Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، کتاب «اخوان المسلمین چه می گویند و چه می خواهند؟» نوشته استاد سیدهادی خسروشاهی از سوی موسسه بوستان کتاب قم به چاپ دوم رسید.

استاد سید هادی خسروشاهی از فعالان و پژوهشگران برجسته نهضت‌های اسلامی معاصر است که بیش از نیم‌قرن با ادبیات و آثار فکری اخوان المسلمین آشنا و مرتبط بوده و ضمن ارتباط با رهبران فکری این جریان و ترجمه برخی آثار آنها، چندین کتاب ارزشمند در این موضوع را نیز ترجمه و منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





کتاب «اخوان المسلمین چه می‌گویند و چه می‌خواهند؟»، مجموعه مقالات و تحلیل‌‌هایی است که استاد خسروشاهی در سالیان مختلف درباره اندیشه، اهداف، رهبری و تاریخ اخوان المسلمین و چگونگی هدف اصلی رهبری شهید حسن البناء و اخوان المسلمین نگاشته یا ترجمه کرده است و بنا به مناسبت‌هایی در نشریات مختلف منتشر شده است. اقامت سه ساله نویسنده در قاهره، به عنوان رئیس نهاد دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در مصر، موجب شده تا اطلاعات مستند و دقیق‌تری از تشکیلات، جمعیت و چگونگی سازماندهی و اداره این حزب در طول ۸۰ سالی که از تأسیس آن می‌گذرد، ارایه نماید.

کتاب «اخوان المسلمین چه می‌گویند و چه می‌خواهند؟» از دوازده بخش تشکیل شده است: ۱. نگاهی به میراث فکری حسن البناء، ۲. قرآن قانون اساسی ما، ۳. دیدگاه‌های اخوان المسلمین درباره مسائل داخلی و خارجی مصر، ۴. اشاره ای به تاریخچه جمعیت اخوان المسلمین، ۵. اهداف و برنامه های اصلی اخوان المسلمین، ۶. اخوان المسلمین در دوران جمهوری مصر، ۷. اخوان المسلمین و احزاب مصر، ۸. رهبری اخوان المسلمین، ۹. گفت‌وگوی تاریخی با حسین الشافعی معاون اول جمال عبدالناصر، ۱۰. زینب الغزالی و جمعیت اخوات المسلمات (خواهران مسلمان) (به همراه پیوست «روزهایی از زندگی من»)، ۱۱. اخوان المسلمین و مسأله فلسطین و مفتی قدس، ۱۲. درباره کتاب و مولف دین در دولت در اندیشه حسن البناء. در انتهای کتاب هم تصاویر و اسنادی از اخوان المسلمین در ۱۸ صفحه آمده است.

در بخش اول، جایگاه حسن البناء در جریان‌های اندیشه اسلامی معاصر، روش حسن البناء در برپایی نهضت اسلامی، برنامه‌های مراحل نهضت، روش البناء در تعامل با حکومت‌های موجود، حسن البناء و روش‌های تغییر و تحول، جایگاه زن در اندیشه حسن البناء، حرکت تقریب بین مذاهب اسلامی، فلسطین در اندیشه و عمل حسن البناء، حسن البناء و ابوالاعلی مودودی، ابوالاعلی مودودی و سید قطب و... می‌آید.

بخش دوم،ترجمه مقاله‌ای از شیخ الهضیبی، مرشد دوم اخوان المسلمین پس از حسن البناء است که استاد خسروشاهی آن را با عنوان «قرآن، قانون اساسی ما» در سال ۱۳۴۲ در سالنامه «مکتب تشیع» در قم ترجمه و منتشر ساخت.
بخش سوم هم ترجمه نامه شیخ محمد حامد ابوالنصر (سومین مرشد عام اخوان المسلمین) در فوریه ۱۹۸۶ خطاب به حسنی مبارک، به عنوان مسئول رسمی کشور مصر است که تحت عنوان «دیدگاه‏‌های اخوان المسلمین درباره مسائل داخلی و خارجی مصر» در بخش سوم می‌آید.

بخش چهارم، نوشتاری از استاد خسروشاهی درباره «تاریخ و اندیشه جمعیت اخوان المسلمین» است که برای نخستین بار به عنوان مقدمه‏‌ای بر کتاب «دین و دولت در اندیشه حسن البناء» ترجمه حجت ‏الاسلام والمسلمین محمدجواد حجتی کرمانی منتشر شد. در این نوشتار اشاره‌ای به تاریخچه جمعیت اخوان المسلمین، اندیشه حسن البناء و سید قطب و نحوه تعامل اخوان با دولت و قدرت و آینده اخوان المسلمین می‌آید.

بخش پنجم هم نوشتاری درباره اهداف و شاخصه‌های اصلی حرکت اخوان المسلمین است.

بخش ششم هم به اخوان المسلمین در دوران جمهوری مصر (۲۰۰۷ ـ ۱۹۵۲) می‌پردازد. در این فصل به موضوعاتی چون اخوان در دوره جمال عبدالناصر، سید قطب و اندیشه‏‌هایش، اخوان المسلمین و انور سادات، اخوان المسلمین و حسنی مبارک، اخوان المسلمین و قضیه فلسطین، مناسبات اخوان المسلمین و عربستان سعودی، اخوان المسلمین و آمریکا، مناسبات ایران و اخوان المسلمین، مواضع اخوان المسلمین درباره جنگ تحمیلی با عراق و جنگ دوم خلیج فارس و آزادی کویت و آینده اخوان المسلمین می‌آید.

