Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان آمادگی ۸۰ درصد از شالیزارهای استان، برای پرورش راتون و کشت دوم محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: این امر از بیکاری فصلی ۳۰۰ هزار شالیکار گیلانی جلوگیری می‌کند. ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۱ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

ابراهیم اکبرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، پرورش راتون در سطح اراضی شالیکاری گیلان را به عنوان یک رسم دیرینه مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: 80 درصد از شالیزارهای استان گیلان، برای پرورش راتون و کشت دوم محصولات کشاورزی در نیمه دوم سال مهیا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان کشت راتون و محصولات کشاورزی در سطح حدود 190 هزار هکتار از اراضی این استان را به عنوان یک ظرفیت مطلوب مورد تأکید قرار داد و افزود: شالیکاران گیلانی هر ساله مقدار زیادی راتون در سطح مزارع خود پرورش می‌دهند.

اکبرزاده در بیان اینکه امسال طبق برآوردها و پیش‌بینی‌های انجام شده چه مقدار راتون از سطح اراضی شالیکاری گیلان قابل برداشت است تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال کشاورزان گیلانی بتوانند 90 هزار تن راتون را از سطح 90 هزار هکتار از شالیزارهای استان برداشت کنند.

هزاران هکتار از اراضی کشاورزان گلستانی همچنان زیرآب است؛ امکان کشت دوم وجود نداردبیش از 80 درصد کشت برنج فارس کشت دوم استاصفهان| شروط جاری شدن آب در زاینده‌رود برای کشت دوم کشاورزان

وی ارزش اقتصادی این مقدار راتون برداشت شده را معادل 810 میلیارد تومان اعلام کرد و ابراز داشت: کشاورزان گیلانی برداشت محصولات کشت دوم را در سطح اراضی خود برحسب نوع کشت به تدریج از مهرماه آغاز می‌کنند و این فرآیند را تا اردیبهشت سال آینده به پایان می‌رسانند. 

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان جلوگیری از بیکاری فصلی شالیکاران را یکی از مزیت‌های ترویج و  توسعه کشت دوم دانست و عنوان کرد: با کشت دوم محصولات کشاورزی از بیکاری فصلی حدود 300 هزار شالیکار گیلانی در نیمه دوم سال جلوگیری به عمل می‌آید.

اکبرزاده تولید بیش از 600 هزار تن محصول به ارزش حدود هزار و 780 میلیارد تومان با استفاده از ظرفیت کشت دوم در شالیزارهای گیلان را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: در حال حاضر کشت دوم محصولات کشاورزی در سطحی معادل 120 هزار هکتار از شالیزار‌های گیلان آغاز شده است.

وی با تأکید بر اینکه طبق آمارهای موجود سازمان جهاد کشاورزی گیلان 200 هزار کشاورز این استان در شالیزار‌های خود راتون پرورش می‌دهند خاطرنشان کرد: شبدر، حبوبات، گندم، کلزا و سبزیجات غده‌ای از جمله محصولاتی هستند که به عنوان گزینه کشت دوم مورد توجه کشاورزان است.

انتهای پیام/ش

R7877/P/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۴۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مصرف بهینه و جلوگیری از هدر رفت منابع آب موجود شفت

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی نقدی صبح چهارشنبه در جلسه منابع آب کشاورزی شهرستان شفت ضمن قدردانی از اقدامات دستگاه‌های اجرایی و همکاری آبسواران و دهیاران در خصوص رفع مشکلات آب کشاورزی در سال زارعی گذشته اظهار کرد: طبق پیش بینی‌ها به احتمال زیاد تابستان امسال با کمبود آب مواجه شویم و با توجه به شرایط موجود برنامه ریزی ها انجام شود.

فرماندار شهرستان شفت با اشاره به اینکه آمارها نشان می‌دهد سال زراعی سختی همچون سال گذشته را در پیش خواهیم داشت، بیان کرد: باید برای پیشگیری از وقوع هرگونه بحرانی از اکنون برنامه ریزی و آمادگی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه فصل کشاورزی سال گذشته با چالش‌هایی مواجه بودم تصریح کرد: امسال باید از تمام ظرفیت‌ها برای برطرف کردن مشکلات آب کشاورزی شالیکاران در سطح شهرستان استفاده کنیم.

نقدی بر لزوم استفاده از تجربه موفق سال گذشته در مدیریت منابع آب کشاورزی تاکید کرد و بیان کرد: لایروبی انهار، بهسازی آب بندان ها، رفع نواقص ایستگاه‌های پمپاژ، دریچه سازی در نقاط مورد نیاز، طرح تجهیز و نوسازی اراضی در برخی مناطق و همچنین انتقال آب از طریق لوله‌های پلی اتیلن از جمله اقداماتی است که در مدت زمان باقی مانده با دقت و سرعت اجرایی شود.

تلاش‌های دولت سیزدهم در کم کردن از دغدغه کشاورزان

نقدی با اشاره به تلاش‌های دولت سیزدهم در کم کردن از دغدغه کشاورزان افزود: ضروری است خود کشاورزان هم با توجه به میانگین کاهشی نزولات جوی و دیگر محدودیت‌های موجود، هر چه سریع‌تر نسبت به بیمه اراضی خود اقدام کنند.

فرماندار شفت مدیریت منابع آبی ۱۴ هزار هکتار اراضی شالیزاری شفت در سال‌های مواجه با بحران کم آبی را نیازمند تلاش ویژه دانسته و بر اهمیت برگزاری جلسات هماهنگی و توجیهی در سطح بخشداری‌ها و با مشارکت دستگاه‌ها، دهیاران، شوراهای اسلامی و کشاورزان تاکید کرد.

وی با بیان اینکه کشاورزان و مسؤولان محلی برای لایروبی انهار بین مزارع برنامه ریزی و اقدام لازم را داشته باشند، گفت: خوشبختانه تاکنون برنامه‌های خوبی با همکاری کشاورزان انجام شده است.

نقدی با اشاره به اینکه ۵۵۰ پهنه آب بندان در شهرستان وجود دارد، گفت: تاکنون ۳۵۰ هکتار از آبندان های شهرستان شفت توسط جهاد کشاورزی لایروبی و برای ذخیره آب کشاورزی احیا شده است.

نقدی در خصوص لایروبی انهار و زهکش های کشاورزی گفت: برنامه ریزی برای لایروبی بیش از ۲۵ کیلومتر از انهار در سطح شهرستان صورت گرفته و این اقدام با همت آب منطقه در حال اجرا است؛ توصیه می‌شود کشاورزان و مسؤولان محلی هم برای لایروبی انهار بین مزارع برنامه ریزی و همکاری لازم را داشته باشند.

وی ادامه داد: پروژه‌های لایروبی نهر لاسک جوب به طول ۳ کیلومتر، ساخت و مرمت کانال‌های آبرسان نهر چناررودخان، ساخت و تعویض سازه فلزی کانال‌های آبرسان در روستاهای لیفکو و لیفکو خندان، مرمت و بازسازی سردهنه تانی محله و نهر خانم جوب در حال اجرا می‌باشد.

نقدی بر ضرورت مصرف بهینه و جلوگیری از هدر رفت منابع آب موجود این شهرستان تاکید کرد و گفت: در حال حاضر ۱۳ ایستگاه پمپاژ آب و ۷ حلقه چاه توسط جهاد کشاورزی و بیش از ۲۵ ایستگاه پمپاژ و بیش از ۱۰ حلقه چاه در شهرستان توسط آبیاری مدیریت و باید از اکنون مورد بازرسی و آماده سازی قرار گیرند.

مسؤولان محلی برای رفع مشکلات آب کشاورزی پای کار باشند

فرماندار شفت با اشاره به اینکه دهیاران به عنوان خدمتگزاران مردم در روستاها هستند، بیان کرد: دهیاران با توجه به شناختی که از مشکلات روستاها در حوزه آب کشاورزی دارند باید در راستای رفع مشکلات کشاورزان گام بردارند.

نقدی با اشاره به شعار سال و تاکید بر مشارکت مردم افزود: هدف از لایروبی انهار کشاورزی تسهیل در آبرسانی به شالیزارها و جلوگیری از هدر رفت آب کشاورزی است.

وی با اشاره به اینکه امسال با توجه به کمبود آب، سنت ایلجار بسیار می‌تواند در جلوگیری از هدر رفت آب کمک کند، گفت: تاکنون تعدادی از روستای شهرستان شفت به صورت سنتی و با مشارکت مسئولان محلی و کشاورزان بیش از چندین کیلومتر لایروبی انجام گرفته است.

فرماندار شفت با تاکید بر اینکه سنت ایلجار اگر چه به ظاهر ساده نشان می‌دهد اما در عمل کار بزرگی است، اضافه کرد: با توجه به اینکه برنج به آب زیاد نیاز دارد تأثیرش در طول دوره کشت و کار این محصول مشخص می‌شود.

وی با تاکید بر جدی گرفتن بحث بیمه، خواستار اطلاع رسانی مناسب در خصوص مزایای بیمه اراضی کشاورزی شد تا در زمان وقوع حوادث احتمالی، کشاورزان از حمایت‌های قانونی برخوردار شوند.

کد خبر 6080691

دیگر خبرها

  • راهپیمایی مردم گیلانی در حمایت از عملیات «وعده صادق»
  • رفع تصرف ۵۰ هکتار از اراضی ملی در بوکان
  • هواشناسی اردبیل هشدار سطح زرد صادر کرد
  • رهاسازی آب سد سفیدرود از ۱۵ اردیبهشت
  • چاه‌های کشاورزی، شرب و صنعت باید مجهز به کنتور هوشمند شود
  • ضرورت مصرف بهینه و جلوگیری از هدر رفت منابع آب موجود شفت
  • برگزاری راهپیمایی ضد صهیونیستی گیلانی ها در حمایت از مردم غزه
  • برگزاری تظاهرات ضد صهیونیستی گیلانی ها در حمایت از مردم غزه
  • افزایش سطح آب‌های زیرزمینیِ دلفان پس‌ از ۲۰ سال
  • پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه