Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@01:14:31 GMT

تلاش امارات برای تکرار سناریوی مصر در سودان

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۰۱۲۳

تلاش امارات برای تکرار سناریوی مصر در سودان

سردرگمی سیاسی و مردمی در سودان حاکم است؛ زیرا امارات تلاش می‌کند در امور این کشور مداخله کند و نفوذ خود را گسترش داده و مسیر انقلاب را منحرف کند به‌ویژه که امارات از تصمیمات شورای نظامی انتقالی در سودان استقبال و کمک‌هایی به خارطوم ارائه کرد. ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۳ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از الخلیج آنلاین، وضعیتی از سردرگمی سیاسی و مردمی در سودان حاکم است؛ زیرا امارات تلاش می‌کند در امور این کشور مداخله کند و نفوذ خود را گسترش داده و مسیر انقلاب را منحرف کند به‌ویژه پس از آن‌که امارات جزو اولین کشورهایی بودند که از تصمیمات شورای نظامی انتقالی در سودان استقبال و کمک‌هایی به خارطوم ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سودانی‌ها از برنامه‌های امارات در کشورشان، از طریق حمایت نظامی و نادیده گرفتن غیرنظامیان، ابراز نگرانی می‌کنند به ویژه پس از آن‌که «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی به «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان تبریک گفت ولی تبریکات به نخست‌وزیر معرفی‌شده از سوی غیرنظامیان را نادیده گرفت.

به نظر می‌رسد که شخصیت‌های نظامی جدید سودان پیوندهای آشکاری با ابوظبی دارند و در خفا بر روی طناب تناقضات منطقه‌‌ای بازی می‌کنند و وارد بازی محورهای فرسایشی می‌شوند، در حالی‌که این ترس وجود دارد که امارات نقش بیهوده در مسیر انقلاب‌ها را ایفا کند که دروازه ورودش به آن، شورای نظامی و اقتصاد خسته از بحران‌های متوالی است.

مصاحبه| تکرار تجربه سودان و سازش گروه‌های سیاسی با نظامیان؛ تلاش سعودی و امارات برای مهندسی ساختار قدرت

آغاز تحرکات امارات

«عمر البشیر» رئیس‌جمهور مخلوع سودان به منافع امارات در یمن خدمت کرد؛ جایی‌که ابوظبی و ریاض در جال جنگ علیه یمنی‌ها هستند. ولی در اواخر سال 2018 و همزمان با تشدید وخامت اوضاع اقتصادی در سودان، معترضان به خیابان‌ها رفتند و برای البشیر معلوم شد که این دوست قدرتمند و ثروتمندش از او حمایت نمی‌کند.

در 21 آوریل 2019 و بعد از سرنگونی البشیر در 11 آوریل همین ماه، امارات به همراه عربستان سعودی اعلام کردند که کمک‌هایی به ارزش سه میلیارد دلار به سودان عرضه می‌کنند.

آن زمان، عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای نظامی انتقالی از یک هیئت مشترک سعودی- اماراتی استقبال کرد که برای دراز کردن دست دوستی به سودان وارد این کشور شد.

رسانه‌ها در ماه مه گذشته اخباری از سفر «محمد دحلان» از رهبران اخراجی جنبش «فتح» فلسطین و مشاور امنیتی ولیعهد ابوظبی به خارطوم منتشر کردند که به همراه یک مسئول ارشد اماراتی با رهبران شورای نظامی دیداری ترتیب داد.

«انور قرقاش» وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجه در پیامی در ماه ژوئن 2019 طی پیامی در توییتر نوشت: «شکی نیست که این یک دوره حساس بعد از سال‌های دیکتاتوری البشیر و اخوان‌المسلمین است.»

سفر البرهان به امارات

در ماه مه 2019، البرهان بعد از مصر عازم ابوظبی، پایتخت امارات شد. مصری، که زیر چکمه‌های ژنرال «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مورد حمایت امارات و عربستان سعودی، اداره می‌شود.

فعالان و اپوزیسیون در سودان این سفر البرهان به امارات را آغاز برای انقلاب معکوسی دانستند که ابوظبی برای به راه انداختن آن در کشورشان برنامه‌ریزی می‌کند. یکی از فعالان در توییتر نوشت: «رئیس شورای نظامی سودان طی سفری رسمی عازم امارات می‌شود و «حمیدتی»( معاون شورای نظامی) نیز به عربستان سعودی می‌رود. با نهایت تاسف، انقلاب سودان به سرعت در حال تبدیل شدن به انقلاب معکوس است.»

