Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

بی‌بی مریم بختیاری (۱۳۱۶-۱۲۵۳) که زندگی‌اش دست‌مایه ساخت و پخش سریال «بانوی سردار» از شبکه سه شد، در تکیه میرفندرسکی در تخت فولاد اصفهان دفن شده است.

بی‌بی مریم، معروف به سردار مریم بختیاری، دختر حسینقلی‌خان ایلخانی، برادر علیقلی‌خان سردار اسعد و مادر علیمردان‌خان بختیاری بود که به فرمان رضا شاه اعدام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌بی مریم از پیشگامان نهضت پیشرفت زنان ایران و از مدافعان کشور در جنگ جهانی اول به شمار می‌آمد.

مجموعه تلویزیونی «بانوی سردار» به کارگردانی پرویز شیخ‌طادی که روی آنتن شبکه سه سیما رفت، داستان زندگی این بانوی سردار ایرانی را روایت می‌کند. پانته‌آ سیروس (در نقش بی‌بی مریم)، سهیلا رضوی، حبیب دهقان‌نسب، فرخ نعمتی، کاظم هژیر آزاد، محمد فیلی، فرزین محدث و ... از جمله بازیگران این سریال بودند.

عکس‌های زیر، مربوط به آرامگاه سردار مریم بختیاری در تکیه میرفندرسکی، از مجموعه تکایای آرامستان تخت فولاد اصفهان است.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۶۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشت و گذار دختران جوان در تهران 100 سال قبل (+عکس)

 ایل بختیاری در اواخر دوران قاجار تاثیر بسیار زیادی بر وقایع و رویدادهای سیاسی ایران داشت. در این دوران سران این ایل به دلیل قراردادی که با شرکت‌های نفت خارجی در حفظ امنیت جاده‌ها و تاسیسات نفتی جنوب غرب کشور بسته بودند، از درآمدهای سرشار نفتی برخوردار شدند. این درآمدها به اضافۀ نفرات آماده به رزمی که آن‌ها در اختیار داشتند، از ایل بختیاری یک قدرت تاثیر گذار در سپهر سیاست ایران ساخته بود.

به گزارش فرادید، به همین جهت بود که ورود سران ایل بختیاری به میدان انقلاب مشروطه از رویدادهای موثر در پیروزی این جنبش به شمار می‌آید. پس از مشروطه برخی از سران این ایل مانند سردار اقبال و محمد تقی اسعد بختیاری (امیر جنگ) به نمایندگی مجلس رسیدند.

اما روی کار آمدن رضاخان اوضاع متفاوتی را برای سران ایل بختیاری پدید آورد. در سال 1312 جمعی از سران بختیاری از جمله سردار اقبال، امیر جنگ و جعفرقلی‌خان سردار بهادر به دستور رضاخان به زندان افتادند و برخی از آن‌ها در همانجا به دستور شاه به قتل رسیدند.

عکس‌هایی که در اینجا ملاحظه می‌کنید مربوط به اوایل دوران سلطنت پهلوی یعنی حدودا بین سال‌های 1302 تا 1316 است؛ در این عکس‌ها جمعی از دختران سران ایل بختیاری از جمله بی‌بی افسر اسعد (دختر محمدتقی خان امیر جنگ)، بی‌بی خاور اسفندیاری بختیاری (دختر سردار اقبال)، بی‌بی اختر اسعد (دختر محمد تقی خان امیر جنگ) و نازی خانم (دختر نجف‌قلی صمصام‌السلطنه) حضور دارند.

عکس‌های اول و دوم در محوطۀ کافه بلدیه تهران گرفته شده‌اند که از نخستین کافه‌های شهر تهران به شمار می‌آمد و در محل کنونی تئاتر شهر واقع شده بود.

دومین عکس در منطقۀ درکۀ تهران گرفته شده است.

عکس آخر در یک باغ خصوصی در شمیران تهران ثبت شده است.

    کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیون/ از «محفل» تا «زیرخاکی»
  • لحظه تلخ و دردناک از پایان زندگی یک زن تُرک
  • فضای‌ مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ ملی
  • بانوی مرگ مغزی به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید
  • بانوی قهرمان کشتی آلیش مدال خود را به موزه حرم رضوی اهدا کرد
  • فضای‌مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ملی
  • گشت و گذار دختران جوان در تهران 100 سال قبل (+عکس)
  • پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیون در ماه رمضان و نوروز
  • اعلام پربیننده ترین برنامه‌های تلویزیون در ماه رمضان و نوروز
  • پربیننده ترین برنامه‌های صداوسیما مشخص شدند