بخش هفتم هم نوشتاری درباره «اخوان المسلمین و احزاب مصر» است که به هنگام اقامت استاد خسروشاهی در قاهره در سال ۲۰۰۱ م تهیه و تنظیم شده و در روزنامه اطلاعات منتشر شده است.

بخش هشتم هم نوشتاری درباره «رهبران اخوان المسلمین» است که به عنوان موخره بر کتاب «دین و دولت در اندیشه حسن البناء» ترجمه حجت الاسلام محمدجواد حجتی کرمانی منتشر شده است. این نوشتار به زندگی و اندیشه‌های شیخ حسن البناء، حسن الهضیبی، شیخ عمر التلمسانی، محمد حامد ابوالنصر، شیخ مصطفی مشهور، مأمون الهضیبی، محمد مهدی عاکف، سید قطب و... می‌پردازد.
در بخش نهم گفتگوی استاد خسروشاهی با حسین الشافعی، معاون اول جمال عبدالناصر است.

در بخش دهم هم نوشتاری از زینب الغزالی و جمعیت اخوات المسلمات (خواهران مسلمان) می‌آید. در ادامه این بخش، روزهایی از زندگی من به قلم زینب الغزالی می‌آید.

در بخش یازدهم اخوان المسلمین و مسأله فلسطین و مفتی قدس می‌آید و در آخرین بخش هم نوشتار استاد خسروشاهی درباره کتاب و مولف دین و دولت در اندیشه حسن البناء می‌آید.

چاپ دوم کتاب «اخوان المسلمین چه می گویند و چه می خواهند؟» در ۴۰۰ صفحه، قطع وزیری، قیمت ۵۲ هزار تومان در تابستان ۱۳۹۸ منتشر شده است. مؤسسه بوستان کتاب درباره حرکت ‌های اسلامی معاصر و بیداری اسلامی علاوه بر این کتاب، سه کتاب «بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوشی»، «اسلام سیاسی؛ نگاهی به تاریخ و اندیشه حرکة النهضة تونس» و «حرکت‌های اسلامی معاصر: استراتژی نظام و مسأله شیعه و سنی» را از  استاد خسروشاهی منتشر کرده است.


انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۹۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیابان صنعت شهر اندیشه پس از سال ها بازگشایی شد

تین نیوز

شهردار شهر اندیشه از اتمام پروژه زیرسازی، جدول گذاری، پیاده روسازی و آسفالت با مساحت ٣٠٠٠ متر مربع در راستای بازگشایی خیابان صنعت در فاز سه این شهر خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، بهروز کاویانی با بیان اینکه یکی از مسیرهایی که در دستور کار مدیریت شهری برای بازگشایی و اتصال آن به خیابان فردوسی قرار داشت خیابان سایت صنعتی بود، گفت: طبق برآوردهای انجام گرفته و پیش بینی همکارانم در واحد عمران، این مسیر به مساحت ۳۰۰۰ متر مربع، به ۱۰۰۰ متر جدول گذاری، ۵۰۰ متر پیاده روسازی و آسفالت کل معبر نیاز داشت.

کاویانی افزود: خوشبختانه طبق برنامه ریزی به عمل آمده، تکمیل خیابان صنعت و اتصال آن به خیابان فردوسی نیازمند اعتبار چهار میلیارد تومانی بود که تمهیدات لازم در خصوص طی روال اداری و ثبت در سامانه ستاد انجام گرفت و عملیات عمرانی آن به پیمانکار واجد شرایط واگذار شد.

وی با اشاره به مسدود بودن این مسیر طی سال های گذشته خاطر نشان کرد: عملیات اجرایی این پروژه که شامل زیرسازی، جدول گذاری، پیاده رو سازی و آسفالت بود به سرعت آغاز شده و با نظارت و پیگیری مستمر همکارانم به اتمام رسید. این مسیر پس از سال ها بازگشایی شد و شهروندان شریف شهر اندیشه می توانند مسیرهای خود را با توجه به اتصال آن به خیابان فردوسی کوتاه تر کنند.

کاویانی اظهار کرد: با توجه به طرح های عمرانی تعریف شده، سال ۱۴۰۳ یکی از سال های بسیار استثنایی در حوزه عمرانی شهر اندیشه خواهد بود و پروژه های بزرگی مراحل نهایی خود را طی خواهند کرد. همچنین پروژه های بهسازی معابر عمومی نیز اجرایی خواهند شد که امیدوارم مردم پس از به بهره برداری رسیدن آن ها از خادمان خود در شورای اسلامی و شهرداری شهر اندیشه رضایت داشته باشند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری خطیب نماز جمعه این هفته تهران
  • علت تغییر معاون اول دستگاه قضا چه بود؟
  • تجدید میثاق با آرمان های شهدادر سلماس
  • قطعی آب شرب فاز یک اندیشه شهرستان شهریار
  • کتاب «سربلند میدان» برای سومین بار تجدید چاپ شد
  • نگاهی به اندیشه‌های عرفانی اُشو، در «کتاب فرهنگ»
  • تجدید میثاق فرماندهان ارتش با امام راحل
  • توجه به پیوست فرهنگی در اجرای طرح های عمرانی
  • کتابی که با آن تنها گریه کردم
  • خیابان صنعت شهر اندیشه پس از سال ها بازگشایی شد