Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@02:13:29 GMT

پیگیر احیاء رشته ارتباطات در دانشگاه صدا و سیما هستیم

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۶۵۴۴

پیگیر احیاء رشته ارتباطات در دانشگاه صدا و سیما هستیم

«محسن شاکری‌نژاد» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش درباره مشکلات پیش آمده برای حذف رشته ارتباطات در کنکور سراسری امسال اظهار داشت: به دلیل مشکلاتی که پیش آمد با وجود تلاش‌های صورت گرفته نتوانستیم مجوز رشته ارتباطات را بگیریم و امسال در تهران رشته ارتباطات نداریم.

وی خاطرنشان کرد: رشته ارتباطات در دانشگاه‌های دیگر ارائه می‌شود ما باید دلیل موجهی برای جذب نیرو در این رشته داشته باشیم و رشته ارتباطات را با گرایش‌های تخصصی چون مطالعات فضای مجازی که اکنون در سطح کشور نداریم و مورد نیاز رسانه ها است را راه‌اندازی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه رشته‌های دانشکده ارتباطات صداوسیما باید در ماهیت متفاوت از دیگر دانشگاه ها باشد، اظهار کرد: یکی از دلایل مخالفت وزارت علوم این بود که صدا وسیما نیروی مورد نیاز خود برای کار را از فارغ‌التحصیلان رشته ارتباطات دانشگاه تهران وعلامه طباطبایی جذب کند.

رئیس دانشکده ارتباطات و رسانه دانشگاه صداوسیما افزود: در مقابل دلایل وزارت علوم برای حذف رشته ارتباطات دانشگاه، استدلال ما این است که آنچه در دانشگاه ارائه می‌کنیم با توجه به کارگاه‌های مهارت افزایی و رویکردی که به سمت رادیو و تلویزیون دارد با دانشگاه‌های دیگر متفاوت است ، هرچند ممکن است مشابهت‌ نیز داشته باشد اما اگر بتوانیم این رشته را با ماهیت و سرفصل‌های جدید طراحی کنیم، این مشکلات نیز حل می شود.

شاکری نژاد درباره مهمترین برنامه‌ها و اولویت‌های این دانشکده اظهار کرد: مهمترین برنامه‌ای که روسای پیشین دانشکده در این سالیان داشته‌اند، تربیت نیروی متخصص و متعهد برای خدمت به  نظام رسانه‌ای کشور است.

وی افزود: این جریان را می‌توان به یک مسابقه دو امدادی تشبیه کرد که هدف آن از قبل مشخص بوده و دونده‌ها که روسای پیشین هستند و هر یک در دوره خود به سمت آن حرکت کرده‌اند. ممکن است در مقطعی سرعت بیشتر و در مقطعی سرعت کمتر بوده باشد، اما هدف یکی است و من نیز ادامه دهنده راه افرادی هستم که در دوره‌های گذشته مسئولیت داشته‌اند.

به گفته رئیس دانشکده ارتباطات و رسانه دانشگاه صداوسیما ادامه داد: هرآنچه کمک کند تا سرعت و کیفیت کار بالا رود، انجام خواهد شد، ارتباط با بدنه سازمان صداوسیما، طراحی رشته‌های جدید یا بازنگری و به روزسانی سرفصل دروس رشته‌های موجود با هدف کاربردی ترکردن و نزدیک کردن به این هدف منطبق با نیازهای رسانه‌ای کشور، جزو برنامه‌های دانشکده است.

شاکری نژاد همچنین به تلاش برای هم‌افزایی و تقویت ارتباط دانشکده با سایر فضاهای آموزشی رشته ارتباطات و دانشکده‌های ارتباطات فعال کشور اشاره کرد و گفت: برنامه افزایش مشارکت استادان و دانشجویان در امور آموزشی و پژوهشی دانشگاه نیز با قوت در دانشکده پیگیری می شود.

نیمی از ورودی‌های روزانه ارشد دانشکده جزء رتبه‌های تک رقمی کنکور سراسری هستند

وی در ادامه درباره ارتقای رتبه علمی دانشکده در مقایسه با سایر دانشکده های علوم ارتباطات کشور نیز عنوان کرد: در سالیان اخیر اقداماتی هرچند با سرعت و شیب ملایم انجام شده که آثار و نتایج آن به تدریج مشهود می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امسال با توجه به تبلیغات فضای مجازی، رادیو و تلویزیونی و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای برقراری ارتباط با تشکل‌های دانشجویی و دانش آموزی چون اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان استقبال از ورود به دانشگاه صداوسیما افزایش داشت و سبب شده است سطح رتبه‌های متقاضی برای ورود  به دانشگاه بهبود یابد.

شاکری نژاد ادامه داد: امسال در میان پذیرفته شدگان کنکور که برای مصاحبه‌های علمی، فرهنگی و عمومی دوره کارشناسی ارشد آمده بودند، چندین رتبه تک رقمی وجود داشت.

وی اعلام کرد که در مجموع نیمی از ورودی‌های روزانه ما در سال جاری جزء رتبه‌های تک رقمی کنکور سراسری اند. این آمار نشان می‌دهد دانشکده ارتباطات جایگاه خود را در بین دانشکده‌های حوزه علوم ارتباطات پیدا کرده است.

رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه صدا و سیما با اشاره به اینکه یکی دیگر از شاخص های مطرح در ارزیابی وضعیت علمی دانشکده، میزان پذیرش فارغ‌التحصیلان در مقاطع تحصیلات تکمیلی  بالاتر است، گفت: تقریبا هرسال دانشجویان ما در میان پذیرفته شدگان مقطع دکتری در دانشگاه‌های دولتی و آزاد قرار می گیرند. امسال رتبه یک رشته مدیریت رسانه در کنکور دکتری از فارغ‌التحصیلان دانشگاه صدا و سیما بود.

دروس روزنامه نگاری رادیو و تلویزیون بازنگری شد

وی با بیان اینکه امسال رشته روزنامه نگاری رادیو و تلویزیونی مختص دانشگاه صدا و سیماست، گفت: از امسال  این رشته مستقل از رشته روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبایی و با گرایش رادیو و تلویزیون ارایه می شود.

شاکری نژاد در ادامه افزود: دروس رشته رادیو و تلویزیون بازنگری شده و منحصر بفرد است. دانشجویان ورودی پیش از سال 97 مدرک کارشناسی ارشد روزنامه نگاری دریافت می‌کنند اما از این پس فارغ‌التحصیلان مدرک روزنامه نگاری رادیو و تلویزیونی دریافت می کنند.

 دانشگاه  برنامه‌ای برای جذب هیات علمی جدید ندارد

وی درباره جذب اعضای هیات علمی جدید نیز اظهار کرد: در زمان حاضر سقف اعضای هیات علمی دانشکده تکمیل است، اما اگر رشته‌های جدیدی به ویژه در حوزه فضای مجازی راه‌اندازی شود، دانشگاه به جذب هیات علمی جدید نیازمند است اما اکنون دانشگاه  برنامه‌ای برای جذب هیات علمی جدید ندارد.

وی همچنین به نقش انجمن علمی ارتباطات به عنوان یک بازوی دانشکده برای ارتقای توان علمی و عملی دانشجویان اشاره کرد و گفت: قطعا انجمن علمی را در حد توان تقویت و از ایده‌ها، برنامه‌ها و پیشنهادات دانشجویان استقبال می شود.

رئیس دانشکده ارتباطات و رسانه دانشگاه صداوسیما ادامه داد: بخش عمده‌ای از حرکت، نشاط وانگیزه در محیط های دانشگاهی سمت و سوی دانشجویی دارد، اظهار کرد: اگر دانشجویان اراده کنند و انگیزه حرکت داشته باشند، این توان و پتانسیل برای کمک به آنها وجود دارد، اما اگر دانشجویان بی تفاوت باشند و این گونه فعالیت‌ها برای آنها در اولویت‌های پایین قرار داشته باشد فضای دانشگاه راکد می ماند.

وی درپایان تاکید کرد: باید میزان مشارکت دانشجویان را در برنامه‌ها بالا برده و محور بخشی از فعالیت‌های ما خود دانشجویان باشند. در این مسیر انجمن یکی از بازوهای اجرایی ماست و بخش عمده برگزاری جلسات مختلف علمی، همکاری و تعامل با دانشگاه‌های دیگر، افزایش ارتباط با بدنه سازمان بر عهده دانشجویان و با استفاده از ایده‌ها و نظرات آنهاست./

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه صدا و سیما ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۶۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت اسباب بازی، مسئله جدی دانشگاه‌های جهان

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ صنعت جهانی اسباب‌بازی صنعتی است که در کنار جذابیت کار کردن با کودکان، بسیار رقابتی و نوآورانه است و میلیاردها میلیارد دلار درآمد دارد. به طور مثال، شرکت دانمارکی «لگو»، پیشروترین شرکت اسباب‌بازی در جهان که به دلیل قطعات خانه‌سازی‌اش در میان کودکان و بزرگسالان شناخته شده است، در سال 2021 نزدیک به 8/5 میلیارد دلار درآمد داشت. همین امر هم باعث شده است که در برخی از کشورها رشته‌ای تحت عنوان «طراحی اسباب‌بازی» راه‌اندازی شود تا طرفداران این صنعت بتوانند با پیش‌زمینه و مهارت‌های آموزشی و آکادمیک وارد آن شوند.

شرح شغلی

طراحان اسباب‌بازی، اسباب‌بازی‌های جدیدی را تصور می‌کنند و طرح‌هایی تولید می‌کنند که در نهایت به محصولات تکمیل‌شده تبدیل می‌شوند. بیشتر طراحان اسباب‌بازی مستقیماً برای تولیدکنندگان اسباب‌بازی یا شرکت‌های طراحی اسباب‌بازی کار می‌کنند، جایی که مسئول توسعه طرح‌های اسباب‌بازی اصلی و کار با یک تیم برای تولید نمونه‌های اولیه و توسعه اسباب‌بازی‌ هستند.

صرف نظر از ساختار شغلی، اولین مسئولیت یک طراح اسباب‌بازی این است که ایده‌ای برای یک اسباب‌بازی جدید ارائه دهد، از جمله اینکه چگونه ظاهر می‌شود، چگونه کار می‌کند و به کدام بخش از بازار فروخته می‌شود.

پس از اینکه طراح ایده خوبی از اینکه اسباب‌بازی چگونه خواهد بود، پیدا کرد، می‌تواند ایده خود را روی کاغذ بیاورد و طرح را ایجاد کند. این مرحله اغلب شامل کشیدن طرح اسباب‌بازی با مداد و کاغذ یا با استفاده از نرم‌افزار طراحی به کمک کامپیوتر (CAD) است. این طرح‌ها در نهایت برای ایجاد مشخصات نهایی و نمونه اولیه استفاده خواهند شد.

اگرچه وظایف شغلی خاص یک طراح اسباب‌بازی می‌تواند بر اساس ساختار شغلی و سطح مسئولیت آنها متفاوت باشد، آنها به طور کلی مسئول انجام وظایف زیر هستند:

• طراحی یک اسباب‌بازی جدید و اطمینان از اینکه اسباب‌بازی با استانداردهای ایمنی مطابقت دارد یا خیر.

• مطالعه روند بازار به منظور تعیین نیازهای بازار اسباب‌بازی (روندها ممکن است توسط تحلیلگران شرکت ارائه شود).

• ترسیم طرح‌های اولیه با کمک نرم افزار طراحی دستی و یا طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)

• ارتباط و همکاری با سایر اعضای تیم طراحی

• تعیین بودجه برای ساخت اسباب‌بازی

به طور خلاصه می‌توان گفت که مسئولیت‌های یک طراح اسباب‌بازی، طراحی، ارزیابی مواد مورد نیاز، ایجاد یک نمونه اولیه، مشاوره در مورد الزامات، کمک به آزمایش محصول و اصلاح برای ارائه محصول نهایی است. در واقع، یک طراح اسباب‌بازی از مرحله طراحی نمونه مفهومی تا تولید ایدهاش درگیر کار است.

