Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-  دکتر قباد محمدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه  در گفتگو با خبرنگار ما اطهار داشت :از دهم شهریور ماه تقاضای دریافت 20 نوع داروی خاص فقط از طریق درخواست در سامانه برای داروخانه‌ها امکانپذیر خواهد بود.

  دکتر قباد محمدی  در جلسه ستاد توزیع داروی استان با حضور مدیران شرکت های توزیع دارو، مسئولین انجمن داروسازان و نظام پزشکی در سرسرای اجتماعات بوستان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، افزود: برای جلوگیری از خروج داروهای خاص از شبکه رسمی توزیع و تقسیم عادلانه این اقلام به داروخانه ها معاونت غذا و دارو، سازوکاری تدوین کرده که براساس آن داروخانه ها فقط از طریق ثبت درخواست در سامانه مربوط امکان می یابند که دارو را از شرکت های توزیع طلب نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: مادوپار mg125 ، مادوپار 250mg، سوماتروپین 4 IU، دیفرلین 3/75 ، وارفارینmg 5، متیل فنیدات 10 mg، سوماتروپین  IU 16و  12 IU ،دیسپورت 500 500، دیسپورت 300 IU، متیل فنیدات20 mg،متیل فنیدات ساندوز36 mg ، متیل فنیدات ساندوز 18 mg ، متیل فنیدات ساندوز54 mg، سوماتروپین 5mg /1.5mi، سوماتروپینmg 10، سوماتروپینmg  16، اکسی کدونmg 5، اکسی کدونmg 15 و اکسی کدونmg 20، داروهای این فهرست هستند که به مرور زمان هم به آنها اضافه خواهیم کرد.

محمدی افزود: با این کار هم معاونت غذا و دارو و هم شرکت های توزیع از موجودی دارو باخبر خواهند بود و  از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری خواهد شد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با اشاره به مشکلاتی که نوسانات ارزی در حوزه دارو بوجود آورده است،گفت: متاسفانه برخی از شرایط کنونی کشور سوء استفاده می کنند و داروهایی را که با ارز 4200 تومانی وارد شده را از کشور خارج می کنند و این عین خیانت به مردم و کشور است.

وی افزود: خوشبختانه در استان کرمانشاه باوجود مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق و مناطق عرب نشین این کشور این مورد بسیار کمتر مشاهده شده و هوشیاری پرسنل غذا و دارو و همکاری بسیار خوب شرکت های توزیع مانع از خروج داروها از شبکه رسمی توزیع شده است.

محمدی گفت: باتوجه به اطلاعاتی که از استان های دیگر به دست ما رسیده است شرکت های توزیع در استان کرمانشاه فعالیت بهتری دارند و با وجود اینکه بازپرداخت مطالبات آنها با تأخیر انجام می شود کماکان همکاری خود را با معاونت غذا و دارو به نحو مطلوب حفظ کرده اند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۲۰۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منبع دوم داروی فاکتور۸ کشور با تولید یک شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا -امید زحمتکش؛ روز گذشته معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو، از ورود یک شرکت دانش‌بنیان دیگر به حوزه تولید فاکتور۸ و رفع انحصار تأمین این دارو و همچنین نزدیک شدن به خودکفایی در تولید خبر داد.

در این رابطه احمد قویدل، مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی کشور در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم  فناوری آنا، گفت: سال گذشته بدترین شرایط در دسترسی به دارو توسط بیماران هموفیلی به‌خصوص بیماران نیازمند فاکتور۸ بود، چراکه واردات این دارو ممنوع شد و تنها تولیدکننده داخلی داروی فاکتور ۸ به دلیل عدم تأمین به‌موقع ارز و مشکلات داخلی شرکت نتوانست نیاز بیماران را تولید کند، و بیماران هموفیلی بیش از ۹ ماه درگیر مشکلات جدی کمبود دارو بودند.

وی افزود: نسل جدید کودکانی که با روش تزریق دارو قبل از خونریزی برای سالم ماندن مفاصل بیمار در حال درمان بودند، باوجود کمبود‌های سال گذشته تمام زحمات آنها از بین رفت و دچار انواع عوارض این بیماری شدند.

