Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-25@17:02:10 GMT

هنوز با ترسالی فاصله داریم

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۳۱۴۱۶

هنوز با ترسالی فاصله داریم

خبرگزاری میزان- رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به بارش‌های سیل‌آسای اخیر و تامین بخشی از ذخایر آبی گفت: هنوز به مرحله ترسالی و خروج از سال‌های خشکسالی نرسیده‌ایم. تاریخ انتشار: 16:20 - 15 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۷۶۵۶

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچی زاده در خصوص آخرین اقدامات مرکز در خصوص تدوین آئین نامه سیلاب و دیگر اقدامات مرکز در کاهش مخاطرات سیل، ضمن اعلام این مطلب که سیلاب اخیر بی سابقه بود و تقریباً یک سوم سرزمین تحت تأثیر آن قرار گرفت، گفت: گروه‌های مختلفی از سوی مرکز تحقیقات در سیلاب اخیر از ابتدای سیلاب تا روز‌های پایانی آن در محل‌های مختلف حضور بهم رساندند و ارزیابی سیلاب‌ها و میزان خسارات توسط گروه‌های اعزام شده به مناطق سیل‌زده انجام گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکرچی زاده برگزاری نشست‌های تخصصی بعد از سیلاب توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را از دیگر اقدامات آن مرکز پس از سیلاب اخیر برشمرد و افزود: یازده جلد کتاب از نتایج حاصل از سیلاب اخیر آماده شده که در آن کتاب‌ها، راهکار‌های کاهش مخاطرات سیل نیز به تفصیل آورده شده است.

وی یادآور شد: نتایج حاصل از گزارش‌های ارسالی و جمع‌بندی آن‌ها در نخستین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری در سالجاری مطرح شد. همچنین در دو جلسه شورای معاونان که به ریاست وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، نیز گزارش‌های سیلاب مطرح شد و مصوباتی در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و شورای معاونان نیز در این خصوص اخذ شد.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی توضیح داد: نتایج حاصل از سیلاب‌ها نشان داده که دلیل اصلی خسارات سیل اخیر یکی بی سابقه بودن سیل و دیگری عدم رعایت ضوابط، استاندارد‌ها و آئین نامه‌هایی بوده که وجود دارد.

وی با اشاره به این مطلب که در برخی از دستورالعمل‌ها ضعف‌هایی وجود دارد که باید برطرف شوند و دردست بازنگری قرار دارند، گفت: اگر دستورالعمل‌هایی که برای طراحی و نگهداری وجود دارد رعایت می‌شد حداکثر یک سوم خسارات سیل کاهش پیدا می‌کرد.

شکرچی‌زاده تصریح کرد: اقداماتی که در خصوص بازسازی در ساختمان‌ها انجام می‌گیرد باید مقاومت لازم را در برابر مخاطرات طبیعی دارا باشد. همچنین برای ساخت و ساز‌های آتی مکان‌یابی ساختمان‌های جدید باید در مناطقی انجام شود که در برابر سیلاب احتمالی از جایگاه امنی برخوردار باشند.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: بر اساس مطالعات انجام شده یکی از مخاطرات پیش‌رو در کنار زلزله، سیل است که باید در مورد آن پیشگیری‌های لازم توسط دستگاه‌های مختلف پیگیری شود.

وی وقوع سیلاب‌های سهمناک‌تر را در آینده بر اساس مطالعات انجام شده، محقق برشمرد و گفت: برای طراحی پل‌ها، دیوار‌های حایل و ابنیه‌های فنی باید مفروضات مهندسی که مورد تاکید وزارتخانه است از جمله دوره بازگشت، عمق آب‌شستگی، مورد توجه قرار گیرد. همچنین در طراحی ساختمان‌های که در آتی ساخته خواهند شد باید این نکته مدنظر قرار بگیرد که ساخت و ساز‌ها در مسیل‌ها و حریم رودخانه‌ها انجام نگیرد.

این مقام مسئول افزود: اگرچه بارش‌های اخیر بیش از تصور و پیش بینی بود و بخشی از ذخایر آبی از سیلاب اخیر تأمین شد، اما به رغم بارش‌های سیل آسای اخیر و تأمین بخشی از ذخایر آبی، هنوز به مرحله ترسالی و خروج از سال‌های خشک سالی نرسیده ایم.

شکرچی زاده در پاسخ به این سوال که تدوین آئین نامه سیلاب در چه مرحله‌ای قرار دارد؟، گفت: یکپارچه‌سازی آئین‌نامه‌های موجود و تدوین جدید آن با همکاری شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل و سازمان راهداری در حال انجام است که مرکز تحقیقات پیشنهاد و مقدمات آن را فراهم کرده که امیدواریم تدوین آن با هماهنگی شرکت‌ها و سازمان‌های اعلام شده انجام شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بارش ترسالی خشکسالی سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۱۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۷ رقم برنج در کشور معرفی شده است

به گزارش خبرنگار مهر، وحید خسروی عصر پنجشنبه در نشست با مدیرکل دیوان محاسبات مازندران به بیان برخی از دستاوردها و موفقیت‌های این مجموعه پرداخت و گفت: این مرکز از سال ۱۳۴۲ فعالیت خود را آغاز کرد و تا کنون ۲۷ رقم برنج را به حوزه کشاورزی کشور معرفی کرد.

وی خاطرنشان کرد: ارقام تولید ما به استان‌های مختلف کشور جهت کشت برنج از جمله گیلان، گلستان، خوزستان و بلوچستان ارسال می‌شود و تحقیقات ما در حوزه افزایش بهره وری، کاهش مصرف کود و سم، تولید بذر و تولید برنج سلامت محور منجر به موفقیت‌های برجسته ای در برنج کشور شده است.

مدیر مرکز تحقیقات برنج مازندران از فعالیت ۱۶ عضو هیأت علمی در این مجموعه پژوهشی خبر داد و تاکید کرد: یکی از موفقیت‌های اخیر این مرکز مبارزه با آفت کرم ساقه خوار برنج به روش ابتکاری است که بر اساس این دستاورد به صورت کاملاً بیولوژیک و با ساده‌ترین روش‌ها می‌توان آفت مهم کرم ساقه خوار برنج را در مزارع کنترل کرد.

کد خبر 6088650

دیگر خبرها

  • ۲۷ رقم برنج در کشور معرفی شده است
  • فاصله ازدواج و فرزندآوری به ۳ سال رسیده است
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر
  • امدادرسانی به بیش از ۶۰۰ نفر از افراد تحت تاثیر سیلاب در ۲۴ ساعت اخیر
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان به مرکز تحقیقات فسیل مراغه
  • آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر
  • سیل اخیر ۳۲۰ کیلومتر مربع از بلوچستان را درگیر کرد
  • آبگیری بخشی از وسعت تالاب جازموریان در اثر بارندگی‌های اخیر
  • سیل اخیر ۳۲۰ کیلومتر را درگیر کرد
  • ۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا