Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@22:15:52 GMT

نذری برای«حوا» و «گاندوها» +عکس

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۴۲۱۰۱

نذری برای«حوا» و «گاندوها» +عکس

پس از حادثه تلخی که حمله یک گاندو به حوای ده ساله در یکی از روستاهای اطراف رودخانه سرباز به وجود آورد، دوستداران محیط زیست در قالب «نذر طبیعت» دست به کار شدند، تا دیگر زیست گاندوها حیات کودکان بلوچ را به مخاطره نیاندازد.

به گزارش مشرق، حوای ده ساله و خواهرانش مثل همیشه به حاشیه رودخانه سرباز می‌روند تا رخت و لباس‌ها و ظروف غذای خانه را بشورند و کمی هم  آب بازی کنند، این‌بار نوبت حواست تا لباس‌ها را بشورد، لباس‌ها را به آب می‌زند و با تخلیات کودکانه‌اش مشغول است که ناگهان حس می کند چند نفر پاهایش را گرفته‌اند و می‌کشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فکر می‌کند، بچه‌ها دارند با او شوخی می‌کنند.

می‌گوید: به آن‌ها گفتم چرا پاهایم را می‌کشید، بگذارید کارم را انجام دهم. بین حرف‌هایم، روی آب را نگاه کردم. یکدفعه تمساح را دیدم که دهان بزرگش را باز کرده و به سمتم حمله‌ور شده بود. قصد داشت گردنم را بگیرد و مرا به درون رودخانه بکشد. اگر می‌گرفت، حتما کشته می‌شدم.

ببینید: عکس/ اقدام جالب محیط‌بانان سیستان و بلوچستان عکس/ حمله خونین گاندو به دختر روستایی

  من حواسم جای دیگری بود که یکدفعه با صدای کمک و داد و بیداد به سمت بچه‌ها برگشتم. همه می‌گفتند گاندو حمله کرد، گاندو حمله کرد.

کودکان بلوچی برای برداشت آب و گاهی آب‌بازی به اطراف محل زیست گاندوها در رودخانه سرباز می‌روند و این نزدیکی به محل زیست گاندوها گاهی باعث حمله این حیوان به کودکان بلوچی می‌شود.

ماه گذشته دو حمله از سوی گاندوها به فاصله یک هفته به دو کودک بلوچ قلب‌ مردم ایران را جریحه‌دار کرد.

از میان این دو اتفاق حمله گاندو به حوا دختر بچه 10 ساله اهل روستای کشاری شهرستان سرباز از توابع باهوکلات دردناک‌تر بود، دختربچه  در اثر این حمله دست راستش را از دست می‌دهد.

بی آبی علت وقوع حوادثی این‌چنینی!

هرچند علت اصلی وقوع چنین حادثه‌ای مشخص نبوده و افراد و فعالان محیط زیست در این خصوص نظرات متعددی داشتند اما به نظر می‌رسد بیشتر فعالان و متخصصان بر سر یک عامل اتفاق نظر نسبی دارند و ان هم موضوع بی آبی است.

بی آبی مشکل بزرگی در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان و به ویژه شهرهای جنوبی و ساحل نشین است در صورتی که می‌توان با استفاده از طرح شیرین سازی آب دریا و انتقال به روستاها مشکلات آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت را مرتفع کرد.

برخی فعالان شبکه های اجتماعی پس از وقوع حادثه حمله تمساح به دختر بچه ۱۰ ساله در منطقه کشاری نوشته اند: چنانچه آب در روستاها وجود داشته باشد جان دختران خردسالی نظیر حوا رئیسی به خطر نمی‌افتد و در خردسالی دستش قطع و آرزوهایش دفن نمی‌شود.

آنان معتقدند: وقتی آب و شبکه آبرسانی شبانه روزی در همه روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان وجود داشته باشد سه دختر دانش آموز حدود ۱۰ ساله به نام های  منیره خدمتی، مریم خدمتی فرزند واحد و یسرا دلشب فرزند ناصر از روستای کموبازار برای برداشت آب به هوتگ ها و گودال ها مراجعه نمی‌کنند و در نوجوانی به همراه آرزوهای‌شان در گور دفن نمی شوند.

وقتی آب باشد چهار دختر در یک روز در روستای زیردان از توابع بخش مرکزی نیکشهر در گودال که آب بارندگی در آن جمع شده بود غرق نمی شدند و یکی پس از دیگری که برای نجات هم تلاش کردند جان نمی‌دادند.

بی آبی سبب شده تا از طرق مختلف نظیر غرق شدن در هوتگ و برکه و گودال تا جان دختران و پسران توسط تمساح و یا زخمی شدن آنها و قطع عضو، لذا درخواست می شود مسئولان برای پایان دادن به مرگ‌های ناگوار تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار از شبکه آبرسانی بهره مند کنند.

محیط زیست باید دیه بدهد

اما در میان واکنش‌های مختلفی که از سوی فعالان محیط زیست درخصوص این حادثه منتشر شد امینی فرد نماینده مردم ایرانشهر درباره قطع دست دختر بچه 10 ساله در روستای کشاری به دلیل حمله گاندو گفت: این منطقه زیست‌گاه تمساح پوزه‌ کوتاه به اسم گاندو است. در حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ گاندو در این منطقه حضور دارند. مردم محلی نیز در یک همزیستی مسالمت‌آمیز با این جانور هستند.

وی با بیان اینکه گاندو در فصل تخم‌ریزی بسیار مهاجم است،‌ ادامه داد: در حال حاضر نیز زمان تخم‌ریزی گاندو است و از همین‌رو این حیوان به این دختر بچه حمله کرده است. ما از همان روز اول پیگیر این ماجرا بودیم. اما متاسفانه شدت ضایعه به حدی بود که باید مریض به یک مرکز جراحی عروق منتقل می‌شد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نیز امکانات اورژانس هوایی دارد اما متاسفانه وقتی مریض به اورژانس بیمارستان امام علی(ع) رسیده بود زمان زیادی نداشتیم و به دلیل اینکه شب بود امکان پرواز بالگرد نیز وجود نداشت از همین‌رو زمان طلایی برای پیوند دست کودک از بین رفت.

امینی‌فرد با بیان اینکه طبق قانون سازمان محیط‌زیست باید دیه این کودک را بپردازد، تصریح کرد: با توجه به اینکه تمساح به کودک حمله کرده است وظیفه سازمان محیط‌زیست است که دیه کودک را بپردازد. همچنین دانشگاه علوم‌پزشکی ایرانشهر سعی کرده است تا حد امکان مراقبت‌های بیشتری از این کودک شود و تلاش می‌کنیم امکانات توانبخشی نیز در آینده برای این کودک فراهم شود.

نذری به نام حوا!

اما از این اظهار نظرها که بگذریم این اتفاق تلخ، باعث جوشش یک حرکت مردمی شد. دوستداران محیط زیست برای کمک به کودکان بلوچی و فرهنگسازی درباره زیست گاندوها در قالب طرحی که انجمن نذر طبیعت پیشنهاد داد، دست به کار شدند تا مرهمی بر زخم «حوا» دخترک ده ساله بلوچی که دستش را در حمله این حیوان از دست داد، باشند.

آنطور که احمد بحری، مدیر انجمن نذر طبیعت توضیح می‌دهد: این طرح به منظور کاهش تعارضات میان انسان و تمساح پوزه کوتاه مردابی طی یک اقدام داوطلبانه و پویش مردمی صورت می‌گیرد و قرار است در دو مرحله اقدام به تهیه و ارسال 11عدد تانکر 10 هزار لیتری به روستاهای این مناطق کرد.

مدیر انجمن نذر طبیعت می‌گوید: سه هزار و 500 عضو این انجمن دست به دست هم دادند و با کمک 30 میلیونی‌شان بانی آغاز این کار خیر شدند.

وی با تاکید بر اینکه کمک‌های جمع آوری شده از طرف افراد عادی جامعه و دوستداران طبیعت بوده است، اظهار داشت: یک شرکت تولید کننده مخازن آب هم وقتی از نیت‌شان با خبر شد، پای کار آمد و با 50 درصد تخفیف مخزن‌های آب را در اختیار انجمن گذاشت.

حالا این مخزن‌های پنج هزار لیتری به چهار روستای ریکوکش، جغربیت پایین، ککسوچ و شیرگواز رسیده و در محوطه سایت پرورش و پژوهش تمساح در ریکوکش تخلیه شده‌اند.

در هر روستا دو مخزن در دو نقطه نصب شده و هزینه آبگیری آنها تا مدت زمان مشخص بسته به میزان کمک‌های رسیده در این پروژه توسط انجمن نذرطبیعت پرداخت شود.

بحری فرهنگسازی را بال دیگر فعالیت‌های این انجمن برای حفظ جان کودکان بلوچ و حمایت از گاندوها عنوان کرده و می‌گوید: برای اجرای طرح دیگری با عنوان «مهر با گاندو» درنظر داریم 2 هزار نوشت افزار با تصاویر گاندو و دیگر گونه‌های بومی منطقه (خرس سیاه و سنجاب) همراه با یک پیک 8 صفحه‌ای با تصاویر گاندوها در میان کودکان حاشیه رودخانه سرباز اهدا کنیم.

