Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت علوم در هفته گذشته با اخبار متعددی همراه بود که درادامه بخشی از مهم‌ترین اخبار را به اختصار بیان می‌کنیم.

واکنش وزیر علوم به شائبه‌های برگزاری کنکور ۹۸/ فرزندان هیئت علمی هیچ سهمیه‌ای در کنکور ندارند

منصور غلامی وزیر علوم درباره سهمیه فرزندان اعضای هیئت علمی بیان کرد: درباره این موضوع بیش از چیزی که وجود دارد، صحبت می‌شود؛ بنا بود تا دانشجویان بتوانند هر جا که پذیرفته شدند بتوانند به محل خدمت والدین خود منتقل شوند؛ درحال حاضر برای دانشجویان دختر این کار را می‌کنیم؛ هیچ یک از آنها سهمیه در کنکور ندارند، اما می‌توانند تغییر رشته یا دانشگاه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر علوم درباره موضوع بومی گزینی گفت: این طرح مزایای مناسبی دارد و افراد می‌توانند در محل حضور والدین خود بمانند و از سختی‌های آن‌ها کم می‌شود، اما با اجرای این طرح تعداد زیادی از دانشجویان در همان منطقه می‌مانند و فرصت‌هایی مثل تجربه فضای جدید، امکان برقراری ارتباط بادافرادی از سایر بخش‌های کشور وشانس استفاده از خدمات بهتر از دانشجو دریغ می‌شود؛ در حال حاضر بحث اصلاح مطرح است؛

آخرین آمار از نام نویسی در رشته‌های بدون کنکور/ زمان اعلام نتایج نهایی کنکور مشخص شد

حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش درباره اعلام زمان نتایج نهایی کنکور کارشناسی۹۸ اظهار کرد: براساس برنامه ریزی های انجام شده اواخر شهریور نتایج نهایی کنکور کارشناسی اعلام خواهد شد.

توکلی درباره وضعیت انتخاب رشته با سوابق تحصیلی و اینکه معدل کتبی دیپلم مبنای عمل است، تصریح کرد: ثبت نام در این کدرشته‌ها از ۲۰ اسفند ۹۷ آغاز و تا ۲۸ شهریور ۹۸ ادامه دارد؛ هر داوطلب می‌تواند تا ۱۰۰ کدرشته را از میان کدرشته‌های انتخابی خود در فرم انتخاب رشته ثبت کند.

مشاور عالی سازمان سنجش با اشاره به آمار ثبت نامی تا امروز گفت: تا صبح امروز ۱۹۶ هزار و ۵۶۴ نفر نسبت به تکمیل فرم ثبت نام و انتخاب رشته خود اقدام کرده‌اند.

آغوش باز سایت دانشگاه آزاد برای هکرها

دانشگاه آزاد به یکی از پر جمعیت‌ترین دانشگاه‌های کشور تبدیل شده است و بالتبع امسال هم دانشجویان زیادی برای ثبت نام به این سامانه مراجعه کرده‌اند اما اتفاقی عجیب توجه مراجعه کنندگان را به خود جلب کرد؛ گویی دانشگاه آزاد، اسامی جدیدی را وارد ادیان این سامانه کرده بود. دانشجویان ضمن ثبت نام متوجه درج نام دو فرقه ضاله در صفحه ثبت نامی شدند.

بهائیت و دراویش فرقه‌های نوظهوری هستند که مطابق قوانین کشور ما جزو ادیان محسوب نمی‌شوند؛ جدا از مباحث دینی، انجام چنین اقدامی، تخلف جدی محسوب می‌شود؛ بعد از انتشار این خبر موج زیادی در رسانه‌ها به راه افتاد که منجر شد روابط عمومی این دانشگاه بلافاصله واکنش نشان داده و این اتفاق را یک حمله و نفوذ سایبری بخواند.