برخی معتقد بودند که این سفر در چارچوب تلاش نظامین در سودان برای زورگویی به ملتی است که مخالف هرگونه مداخله خارجی‌ها هستند و بارها در سودان با سر دادن شعارهایی در ردّ مداخله امارات در امور سودان، تظاهرات کردند.

بی‌توجهی امارات به غیرنظامیان

در تاریخ 6 سپتامبر محمد بن‌زاید، ولیعهد ابوظبی به البرهان به مناسبت انتخاب شدنش به عنوان رئیس شورای حاکمیتی در سودان تبریک گفت و از تبریک گفتن به غیرنظامیان و نماینده‌شان «عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر خودداری کرد.

خبرگزاری رسمی امارات( وام) گزارش داد، بن‎زاید طی تماس تلفنی با البرهان بر حمایت امارات از سودان و حفظ وحدت آن تأکید کرد. بر این اساس، طی این تماس تلفنی روابط دوجانبه میان دو کشور و نیز  برخی مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام طرفین بحث و گفت‌وگو شد.

بن‌زاید به دلیل بی‌توجهی به نخست‌وزیر سودان، از هجمه سیاسیون و فعالان سیاسی در این کشور در امان نماند. «احمد مقلد» موسس جریان «اول سودان» در پاسخ به توییت بن‌‌زاید نوشت: «اقدام تو در نادیده گرفتن نخست‌وزیر حمدوک و غیرنظامیان در سودان، تلاش‌هایت برای حمایت از نظامیان در سودان و تلاش برای خرید ارتش هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت.»

وی افزود: «شخص مهم‌تر و رویداد بزرگ همان حمدوک است و نه البرهان.( دولت) سودان بنا به تصمیم ملت، غیرنظامی است و هرگز بار دیگر و به خواست امارات، نظامی نمی‌شود.»

یک فعال دیگر نوشت: «از ملت‌ها دست بردارید و بگذارید در صلح و آرامش زندگی کنند... دستان‌تان را به هر کشوری دراز کردید در آن بدبختی و ویرانی حاکم شد. در هر کشوری، که شما آن را بازیچه قرار داده و خواهان بی‌ثبات کردن آن هستیدم، امنیت، آرامش و صلح برقرار نمی‌شود.»

سناریوی مصری

از دیدگاه برخی تحلیلگران، امارات، عربستان سعودی و مصر برای تقویت نفوذشان در سودانِ پس از البشیر تلاش می‌کنند.

«مجدی الطیب» تحلیلگر سیاسی سودانی گفت: «مداخلات امارات در سودان از زمان البشیر تا الان همچنان ادامه دارد. با وجود  برکناری البشیر از قدرت، یک بشیر دیگر آمد که بن‌زاید را شادمان می‌کند و خواسته‌اش مبنی بر کنترل سودان را محقق می‌کند.»

وی تصریح کرد: «ما متفاوت از مصر هستیم و می‌توانیم متفاوت از آن‌چه امارات یا عربستان سعودی علیه کشورمان اندیشیده‌اند، رفتار و مقاومت کنیم. ما زیر پرچم نیروهای سیاسی و همپیمانی‌ها، از جمله «آزادی وتغییر»، سازمان‌دهی شده‌ایم. در حالی‌که احزاب جدید در مصر به سرعت از هم فرو پاشیدند و مصرِ امروز تحت سیطره یک شخص قرار دارد و او به امارات در کنترل کردن این کشور کمک کرده است.»

مصری‌ها امارات و عربستان سعودی را به حمایت مستقیم از السیسی برای سرنگون کردن حکومت «اخوانی‌ها» در مصر، کودتا علیه «محمد مرسی» رئیس‌جمهور فقید این کشور و کمک چندین میلیارد دلاری برای اجرای طرح‌های‌شان جهت پایان دادن به دموکراسی در مصر متهم می‌کنند.

حکومت غیرنظامیان بر سودان

«حسام فتاح» از فعالان سودانی می‌گوید: «معامله‌های پنهانی میان کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس و ژنرال‌های سودان هرگز تاثیری بر رویدادها در سودان نمی‌گذارد، چرا که اعتراضات در خیابان‌ها مرحله آتی را تعیین می‌کنند.»

فتاح تصریح کرد: «امارات به تکرار تجربه مصر و نابود کردن غیرنظامیان چشم دوخته است.»

وی تأکید کرد: «ابوظبی و ریاض از طریق سودان و حفظ نظامیان سودان در کنار خودشان در جنگ علیه یمن، فرصتی برای تقویت منافع استراتژیک‌شان در شاخ آفریقا یافته‌اند.»

