Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتی که وزن کم می‌کنید و چربی می‌سوزانید، همه چیز در هاله‌ای از ابهام است. اما تحقیقی جدید نشان می‌دهد که ممکن است فوایدی در چربی قهوه‌ای وجود داشته باشد.

محققان مدت‌هاست متوجه شده‌اند که بسیاری از ما مقدار زیادی چربی سفید داریم: نوعی از چربی که خطر بیماری قلبی، دیابت و سایر مشکلات مرتبط با سلامت را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اکنون، در تحقیقی که اخیرا منتشر شده ثابت شد که افزایش مقدار چربی قهوه‌ای بدن امکان‌پذیر است، بافتی از چربی که سالم به نظر می‌رسد و حتی به سوزاندن کالری و چربی سفید اضافی بدن کمک می‌کند. خوشبختانه، راه‌های ساده‌ای برای افزایش چربی قهوه‌ای وجود دارد که عبارتند از:

خودتان را از گرسنگی نکشید، پرخوری هم نکنید

ما به نرون‌های تنظیم‌کننده گرسنگی در مغز اعتماد می‌کنیم تا هنگامی که به مقدار کافی غذا خوردیم آگاهمان کنند. اکنون وظیفه‌ی دیگری نیز بر عهده این نرون‌ها محول شده. محققین در دانشکده‌ی پزشکی یال دریافتند که در بدن موش‌ها نیز این نرون‌ها چربی‌های معمول را به قهوه‌ای شدن تشویق می‌کنند.

در مطالعه‌ای که در مجله‌ی سلول منتشر شد، آمده است که مصرف کالری اندک مانع از تبدیل چربی سفید به چربی قهوه‌ای می‌شود، در حالی که مصرف آن به میزان کافی، تا حد سیر شدن، موجب عملکرد نرون‌ها و تبدیل چربی سفید به قهوه‌ای می‌شود. تحقیقی دیگر نشان می‌دهد که پرخوری می‌تواند مضر باشد: پرخوری کردن نه تنها موجب افزایش چربی سفید بدن می‌شود، بلکه توانایی چربی قهوه‌ای در کالری سوزی را مختل می‌کند.

سیب بخورید

خوردن یک سیب در روز شما را از دکتر و چربی دور نگه می‌دارد، محققان در دانشگاه لووا دریافتند که اسید اورسولیک (موجود در پوست سیب که موجب درخشش آن می‌شود) موجب افزایش چربی قهوه‌ای در بدن موش‌ها می‌شود، حتی اگر با رژیمی پر چرب تغذیه شوند.

ورزش کنید

اگر پای سوزاندن چربی و لاغری در میان باشد، حرکت دادن بدن کار ساده‌ای به‌نظر می‌رسد. نتایج تحقیقات بر مبنای موفقیت افرادیست که به صورت منظم در باشگاه ورزش می‌کنند؛ در مطالعه‌ای که بر مبنای آزمایشات انجام شده بر روی حیوانات در مجله‌ی مکانیسم‌ها و مدل‌های بیماری منتشر شد (Disease Models and Mechanisms) نشان می‌دهد که ورزش کردن موجب ترشح آنزیمی به نام آیریسین/ فیبرونکتین می‌شود که سلول‌های چربی سفید را به چربی قهوه‌ای بدل می‌کند.

تحقیقی جدیدتر که در نشست سالانه انجمن دیابت امریکا در سال ۲۰۱۳ ارائه شد حاکی از آن است که ورزش موجب تسریع شکل‌گیری چربی قهوه‌ای در بدن مردان می‌شود، فواید آن حتی ۱۲ هفته پس از ورزش همچنان ادامه دار خواهد بود، حتی اگر این ورزش دوچرخه سواری باشد.

ترموستات را غیر فعال کنید

هنگامی که هوای بیرون وحشتناک سرد است، شاید برای چربی سوزی فوایدی داشته باشد، نتایج مطالعه‌ی منتشر شده در مجله‌ی تحقیقات بالینی (Clinical Investigation) مردان جوان که چربی قهوه‌ای فعال آن‌ها کمتر از میزان متوسط بود را مورد مطالعه قرار داد، از آن‌ها خواسته شد تا برای مدت ۶ هفته، در اتاقی با دمای ۶۳ درجه فارنهایت به مدت دو ساعت در روز بنشینند.