کمبود بودجه، آموزش دانشگاهی را مختل می‌کند

غلامرضا زمانی معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه فنی و حرفه‌ای درباره تاثیرمشکلات مالی دانشگاه بر کیفیت خدمات آموزشی اظهار کرد: در تمام دانشگاه‌ها اولویت پرداخت حقوق کارکنان است حتی اگر بودجه دانشگاه به نصف بودجه فعلی برسد باید حقوق کارکنان را به طور کامل پرداخت کنیم؛ این موضوع منجر می‌شود فشار وارده به بخش آموزش و خدمات دانشجویی چندین برابر شود؛ اولویت دوم هم در همه دانشگاه‌ها تغذیه دانشجویان است بنابراین به اجبار در هر شرایطی باید از بودجه اختصاص یافته به بخش آموزش کم می‌کنیم.

او با اشاره به هزینه بالای آموزش‌های عملی تصریح کرد: اگر به طور جدی قصد محقق شدن برنامه‌هایی که پیش از این اعلام شده است، یعنی رسیدن به ۳۰ درصد دانشجوی مهارتی در آموزش عالی را داریم، باید به دانشگاه‌ها و مراکز مهارت محور، از جمله دانشگاه فنی و حرفه‌ای کمک بیشتری شود؛ بنابر اعلام برنامه ششم تعداد دانشجویان مهارتی باید تا به ۳۰درصد برسد در حالی که هم اکنون ۱۴ درصد دانشجوی مهارتی در سطح کشور داریم.

توجه به امنیت غذایی در کشور، صد‌ها شغل ایجاد می‌کند

محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد با تأکید بر لزوم توجه به امنیت غذایی، تصریح کرد: امضای این تفاهم‌نامه و توجه به تولید بذر و امنیت غذایی در کشور، یک حرکت استقلالی و مولد است که در کنار آن، علاوه بر تأمین امنیت غذایی، صد‌ها شغل نیز ایجاد خواهد شد.

او با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد به دنبال کارآمدسازی جریان علم و فناوری است، با اشاره به رویکرد جدید صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: ادبیاتی که در دوره جدید در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری ایجاد شده، ادبیات نو و خوبی است.

طهرانچی یادآوری کرد: این تفاهم‌نامه سه‌جانبه که امروز امضا شد، حامل این پیام است که ما برای استقلال، امنیت غذایی کشور، نهاد علم و فناوری، نهاد حمایتی و نهاد مردمی را کنار یکدیگر قرار دادیم تا یک زیست بوم جدید بسازیم تا بتواند ثمرات خوب و قابل اتکایی در سال‌های آینده برای کشور داشته باشد.   نتایج کنکور کارشناسی ناپیوسته اعلام شد

نتایج کنکور کاردانی به کارشناسی ناپیوسته دانشگاه‌ها از امشب روی سایت سازمان سنجش قرار گرفت.

براساس اطلاعیه سازمان سنجش از روز ۱۶ شهریور کارنامه داوطلبان روی این سایت قابل مشاهده خواهد بود؛از ۸۵ هزار و ۵۴۷ نفر داوطلب ثبت نام کننده در دوره‌های کاردانی به کارشناسی ناپیوسته سال ۱۳۹۸، ۷۵ هزار و ۲۹۲ نفر برای ۱۶ کدرشته با آزمون به رقابت پرداختند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۱۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلفی گل: دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم صبح امروز در اولین کنفرانس ملی مهارتی ایران که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: باید حواسمان باشد که شخصیت علمی فناوری و نوآوری کشورمان را هماهنگ ببینیم، شخصیت علمی کشورمان نباید کاریکاتوری رشد کند، اگر این‌گونه باشد اثربخشی در کشور نخواهد داشت.

وی ادامه داد: منظور از این‌که شخصیت علمی ما باید هماهنگ رشد کند این است که باید نقش هر یک از بازیگران عرصه علمی را مناسب ببینیم تا اثربخشی و جایگاه خود را داشته باشد مثل چرخ‌دنده ها، اگر قراراست کشور ما پیشرفت متوازن داشته باشد باید حتماً به بخش‌های مختلف علمی و فناوری و نوآوری کشور توجه شود.

