Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@12:55:54 GMT

ظرفیت‌های دیپلماتیک فرانسه برای ایران

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۱۴۷۲۷

ظرفیت‌های دیپلماتیک فرانسه برای ایران

تقریبا این گفت‌وگوها هر هفته یک‌بار برقرار شده و طی آن مکرون و ‌روحانی، روسای جمهور فرانسه و ایران مذاکره می‌کنند. کلیدواژه و نقطه تمرکز صحبت‌های طرفین طی ماه‌های اخیر، برجام و زنده نگه‌داشتن این توافق مهم بین‌المللی است. بیش از یک سال از خروج برجامی آمریکا می‌گذرد و در این مدت جهان‌سیاست تحولات مختلفی را به‌خود دیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، منطقه خلیج‌فارس بارها به سمت منازعه و التهاب نظامی سوق یافته است.

از حضور جنگنده‌های آمریکا و ناو لینکلن در منطقه تا تلاش برای ایجاد ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا ازجمله نشانه‌های مهمی است که سطح بی‌سابقه تنش را در منطقه نمایان می‌سازد. در این گیرودار سایر قدرت‌های برجامی هرکدام به وسع و توان‌شان برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا تلاش کرده‌اند. با توجه به موقعیت جعرافیایی و عمق روابط پایدار اقتصادی و سیاسی و حتی امنیتی خاورمیانه با قدرت‌های اروپایی، با اطمینان می‌توان گفت که قدرت‌های بزرگ اروپایی بیشترین نگرانی و دلهره را از وضعیت پرآشوب خاورمیانه دارند.

فرانسه ازجمله این کشورهاست که همواره در سطح روابط بین‌الملل کنشگری فعال داشته است. این کشور به‌خصوص بعد از اتفاقات برگزیت و فقدان انگیزه‌های لازم در آلمان و در رأس‌اش خانم مرکل برای بازیگری فعال در سطح اروپا و جهان، فضای بازتری نسبت به گذشته برای حضور فعال‌تر در صحنه بین‌المللی پیدا کرده است. امروز فرانسه به صدای واحد اروپا تبدیل شده و به نمایندگی از کل مجموع اتحادیه اروپا در تلاش برای حل منازعات مربوط به این قاره است. بی‌گمان ایران در محور و مرکز ثقل تلاش‌های فرانسه قرار دارد.

دولت فرانسه با اطلاع از سیاست‌های مخرب ترامپ در وهله اول تلاش می‌کند که مانع از افزایش تنش‌ها و فاصله‌گیری میان ایران و اتحادیه اروپا شود و در مرحله ثانی واسطه‌ای تأثیرگذار در کاهش تنش میان تهران و واشنگتن باشد. برای همین اگر فرانسه در گذشته و اتفاقا در گرماگرم مذاکرات برجام، نقش پلیس بد را بازی می‌کرد، امروز به‌جد به‌دنبال ایفای نقش سازنده و توافق مرضی‌الطرفین است. فرانسوی‌ها از این موضوع مطلع هستند که دود تنش‌های ایران و آمریکا در نهایت به چشم اروپایی‌ها خواهد رفت. هرگونه ماجراجویی نظامی از سوی ترامپ مساوی است با افزایش مهاجرت‌های انسانی و به‌خطرافتادن امنیت انرژی اروپا که وابستگی مستقیم به عبور نفت و گاز از خلیج‌فارس و شاهراه آن تنگه هرمز دارد.

با عطف به این نگرانی‌هاست که امروز مکرون پیشقراول مذاکرات دیپلماتیک با ایران شده است. دعوت از ظریف برای حضور در اجلاس ۷ قدرت بزرگ صنعتی در شهر بیاریتز فرانسه حاکی از جدیت تلاش‌های فرانسوی‌ها برای مدیریت تنش‌هاست. فرانسه با این دعوت این پیام را به جهان داد که دنبال صلح و ایجاد فضای گفت‌وگوست. به‌نظر می‌رسد که تا همین الان، ابتکار عمل فرانسوی، بی‌تأثیر نبوده است. نخست اینکه حداقل فضای امیدوارکننده‌ای نسبت به آینده شکل گرفته و سطح تنش هم کاهش یافته است.

البته ادامه این روند بستگی به موفقیت مذاکرات هیأت ایرانی به مدیریت آقای عراقچی در فرانسه دارد. مطلوب‌ترین راهبرد برای ایران این است که تا جایی که ممکن است امتیازات اقتصادی لازم را از اروپا در موضوع برجام بگیرد و در ثانی درخصوص آمریکا هم فرانسوی‌ها را ضامن اجرای خواسته‌هایشان قرار دهد.

کد خبر 453999 برچسب‌ها ایران و اروپا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۴۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!

به گزارش جام جم آنلاین، افزون بر آمریکا که در روزهای اخیر افراد و تهادهای جدیدی را در فهرست تحریم گنجلنره، اتحادیه اروپا هم مشغول بررسی طرح‌های جدید تحریمی است.

رویترز گزارش داده است که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به دنبال توافق در خصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند. 

این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا در صدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.

اما آنچه صاحبنظران در آمریکا و اروپا به‌خوبی آن را دریافته‌اند، اینست که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایحاد نمی‌کند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده می‌کنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمی‌دهند.

دلیل این بی‌توجهی‌ها اینست که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد این در چهار دهه گذشته به تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راه‌های دور زدن آن را فراگرفته است.

رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سالهای اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریم‌های حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.

صاحبنظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریم‌ها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریم‌های بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.

نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره شمالی نشان می‌دهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سالهاست به تحریمهای غرب عادت کرده و سیاستهای خود را متناسب با این تحریم‌ها تنظیم کرده‌اند.

به این ترتیب به‌خوبی می‌شود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرت‌نمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها می‌دانند که به‌جز تبلیغات رسانه‌ای، تیری در تفنگ‌های خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.

دیگر خبرها

  • ماکرون: اروپا در خطر مرگ قرار دارد
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • فرانسه خواستار تحریم روسیه به اتهام انتشار اخبار جعلی شد
  • سفر یک هیات دیپلماتیک کره شمالی به ایران
  • سفر یک هیئت دیپلماتیک کره شمالی به ایران
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • وزیر دفاع فرانسه: ایران یک چالش امنیتی برای اروپا است