آن‌ها در هوای سرد در مقایسه با دمای طبیعی داخل ۱۰۸ کالری بیشتر می‌سوزاندند. حتی بهتر از این، بعد از ۶ هفته بدن آن‌ها بیشتر از ۲۸۹ کالری در هوای سرد می‌سوزاند، همین امر موجب شد محققان فرض کنند، سرما فعالیت ژن‌هایی که چربی سفید را به چربی قهوه‌ای تبدیل می‌کند افزایش می‌دهد.

تولید ملاتونین بدنتان را تحریک کنید

هورمون ملاتونین نه تنها به تنظیم چرخه خواب و بیداری کمک می‌کند، بلکه بر اساس تحقیقی که در مجله‌ی پپینه‌آل (Pineal Research) منتشر شد، مشخص شد در صورت ترشح ملاتونین درصد چربی ” beige” در موش‌های صحرایی افزایش می‌یابد، که در چربی سوزی قابلیتی مشابه با چربی قهوه‌ای دارد.

اگر برای مصرف مکمل‌ها وسوسه شده‌اید، کارشناسان راه‌های بهتری را برای تحریک تولید طبیعی آن در بدن پیشنهاد می‌دهند از جمله: قرار نگرفتن در معرض نور تلویزیون، کامپیوتر و سایر صفحه نمایش‌ها در طی شب، قرار گرفتن در معرض نور خورشید در طول روز و خوردن غذا‌های سرشار از ملاتونین مانند بادام، گوجه فرنگی، تارت گیلاس، هل و گشنیز.

منبع: مجله سلامت

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چربی سوزی لاغری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۵۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور با مصرف کافئین دچار مسمومیت می‌شویم؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، به گفته متخصصان، میزان تحمل کافئین در افراد متفاوت است اما در سیستم بدن برای میزان کافئین محدودیتی وجود دارد.

برای بسیاری از آمریکایی‌ها روز بدون نوشیدن یک فنجان قهوه شروع نمی‌شود و براساس گزارش انجمن ملی قهوه در آمریکا، میانگین مصرف قهوه در آمریکا بیش از سه فنجان در روز است و در این میان برخی افراد هم ترجیح می‌دهند کافئین را از طریق نوشیدنی‌های انرژی‌زا و قرص‌های کافئین دریافت کنند.

میزان تحمل کافئین در افراد متفاوت است اما در سیستم بدن برای میزان کافئین محدودیتی وجود دارد. لرزش دستان و بالا رفتن ضربان قلب نشانه‌های رایجی‌اند که از وجود کافئین بیش از حد در بدن خبر می‌دهند. در شرایطی نادرتر، مصرف بیش از حد کافئین به وضعیتی به نام مسمومیت با کافئین یا سوءمصرف کافئین منجر می‌شود.

مسمومیت با کافئین زمانی اتفاق می‌افتد که مقدار این ماده در بدن فرد به میزان خطرناکی برسد. این امر طیفی از علائم ناخوشایند و شدید مانند مشکلات تنفسی و تشنج را به دنبال دارد. موارد معدودی هم وجود دارند که افراد به‌دلیل مسمومیت با کافئین جانشان را از دست داده‌اند.

به‌رغم نادر بودن، احتمال مسمومیت با کافئین‌ــ در صورت مصرف بدون ملاحظه‌ــ همیشه وجود دارد. شناخت علائم و عوامل هشداردهنده مصرف بیش از حد کافئین، می‌تواند به جلوگیری از آن کمک کند.

۴ دلیل خوب برای نوشیدن قهوه و یک دلیل بزرگ برای ننوشیدن آن

چقدر کافئین زیاد است؟

مسمومیت با کافئین بسیار جدی‌تر از سردردی است که به دلیل مصرف زیاد اسپرسو ایجاد می‌شود و زمانی رخ می‌دهد که فرد بیش از حد کافئین مصرف کند.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای بزرگسالان سالم تا ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز را حد مجاز تعریف می‌کند که معادل چهار یا پنج فنجان قهوه است هرچند «ارین پالینسکی وید»، متخصص تغذیه از نیوجرسی، معتقد است که مصرف حتی کمی بیشتر از ۴۰۰ میلی‌گرم اگرچه موجب مرگ یا آسیب دائمی نمی‌شود، اما در بزرگسالان معمولی احساس اضطراب را افزایش می‌دهد و تحریک‌پذیری را بیشتر خواهد کرد.

