Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید صمدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با اشاره به انواع زغال‌سنگ تولیدی در کشور گفت: 80 درصد از زغال‌سنگ  تولیدی در ایران از نوع کک شو است که پس از استخراج و فراوری به کارخانه‌های کک سازی و یا  به شرکت ذوب آهن تحویل داده می‌شود، زیرا عمده مصرف کننده آن شرکت ذوب آهن است که 90 درصد از زغال سنگ کک شو را مصرف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد: زغال‌سنگ حرارتی برای حرارت مورد استفاده قرار می‌گیرد، به دلیل اینکه در کشور، انرژی گاز با قیمت پایین عرضه می‌شود، بنابراین به زغال‌سنگ حرارتی توجه نمی شود. این در حالی است که زغال‌سنگ در دنیا، یک منبع اصلی برای تامین انرژی است. طبیعتا محصولی که در کشور مصرفی نداشته باشد، پس از استخراج بحث صادرت آن مطرح می‌شود.

دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران با بیان اینکه صادرات زغال‌سنگ خام متالوژی توجیه اقتصادی ندارد، افزود: زغال‌سنگ‌‌های صادراتی از نوع کنسانتره هستند؛ زیرا زغال‌سنگ خام دارای درصد ناخالصی بالایی بوده و پس از استخراج بین 30 تا 40 درصد ناخالی دارند، بنابراین قابل استفاده نیستند. برای اینکه بتوان آن را در کوره‌های کک سازی مورد استفاده قرار دهیم، باید خاکستر زغال را به زیر 10 درصد کاهش داد.

وی ادامه داد: کارخانه زغال‌شویی به اندازه کافی در کشور وجود دارد، برخی از این کارخانه‌ها با ظرفیت پایین مشغول به فعالیت هستند. بنابراین ما با مشکل کمبود کارخانه زغالشویی در کشور مواجه نیستیم و تمام معدنکاران، زغال خود را تحویل زغال‌شویی‌ها می‌دهند. معمولا صادرات پس از مرحله زغال‌شویی صورت می‌گیرد.

صمدی اظهار کرد: ممکن است برخی از معدنکاران زغال‌سنگ کک شو را نیز صادر کنند؛ زیرا دولت صادرات آن را ممنوع نکرده و آن‌ها نیز برای واردات ماشین‌آلات نیاز به ارز دارند.

دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران معتقد است: اگر تولید زغال‌سنگ کک شو افزایش یابد، احتمال صادرات این نوع محصول نیز وجود دارد.

صمدی با بیان اینکه صادرات زغال‌سنگ  از نوع حرارتی است، افزود: زغال‌سنگ‌های حرارتی از لحاظ ماهیت قابلیت کک شو ندارند. اگر زغال‌سنگی که از معدن استخراج می‌شود از نوع حرارتی باشد، دیگر قابلیت کک شو متالوژی ندارد.

وی با بیان اینکه ایران وارد کننده زغال‌سنگ است، افزود: ایران با تولید یک میلیون و 500 هزار تن، در حد نیاز مصرف داخلی هم زغال‌سنگ تولید نمی‌کند، این امر باعث شده در سال حدود 500 هزار تن زغال سنگ به کشور وارد شود.

دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران یکی از عمده مشکلات معدنکاران زغال‌سنگ را نابرابری قیمت داخلی با قیمت بازارهای جهانی دانست و گفت:‌ در حال حاضر قیمت جهانی زغال‌سنگ دو برابر قیمت بازارهای داخلی است و این امر تمایل معدنکاران را به صادرات افزایش می‌دهد، اما به دلیل اینکه قراردادهای بلندمدت با ذوب آهن دارند مجبور هستند به تعهد خود عمل کنند.

  بر اساس این گزارش، در حال حاضر زغالی که در ایران تولید می‌شود از نوع زغال کک شو است که برای فولاد سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. حدود 400 هزار تن زغال سنگ متفرقه (حرارتی) نیز در سال تولید می‌شود؛ اما به دلیل اینکه مصرف داخلی ندارد به خارج از کشور صادر می‌شود. در سال گذشته حدود 430 هزار تن از این محصول صادر شده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: واردات صادرات قیمت زغالسنگ معدنکاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۹۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۰.۴۷ درصدی قیمت جهانی نفت

به گزارش قدس آنلاین، قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در روز چهارشنبه کاهش یافته است. نگرانی در مورد تقاضای جهانی به خاطر ضعف رشد اقتصاد چین و همچنین پایین آمدن احتمال کاهش زودهنگام نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا از نگرانی نسبت به عرضه نفت به دنبال تشدید تنش‌ها در خاورمیانه پیشی گرفته است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۲ سنت معادل ۰.۴۷ کاهش به ۸۹ دلار و ۶۰ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۴۴ سنت معادل ۰.۵۲ درصد کاهش ۸۴ دلار و ۹۲ سنت معامله می‌شود.
مشکلات اقتصادی حساسیت سرمایه‌گذاران را تحت فشار گذاشته، تاثیر تنش‌های ژئوپلیتیکی را کاهش داده و قیمت نفت را از ابتدای هفته جاری پایین آورده است. در حال حاضر توجه سرمایه‌گذاران معطوف پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران است.

تحلیلگران عقیده دارند احتمال به تعویق افتادن کاهش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا و اطلاعات اقتصادی ضعیف‌تر از حد انتظار چین نگرانی در مورد تقاضا را افزایش داده است.
جروم پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا گفت اطلاعات ناامید کننده اقتصادی آمریکا که حاکی از تورم بالاتر از حد انتظار بوده، بدین معناست که بانک مرکزی زمان بیشتری برای اطمینان از کاهش تورم تا هدف دو درصد نیاز دارد. بنابراین احتمالاً زمان کاهش نرخ بهره به تعویق می‌افتد.
اقتصاد چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت دنیا سریع‌تر از حد انتظار در سه ماهه اول سال جاری میلادی رشد کرده اما بسیاری از شاخص‌ها از جمله سرمایه‌گذاری در بخش مسکن، خرده فروشی و تولید صنعتی کاهش یافته که حاکی از ضعف تقاضا در خانه است.
در خاورمیانه، سومین اجلاس کابینه جنگ رژیم صهیونیستی که قرار بود در روز سه‌شنبه برگزار شود، تا امروز چهارشنبه به تعویق افتاده است. متحدان غربی این رژیم در فکر تحریم‌های جدید علیه تهران هستند تا مانع حمله رژیم صهیونیستی به ایران شوند.
تحلیلگران عقیده دارند پاسخ موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی احتمالاً باعث نمی‌شود آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه صادرات نفت ایران وضع کند که دلیل آن نگرانی در مورد بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار این کالاست.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی ایران
  • صادرات سیب و پرتقال مازاد در راستای حمایت از تولید داخل امری ضروری است
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی حذف می‌شود
  • کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نبود توجیه اقتصادی حذف می‌شود
  • نفت ایران دوباره تحریم می‌شود؟
  • کاهش ۰.۴۷ درصدی قیمت جهانی نفت
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۱/۲۹ |برنت ۸۹ دلار و ۶۱ سنت شد