Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-23@14:36:43 GMT

معاونت‌های ارشاد به چه کار می‌آیند؟

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۹۲۳۲

معاونت‌های ارشاد به چه کار می‌آیند؟

محمود عزیزی هنرمند پیشکسوت سینما و تئاتر ضمن انتقاد صریح از رویکرد وزارت ارشاد در راستای اجرای سیاست «چابک‌سازی» به طرح این پرسش پرداخت که معاونت‌های ارشاد امروز به چه کار می‌آیند؟  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمود عزیزی کارگردان و مدرس باسابقه تئاتر درباره تأثیرگذاری بحث مطرح شده در زمینه «چابک‌سازی» در زیرمجموعه‌های معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادغام چند مؤسسه در این مجموعه گفت: مشکل اساسی ما این است که چرا معاونت‌های هنری و سینمایی شکل گرفته است؟ اول انقلاب اسلامی به این فکر شد که اگر همه مسائل در جایی متمرکز و به فرد امینی سپرده شود، می‌تواند نتایج مثبتی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تئاتر مشکل از زمانی شروع شد که اداره تئاتر را تعطیل کردند و تمام کسانی که کارمند هنری اداره تئاتر بودند نیز به مرور بازنشسته شدند و پست‌هایشان ستاره‌دار شد که البته باز هم اشکال وجود داشت، چون بعد از این مصوبه نیز برخی استخدام شدند.

وی ادامه داد: اداره تئاتر مرکزی در رابطه با تئاتر بود که در رأسش آقای علی نصیریان حضور و بودجه‌ای هم برای تولید در اختیار داشت و به خوبی امور را انجام می‌داد. چرا از این راهکاری که نتیجه هم داده و امروزه هم همگان متوجه این قضیه هستند، استفاده نکنیم؟

ضرورت فعالیت معاونت‌های هنری ارشاد چیست؟

عزیزی با طرح این سؤال که «ضرورت شکل‌گیری معاونت‌های مختلف در ذیل وزارت ارشاد چیست؟» یادآور شد: در حوزه سینما هم قصد شکل‌گیری اتاق فکری وجود داشت و آقایان انوار و بهشتی معاونت سینمایی را تشکمیل دادند. فکر می‌کنم بعد از ۴۰ سال باید در خصوص معاونت‌های مختلف ذیل وزارت ارشاد تجدید نظر کرد و بخش‌های مربوط به هنر را به اهالی هنر تفویض اختیار کنند که نتیجه‌اش هم مثبت خواهد بود.

این هنرمند با سابقه تئاتر متذکر شد: ما چند نهاد مانند خانه سینما، خانه تئاتر، خانه موسیقی و تجسمی داریم که غیرقانونی هستند و به‌صورت قانونی از آن‌ها حمایت نمی‌شود. این نهاد‌ها تنها ان‌جی‌او‌هایی هستند که به‌عنوان یک سرگرمی برای اعضای هنری خود عمل می‌کنند، بودجه‌ای هم می‌گیرند و گاه اتفاق‌هایی هم می‌افتد، ولی واقعیت این است که دردسرساز شده‌اند.

وی با بیان اینکه اگر قرار است ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چابک‌سازی صورت بگیرد باید هم‌فکری اساسی با متخصصان امر گرفته شود، تأکید کرد: باید شورایی متشکل از آدم‌هایی که عرصه‌های هنری مدنظر را نمایندگی کنند شکل بگیرد؛ آدم‌هایی که دغدغه‌شان این نباشد تا در این موقعیت قرار می‌گیرند برای اجرای خود سالن کنسرت، تئاتر و امکانات تولید فیلم بگیرند! آدم‌هایی باید انتخاب شوند که به یک اندوخته اجتماعی رسیده باشند که فارغ از نیاز‌های شغلی خودشان در این شورا تصمیم بگیرند و شرایطی را ایجاد کنند که رفاه و امنیت شغلی هنرمندان در شاخه‌های مختلف اش حفظ شود.

عزیزی در ادامه سخنان خود افزود: برای شکل‌گیری این شورا نیازی بیشتر از جمعیتی چندنفره نیست و اگر چابک‌سازی از این منظر باشد، می‌تواند مؤثر واقع شود.

این هنرمند عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون با اشاره به اینکه بسیاری از این نهاد‌ها برآمده از نیاز‌های ضروری مقاطعی از تاریخ ۴۰ ساله بعد از انقلاب اسلامی هستند، بیان کرد: حالا می‌خواهیم از چه منظری چابک‌سازی را انجام دهیم؟ متخصصینی که این چابک سازی را انجام می‌دهند چقدر شناخت در این عرصه‌های هنری دارند؟ اگر اهداف کمیته‌ای که قرار است این چابک سازی را برنامه‌ریزی کند مشخص شود شاید با دانستن اهداف این چابک‌سازی، ما هم طرفدار آن شویم، ولی حالا ما از اهداف این روند چیزی نمی‌دانیم.

تأثیر نهاد‌های صنفی در روند تولید آثار هنری چیست؟

وی تصریح کرد: ما خانه تئاتر را داریم که دغدغه‌شان این است دور هم جمع شوند، خانه تئاتر، سینما و موسیقی چه تأثیری به عنوان یک نهاد در روند شکل‌گیری و تولید تئاتر، سینما و موسیقی دارند؟ معاونت‌های مختلف جز سیاستگذاری یکطرفه که به تناسب آدم‌هایی که دور این‌ها جمع می‌شوند، اجرا می‌کنند، نتیجه مطلوبی را تا کنون نداشته‌اند.