وی خاطرنشان کرد: «سودانی‌ها از همان لحظه نخست متوجه مداخلات امارات و سعودی شدند و با برگزاری تظاهرات، این مداخلات را محکوم کردند و خواستار تحویل قدرت در کشور به غیرنظامیان شدند که این خواسته، اخیرا محقق شد.»

پیشتر «کریستین تریبرت» روزنامه‌نگار آمریکایی روزنامه «نیویورک تایمز»، که متخصص تحقیقات درباره خاورمیانه و پوشش جنگ‌های موجود در این منطقه است، در پیام‌های توییتری متعددی با تاکید بر اینکه خودروهای زرهی امارات از نوع «نمر عجبان A 44»  خیابان‌های خارطوم حضور دارند، تصاویر و فیلم‌های ویدئویی در این خصوص منتشر کرد.

فعالان در شبکه‌های اجتماعی، عربستان سعودی، امارات و مصر را به نقش‌آفرینی در سرکوب خونین تحصن‌کنندگان مقابل مقر فرماندهی کل در خارطوم متهم کرده‌اند.

انتهای پیام/

R1016196/P/S8,88,90/CT10 واژه های کاربردی مرتبط کشور سودان اخبار "امارات"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشور سودان اخبار امارات کشور سودان اخبار امارات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۰۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای مبهم حذف طرح زوج و فرد در تهران چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، آنچه در این خبر آمده است، «ایده‌ای در شهرداری تهران است که براساس آن، از سوی یک مقام شهرداری گفته شده، بزودی طرح زوج و فرد از طرح ترافیک تهران حذف می‌شود».

اما ماجرای این خبر و ایده طراحان نسخه جدید چیست؟

به گزارش دنیای اقتصاد، بررسی‌های نشان می‌دهد، از آنجا که مقام مسول حوزه ترافیک در شهرداری، در مصاحبه‌ای که انجام داده،‌ «نحوه حذف طرح زوج و فرد» را به شکل شفاف توضیح نداده است، دو سناریو درباره چگونگی این حذف وجود دارد.

در سناریوی اول، ممکن است شهرداری تهران به دنبال این باشد که «مقررات محدودکننده تردد خودروها در رینگ اصلی طرح ترافیک تهران» را عیناً به رینگ بیرونی یعنی «بزرگراه‌هایی که الان مشمول طرح زوج و فرد هستند»، گسترش دهد.

به بیان ساده، ممکن است فکری که مدیران شهرداری در سر دارند این باشد که «معافیت‌های رفت و آمد خودرو در محدوده زوج و فرد از بین برود و در این محدوده، عیناً مقررات طرح ترافیک اجرا شود».

اما در سناریوی دوم، ممکن است شهرداری تهران قصد دارد،‌ «رفت و آمد خودرو در محدوده زوج و فرد را کاملاً آزاد و شبیه سایر خیابان‌های تهران کند».

یک عبارتی مدتی است مدیران شهر بکار می‌برند مبنی بر «تاثیر طرح ترافیک روی شب‌مردگی مناطق مرکزی تهران». از روی این عبارت شاید بتوان، سناریوی دوم را محتمل دانست.

با این حال، عبارت متضاد دیگری توسط مدیران جدید شهر مطرح شده مبنی بر اینکه، «تردد خودروهای بنزینی در مرکز تهران محدود می‌شود». این هم، سناریوی اول را محتمل می‌کند.

طرح ترافیک اصلی، در حال حاضر مناطق ۶ و ۷ و ۱۲ و بخش‌هایی از مناطق ۱۱ و ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ را شامل می‌شود. زوج و فرد اما بخش‌هایی از مناطق ۲ تا ۴ و بخش‌های گسترده‌ای از ۱۰ تا ۱۹ را دربر گرفته است.

هر چند، عوارض دریافتی در این طرح،‌ به گونه‌ای است که «خودروها براحتی وارد هر دو محدوده می‌شوند».

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899131

دیگر خبرها

  • ماجرای مبهم حذف طرح زوج و فرد در تهران چیست؟
  • ماجرای حذف طرح زوج و فرد از طرح ترافیک تهران چیست؟
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • سخنگوی شاخه نظامی حماس: پاسخ قاطع ایران معادلات دشمن را برهم زد/ احتمالا اسرای دشمن در غزه به سرنوشت رون آراد گرفتار شوند!
  • واکنش ایران قواعد جدیدی را پایه گذاری کرد
  • دشمن در شن‌های غزه گیر افتاده است | پاسخ ایران قواعد جدیدی ایجاد کرد
  • ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • نیروهای واکنش سریع به دنبال تاسیس دولت در غرب سودان