وی با بیان اینکه فراخوان این طرح 20 روز پیش بر روی سایت نذر طبیعت و شبکه‌های اجتماعی مربوط به آن ارسال شده است، ابراز داشت: این اقلام زیر چاپ هستند و هفته آینده در میان دانش آموزان مقطه ابتدایی به این منطقه ارسال می‌شوند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: باور 373 بازار سکه و ارز اخبار خودرو حزب الله لبنان محیط زیست کودکان آب روستا گاندو سیستان و بلوچستان اخبار حوادث سازمان محیط زیست مجلس شورای اسلامی گاندوها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۲۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زباله‌های پلاستیکی یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های محیط‌زیست

 محمدرضا علیمرادی  در خصوص شعار و علت نام‌گذاری زمین پاک بیان کرد: ۲۲ آوریل روز جهانی زمین پاک نام‌گذاری شده است و این روز جهانی در ایران از سوم اردیبهشت تا ۹ اردیبهشت به‌صورت هفته زمین پاک نام‌گذاری شده که در سراسر دنیا این روز گرامی داشته و اقدامات و برنامه‌های در این روز برای حفظ محیط‌زیست صورت می‌گیرد.
 
  وی افزود: هفته زمین پاک امسال با شعار محوری «مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین» است که برگرفته از شعار جهانی؛ یعنی زمین در برابر پلاستیک است؛ حساسیت این موضوع هم به دلیل مصرف روزافزون پلاستیک است که در چرخه زندگی مردم به وجود می‌آورند و زباله‌های پلاستیکی که باعث ایجاد میکروب پلاستیک‌های در طبیعت می‌شود که با ورود به خون انسان برای سلامت انسان خطرساز هستند.
 
 مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان با اشاره به اینکه زباله‌های پلاستیکی یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های زمین است و امروز به معضلی جهان و کشور تبدیل شده است، تصریح کرد: به همین دلیل حساسیت‌های بین‌المللی در این زمینه زیاد شده و این روز را به این عنوان نام‌گذاری کردیم تا با ایجاد یک سری تغییر بر افکار عمومی و مردم بتوانند اقداماتی دراین‌خصوص انجام دهند؛ یکی از این اقدامات جایگزین‌کردن کیسه و پاکت‌های پارچه‌ای به‌جای کیسه پلاستیکی که در سطح همه فروشگاه‌های زنجیره‌ای وجود دارند؛ و به کیسه‌های قابل‌بازیافت در طبیعت تبدیل و مشکل بعضی زباله‌های پلاستیکی روی کره زمین حل شود.
 
 وی ادامه داد: نام‌گذاری آن هم به‌خاطر این است که سال ۱۹۹۶ فرزندی یک فرد که از مبلغان دینی بوده باتوجه‌به علاقهٔ که به محیط‌زیست داشته آن را به یونسکو و سازمان ملل پیشنهاد داده و ثبت جهانی شده است و برنامه‌ها و مراسم‌ها در این روز مصادف با ۲۲ آوریل در کشورهای دنیا برگزار می‌شود.
 
 علیمرادی در خصوص اقدامات و برنامه‌های سازمان محیط‌زیست استان در هفته زمین پاک اظهار کرد: برنامه‌هایی در سطح استان در حال برگزاری است شامل؛ نواختن زنگ زمین پاک، رونمایی از نقاشی همگانی دانش‌آموزان، کارگاه‌های آموزشی برای کودکان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سطح استان، برگزاری نشست و هم‌اندیشی در سطح مدیریت پلاستیک با صنوف و فروشگاه‌های ذخیره‌ای، کارگاه آموزشی نقش بانوان در سلامت خانواده در روستای رمین چابهار بوده در پایه غرفه شهروند در نشست زمین که اینها با همکاری دستگاه‌های اجرایی و شهرداری در سطح استان در حال اجرا است.
 
 وی ادامه داد: برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع کاهش مصرف پلاستیک در شهرستان زاهدان، پاک‌سازی پارک ملت زاهدان که دیروز انجام شده و تا فردا هم همچنان ادامه خواهد داشت، به ویژه پاک‌سازی پارک ساحلی، ساحل روستای رمین در دستور کار است؛ چون در ایام عید نوروز آن منطقه میزبان گردشگران زیادی بوده و زباله‌های پلاستیکی زیادی در منطقه رهاسازی شده است.
 
  مدیرکل حفاظت محیط‌زیست عنوان کرد: ایستگاه آموزشی در مورد نجات زمین توسط مجموعه شهرداری برقرار شده و بازدید همکاران از محیط دوستانه شهرک‌های صنعتی و همچنین اجرای طرح یک ساعت با محیط‌بان در سطح مدارس استان برای کودکان انجام می‌شود که محیط‌بانان در مدارس حضور دارند و برای کودکان و نوجوانان در مورد اهمیت زمین و اقدامات محیط زیستی که باید انجام دهند بیان می‌کنند.
 
 
 وی در خصوص برنامه‌های برای حفظ گونه‌های زیستی افزود: برای گونه‌های زیستی که در استان وجود دارند برنامهٔ عملی برای گونه‌های زیستی شاخص ایجاد شده و در بحث آموزش و حفاظت و طرح‌های قوروق، تشکیل بانک ژن و مشارکت‌های مردمی و عمومی برای حفظ گونه‌های زیستی توسط خود بومی‌ها و مردم هر منطقه که توانمندی و امکاناتی دارند انجام گیرد و حفاظت برخی گونه‌های زیستی را به مردم بسپاریم و همچنین تقویت طرح گشت‌های کنترلی هر منطقه و جلوگیری از شکار و مرکز پرورش تمساح پوزه‌کوتاه در استان و همچنین ترویج و تکثیر و پرورش گونه‌های زیستی به بخش خصوصی داده شده است.
 
 
 علیمرادی در خصوص وظایف صنایع بسته‌بندی برای کم‌شدن زباله‌های پلاستیکی تشریح کرد: در مرحله اول با ایجاد نشست‌ها توجیهی ایجاد کرد و اینکه این زباله‌ها قابل‌بازیافت و برگشت به محیط‌زیست نیستند و همچنین فروشگاه زنجیره‌ای اعلام آمادگی کرده‌اند و با جایگزین‌کردن کیسه‌های و پاکت‌های پارچه‌ای به‌جای کیسه و پاکت‌های پلاستیکی که قابلیت برگشت‌پذیری به محیط‌زیست دارند را توزیع کنند.
 
 وی ادامه داد: اگر ورودی شهرها را دیده باشید بوته‌های خار را مشاهده می‌کنید که زباله‌های پلاستیکی باتوجه‌به وزش باد که در استان وجود دارد به آن آویزان است و این شکل بسیار نازیبایی به ورودی شهرها می‌دهد و دراین‌خصوص ما طرح ایران پاک و ایران سبز را قبل از عید نوروز برای پاک‌سازی ورودی‌های شهرها با همکاری سازمان‌های دولتی مانند: دهیاران و شهرداری‌ها انجام داده‌ایم؛ این کار بدون همکاری و مشارکت مردم قابل‌اجرا نیست باید برای داشتن محیط پاک و سالم همه مردم در کنار ادارات و ارگان‌ها کمک کنند و این اقدامات استمرار پیدا کند.
 
 مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان برای نوسازی ناوگان فرسوده شهرداری‌ها تصریح کرد: از طریق صندوق ملی محیط‌زیست پیگیری‌های لازم صورت‌گرفته تا به شهرداری‌ها برای تعویض ناوگان فرسوده وام‌های بلاعوض داده شود و یکی از مشکلاتی که استان ما دارد در بحث سوخت مصرف گاز است که زیاد در اختیار و در دسترس خودروها نیست و خودروهای برقی و گازی کمتر در استان وجود دارد و این نشان از نبود زیرساخت‌ها برای ماشین‌های گازی و برقی است.
 
 وی خاطرنشان کرد: همچنین تشویق سرمایه‌گذاران جهت احداث سوخت گازی بر روی خودروهایی که گازکشی هستند و همچنین ترویج خودروهای برقی در سطح کشور که دراین‌خصوص برنامه‌های در حال انجام است که به شهرداری‌ها که و کلان‌شهر محسوب می‌شوند و آلودگی بیشتر دارند؛ امکاناتی برای تعویض ناوگان عمومی در اختیار آنها قرار می‌دهند؛ البته سازمان محیط‌زیست بر مراکز معاینه فنی خودروها نیز نظارت دارد و پایش خروجی دود خودروها در دستور کار همکاران ما قرار دارد و ماشینی که نتواند معاینه فنی را دریافت کند مشمول جرایم می‌شود و باید عیب خودرو خود را برطرف کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد
  • ضرورت اصلاح قانون معادن به نفع محیط زیست
  • دریای خزر عقب‌نشینی کرد
  • نشست شورا‌های محیط زیست در زاهدان
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک ۵۰۰ سال زمان لازم است
  • بهترین گاز برای کولرهای گازی چیست؟
  • کشف صد هزار حلزون در شهرضا
  • (ویدیو) هشدار جدی کارشناس محیط زیست به تهرانی‌ها
  • زباله‌های پلاستیکی یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های محیط‌زیست