Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجرای طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام به عنوان یک گام ضدتحریمی محکم الزاماتی دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، فروش نفت خام یکی از چالش‌های حوزه نفتی کشور است که با قرارگیری در شرایط تحریم جایگزین کردن راهکاری مناسب ضروری تر به نظر می رسد و بر همین مبنا نمایندگان مجلس تیرماه امسال کلیات طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه های مردمی را به تصویب رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این طرح به منظور مقاوم سازی پالایشگاه ها در برابر تحریم های ظالمانه، ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه های مردمی افزایش خواهد یافت که البته در ابتدا نیازمند امکان سنجی پالایشگاه ها و سپس چگونگی اجرای این طرح است.

اما از مزایای دیگر این طرح می‌توان به این موضوع اشاره کرد که از صدها پالایشگاه موجود در دنیا، تنها پالایشگاه‌های معدودی بر مبنای نفت ایران طراحی شده که زمان تحریم نفتی، خرید نفت از ایران را کاهش می‌دهند، لذا راهکار اصولی ضدتحریمی برای مقاوم‌سازی احداث پتروپالایشگاه به اندازه نفت خام و میعانات گازی و تبدیل آن به فرآورده‌ها و صادرات بیش از 50 نوع محصول است که به علت تنوع برای مشتریان قابل تحریم نیست.

نیازهای اجرای این طرح چیست؟

حسن مرادی، کارشناس حوزه انرژی در این خصوص به خبرنگار مرصاد گفت: از فواید طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه های مردمی، جمع‌آوری سرمایه‌های سرگردان است.

وی درباره طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه های مردمی اظهار داشت: خام فروشی پدیده بسیار نامطلوبی است که کشورهای جهان سوم به ناچار به آن تن داده اند و ما هم طی سالهای طولانی گرفتار خام‌فروشی شده ایم.

وی افزود: کشور ایران در حال حاضر یکی از کشورهای قرار گرفته در صدر لیست خام‌فروشی به شمار می آید.

به گفته مرادی، وجود تحریم ها ما را از فروش نفت خام بر حذر داشته و باعث شده به فکر راه چاره بیافتیم و یکی از این راه‌ها افزایش ظرفیت پالایشگاه های داخلی است.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از پالایشگاه‌های ما قابلیت افزایش تولید را دارند اما عامل مهم در این کار، سرمایه گذاری است و از آنجا که برای دولت امکان چنین امری وجود ندارد بر همین مبنا استفاده از بخش خصوصی می‌تواند عامل مشوقی برای افزایش ظرفیت پالایشگاه های ما باشد.

این کارشناس حوزه انرژی افزود: یکی از مشکلات اقتصادی به وجود آمده وجود سرمایه‌های سرگردان دست مردم است به گونه ای که این سرمایه ها در مسیرهای مختلف از جمله خرید و فروش ارز و کالاهای واسطه‌ای و... به کار گرفته می‌شود و به مسیرها خود هدایت نمی شود.

مرادی خاطرنشان کرد: یکی از فواید طرح جاری جمع‌آوری سرمایه‌های سرگردان مردمی است که باید در قالب بورسی شرکت‌های تعاونی انجام شود و در افزایش تولید پالایشگاه‌ها به کارگیری شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم آیین‌ نامه ای تدوین شود برای این که مردم دچار سرگردانی نشوند، بیان کرد: همچنین باید پالایشگاه ها امکان سنجی شوند تا مشخص شود چه اندازه ظرفیت دارند و نحوه سرمایه‌گذاری در این پروژه ها چگونه باید باشد.

این کارشناس حوزه انرژی با تأکید بر اینکه باید موانع پیش روی سرمایه‌گذاری برداشته شود، گفت: چنین اقداماتی می‌تواند فرصت‌های خوبی برای گریز از خام‌فروشی ایجاد کند.

مرادی با اشاره به اینکه خام فروشی به معنای به فروش رساندن سرمایه های عمده کشور به ثمن بخس خواهد بود، خاطرنشان کرد: به دلیل مواجه شدن با تحریم‌ها با مشکلات عدیده خام‌فروشی دست و پنجه نرم می‌کنیم.

وی بیان کرد: در خام فروشی به جای تبدیل و فرآوری و فروش محصولات به قیمت بالاتر مجبوریم با نرخ بسیار پایین تر از قیمت پایه محصولات را به فروش برسانیم.

