قابل توجه اینکه شرکت کنندگان مسابقه از میان افرادی انتخاب شده‌اند که سال‌ها به‌طور مستمر پانتومیم اجرا کرده‌اند و یک جور‌هایی حرفه‌ای این رقابتند و از طرف دیگر اطلاعات عمومی خوبی هم دارند.

یکی از ویژگی‌های مسابقه «پانتولیگ» ریتم بسیار خوب آن بود که البته اجرای به اندازه گلزار به حفظ این ریتم حسابی کمک کرده بود. شاید حضورِ گلزار و اجرایِ او در مسابقه «برنده باش» خیلی کمک کرده او اینجا در مقامِ یک مجری اتوکشیده وارد نشود. با شرکت‌کنندگان لحظاتی شوخی می‌کند تا مخاطبان با تماشای یک مسابقه سرگرم‌کننده، از طنازی او هم بهره ببرند.

بعضی اوقات روش کمک کردنش به شرکت‌کننده‌ها برای رسیدن به جواب درست هم موقعیتی بامزه ایجاد می‌کرد. البته در «برنده‌باش» موقعیت برای شوخ‌طبعی و گپ و گفت با مخاطبان بیشتر فراهم بود. چون هم مسابقه طولانی‌تر بود، هم حضور تماشاگران بیشتر احساس می‌شد و هم در بخش‌هایی باید با خانواده و دوستان شرکت‌کننده‌ها تماس می‌گرفت و این مسئله هم به ایجاد موقعیت‌های مختلف کمک می‌کرد. در «پانتولیگ» به دلیل متمایز بودن شیوه مسابقه، گلزار هم سعی کرده است اجرایی متفاوت داشته باشد.

اما شاید مهم‌ترین نقطه قوت این مسابقه دور کردن مخاطب از فضای سرد مجازی است. تلویزیونی که سال‌ها عضوی از خانواده تک تک ما ایرانی‌ها بود و با تولید برنامه‌های گوناگون اثربخشی بسیار زیادی داشت، امروز با وجود شبکه‌های متعدد دیگر این تأثیرگذاری را ندارد، چون روزگاری تلویزیون مسابقات و سرگرمی‌هایی تولید می‌کرد که افراد علاقمند را پای آن می‌نشاند، مانند «مسابقه هفته» که علاوه بر این که در زمان خود جزو پرمخاطب‌ترین برنامه‌های سیما بود، همچنان وقتی بخش‌هایی از آن در شبکه مجازی منتشر می‌شود، بازخورد‌های مثبت بسیاری از آن می‌توان دریافت کرد.

حتی پانتومیم و آموزش آن به قدری اهمیت داشت که در برنامه‌های تلویزیونی کودک و نوجوان با همان اندک شبکه‌های موجود نیز یا به نمایش در می‌آمد و یا آموزش داده می‌شد و علیرضا خمسه سردمدار این آموزش‌ها بود. اما رفته رفته اجرای پانتومیم جایگاه خود را از دست داد و برنامه‌های تلویزیونی کمتری به آن اختصاص پیدا کرد. هرچند که در تئاتر همچنان جسته و گریخته به آن نیم نگاهی می‌شود، اما در تلویزیون دیگر این جایگاه وجود ندارد. شاید به این خاطر که نسل امروز با نسل دیروز متفاوت است. نسل امروز غرق در فضای مجازی و بازی‌های رایانه‌ای است و دیگر جایی برای پانتومیم و اجرا‌هایی از این دست برایش باقی نمانده است.

همین ورود به فضای مجازی به نوعی بی‌تحرکی و عدم همبستگی خانوادگی و دور شدن از اجتماع را با خود به همراه آورده است و نسل امروز را متفاوت از نسل دیروز منزوی و گوشه‌گیر کرده است. در دنیای نسل امروز همه چیز پشت گوشی‌ها و رایانه‌ها پنهان شده است، حتی دوستی‌ها و رفاقت‌ها.

آدم‌های امروز دیگر مانند گذشته اهل چهره به چهره صحبت کردن نیستند و بیشتر ترجیحشان این است که بتوانند از راه دور و در همان فضای مجازی صحبت کنند. امروز دیگر جای شور و نشاط گروهی که در میان نوجوانان دیروز وجود داشت، برای نوجوانان و جوانان امروز وجود ندارد.

از همین سو به نظر می‌رسد جای تولید برنامه‌هایی که بتوانند با نگاه امروز جوان و نوجوان را با خود همراه کنند خالی است. اما شبکه سه سیما که از گذشته شعار جوانی را با خود حمل می‌کند، در این میان دست به یک اقدام تازه زد و با تولید برنامه «پانتولیگ» هم شورو نشاط را به دل برنامه‌های تلویزیونی آورد و هم هنر تا حدی فراموش شده پانتومیم را در قالب بازی و سرگرمی احیا کرد.

در این برنامه اعضای گروه می‌توانند با هم خانواده باشند یا رفیق، فرقی ندارد مهم این است که با اجرای پانتومیم به شناخت از هم دست پیدا می‌کنند و علاوه بر سرگرمی و نشاط، دست به مطالعه می‌زنند و از لاک تنهایی خود خارج می‌شوند تا در دنیای واقعی و بازی بتوانند برای ساعاتی از فضای سرد و یخ زده مجازی دور باشند.

اقدامی که تلویزیون باید خیلی زودتر از این‌ها دست به کار می‌شد و انجام می‌داد. تولید برنامه‌هایی همچون «پانتولیگ» می‌تواند این کار را انجام دهد و بازی و سرگرمی را از قاب تلویزیون به دل خانواده‌ها بیاورد.

حال باید دید در ادامه این برنامه به کجا می‌رسد؟ آیا قرار است ورود تلویزیون به فصل جدیدی از مسابقه‌سازی همچون گذشته در سایه استعدادیابی صرف همچون گذشته باشد یا مثلِ «معرکه‌ها» و «پانتولیگ‌ها» خانواده‌ها را هم دعوت به سرگرمی و بازی در منزل کند. در واقع برخی از بازی‌ها و سرگرمی‌هایی که تلویزیون می‌تواند ایجاد کند مخاطب را از آن خمودگی‌های ناشی از فعالیتِ صرف در فضای‌مجازی به سمتِ شادابی سرگرمی با خانواده سوق می‌دهد.

باید منتظر ماند و دید که نهایتاً محمدرضا گلزار از اجرای تلویزیونی چه نمره‌ای می‌گیرد؟ در این میدان هم می‌تواند مخاطب را به سینما‌ها بیاورد و اصطلاحاً مردِ اول گیشه باشد. این روز‌ها تلویزیون به مخاطب نیاز دارد تا آن عقبه طلایی سریال‌ها و برنامه‌های خیابان‌خلوت‌کن را برگرداند. اتفاقی که امروز به زعمِ مدیران تلویزیون به یک رویا و آرزو تبدیل شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • رونمایی از طرح مرکز رشد و نوآوری اتاق بازرگانی سنندج
  • ۸۰ دانش‌آموز در آزمون فریلنسری قبول شده‌اند
  • راه اندازی مرکز نوآوری فرآورده های زنبور عسل درآذربایجان غربی
  • شوخی گلزار با مردم
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • شوخی محمدرضا گلزار با خانواده‌ها در برنامه تلویزیونی
  • شوخی گلزار با خانواده‌ها در برنامه تلویزیونی
  • راه اندازی نخستین درمانگاه تخصصی بچه های اوتیسم تا مهرماه
  • محمدرضا گلزار و «پانتومیم» نمره قبولی می‌گیرند؟
  • میراث شیخ بهایی از افسانه تا واقعیت