انحصار برای یک شرکت عامل کمبود شد

قویدل علت تمامی این مشکلات را انحصار داروی بیماران هموفیلی برای یک شرکت دانست و ادامه داد: انحصار دارو بسیار ریسک بالایی دارد و می‌تواند امنیت دارویی کشور را تهدید و سلامت بیماران را به خطر بیندازد.


 وی افزود:  به‌تازگی یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید دارو فاکتور۸ بانام (کوآگیت) برای بیماران هموفیلی شده است و به‌عنوان منبع دوم تولید داروی فاکتور۸ در داخل کشور بخشی از مشکلات کمبود دارو را در داخل کشور مرتفع کرده است.


قویدل گفت: سازمان غذا و دارو برای تأمین داروی فاکتور۸ قول واردات ۱۰ الی ۱۵ درصد از نیاز بیماران را داده است تا در صورت نیاز کشور با مشکل حاد دارویی مواجه نشود.

وی ادامه داد: تولید دارو توسط این شرکت دانش‌بنیان و واردات فاکتور۸ امکان مقایسه اثرگذاری و پیشرفت و ارتقا کیفیت حاصل و همچنین منبعی برای شرایط کمبود در کشور حاصل شود تا شرایط دارویی به ثبات لازم برسد.

داروی موثر اما بدون بیمه

قویدل گفت: حدود ۱۰ سال است دارویی نوین برای بیماران هموفیلی تولیدشده است که ۲ سال پیش مقداری از آن برای تست اثربخشی وارد کشور شد که نتایج آن‌هم ازنظر اثرگذاری برای بیمار و هم صرفه اقتصادی برای دولت بسیار مطلوب بود.

مشاور مدیرعامل  کانون هموفیلی کشور بابیان اینکه تنها برای صد نفر از بیماران هموفیلی این دارو وارد کشور شده است، گفت: یکی از درخواست‌های بیماران هموفیلی تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این دارو است.

وی افزود: حداقل میزان دارو برای زنده ماندن بیماران هموفیلی عدد ۱ است و طبق ادعای وزارت بهداشت در حال حاضر میزان دسترسی بیماران هموفیلی کشور ۳.۲ است ولی، چون این عدد ثابت نیست و کمبود‌های مقطعی به وجود می‌آید سلامت بیماران به‌درستی حفظ نمی‌شود و اصطلاحاً دسترسی به دارو در کشور دائمی نیست.

فاکتور۸ خارجی، مطمئن‌تر است

قویدل در خصوص تفاوت داروی فاکتور۸ خارجی و نمونه‌های ایرانی آن گفت: اصلی‌ترین تفاوت نمونه داخلی و خارجی این دارو در کنترل کیفیت آن است چراکه دارو‌های خارجی دارای تأییدیه بین‌المللی هستند و، چون مسیر دریافت این تأییدیه‌ها بسیار دشوار و هزینه‌بر است شرکت‌های داخلی از آن صرف‌نظر می‌کنند. همچنین به دلیل آزمایش‌های جدی برای دریافت این تأییدیه‌ها اطمینان بیشتری نسبت به نمونه‌های خارجی داروی فاکتور۸ وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برطرف شدن احتیاج استان مرکزی به داروی وارفارین
  • بازدید مقام سازمان غذا ودارو از آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور
  • راه‌اندازی ٨ رشته جدید در دانشگاه علوم پزشکی کردستان
  • گران‌‌فروشی داروی کمیاب به بهانه یک بخشنامه
  • ولایی: هیچ دلیلی برای وجود داروی غیرمجاز در داروخانه‌ها قابل پذیرش نیست
  • برگزاری نشست معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به میزبانی قم
  • توزیع داروی "وارفارین" در داروخانه‌های استان مرکزی
  • ارائه داروی "وارفارین" در سراسر استان مرکزی
  • یک‌هزار کیلوگرم فرآورده‌های گوشتی غیرقابل مصرف در قم کشف شد
  • منبع دوم داروی فاکتور۸ کشور با تولید یک شرکت دانش‌بنیان