وزیر علوم بیان کرد: توجه بیش‌ازحد به یک بخش و کم‌مهری به بخش دیگر باعث می‌شود جورچین کشور ما ناقص بوده و این هم‌افزایی رخ ندهد، باید تصمیم‌گیری عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی درست باشد باید قانون را محترم بشماریم، جوامع بشری براساس قانون مدیریت می‌شوند در جوامعی که به قانون کم توجهی شود در حد طرفیت‌ها پیشرفت‌ها رخ نمی‌دهد.

به قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است

زلفی گل افزود: در مرور قوانین علم و فناوری گاهی متوجه می‌شویم که به قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است به‌عنوان مثال اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی بیان می‌کند قانون آموزش عالی رایگان تا سرحد خودکفایی، باید توجه کنیم آیا این تعداد دانشجو که با بودجه عمومی پدیرفته می‌شوند براساس نیاز کشور است؟ و همه براساس این قانون توسعه یافته اند؟ یقیناً متوجه می‌شویم نسب به قانون کم توجهی شده است.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه آمده‌است که آموزش مهارتی باید سی درصد باشد با نگاه خوش‌بینانه در حال حاضر ما توانسته ایم آن را به ۱۶ درصد برسانیم، بنابراین یا باید موقعی که قانون‌گذاری انجام می‌شود واقعیت‌ها را ببینیم و آن‌چه که هست را تصویب کنیم یا این‌که ظرفیت‌ها را برای تحقق قانون مذکور آماده کنیم بنابراین در علم و فناوری در خیلی جا‌ها نسبت‌به قانون کم مهری شده‌است.

وزیر علوم افزود: در برنامه هفتم توسعه آموزش‌های مهارتی ۴۰ درصد پیش‌بینی‌شده است ما به‌عنوان مسئولان علم و فناوری از هم‌اکنون باید برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم درحال‌حاضر دانشگاه‌های نظری ما آموزش‌های مهارت محوری دارند که در حد انتظار نیست و باید آسیب‌شناسی و آسیب‌های آنها برطرف کنیم.

تدوین دستورالعمل افزایش آموزش‌های مهارتی در دانشگاه‌ها

وی ادامه داد: خوشبختانه در برنامه توسعه هفتم حکمی را پیش‌بینی و مصوب کردیم و دستورالعمل آن را باید با همکاری وزارت بهداشت تدوین کرده و توسط هیأت وزیران تصویب کنیم. براساس آن میزان مهارت محور کردن آموزش‌های دانشگاهی افزایش می‌یابد. این موضوع در وزارت بهداشت تقریباً محقق شده‌است، چون بیمارستان‌ها در دست خود دانشگاه است در دانشگاه فرهنگیان نیز به‌همین صورت است، چون دبیرستان‌ها و آموزشگاه‌ها در اختیار آموزش‌وپرورش اند ولی در وزارت علوم این‌گونه نیست صنایع در دسترس ما نیستند در دستورالعملی که باید آن را تدوین کنیم باید به‌گونه‌ای عمل شود تا منافع پذیرش دانشجو با منافع صنعت همسو شود تا دانشجوی ما را پذیرش کنند و مهارت محور شدن شکل بگیرد.

ثبت بیش از ۱۵ هزار نیاز در سامانه نان

وزیر علوم با اشاره به این موضوع که باید نقص قوانین را برای مهارتی شدن آموزش رفع کنیم به سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها اشاره کرد و گفت: درحال‌حاضر وزارت نفت ۶۰۰ نیاز در این سامانه ثبت کرده و بیش‌از ۱۵ هزار نیاز نیز توسط صنایع کشور در این سامانه ثبت‌شده است، اگر استادان و دانشجویان ما براساس این نیاز‌ها طرحی تعریف کنند پژوهانه ویژه به آنها اختصاص داده می‌شود همچنین در آئین‌نامه ارتقا و ترفیع امتیاز می‌گیرند.