آثار جدی‌تر مسمومیت با کافئین زمانی ظاهر می‌شود که فرد ۱۲۰۰ میلی‌گرم یعنی حدود ۱۲ فنجان قهوه مصرف کند.

طیف مسمومیت با کافئین؛ از حس ناخوشایند تا خطر مرگ

مسمومیت با کافئین انواع متفاوتی از آثار مخرب را بر بدن درپی دارد.

این متخصص تغدیه در این باره گفت: تاثیر محرک کافئین ضربان معمولی قلب را مختل می‌کند و به ضربان غیرطبیعی و حتی احتمال ایست قلبی منجر می‌شود. علاوه بر این، به گفته پالینسکی وید، سوء‌مصرف کافئین ممکن است مشکلات گوارشی مانند استفراغ و اسهال ایجاد کند.

به گفته متخصصان، از آنجا که کافئین مقدار ادرار را افزایش می‌دهد، افرادی که کافئین خیلی زیادی در بدن دارند، در معرض خطر از دست دادن مواد معدنی ضروری به‌ویژه پتاسیم از طریق ادرار قرار دارند. پایین‌آمدن سطح پتاسیم یا هیپوکالمی می‌تواند به ماهیچه‌ها تا حد فلج‌ شدن آسیب بزند و مشکلات تنفسی ناشی از ضعیف‌شدن عضلات تنفسی را به دنبال داشته باشد. همچنین می‌تواند مانع عملکرد درست کلیه‌ها شود.

برخی علائم ناشی از مسمومیت با کافئین به‌شکل آثاری بر مغز و اعصاب دیده می‌شوند. موارد ثبت‌شده از اضطراب، توهم، میگرن، تورم مغزی و تشنج خبر می‌دهند.

مرگ ناشی از مسمومیت با کافئین بسیار نادر است و بیشتر مرگ‌های مرتبط با کافئین هم تصادفی اتفاق می‌افتند و معمولا به مصرف داروهای حاوی کافئین با دز بالا مربوط می‌شوند.

تغذیه چه ارتباطی با شناخت و سلامت مغز دارد؟

در صورت مشکوک‌شدن به مصرف بیش از حد کافئین، چه باید کرد؟

به گفته متخصصان، اگر بیش از چند بار دچار اضطراب و آشفتگی عصبی شدید و به مصرف بیش از حد کافئین مشکوک بودید، حتما به اورژانس مراجعه کنید. پزشکان می‌توانند از طریق همودیالیز برای فیلتر کردن کافئین از خون اقدام کنند.

چگونه از مسمومیت با کافئین جلوگیری کنیم؟

متخصصان توصیه می‌کنند که میزان مصرف روزانه کافئین را کنترل کنید. منبع محبوب کافئین قهوه است اما محصولاتی مانند نوشابه‌های گازدار، چای سبز و کاکائو هم میزان کافئین را در بدن شما افزایش می‌دهند. پالینسکی وید توصیه می‌کند که در کنار مصرف این نوشیدنی‌ها، از نوشیدن آب کافی در روز غافل نشوید. آب‌رسانی کافی به بدن می‌تواند در حفظ ذخیره ویتامین‌های محلول در آب موجود در بدن موثر باشد، زیرا همان‌طور که گفته شد کافئین دفع ادرار را افزایش می‌دهد.

کد خبر 843769 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم کافئین قهوه مسمومیت

دیگر خبرها

  • برای خوش اندام شدن این نکات را رعایت کنید
  • قهوه خور‌ها بخوانند
  • قهوه خورها بخوانند
  • نوشیدن چای کامبوچا می تواند به کاهش چربی کمک کند
  • بخوابید و لاغر شوید!
  • چطور با مصرف کافئین دچار مسمومیت می‌شویم؟
  • چگونه در خواب وزن کم کنیم؟
  • سیگار کشیدن منجر به افزایش وزن و چربی شکمی می‌شود
  • تأثیر سیگار بر افزایش وزن و چربی شکمی
  • خوردنی های که چربی دارند اما چاق نمیکنند