Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@18:11:20 GMT

(تصویر) سنت شکنی در سودان؛ یک زن وزیر خارجه شد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۱۳۹۱۷

(تصویر) سنت شکنی در سودان؛ یک زن وزیر خارجه شد


فرارو- برای نخستین بار در تاریخ سودان، یک دیپلمات زن به ریاست دستگاه دیپلماسی این کشور منصوب شد. 
به گزارش فرارو، در پی توافق گروه‌های سیاسی عمده سودان بر سر معرفی وزرای دولت انتقالی در این کشور، نیرو‌های جامعه مدنی لیستی از وزرای پیشنهادی به عبدالله حمدوک، نخست‌وزیر سودان، معرفی کردند که حداقل نام چهار زن در آن دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این لیست اسماء محمد عبدالله، دیپلمات سابق سودانی، به سمت وزیر امور خارجه منصوب شد. این نخستین بار است که یک زن در رأس وزارت امور خارجه سودان قرار می‌گیرد. اسماء عبدالله دومین زن عرب است که به سمت وزیر خارجه منصوب می‌شود. پیش از وی، الناهه بنت حمدی ولد مکناس، برای نخستین بار در جهان عرب، در سال ۲۰۰۹ وزیر خارجه کشور موریتانی شد. موریتانی و سودان، هر دو در قاره آفریقا واقع هستند.    علاوه بر این، انتصار الزین صغیرون، به سمت وزیر آموزش عالی، ولاء البوش، به سمت وزیر امور جوانان و ورزش، و لینا الشیخ، به سمت وزیر توسعه اجتماعی، منصوب شدند.   اسماء عبدالله، اولین وزیر خارجه زن در تاریخ سودان، در دهه ۱۹۸۰ در سفارت این کشور در نروژ خدمت می‌کرد و در دستگاه دیپلماسی کشورش درجه سفیر داشت. اما با قدرت‌گیری البشیر از وزارت خارجه اخراج شد. روزگار به گونه‌ای چرخید که البشیر از قدرت برکنار و به زندان افکنده شد و اسماء به ریاست وزارت خارجه رسید.  
گفتنی است که این نخستین دولت جدید سودان پس از سرنگونی نظام عمر البشیر است. در ۱۱ آوریل ۲۰۱۹، در بحبوحه تظاهرات گسترده خیابانی، فرماندهان بلندپایه ارتش سودان، عمر حسن البشیر، دیکتاتور این کشور، را عزل کردند. در پی عزل البشیر، با حضور فرماندهان برجسته ارتش، نهادی به نام شورای انتقالی نظامی تاسیس شد و حکومت موقت سودان را به عهده گرفت. اما فعالان سیاسی و مدنی که از دیکتاتوری و استبداد البشیر به ستوه آمده بودند، بر انتقال قدرت در سودان به یک حکومت غیرنظامی اصرار کردند. این فعالان در قالب گروهی به نام «نیرو‌های آزادی و تغییر» ساماندهی شدند.   بخوانید: سودان در مسیر تونس؟   در ماه‌های اخیر، میان این دو گروه کشمکش‌های زیادی اتفاق افتاد. تا اینکه نهایتا در روز شنبه، ۱۷ آگوست، دو جریان سیاسی عمده سودان، یعنی «شورای انتقالی نظامی» و «نیرو‌های آزادی و تغییر»، با حضور هئیت‌های بین المللی، توافقی به نام «سند قانون اساسی» امضا کردند که آغاز مرحله گذار به حکومت غیرنظامی را تسهیل می‌کند. مدت دوران گذار سه سال تعیین شده و دولت جدید قرار است اداره سودان در این مدت را برعهده بگیرد. اسماء عبدالله، از سوی نیرو‌های آزادی و تغییر به سمت وزیر خارجه معرفی شد. برخی گزارش‌های رسانه‌ای نیز حاکی از آن است که حمدوک، اسماء عبدالله را انتخاب کرده است. 

منبع: فرارو

کلیدواژه: اسماء عبدالله وزیر خارجه سودان انقلاب سودان عمر البشیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۳۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان در آمریکا

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت «سرکوب و برخورد خشن پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا با اساتید و دانشجویان معترض به نسل‌کُشی و جنایات جنگی رژیم اسرائیل در دانشگاه‌های مختلف این کشور، عمیقا مورد نگرانی و انزجار افکار عمومی جهان است».

به گزارش ایسنا، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه ایران به اعتراضات گسترده دانشجویان برخی از دانشگاه‌های آمریکا درباره جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت آمریکا از این رژیم واکنش نشان داد.

امیرعبداللهیان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌عیار واشنگتن از رژیم اسرائیل بوده و به روشنی گویای سیاست دوگانه و رفتار متناقض دولت آمریکا نسبت به آزادی بیان است.»

او در ادامه نوشت: «در پی نسل‌کشی ده‌ها هزار نفر از زنان و کودکان فلسطین، به‌ویژه پس از کشف گورهای دسته جمعی بیماران و مجروحان و کادر درمانی در محیط بیمارستان ناصر در نوار غزه، موج جهانی انزجار از رژیم اسرائیل و حامیان آن غیرقابل کتمان است.

وزیر خارجه ایران تاکید کرد «کاخ سفید باید حمایت از جنایات جنگی رژیم اسرائیل را فورا متوقف کند و پاسخگو باشد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتقاد امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان در آمریکا
  • چین: صلح در منطقه با تحقق عدالت برای فلسطینی‌ها محقق می‌شود
  • بلینکن وارد چین شد
  • روایت سخنگوی انجمن سینماداران از یک رکورد شکنی
  • وزیر امور خارجه انگلیس در نقش آشپز (فیلم)
  • وزیر خارجه مصر: باید از تشکیل کشور فلسطین حمایت شود
  • اتحادیه اروپا باید رژیم اسرائیل را تحریم کند
  • (تصاویر) سفر تاریخی وزیر خارجه انگلیس به آسیای میانه
  • وزیر خارجه اسرائيل: جلوی ایران را بگیرید
  • سفر وزیر خارجه ایرلند به غرب آسیا با هدف رایزنی درباره آتش‌بس غزه