Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مردم دنیا بیشتر نگران حملات هسته‌ای هستند­، اما شاید این واقعیت را در نظر نمی‌گیرند که یک حمله وسیع سایبری هم می‌تواند به همان مقدار خطرناک باشد!

بیشتر بخوانید: کدام کشور‌ها بیشترین و ماهرترین هکر‌ها را دارند؟

حملات سایبری می‌توانند چند هدف را در آن واحد مورد هجوم قرار دهند و هکر‌ها از پیش زمینه آن را فراهم کرده‌اند؛ در واقع هکر‌ها می‌توانند حتی از یک حمله هسته‌ای هم انسان‌های بیشتری را بکشند!

سایت "لایو ساینس" در گزارشی به بررسی آسیب‌های حملات سایبری پرداخته و از حملات سایبری به‌عنوان سلاح هسته‌ای بی‌صدا و آهسته یاد شده که می‌تواند انسان‌های زیادی را به وسیله تصادفات رانندگی، کمبود آب و غذا و قطعی گاز و برق به کشتن دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش‌ها حاکی از آن است که هکر‌ها در سیستم‌های آب و برق آمریکا، یک نرم‌افزار مخرب کار گذاشته‌اند که در هر زمانی می‌تواند فعال شده و خسارات جدی مالی و جانی رقم بزند همچنین ارتش امریکا مدعی شده که به سیستم‌های الکتریکی روسیه نفوذ کرده‌اند.

در سال ۲۰۱۶ هکر‌ها کنترل یک واحد تصفیه آب در امریکا را بدست گرفتند و ترکیبات آب را تغییر دادند؛ شرکت آب "کمونی" که تحت این حمله قرار گرفته بود، نخواست مکان این تصفیخانه را ذکر کند؛ این تغییرات می‌توانست به مسموم شدن و قطعی آب منجر شود.

همچنین هکر‌ها در سال ۲۰۱۷ با نفوذ به یک سیستم الکترونیک که در تمام سازه‌های صنعتی دنیا یکسان است، یکی از تاسیسات پتروشیمی عربستان را مورد هجوم قرار دادند؛ فقط چند ماه پس از آن، هکر‌ها سیستم‌های مانیتوری لوله‌های نفت و گاز ایالات متحده را خاموش کردند. این کار منجر به بروز مشکلات لجیستیکی شد و نشان داد که چقدر سیستم‌های امنیتی پیمانکاری نا‌امن هستند.

نکته‌ای که حملات سایبری از هسته‌ای را متمایز می‌کند، نبود نوعی بازدارندگی بین المللی است؛ مسئله تاثیرات ویرانگر و بی‌درنگ حمله اتمی نیست بلکه "انهدام متقابل" مانع بروز حملات هسته‌ای می‌شود؛ به‌گونه‌ای که اگر یک حمله هسته‌ای توسط کشوری رخ دهد، مبدا شلیک موشک به راحتی توسط کشور هدف شناسایی شده و پاسخ منجر به انهدام دو ملت می‌شود.

اما حملات سایبری قدرت بازدارندگی کمتری دارند؛ یک دلیل واضح، این است که مبدا حملات سایبری به سادگی پنهان می‌شوند همچنین نبرد‌های سایبری می‌توانند در ابعاد کوچک مانند هدف قرار دادن یک تلفن همراه یا لپ‌تاپ باشند. ابعاد وسیعتر این نوع حملات می‌تواند تجارتها، بانکها، هتل‌ها یا نهاد‌های دولتی باشد، اما اینگونه حملات نمی‌تواند سطح درگیری‌ها را به تقابل هسته‌ای بکشاند.

حملات سایبری در سطح هسته‌ای

به‌طور کلی، حملات سایبری به دو گونه می‌توانند در سطح حملات هسته‌ای مخرب باشند؛ در حالت اول، ابتدا نیروی اطلاعاتی یک کشور، به اطلاعات نظامی کشور قربانی دست پیدا کند و آنرا پاک کرده یا در اختیار کشور دیگری قرار دهد، سپس حملات تلافی‌جویانه متعدد می‌تواند دامنه تهاجمات را گسترش دهد و موجب وارد آمدن خسارات شدید به زندگی غیر نظامیان شود.

در حالت دوم، یک کشور یا گروه تروریستی با راه‌اندازی انبوهی از حملات سایبری، نیروگاه‌های برق، واحد‌های تصفیه آب و سازه‌های صنعتی را یکجا یا به‌صورت ترکیبی مورد تهاجم قرار دهد.