الزامات تحصیل

شرایط تحصیلی برای یک طراح اسباب‌بازی، مدرک لیسانس در رشته‌هایی مانند طراحی گرافیک، هنرهای زیبا، انیمیشن، مهندسی مکانیک یا فناوری صنعتی است. در حالی که برای تبدیل شدن به یک طراح اسباب‌بازی نیازی به دوره خاصی نیست، پیشینه قوی در هنر و طراحی می‌تواند مفید باشد. به گفته «دیوید برادشاو»، مدیر اجرایی دانشکده هنر در دانشگاه فلوریدا جنوبی، دانشجویان باید در کلاس‌هایی در زمینه درک بصری و تئوری رنگ‌ها و همچنین کلاس‌هایی شرکت کنند که بر طراحی و تولید اشیاء تمرکز دارند.

به گزارش «زیپیا»، یک پایگاه داده درباره مشاغل و تخصص‌ها، رایج‌ترین مدرک برای طراحان اسباب‌بازی مدرک لیسانس است که 81 درصد از طراحان اسباب‌بازی این مدرک را دریافت می‌کنند. دومین و سومین مقاطع متداول، مدرک کاردانی با 13 درصد و مدرک کاردانی با سه درصد است.

بهترین رشته‌ها برای طراح اسباب‌بازی عبارتند از: طراحی گرافیک، هنرهای زیبا، انیمیشن، مهندسی مکانیک، فناوری صنعتی، زیست شناسی، تئاتر، طراحی و ارتباطات بصری، علوم کامپیوتر و سیستم‌های اطلاعاتی. طبق گفته انجمن ملی دانشکده‌های هنر و طراحی، بسیاری از برنامه‌ها قبل از ورود به دوره کارشناسی نیاز به تکمیل دوره‌های هنر و طراحی پایه دارند.

کالج‌های برتر در سراسر جهان

به گزارش مرکز تحقیقاتی LeverageEdu، بهترین کالج‌های دنیا برای تحصیل در رشته طراحی اسباب‌بازی عبارتند از:

دانشگاه ویسکانسین لا کراس، آمریکا

دانشگاه اتاوا، کانادا

دانشگاه‌هال، انگلستان

دانشگاه آنگلیا راسکین، انگلستان

دانشگاه موناش مالزی، مالزی

دانشگاه بریستول، انگلستان

پلی تکنیک ملبورن، استرالیا

کالج هنر و طراحی اوتیس

دانشگاه مرکزی لنکاوی، انگلستان

کالج دانشگاه کورک، ایرلند

دانشگاه نیویورک، آمریکا

دانشگاه کوئین مری لندن، انگلستان

دانشگاه ویسکانسین-میلواکی، آمریکا

دانشگاه شفیلدهالام، انگلستان

بهترین دانشگاه‌های آمریکا برای طراحی اسباب‌بازی

مطمئنا تحصیلات پیشرفته برای طراحان اسباب‌بازی مفید است و منجر به دستمزدهای بالاتر و فرصت‌های شغلی بهتر می‌شود. زیپیا بهترین کالج‌ها را برای طراحان اسباب‌بازی بر اساس معیارهایی مانند نرخ پذیرش، نرخ نگهداری، میانگین درآمد فارغ‌التحصیلان، نسبت دانشجویان شاغل به غیر شاغل، میانگین هزینه حضور و غیاب و بدهی متوسط شناسایی کرده است. دانشگاه‌های برتر برای طراحان مشتاق اسباب‌بازی عبارتند از:

دانشگاه کرنل

میانگین درآمد 6 سال پس از فارغ‌التحصیلی: 76300 دلار در سال

نرخ پذیرش این دانشگاه: 10/61%

محبوب‌ترین رشته‌ها برای ورود به این رشته:

زیست شناسی

مهندسی مکانیک

هنرهای زیبا

طراحی گرافیک

دانشگاه نورث وسترن

میانگین درآمد 6 سال پس از فارغ التحصیلی: 71900 دلار در سال

نرخ پذیرش: 8.47٪

محبوب‌ترین رشته‌ها برای ورود به این رشته:

زیست شناسی

مهندسی مکانیک

هنرهای زیبا

طراحی گرافیک

دانشگاه کارنگی ملون

میانگین درآمد 6 سال پس از فارغ التحصیلی: 84000 دلار در سال

نرخ پذیرش: 17.12٪

محبوب‌ترین رشته‌ها برای ورود به این رشته:

مهندسی مکانیک

زیست شناسی

طراحی گرافیک

هنرهای زیبا

دانشگاه استنفورد

میانگین درآمد 6 سال پس از فارغ التحصیلی: 92800 دلار در سال

نرخ پذیرش: 4.36٪

محبوب ترین رشته‌ها برای ورود به این رشته:

علوم کامپیوتر

زیست شناسی

مهندسی مکانیک

هنرهای زیبا

دانشگاه تگزاس در آستین

میانگین درآمد 6 سال پس از فارغ التحصیلی: 52200 دلار در سال

نرخ پذیرش: 38.52٪

محبوب ترین رشته‌ها برای ورود به این رشته:

زیست شناسی

مهندسی مکانیک

هنرهای زیبا

طراحی گرافیک

متوسط حقوق بر اساس سطح تحصیلات

طراحان اسباب‌بازی با مدرک دکتری، سالانه 69 هزار و 918 دلار درآمد بیشتری نسبت به کسانی که بدون مدرک هستند، کسب می‌کنند. با مدرک کارشناسی ارشد، طراحان اسباب‌بازی میانگین درآمد سالانه 63 هزار و 445 دلار در مقایسه با 58 هزار و 127 دلار برای طراحان اسباب‌بازی با مدرک لیسانس به دست می‌آورند.

دروس ارائه شده

دروسی که در رشته طراحی اسباب‌بازی بسته به دانشگاه‌های جهان ارائه می‌شوند، عبارتند از:

طراحی اسباب‌بازی و ارائه محصول

نقشه‌کشی و نقشه‌کشی فنی

صنعت اسباب‌بازی: روش‌ها و مواد

آناتومی برای طراحان اسباب‌بازی

روانشناسی رشد

طراحی عروسک و اسباب‌بازی نرم

مدل‌سازی و نمونه‌سازی سه‌بعدی

گرافیک کامپیوتری در طراحی اسباب‌بازی

بازاریابی برای صنعت اسباب‌بازی

یادگیری حرکتی: یک رویکرد رشدی

تاریخچه طراحی صنعتی

مهندسی طراحی

گرافیک کامپیوتری در طراحی اسباب‌بازی

طراحی کتاب داستان و محصول دارای مجوز

هندسه و مهارت‌های احتمال

مباحث احتمال و هندسه

بازی‌ها و تئوری بازی‌ها

انتهای پیام/

نسترن صائبی صفت کد خبر: 1227543 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • سرپرست دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه‌طباطبائی منصوب شد
  • صنعت اسباب بازی، مسئله جدی دانشگاه‌های جهان
  • ورود دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران به تحقق اقتصاد چرخشی با مشارکت دو صنعت بزرگ کشور
  • با برنامه ریزی دنبال کار جدیدی در دانشگاه خواهم بود
  • مجله علمی «روانشناسی ارتباطات» دانشگاه آزاد میاندوآب مجوز انتشار گرفت
  • پای صنعت باید در دانشگاه باز شود
  • به دنبال حرکت جدیدی در دانشگاه گیلان هستم
  • زارع‌پور: ماهواره‌های متعددی آماده پرتاب داریم
  • شنبه آخرین مهلت ثبت نام برای امریه سربازی دانشگاه تهران
  • دانشگاه تهران مجری ۳ طرح حقوقی دستگاه‌های اجرایی شد