Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@23:58:29 GMT

ایمپلنت دندان برای کودکان مبتلا به فقدان مادرزادی دندان

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۱۴۴۹۱

ایمپلنت دندان برای کودکان مبتلا به فقدان مادرزادی دندان

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، برای کودکان مبتلا به آژنزیس دندانی یا فقدان دندان مادرزادی، ایمپلنت دندان می‌تواند یک گزینه درمان در نظر گرفته شود. با توجه به اینکه اسکلت کودکان پس از قراردادن ایمپلنت نیز به رشد خود ادامه می‌دهد و نیز خطر انجام جراحی در سنین پایین، نتایجی که از درمان‌های ایمپلنت در کودکان بدست می‌آید، به اندازه نتایج بدست آمده در بزرگسالان قابل پیش بینی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موارد زیادی بدون آنکه بدانند کامپوزیت دندان چیست ایمپلنت را اشتباهاً کامپوزیت تلقی می‌کنند.

آژنزیس دندان چیست؟

آژنزیس دندانی به معنای عدم ساخته شدن و رشد یک اندام در دوران جنینی است به طوری که نوزاد پس از تولد فاقد آن اندام است. آژنزیس دندانی در نتیجه‌ی ایجاد اختلال در شکلی گیری نسج سخت دندانی و پریودنشیوم اطراف به وجود می‌آید. مهمترین اصل در طول درمان کودکانی که آژنزیس دندان دائمی دارند، دست یافتن به یک نتیجه‌ی قائل قبول و مطلوب هم از نظر زیبایی و هم از نظر کارکردی و نیز جنبه‌های روحی-اجتماعی است به طوری که کمترین حد جایگیزنی با درمان پروتز شکل بگیرد.

عامل بروز آژنزیس دندان

مهمترین عامل بروز بیماری کم دندانی، عوامل ژنیتیکی است، ژن‌های مرتبط با رشد دندان می‌توانند در کم دندانی یا فقدان کلی دندان نقش داشته باشند. به طورکلی سه ژن اصلی وجود دارد که نقش بسیار مهمی در شکل گیری و تکامل دندان‌ها دارند، درصورتی که جهشی در هرکدام از این ژن‌ها صورت بگیرد، ساخت و رویش دندان با مشکل مواجه می‌شود. عدم وجود مادرزادی دندان با سندروم‌های گوناگونی نظیر سندروم داون همراه است.

در بیشتر موارد کمبود بافت کوچکی به نام لامینای دندان سبب بروز این بیماری می‌شود. این بافت کوچک سبب ساخت دندان می‌شود بنابراین در صورت فقدان آن، دندان نیز ساخته نخواهد شد. با این حال عوامل محیطی نیز در بروز این بیماری نقش دارند. ازجمله عوامل محیطی که منجر به آزنزیس دندانی می‌شود درمان‌های شیمیایی، درمان‌های رادیولوژی، عفونت و یا صدمات فیزیکی و همچنین استفاده از تالیدومید در طول دوره‌ی حمل جنین توسط مادر می‌باشد. آژنزیس دندانی می‌تواند بصورت ارثی نیز باشد.

میزان شیوع بیماری آژنزیس دندانی

پیش بینی شده است که شیوع بیماری آژنزیس درمانی بین ۱.۵ تا ۱۰.۱ درصد می‌باشد. بیشترین دندان درگیر در این بیماری، پره مولر دوم فک پایین و اینسیزور لترال فک بالا و نیز پره مولر دوم بالا بودند. به طور کلی شیوع آژنزیس دندانی در فک پایین بیشتر از فک بالا می‌باشد. کمتر از یک درصد بیماران مبلا به آژنزیس دندانی، بیش از یک دندان غایب دارند. این بیماری در زنان ۱.۳۷ برابر بیشتر از مردان است.

علائم بیماری آژنزیس دندانی

این بیماری شامل تغییر شکل و کم شدن اندازه دندان‌های موجود و همچنین رویش با تأخیر آنها، عدم تقارن در دندان‌ها و فک بیمار، شکاف لب، آنومالی‌های مینایی و نیز کاهش اندازه زایده آلوئولار است. در برخی از موارد به دلیل فقدان دندان‌ها، ماندگاری دندان‌های شیری در دهان طولانی‌تر از معمول است.

روش‌های درمان آژنزیس دندانی

روش‌های درمانی ارتودنسی و پروتز برای بهبود عملکرد و نیز بدست آوردن نتایج زیبایی در بیماران مبتلا به فقدان دندان استفاده می‌شود. که تا جای ممکن به کاربردن روش درمان ارتودنسی نسبت به پروتز، چه پروتز ثابت و چه پروتز متحرک ارجحیت دارد. بطور کلی تشخیص زودهنگام این بیماری سبب می‌شود که اقدامات درمانی بصورت صحیح‌تری انجام گیرد.

باید در درمان کودکان مبتلا به آژنزیس دندان، از گزینه‌های پروتزی دوری کرد. روش‌های دیگری همچون ارتودنسی مبتنی به رشد فک‌ها نیز از درمان‌های معمول در این موارد است. چنانچه وسعت و گستردگی ضایعه بیشتر باشد، بهتر است که درمان پروتزی به عنوان یک گزینه آخر، در مواردی که که دندانپزشک ناگزیر از انجام درمان‌های پروتز دهان بصورت ثابت یا متحرک است، درنظر گرفته شود.

جایگزینی ایمپلنت برای کودکان فاقد دندان

بنا به اظهار نظر متخصصین کلینیک دندانپزشکی سیب سفید، جایگزینی ایمپلنت دندان برای کودکان سنین پایین، به دلیل اینکه ناحیه مجاور ایمپلنت در فرایند رشد مشارکت ندارد، مشکلات زیبایی و نیز کارکردی به خصوص در قسمت دندان‌های قدامی به وجود می‌آید. بهتر است درمان ایمپلنت در دختران به دلیل اینکه رشد استخوان زودتر تکمیل می‌شود تا ۱۵ سالگی و در پسران تا ۱۷ سالگی به تعویق افتد. چنانچه رشد اسکلتی و دندانی بیمار متوقف شده باشد، درمان‌های ایمپلنت می‌تواند قابل قبول باشد. بهتر است که جایگزینی ایمپلنت دندان مدت زمان کوتاهی پس از کشیدن دندان شیری انجام شود تا تحلیل استخوان آلوئولار به حداقل برسد.

در درمان بیماران مبتلا به بیماری فقدان مادرزادی دندان گزینه‌هایی مانند ارتودنسی برای درمان‌های اصلاح و رشد فک‌ها و نیز اتوترانسپلنت نسبت به درمان پروتزی ترجیح داده شود. درمان پروتزی به عنوان آخرین گزینه در این موارد در نظر گرفته می‌شود.

جایگزینی ایمپلنت در کودکان تنها محدود به مواردی است که به دلیل فقدان چند دندان، درمان‌های رایج نتایج زیبایی و کارکردی مطلوبی را به دست نمی‌دهند. در ارتباط با زمان جایگزینی ایمپلنت در این بیماران، این اعتقاد وجود دارد که قرارگیری ایمپلنت بهتر است مدت زمان کوتاهی پس از کشیدن یا افتادن دندان‌های شیری –نه بلافاصله- باشد تا ریج آلوئولار حفظ شود.

این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 4711349

منبع: مهر

کلیدواژه: ایمپلنت نانو کامپوزیت زیبایی دندان خرید و فروش قیمت دلار بانک پاسارگاد کسب و کار قیمت یورو بلیت هواپیما خرید آنلاین بانک مرکزی ایران ماه محرم افق کوروش گروه خودروسازی سایپا ساختمان سازی صنعت خودروسازی فروشگاه زنجیره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۴۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده

آفتاب‌‌نیوز :

چای کوهی به نام‌های دیگری مانند توکلیجه و کلکنه نیز مشهور است. طعم چای کوهی تقریبا شبیه ترکیبی از بابونه، نعناع و لیمو است. چای کوهی حاوی ترکیبات شیمیایی شامل هاپیرین، ماده قرمز رنگ هایپریسین، تانن و اسید نیکوتینیک است.

این چای، هزاران سال است که توسط مردم یونان مورد استفاده قرار می‌گیرد. «بقراط»، پدر علم پزشکی و فیلسوف باستانیِ یونان، تأثیر مثبت نوشیدن چای کوهی را بر روی سیستم تنفسی و ایمنی بدن انسان تشخیص داده بود. این چای گیاهی، در اروپا و آمریکا نیز از قرن‌ها پیش شناخته‌شده است.

یکی از خواص چای کوهی این است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند. خلط‌آور است و در درمان برونشیت و آسم مؤثر است. دیگر خواص چای کوهی بهبود سوزش معده و زخم است. چای کوهی از اضطراب می‌کاهد و موجب خواب راحت و عمیق می‌شود.

از خواص چای کوهی می‌توانیم به مواردی مانند سلامت پوست، درمان ویروس‌ها، درمان افسردگی، پیشگیری آلزایمر، رفع بی‌خوابی، کمک به افزایش وزن، ضدعفونی مجاری ادراری، ضد درد و ورم معده، درمان کراز، تسکین درد دنبالچه، ضد سرطان، ضد کرم‌های گوارشی، درمان میگرن، درمان اسهال خونی، رفع آرتریت، رفع کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کنیم.

چای کوهی و فشار خون

چای کوهی مانند چای ترش برای درمان فشار خون بالا عالی است. این چای حاوی ترکیباتی است که ویژگی‌های رگ‌گشایی دارد و می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد. همچنین چای کوهی حاوی مقداری آنتی‌اکسیدان است و از انسداد عروق خونی و شریان‌ها جلوگیری می‌کند. فشار خون و کلسترول مضر خون را کاهش می‌دهد.

نوشیدن چای کوهی تاثیر زیادی در کنترل و کاهش فشار خون دارد. افرادی که فشار خون آن‌ها در نوسان است و به هر دلیلی فشار خون آن‌ها کاهش یا افزایش آنی دارد، برای ثابت نگه‌داشتن آن مصرف میزان مناسبی از چای کوهی می‌تواند مفید و موثر باشد. چای کوهی برای فشار خون بالا مفید است. کسانی که کاهش فشار خون دائمی دارد، بهتر است از نوشیدن چای کوهی اجتناب کند.

چای کوهی دارویی ضد درد و ضدالتهاب

چای کوهی با طبع گرم و خشک دارویی ضد درد و ضد التهاب است. در طب سنتی استفاده از چای کوهی را برای درمان روماتیسم مفصلی موثر دانسته‌اند. تاکنون آزمایشات متعددی در مورد اثربخشی عصاره گیاه چای کوهی نیز انجام گرفته است. اثر ضد دردی و ضد التهابی گیاه چای کوهی به دلیل وجود ترکیبات فلاونوئیدی، ایریدوئیدی و ساپونین‌ها در عصاره این گیاه است.

چای کوهی درمانی برای زخم‌ها و التهابات دهان
از دم کرده گل یا برگ گیاه چای کوهی می‌توان به عنوان دهان‌شویه استفاده کرد. این دمنوش گیاهی خاصیت ضدالتهاب و ضد عفونی دارد که ممکن است برای درمان زخم‌های دهان، مشکلات لثه و التهابات گلو موثر باشد. استفاده از چای کوهی برای درمان آفت‌های دهانی نیز مفید است.
افرادی که دچار التهاب گلو و زخم گلو در اثر سرفه‌های شدید و مکرر شدند، دمنوش سرد شده چای کوهی را غرغره کنند. ژ

چای کوهی موثر در درمان مشکلات گوارشی

متخصصان طب سنتی چای کوهی را برای درمان مشکلات گوارشی از جمله اسهال، نفخ معده و انگل معده و روده موثر می‌دانند. همان‌گونه که مطلع هستید، بیشتر نوشیدنی‌های گیاهی به خصوص انواع چای دارای ترکیباتی به نام تانن هستند. تانن مسؤول عطر و طعم گس و تلخ چای و عامل رنگ برخی از انواع چای است.

پژوهش‌های اولیه نشان داد که تانن‌ها ممکن است به واسطه خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی دارای فواید درمانی باشند. تانن برای معده خاصیت قابض کننده دارد و برای اسهال مفید است و به کاهش حرکات روده کمک می‌کند. این چای گیاهی از التهاب روده و معده می‌کاهد و فرآیند هضم را تقویت می‌کند. ژ

مضرات استفاده بیش از حد چای کوهی

*عصاره هیدروالکلی چای کوهی موجب سقط جنین می‌شود؛ بنابراین برای زنان باردار مضر است.

*افراد گرم مزاج از مصرف بیش از حد چای کوهی بپرهیزند. طبع گیاه گرم و خشک است و مصرف بیش از حد آن برای افراد گرم مزاج باعث خونی شدن ادرار می‌شود.

* مصرف بیش از حد چای کوهی می‌تواند برای افرادی که از فشار خون پایین رنج می‌برند، خطرناک باشد. همچنین افرادی که از دارو‌های فشار خون بالا استفاده می‌کنند باید در مصرف این گیاه احتیاط کنند.

* افرادی که قصد عمل جراحی دارند، بهتر است ۲ هفته قبل از عمل این گیاه و فرآورده‌های آن را مصرف نکنند.

* بو کردن برگ‌ها و گل‌های گیاه چای کوهی تازه ممکن است برای برخی ایجاد حساسیت کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • بهترین سفید کننده دندان؛ معرفی ۲ راهکار + مقایسه
  • کودکان پسر ۴ برابر بیشتر از دختران به اختلال طیف اوتیسم مبتلا می‌شوند
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • ایمپلنت یک روزه جایگزین سریع بی دندانی
  • کم‌خطر اما پردردسر!
  • اصول مراقبت از دندان‌های شیری در کودکان
  • بهره مندی ۳۶ هزار کودک دزفولی از خدمات فلورایدتراپی
  • آغاز فعالیت پزشکان موسسه محکم از امروز در بیرجند