همانطور که در مقابل حملات هسته‌ای، راه دفاعی مشخصی وجود ندارد، در مورد حملات هکری نیز تنها می‌توان با تدابیر و تمهیدات خاص، احتمال بروز این حملات را کاهش داد؛ دولتها، تجارت‌ها و مردم عادی باید با ایمن‌سازی، از ورود هکر‌ها به سیستم‌های خود جلوگیری کنند و مانع نفوذ و دسترسی آن‌ها به لایه‌های عمیق‌تر شوند.

در ایالات متحده در بسیاری از موارد، دسترسی هکر به سیستم بعد از گذشت یکسال شناسایی شده است؛ همچنین سه چهارم شرکت‌های انرژی در امریکا، نوعی نفوذ به شبکه خود را در سال‌های اخیر تجربه کرده‌اند.

منبع: تسنیم

انتهای‌پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حملات سایبری حملات هکرها حملات هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۷۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۳۰۰ تارنمای تبلیغ فروش سوالات کنکور و دستگیری ۲۰ متهم

آفتاب‌‌نیوز :

 سردار وحید مجید به تشریح اقدامات پلیس فتا در زمینه ارتقای امنیت آزمون‌های کنکور سراسری نوبت اول اردیبهشت ۱۴۰۳ پرداخت و اظهار داشت: با توجه به حساسیت مربوط به ایام کنکور و پیرو مجموعه اقدامات سال گذشته، از ابتدای سال جاری پلیس فتا فراجا ضمن هدایت و نظارت عملیاتی کلیه رده‌های پلیس سایبری در سراسر کشور در زمینه ارتقاء امنیت آزمون‌های کنکور سراسر نوبت اول اردیبهشت ۱۴۰۳ اقدام کرده است.

این مقام ارشد سایبری ادامه داد: با انجام اقدامات اطلاعاتی، عملیاتی و رصد‌های تخصصی بالغ بر ۳۰۰ نشانگاه مجرمانه مورد شناسایی قرار گرفته است که از این تعداد ۸۰ مورد موضوع تحت اقدام عملیاتی بوده و تعداد ۲۰ نفر از مدیران و گردانندگان اصلی این صفحات، کانال و اکانت که مدعی فروش و واگذاری سوالات کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ با قبولی تضمینی در کنکور و آزمون و یا واگذاری ادوات تقلب افزار بوده اند دستگیر و به مراجع قضائی جهت سیر مراحل قانونی پرونده شان معرفی شده اند.

وی با اشاره به اینکه اقدامات لازم جهت شناسایی سایر مرتکبان و مجرمان در این رابطه در حال اجرا می‌باشد، افزود: برابر رصد‌های صورت گرفته و تحلیل روش‌های کلاهبرداری افراد مذکور مشخص شده است دریافت رمز ارز و مسکوکات طلا و سکه نیز یکی از روش‌های دریافت وجوهات از سوی مجرمان بوده است.

رییس پلیس فتا فراجا خبر داد: تا کنون در این رابطه بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال معادل رمز ارز و تعداد ۵۰ قطعه انواع سکه طلا از این افراد کلاهبردار، کشف و ضبط شده است.

سردار مجید با اشاره صریح به این موضوع که تا کنون هیچ گونه نمونه سوال از متهمان و مجرمان مرتبط با کنکور سراسری کشف نگردیده است؛ یکی از شگرد‌های این افراد را واگذاری نمونه سوالات ادوار گذشته عنوان نمود.

رییس پلیس سایبری کشور خاطر نشان کرد: این افراد کلاهبردار در بسیاری از موارد پس از دریافت وجوهات از پاسخگویی به متقاضیان و مالباختگان امتناع نموده اند لذا هموطنان گرامی ضمن حفظ هوشیاری به هیچ عنوان فریب این افراد را نخورند.

این مقام مسئول گفت: در صورت مشاهده موارد مشکوک؛ افراد می‌توانند بلافاصله با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا در سراسر کشور تماس بگیرند و از خدمات انتظامی و تخصصی این پلیس بهره‌مند شوند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی
  • تداوم رگبار باران در ارتفاعات برخی استان‌ها/ پنجشنبه کوهنوردی خطرناک است
  • هشدار احمدیان به کشور‌های میزبان مراکز امنیت سایبری صهیونیستی
  • ادعای بی‌اطلاعی آمریکا از طرح حمله خطرناک اسرائیل به رفح
  • شناسایی ۳۰۰ تارنمای فعال در زمینه فروش سوالات کنکور
  • اولیانوف: سفر گروسی به روسیه در حال برنامه ریزی است 
  • شناسایی ۳۰۰ تارنمای تبلیغ فروش سوالات کنکور و دستگیری ۲۰ متهم
  • ادعای گروسی درباره فاصله ایران تا دستیابی به یک بمب اتمی | حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است
  • اقدامات پلیس فتا در زمینه ارتقای امنیت کنکور سراسری
  • گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای