Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتال‌محسنی با اشاره به ایام عزاداری ماه محرم و تاکید بر حفظ حرمت و عظمت این ماه، به به پنج نکته زیست‌محیطی برای این ایام و زمان های مشابه اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از محیط زیست استان تهران،  «مهرداد کتال‌محسنی» با بیان اینکه میزان بازیافت ظروف یکبار مصرف پلاستیکی کمتر از یک درصد و حداقل زمان تجزیه آن‌ها در محیط بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ سال است ضمن توصیه کلی به رعایت مصرف کم این ظروف، به ایامی که این مواد بیشتر استفاده می‌شوند اشاره و اظهار کرد: از این رو به مساجد، تکایا و افرادی که قصد پخش نذری در ایام عزاداری را دارند، توصیه می‌شود تا جایی که امکان دارد ظروف یکبار مصرف پلاستیکی را حذف و از ظروف خانگی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. برای این کار استفاده کنند، همچنین اگر مجبور به استفاده از ظروف یکبار مصرف هستند می‌توانند ظروف گیاهی را که شکل و ظاهری مشابه ظروف پلاستیکی دارند جایگزین ظروف یکبار مصرف پلاستیکی کنند.

 

​معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران با بیان اینکه  زمان تجزیه‌پذیری ظروف گیاهی یکبار مصرف در محیط - که از نشاسته ذرت اصلاح شده تهیه شده -  بین پنج تا شش ماه است» افزود: هر چند که این ظروف به نسبت ظروف یکبار مصرف پلاستیکی گران‌تر هستند اما افراد می‌توانند بخشی از نذر خود را صرف خرید ظروف گیاهی و از این طریق به محیط زیست خود نیز آسیب کمتری وارد کنند.

 

وی با اشاره به اینکه متاسفانه گاهی اوقات دیده می‌شود افراد زباله‌ غذاها را در محیط رها می‌کنند، گفت: این اقدام نه تنها برای ایام عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) پسندیده نیست، بلکه دردسری برای رفتگران شهرداری است؛ بنابراین مردم بهتر است که از سطل زباله‌های شهرداری برای پسماندهای خود استفاده کنند، همچنین ایستگاه‌های صلواتی با تعبیه سطل زباله در محل پخش نذری می‌توانند جلوی رها شدن پسماند در محیط را بگیرند.

 

کتال‌محسنی با بیان اینکه متاسفانه ما گاهی بر خلاف تعالیم مذهبی و دینی خود اسراف هم می‌کنیم، اظهار کرد: گاهی اوقات نذری‌های به صورت نیمه مصرف شده دور ریخته می‌شود. نکته اول در این مورد این است که نذری‌ها به دست نیازمندان واقعی برسد تا این اتفاق پیش نیاید، علاوه بر آن منطق ایجاب می‌کند که از تمام منابع و مواد مصرف بهینه داشته باشیم و جلوی تولید پسماند را بگیریم.

 

معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران در پایان با اشاره به آلودگی صوتی که ممکن است در این ایام و زمانهای مشابه مراسم مختلف به وجود بیاید، گفت: بهتر است مراسم ها همزمان با ساعات استراحت و خواب افراد متوقف شود و حقوق افراد و بیماران و... را رعایت کنیم.

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه محرم عزاداری محرم محرم مسجد شیرخوارگان حسینی کانون های مساجد خطبه نماز جمعه حضرت علی اصغر ع نماز جمعه مجلس ظروف یکبارمصرف محرم محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۹۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین پاک فرصتی برای افزایش آگاهی درباره مسائل زیست‌محیطی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد،  نورانیان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: روز جهانی زمین پاک هر ساله در ۲۲ آوریل در تمام دنیا برگزار و به همه مردم روی زمین یادآوری می‌شود که نباید سیاره خود “زمین” را فراموش کنند و به فکر حفظ آن باشند، از این رو به مناسبت گرامیداشت این روز مراسمی با حضور مسئولین، اصحاب رسانه، هنرمندان و تشکل‌های محیط زیستی در پناهگاه حیات وحش شیرکوه برگزار شد.

 

وی افزود: روز زمین پاک را باید یک جنبش محیط زیستی تلقی کرد تا همگان از اهمیت زمین و مزایای بی بدیل آن و گام‌هایی که می‌توانند برای حفظ آن بردارند آگاه شوند. 


نورانیان  گفت: زمین پاک، فرصتی برای افزایش آگاهی و آموزش شهروندان درباره مسائل زیست‌محیطی و ترویج فرهنگ پاسداری از زمین و طبیعت خداست تا بتوانیم برای حل بحران تغییرات آب و هوایی، آلودگی پلاستیکی و حفظ گونه‌های گیاهی و جانوری مشارکت کنیم. 


در ادامه مراسم پاکسازی از منطقه حفاظت شده شیرکوه انجام شد و مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد ضمن قدردانی از حاضرین برای شرکت مراسم گرامیداشت روز زمین گفت: پاک نگه داشتن محیط و ترویج این فرهنگ با هدف زندگی در محیط‌های عاری از زباله و آلودگی جز با مشارکت و حضور اقشار مختلف مردم امکان پذیر نمی‌شود.

 

 

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • پاکسازی اراضی شهرک صنعتی قرچک همزمان با هفته زمین پاک
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • آبیاری غیرمتعارف و ظروف پلاستیکی چالش مهم محیط زیست
  • جمع آوری ته سیگار‌های رها شده در بوستان ملت رودسر
  • ورود دادستان قائم شهر برای حل معضل زیست محیطی (شیرآبه زباله)
  • تأثیرات زیست‌محیطی سطل زباله چوبی
  • زمین پاک فرصتی برای افزایش آگاهی درباره مسائل زیست‌محیطی