وزیر علوم افزود: آئین‌نامه ارتقا تدوین شده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده‌است در این آئین‌نامه افرادی که علم را به فن و ثروت تبدیل می‌کنند، امتیازات ویژه‌ای دریافت کنند.

وی به مسائل فرهنگی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: مسائل فرهنگی اصل هستند ما نمی‌توانیم به آموزش و پژوهش توجه کنیم ولی مسائل فرهنگی را نادیده بگیریم، بزرگ‌ترین سرمایه یک جامعه فرهنگ جامعه است یکی از کارکرد‌های دانشگاه‌ها بحث فرهنگی است نتایج همه این آموزش‌ها در خدمت جامعه قرار می‌گیرد از این بابت است که این همایش نقش کلیدی در آموزش عالی کشور دارد.

وزیر علوم در ادامه به کتاب‌های درسی اشاره کرد و گفت: آئین‌نامه‌ای به دانشگاه‌ها ارسال کردیم که براساس آن مشخص شده‌است که کتابی که تألیف می‌شود باید براساس چه شاخص‌هایی باشد و چه خروجی‌هایی داشته باشد برخی از شاخص‌های تدوین کتاب‌های دانشگاهی نیاز محوری، هویت‌ساز بودن، مهارت محوری است که باید به آن توجه شود.

وزیر علوم تأکید کرد: باید جایگاه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای را توسعه دهیم بنابراین پیگیر این هستیم تا دانشگاه فنی حرفه‌ای را به دانشگاه مهارت ملی تبدیل کنیم. دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک ویژگی منحصربه‌فرد دارد مبنی‌بر این‌که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه شاغل هستند این درحالی است که ایجاد شغل برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار هزینه می‌برد برای همین است که مقام معظم رهبری به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار تأکید می‌کنند.

وزیر علوم همچنین به ایجاد پارک علم و فناوری مهارتی و کنسرسیوم‌های اشتغال اشاره کرد که در این دانشگاه پیگیری می‌شود و افزود: در دو سال گذشته توجه و فعالیت زیادی در خصوص دانشگاه فنی و حرفه‌ای صورت گرفته است مبنی براینکه بودجه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای هزار و دویست میلیارد تومان بود اکنون امیدواریم آن را به بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان برسانیم و تقریباً چهار برابر شود.

وی افزود: بیش‌از هزار و پونصد میلیارد تومان نیز در سفر‌های ریاست‌جمهوری به استان‌های مختلف برای دانشگاه فنی حرفه‌ای پیش‌بینی‌شده است.

وی همچنین از رفع مشکل استخدامی اعضای هیئت علمی در دانشگاه فنی‌حرفه‌ای نیز خبر داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رقابت ۳۸ هزار مازندرانی در بزرگترین ماراتن علمی کشور
  • وزیر علوم: استخدام هیئت علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای معنا ندارد
  • دانشگاهیان با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان موجب خودکفایی کشور می‌شوند
  • طهرانچی: نسل جوان به دنبال توانایی است، نه دانایی
  • تجمع در دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از غزه
  • نخستین نشست هم‌اندیشی اعضای هیئت علمی گروه‌های آموزشی هنر، ارتباطات و رسانه
  • نشست هم‌اندیشی اعضای هیئت علمی گروه‌های آموزشی هنر، ارتباطات و رسانه
  • راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی تا سطح ۴۰ مگاوات تولید برق در «عین‌الکش»/ بیمارستان سینا را از ما گرفتند!
  • ۸ سکانس از مزه شیرین کارآفرینی که «ترین» شد؛ از «خر زورو» و شراکت با دایی‌جان تا تعیین نقشه راه تحول دیجیتال
  • زلفی گل: دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود