Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، به موجب این حکم عبد العزیز بن سلمان به عنوان وزیر انرژی جدید و به جای الفالح منصوب شد.

وزیر جدید انرژی عربستان متولد ۱۹۶۰ و پسر چهارم ملک سلمان بن عبدالعزیز بوده و مادرش سلطانه دختر ترکی السدیری است؛ او برادر فهد بن سلمان، احمد بن سلمان، سلطان بن سلمان، فیصل بن سلمان و خصه دختر سلمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مدیریت صنعتی و مدرک لیسانس را در همین رشته در سال ۱۹۸۵ از دانشگاه نفت و معادن ملک فهد اخذ کرده است.

ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان طی حکم دیگری عبدالعزیز بن عبدالله بن علی العبد الکریم معاون امور صنایع وزیر انرژی و صنعت و منابع مدنی را از پستش برکنار و به جای او اسامه بن عبدالعزیز الزامل را معاون وزیر انرژی در رتبه ممتاز تعیین کرد.

الفالح پیش از این نیز از مأموریت خود به عنوان رئیس هیئت مدیره شرکت نفت "آرامکو" کنار گذاشته شده و به جای او یاسر الرمیان ناظر صندوق سرمایه‌گذاری دولتی در راس هیئت مدیره شرکت مذکور قرار گرفته بود.

تعیین رئیس جدید هیئت مدیره شرکت "آرامکو" با هدف جدا کردن شرکت از وزارت انرژی این کشور به منظور اجتناب از هرگونه تضاد منافع در آستانه آمادگی برای عرضه اولیه عمومی سهام شرکت مذکور انجام گرفت.

روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا اخیرا نوشته بود: پست وزارت صنایع که حوزه‌ گسترده‌تری است به شخصی غیر از الفالح سپرده شد، در واقع ریاض، بندر الخریف، یکی از بزرگترین مسؤولان اجرایی گروه الخریف را به عنوان وزیر صنعت و معادن که به تازگی تاسیس شده، منصوب کرد.

وال‌استریت ژورنال نوشت، الفالح هم‌پیمان اصلی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان بود و در پیشبرد اقتصاد عربستان به او کمک کرد و زمانی که در سال ۲۰۱۶ به عنوان وزیر انرژی منصوب شد، مسؤولیت دو بخش صنعت و معدن را نیز به دست گرفت.

به گفته مسؤولان عربستانی، بن سلمان مسؤولیتی را به الفالح سپرد که شاهد پیشرفت چندانی نبود و به تبع آن نقش برجسته او در هرم عربستان از جمله پست ریاست هیئت مدیره آرامکو و ریاست هیئت عربستان در اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) را از او سلب کرد.

انتهای پیام/
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۸۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ناتوان و برکنار شده چطور استاندار مازندران می‌شود؟

عصرایران در یادداشتی نوشت: به تازگی، دولت، یوسف نوری را به عنوان استاندار جدید مازندران تعیین کرد. این در حالی است که او دقیقا یک سال قبل (فروردین ۱۴۰۲) به دلیل تقصیر وزارت آموزش و پرورش در ماجرای تاخیر پرداخت حقوق معلمان، در قالب استعفا، از سمت وزیر آموزش و پرورش برکنار شد.

تنها چند روز قبل از برکناری، مخبر معاون اول رئیس جمهوری، وزارت آموزش و پرورش را مقصر اعلام کرد تا شمارش معکوس برای پایان حضور یوسف نوری در ساختمان خیابان قرنی شروع شود و ۵ روز بعد هم خبر استعفای برکنارگونه منتشر شد. البته هیچ کدام از متن‌های استعفای یوسف نوری و موافقت رئیسی با استعفا منتشر نشدند.

تاخیر پرداخت حقوق معلمان در آخرین روز اسفند ۱۴۰۱، فاجعه تمام عیاری را رقم زد. وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه یکدیگر را متهم کردند و اختلاف به وجود آمد. در نهایت با بررسی معاون اول رئیس جمهوری به دستور رئیس جمهوری، وزارتخانه یوسف نوری، به عنوان مقصر معرفی و چند روز بعد هم طبق انتظارات از سمت خود کناره گیری کرد / کنار گذاشته شد.

ضمن اینکه سوابق یوسف نوری قبل و هنگام وزارت آموزش و پرورش نشان می‌دهد او نه در کلام و واکنش و نه در عملکرد، فرد اجرایی موفقی نیست. سپردن مسوولیت استانداری به این وزیر سابق، تنها زمینه‌ای را برای بروز اشتباهات بزرگتر فراهم می‌کند. آن هم در مازندانی که همسایه تهران است.

پس قابل پیش بینی است: یوسف نوری در مقام استاندار مازندران، با بروز سلسله اشتباهاتی، مجبور به کناره گیری یا برکنار می‌شود و دوره ماموریت خود را در ساری تکمیل نخواهد کرد.

وزیران یا براساس اختلاف نظر با رئیس جمهور یا دیگر مقامات یا فشار مجلس، برکنار یا استعفا می‌کنند یا به دلیل استیضاح موفق مجلس، مجبور به کناره گیری می‌شوند و در همه این موارد انتصاب آن‌ها به دیگر سمت‌ها از جمله مشاور و سفیر، قابل توجیه و معمول است. اما اینکه وزیری به دلیل ناتوانی عیان در اداره بدیهیات وزارتخانه تحت اداره خود، برکنار شود / استعفا دهد و سپس یک سال بعد به سمت استاندار معرفی شود از عجایب و غرایب روزگار ماست. آن هم وزارتخانه‌ای که یوسف نوری کارمند رسمی آن است و ۳۰ سال درآن سابقه دارد.

قابل توجه اینکه ۲ وزیر سابق که در دولت رئیسی به سمت استاندار منصوب شدند نتوانستند دوره خود را تکمیل کنند و به شکلی، برکنار یا کنار گذاشته شدند. صادق خلیلیان، وزیر کشاورزی دولت احمدی نژاد، در دولت رئیسی، استاندار خوزستان معرفی شد و بعد از گذشت یک سال و چند ماه کنار گذاشته شد.

حسین مدرس خیابانی قائم مقام و سرپرست وزارت صمت دولت حسن روحانی نیز در این دولت به عنوان اولین استاندار سیستان و بلوچستان معرفی شد، اما بعد از ۱۶ ماه، تغییر داده شد. او البته هم اکنون به عنوان مدیرعامل شرکت ملی مس ایران منصوب شده است.

استاندار، مسوولیت مهم و حساسی است. استاندار استانی، چون مازندران در کشوری، چون ایران، نیروی قدرتمند و شجاعی می‌طلبد که سابقه ارزشمندی از کارآمدی داشته باشد نه اینکه در نگارش رزومه شخصی خود، اسباب انبساط خاطر دیگران را فراهم کرده باشد.

نویسنده: رضا غبیشاوی

دیگر خبرها

  • ملک سلمان، پادشاه عربستان بستری شد
  • پادشاه عربستان به بیمارستان رفت
  • کار پادشاه عربستان به بیمارستان کشید؟ | دلیل بستری شدن ملک سلمان
  • پادشاه عربستان بستری شد
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • وزیر ضعیف را استاندار نکنید!
  • وزیر ناتوان و برکنار شده چطور استاندار مازندران می‌شود؟
  • مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی (وبانک) معرفی شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!