Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@09:47:56 GMT

توسعه صنعت چاپ جایگزین مناسبی صادرات نفتی

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۲۳۴۲۳

توسعه صنعت چاپ جایگزین مناسبی صادرات نفتی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خانه ملت، معصومه آقاپور علیشاهی با انتقاد از بی‌توجهی به صنعت چاپ در کشور، گفت: متاسفانه این صنعت در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته است در حالی که گردش مالی این صنعت در دنیا سالانه هزار میلیارد دلار است.

نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در شرایط فعلی ما به ابزارهای اساسی در دو حوزه اطلاعات و تکنولوژی نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش نشر و چاپ، بسته بندی قسمت اعظم آن را تشکیل می‌دهد که بسته بندی در قرن 21 ویترین یا فروشنده خاموش نامگذاری شده است.

ایران همچنان در پیچ و خم انقلاب دوم صنعت چاپ

وی افزود: متاسفانه ما در صنعت چاپ به علت تحریم های ناجوانمردانه در شرایط سختی قرار گرفتیم، لذا به دلیل عدم ورود تکنولوژی صنعت چاپ به کشور، ارزش افزوده که به موجب صادرات غیرنفتی برای ما ایجاد می شود بسیار کمتر از کشورهایی است که صنعت پیشرفته چاپ دارند.

آقاپور یادآور شد: غفلت از صنعت چاپ در کشور موجب شده تا دنیا به دنبال انقلاب صنعت چهارم پیش رود اما ما همچنان در پیچ و خم انقلاب دوم صنعت چاپ باشیم، «چاپ از قبل تولد تا بعد از فوت با ما سر و کار دارد» لذا این نیاز باید بیشتر از گذشته احساس شود و به بازار 400 میلیون نفری که در کشورهای همسایه برای صنعت چاپ ما وجود دارد را دریابیم.

کاهش محصولات چاپی صادراتی از 20 هزار تن به 5 هزار تن

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: توسعه صنعت چاپ می‌تواند بدون نفت کشور را در حوزه‌های حوزه بهداشت و درمان، نظامی و حتی کشاورزی و صنعت و گردشگری اداره کند. در 2 سال گذشته 20 هزار تن محصولات چاپی صادراتی داشتیم اما به دلیل عدم توجه به بهره‌وری این صنعت و تعطیلی در بخش صنعت و تولید، این رقم به 5 هزار تن رسیده است.

لزوم همکاری دولت و مجلس برای توسعه و تکمیل اطلاعات صنعت چاپ در کشور

وی معتقد است: یکی از بدترین موارد و دغدغه افراد مرتبط با این حوزه مربوط به آموزش فراگیر صنعت چاپ است، متاسفانه در دانشگاه‌های ایران تا مقطع کارشناسی ارشد به این حوزه پرداخته شده و دکتری تخصصی این رشته وجود ندارد. آمار دقیقی نیز از گردش مالی، میزان چاپ و اطلاعات لازم در شاخه تکنولوژی و حجم آن در ایران وجود ندارد لذا در دولت و مجلس باید تلاش کنیم تا این اطلاعات به صورت کمی و کیفی در اختیار مسئولان قرار گیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: معاونت اطلاعات و فناوری رئیس‌جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت و آموزش عالی با کمک شرکت های دانش بنیان باید تلاش کنند تا صنعت چاپ جایگزین خوبی برای ما در شاخه نفت و مواد پتروشیمی باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی صنعت چاپ صادرات نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۲۳۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: توسعه حوزه ICT در کردستان به نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی تحمیل شده و شتاب‌دهی اقتصاد استان کمک خواهد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، میثم عابدی ظهر امروز در نشست هم‌اندیشی با فعالان حوزه ICT که در پارک علم و فناوری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: استان کردستان به‌واسطه داشتن نیرو‌های جوان و متخصص در حوزه مهارت‌های مرتبط با ICT و اقتصاد دیجیتال، می‌تواند سهم قابل توجهی از اقتصاد دیجیتال کشور داشته باشد.

وی افزود: توسعه حوزه ICT در کردستان به نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی تحمیل شده و شتاب‌دهی اقتصاد استان کمک خواهد کرد.

 معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات حوزه ICT را مردمی خواند و تصریح کرد: برای ایجاد تغییرات در استان می‌بایست مشکلات موجود احصا و با برنامه‌ریزی‌های مناسب موانع و مشکلات برطرف شود.

وی تصریح کرد: طی جلسات با فعالان راهکارهایی برای توسعه و گسترش فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان استان در حوزه مهارت‌های مرتبط با ICT و اقتصاد دیجیتال مطرح و پیگیری خواهد شد. 

عابدی همسایگی کردستان با کشور عراق و اقلیم را مزیت مناسبی دانست و عنوان کرد: با توجه به عقب‌ماندگی و تقاضای بازار عراق در حوزه اقتصاد دیجیتال و ICT، فرصت مناسبی برای حضور و توسعه خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان استان کردستان در این فضا وجود دارد.

وی به حوزه آموزش‌ دیجیتال اشاره و اضافه کرد: وزارت ارتباطات با همکاری آموزش و پرورش در حال اجرای برنامه ملی "ایران دیجیتال" است که سال گذشته به صورت آزمایشی در 10 استان اجرا شد و امسال در کل کشور انجام می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اذعان کرد: کردستان نیز با توجه به ظرفیت دانش‌آموزشی مناسب استان، 10هزار نفر از دانش‌آموزان دوره متوسطه با همکاری بخش خصوصی و آموزش و پرورش اجرا خواهد شد.

وی؛ هدف از سفر به استان کردستان را احصا‌ء‌ مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه صنعت، چاره‌اندیشی برای رفع آن‌ها و پیگیری مسائل وزارت‌خانه در استان کردستان عنوان کرد.

گفتنی است که در این جلسه واحد‌های دانش‌بنیان به طرح مسائل و موانع پیش‌روی شرکت‌ها پرداختند و خواستار حمایت‌های ویژه از سوی وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیران استانی شدند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن
  • توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • صدای میرسلیم هم درآمد: رئیسی تدبیر مناسبی بیندیشد
  • اعلام آمادگی بانک مرکزی برای ارائه ریز اطلاعات به مجلس