این کارشناس حوزه انرژی با تاکید بر اینکه خام‌فروشی پدیده نامبارکی است که باید جبران شود، گفت: خام فروشی باید به حداقل ممکن برسد و جز در مواردی که ما ناچار هستیم و راه حل دیگری وجود ندارد مورد استفاده قرار نگیرد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۴۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کولر گازی برای کدام مناطق، قبوض نجومی برق را همراه دارد

به گزارش خبرنگار مهر، با نزدیکی به تابستان مصرف برق یکباره اوج می‌گیرد؛ یکی از مهمترین دلایل افزایش مصرف برق استفاده از کولر نامتناسب با اقلیم است به طوری که ۸۰ درصد مشترکان کشور در اقلیم عادی و معتدل زندگی می‌کنند اما همچنان از کولرهای گازی استفاده می‌کنند که این امر علاوه بر هزینه بالایی که برایشان دارد موجب به ناترازی برق هم می‌شود.

مدیر عامل توانیر چندی در رابطه با این موضوع به خبرنگار مهر گفت: کسانی که در مناطق معتدل هستند و از کولر گازی استفاده می‌کنند در صورتی که مراعات نکنند میزان مصرف برق آنها بیش از الگوی مصرف می‌شود و در صورت استفاده بی رویه کولرهای گازی در این مناطق منجر به افزایش قبوض و سنگین شدن قبوضشان می‌شود.

سخنگوی صنعت برق خاطر نشان کرد: کسانی که هنوز نسبت به تغییر کولر آبی به گازی اقدام نکرده‌اند، بدانند که هزینه برق این افراد افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا خواهد کرد و در این مناطق توصیه ما استفاده از کولرهای آبی و یا استفاده از کولرهای پر بازدهی است که اخیراً از موتورهای BLDC استفاده می‌کنند در این صورت مصرف برق به شدت کاهش پیدا می‌کند و تعرفه برق مناسب‌تری پرداخت خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار مهر استفاده از کولرهای گازی در سالهای اخیر در کلانشهرها به خصوص تهران رواج پیدا کرده است و اخیراً نیز در رسانه‌ها تبلیغات گسترده‌ای برای خرید این کولرها صورت می‌گیرد تا جایی که وزارت نیرو دستور داده است تا تبلیغ این کولرها ممنوع شود.

رجبی مشهدی در همین راستا با تاکید بر اینکه اگر مشترکان هنگام خرید وسایل برقی به برچسب انرژی آن توجه کنند، هزینه برق مصرفی‌شان به مراتب کمتر خواهد شد، خاطر نشان کرد: بخشی از پرمصرفی برق به انتخاب تجهیزات برقی باز می‌گردد به طوری که اگر برچسب انرژی هرچه رده بالاتری نظیر A و A+ و A++ و A+++ داشته باشد، مصرف آن وسیله برقی به مراتب کمتر بوده و سهم هزینه برق در سبد خانوار نیز به طور محسوسی کاهش می‌یابد اما مساله اصلی مصرف کنندگان وسایل برقی همچون کولر گازی محل زندگی آنها است.

اگر مصرف کنندگان برق به پشت قبوض خود مراجعه کنند میزان برق نرمال مصرفی در منطقه تحت سکونت خود را ملاحظه خواهند کرد و براین اساس می‌توانند اقدام به خرید وسایل سرمایشی و گرمایشی برقی متناسب با محل سکونت خود کنند تا به افزایش ناترازی برق دامن نزنند و با قبوض نجومی برق نیز مواجه نشوند.

کد خبر 6084530 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • فیلم/ بهادری جهرمی: افزایش قیمت بدون مبنا گران فروشی است
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • تأکید امام جمعه اردبیل بر افزایش تولیدات هنری برای رفع نیازهای روز جامعه
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • توسعه همکاری‌های منطقه ای ایران در جهت تبدیل شدن به‌هاب گازی منطقه
  • کولر گازی برای کدام مناطق، قبوض نجومی برق را همراه دارد
  • حمایت ۴ میلیارد تومانی بخش صنعتی از پژوهشگران امیرکبیر
  • ناتو: طرحی برای اعزام نیرو به اوکراین نداریم، اما مشاور نظامی در کی‌یف داریم
  • ریزش سرمایه‌گذاری خارجی چین