Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-18@09:29:39 GMT

عملیات مرمت بازار تاریخی اردبیل سرعت می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۱۹۶۳۲

عملیات مرمت بازار تاریخی اردبیل سرعت می‌گیرد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از تسریع عملیات مرمت بازار تاریخی این استان و تکمیل پروژه‌های در حال اجرا تا پایان سال جاری خبر داد. ۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۱ استانها اردبیل نظرات - اخبار استانها -

نادر فلاحی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: در حال حاضر عملیات مرمت در دو سرای وکیل و امام جمعه بازار تاریخی در حال اجرا است که هر دو پیشرفت مطلوبی داشته و رو به اتمام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: با انجام عملیات مرمت 80 باب مغازه در سرای وکیل و 40 باب مغازه در سرای امام جمعه ساماندهی شده و این موضوع به رونق اقتصادی بازار کمک خواهد کرد.

ایمنی بازار تاریخی اردبیل تقویت می‌شودسرای «امام جمعه» بازار تاریخی اردبیل مرمت می‌شودبازار تاریخی اردبیل بازسازی و نوسازی می‌شود

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار کرد: عملیات عمرانی مرمت سرای وکیل رو به اتمام بوده و 6 رواق آن باقی مانده است؛ عملیات مرمت سرای امام جمعه نیز بیش از 90 درصد پیشرفت دارد.

فلاحی افزود: علاوه بر این مرمت سرای حاجی یوسف نیز در دستور کار است و برای آغاز مطالعات آن از وزارت میراث فرهنگی اعتبار درخواست شده است.

وی با تاکید به اینکه بازار تاریخی مرکز تحولات اقتصادی استان است، گفت: از سویی این مجموعه تاریخی یکی از جاذبه‌های شاخص گردشگری استان است که در راستای مرمت بخش‌های مختلف آن تمامی امکانات اداره کل را به کار گرفته‌ایم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همچنین با اشاره به نقش بازار در رویدادهای فرهنگی و اجتماعی شهر اردبیل، تصریح کرد: به عنوان مثال بازار تاریخی در آیین‌های عزاداری اردبیل جایگاه ویژه‌ای دارد که مرمت بخش‌های مختلف آن می‌تواند در رونق رویدادهای فرهنگی موثر عمل کند.

انتهای پیام/

R41374/P/S6,49/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۹۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از استادکاران و مرمتگران/آسیب شناسی نشانه ضعف نیست

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی و تجلیل از کنشگران و فعالان بناها و محوطه‌های تاریخی امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد.

عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در این نشست گفت: سال گذشته گفتم که مرمت امر مقدسی است. امروز می‌گویم مرمت که امر مقدسی است موخر از آسیب شناسی در یک موضوع ارزشمند است. میراث ملموس و ناملموس به شدت به هم تنیده اند. میراث ملموس عینی‌ترین وجه میراث هست. هر چه بیشتر تعمق کنیم ارزش‌های ناملموس بیشتر مشخص می‌شود فرهنگ و تمدن و هویت بوده که به این میراث ملموس تبدیل شده است اینها پدیده‌های جدا از هم نیستند.

وی گفت: وقتی امر باارزشی دچار آسیب می‌شود باید مرمت شود آسیب شناسی از موضع قدرت است و چون در حوزه میراث ناملموس صحبت می‌کنیم عین آن را می‌توان در روابط اجتماعی هم مطرح کرد. برخی از آسیب شناسی فرار می‌کنند من برخی را می‌شناسیم که فکر می‌کنند آسیب شناسی از موضع ضعف است که قدرت. در حالی که جوامعی که آسیب شناسی نمی‌کنند نابود می‌شوند.

ضرغامی گفت: منار هزار ساله سمنان را دیدیم بچه‌های مرمت کار گفتند آنقدر خوب مهندسی شده که ما اصلاً بهش دست نمی‌زنیم. فقط مراقب آن هستیم. این فرهنگ و معماری نماد است. بزرگانی که در حوزه مرمت کار می‌کنند افتخار هستند و آسیب شناسی می‌کنند و بهترین روش‌های مرمت را برای سر پا نگه داشتن بناها به کار می‌برند. درست است که بحران زیاد است اما خیلی وقت‌ها می بی نم ممکن است برای بنایی اتفاقی افتاده باشد که آسیب آن درست آنالیز نشده است.

وزیر میراث فرهنگی گفت: مشکل نشست زمین را در برخی از استان‌ها داریم خروجی برخی از آنها را دیده‌ام باید کار بیشتری انجام شود باید زودتر درباره همه این اتفاقات برنامه داشته باشیم. امکانات ما محدود نیست‌. اما باید برای مشکلات راه حل پیدا کرد. بیش از ۱۹ هزار تپه تاریخی داریم چند دهه کیلومتر فنس لازم داریم تا فقط محوطه‌ها را حفاظت کنیم که هر کسی وارد آنها نشود برای این کار اعتبار لازم داریم. امروز در شورای معاونان گفتم که تنها فنس کشی چند همت اعتبار می‌خواهد.

در این مراسم از حسین دشتی استادکار با ۷۵ سال سابقه کار و مقنی در قنات‌های زارچ و حسن آباد استان یزد، استاد محمد حسین معماریان استاد کار و معمار ساباط‌های شوشتر و بناهای تاریخی استان خوزستان، غلامرضا استوار استادکار و مرمت گر رباط شرف، مسجد شاه، کلات نادری و بناهای دیگر در استان خراسان رضوی، محمد رضا مشاکیان از استادکاران شوشتر، عبدالله ملکی زیارتی از استادان حوزه مرمت بناهای گرگان و استاد قربان مافی استادکار مرمت بناهای تاریخی قزوین و فرهاد معضی دهیاری که در تسهیلگری ثبت جهانی روستای اورامانات نقش زیادی داشته است، الیار عاصمی زاده از سمن‌های میراث فرهنگی، میرحسین حسینیان مرمت گر مازندران، محمد جعفر عضمایی از یکی از شرکت‌های مس که در زمینه کمک به مرمت بناهای تاریخی تبریز فعالیت کرده، محسن نوروز وند مشاور طرح بناهای تاریخی اردبیل و مازندران، محمدحسین فرسادی بهره بردار کاروانسرای یام، مهراب نیا بهره بردار حمام گپ لرستان، غلامرضا صیادی بهره بردار کاروانسرای افضل تقدیر شد.

کد خبر 6079810

دیگر خبرها

  • اختصاص شعب ویژه قضایی برای رسیدگی تخصصی به پرونده های میراث فرهنگی گلستان
  • اختصاص شعب ویژه برای رسیدگی تخصصی به پرونده‌های حوزه میراث فرهنگی در گلستان
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • ۱۸میلیارد تومان صرف مرمت بناهای تاریخی کردستان شد
  • ضرغامی: میراث ملموس و ناملموس از هم جدا نیستند
  • حسینیه تکیه تاریخی مسجد یری پایین شهر زنجان مرمت می‌شود
  • تقدیر از استادکاران و مرمتگران/آسیب شناسی نشانه ضعف نیست
  • ثبت ۱۸ اثر تاریخی همدان در فهرست میراث‌ملی کشور
  • ۳۵ بنا طی سال گذشته در اردبیل مرمت و بازسازی شد