عزیزی معتقد است اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قصد چابک سازی دارد باید به معاونت‌هایی فکر کند که تا کنون عملکرد واقعی‌شان مشخص نیست و هزینه‌هایی که کرده‌اند خروجی قابل توجهی نداشته است.

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: کجای دنیا مسئولیت‌های خطیر فعالیت‌های فرهنگی و هنری را به کسانی می‌سپارند که جزو این خانواده نیستند و اگر هستند جزو کم تجربه‌های این خانواده هستند. شما تصور کنید کل فعالیت حوزه تئاتر را مانند اداره تئاتر سابق، به فردی مانند علی نصیریان بسپارند که به همراه چند نفر مسائل را اداره کند، آن موقع می‌بینیم که چقدر به لحاظ انرژی، چابک‌سازی و تولید می‌تواند به ماهیت تولید تئاتر در کشور کمک شود. در حوزه سینما و موسیقی نیز می‌تواند این اتفاق رخ دهد.

این هنرمند و مدرس با سابقه تئاتر متذکر شد: الان همگان به نوعی سعی می‌کنند که به مدیریت‌های کلان نزدیک شوند و سهم ببرند، این سهم خواهی فردی و یا گروهی می‌شود و منفعتی برای نظام، دولت و هنرمندان نخواهد داشت.

عزیزی در پایان سخنان خود تصریح کرد: اگر واقعا قصد بر همراه شدن و همدل شدن و ایجاد موقعیت مطلوب‌تر است، وزارت فرهنگ و ارشاد باید از طریق قانون درصدد ایجاد یک تعریف شغلی برای مشاغل هنری باشد، زیرا خانه تئاتر، خانه سینما و خانه موسیقی و ... می‌توانند به درخواست قوه اجرایی بعدی منحل شوند! چراکه همه وابسته به وزارت ارشاد هستند و جایگاه حقوقی ندارند. نهاد‌هایی مانند بنیاد رودکی و مؤسسه توسعه هنر‌های معاصر نیز برآمده از کاستی‌های قانونی وزارت ارشاد در هزینه کردن مستقیم بودجه، هستند. وزارت ارشاد باید این موانع را برطرف کند و کارکرد افراد را ارزیابی کند. آیا خروجی کارکرد افراد در حوزه سینما، تئاتر و موسیقی ارزیابی شده است؟ منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محمود عزیزی بازیگر پیشکسوت صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران معاونت وزارت ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۹۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص اعتبار از محل قرارگاه شهید آوینی برای تقویت انجمن های هنری

به گزارش خبرنگار مهر، حسین محمودی فر شامگاه یکشنبه در نشست با رؤسای انجمن‌های هنری که حضور مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، افزود: بهره گیری از پتانسیل و ظرفیت انجمن‌های فرهنگی و هنری از جمله اهداف و سیاست‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وی افزود: بر این امر واقف هستیم که انجمن‌های فرهنگی و هنری می‌توانند در راستای ارتقا و رونق حوزه فرهنگ و هنر نقش آفرینی کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، تاکید کرد: استان مرکزی مهد پرورش مفاخر، دانشمندان و هنرمندان بزرگی است که در طول تاریخ خدمات ارزنده‌ای را در حوزه‌های مختلف به کشور ارائه کرده‌اند و باید اذعان داشت که انجمن‌های فرهنگی و هنری در این استان در جهت رشد و اعتلای فرهنگ و هنر جامعه به خوبی نقش آفرینی می‌کنند.

وی افزود: امسال شاهد اتفاق خوبی در حوزه فرهنگ و هنر هستیم به طوری که از محل قرارگاه شهید آوینی، برای تقویت انجمن‌های فرهنگی و هنری به خصوص فعالیت‌های تولیدی اعتباراتی اختصاص داده شد تا انجمن‌ها در تولید آثار فاخر و همچنین آموزش و تربیت هنرمندان هزینه کنند.

محمودی فر، زبان هنر را به عنوان رساترین و مؤثرترین زبان انتقال پیام در جامعه یاد کرد و گفت: هنر بر روح و روان انسان‌ها، تأثیری عمیق و ماندگار دارد به همین منظور هزینه در بخش فرهنگ و هنر یک سرمایه محسوب می‌شود که نقش اساسی بر آینده حوزه فرهنگ و هنر خواهد داشت.

کد خبر 6084873

دیگر خبرها

  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • رشد ۵۰ درصدی آثار هنری شرکت کننده در جشنواره بین المللی امام رضا
  • ارسال ۳۴۲ اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فتح خرمشهر
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستارا معارفه شد
  • مدیرکل ارشاد سیستان و بلوچستان سکاندار کمیته آثار هنری در کنگره ملی شهدا شد
  • چابک سازی سازمان غذا و دارو؛ هیچ کوتاهی قابل اغماض نیست
  • رشد صادرات فرآورده‌های سلامت محور/ چابک سازی سازمان غذا و دارو
  • تخصیص اعتبار از محل قرارگاه شهید آوینی برای تقویت انجمن های هنری
  • انجمن های هنری بازوان مشورتی،تخصصی و اجرایی وزارت ارشاد هستند
  • فعالیت ۵۳۶کانون فرهنگی هنری در لرستان