Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-16@17:40:35 GMT

۷۶ درصد دختران ایرانی از کمبود ویتامین D رنج می‌برند

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۱۶۵۲

مهر نوشت: طرح دو فوریت الزام شهرداری تهران به اختصاص ۳۰ درصد از ردیف بودجه سالانه اختصاصی به آموزش و پرورش تهران برای مناسب سازی مدارس دخترانه دولتی در مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران توسط ناهید خداکرمی با ۱۶ امضا تقدیم هیات رئیسه شد.

این طرح پس از ارائه توضیحات خداکرمی و استماع نظرات موافق و مخالف در نهایت با ۱۲ رای موافق به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناهید خداکرمی در ضرورت دو فوریتی بودن این طرح گفت: ۷۶ درصد دختران ایرانی از کمبود ویتامین D رنج می برند و قرار است این دختران مادران آینده مان باشند. کمبود کلسیم و ویتامین D برای بدن موجب می شود دختران در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار گیرند.

وی افزود: نور آفتاب در تامین ویتامین D اهمیت فراوانی دارد بنابراین مناسب سازی مدارس اهمیت زیادی دارد. به ویژه در حال حاضر که موضوع عدالت آموزشی و برابری امکانات مورد توجه است. اکنون در بسیاری از مدارس غیرانتفاعی شرایط آزادانه فعالیت ورزشی دختران ایجاد شده است و از آنجا که مناسب سازی مدارس دخترانه از وظایف شهرداری است برای همین لازم است این بودجه تخصیص یابد.

مرتضی الویری در مخالفت با دو فوریت این طرح گفت: من با کلیات طرح مخالف نیستم اما ضرورتی برای دو فوریتی بودن آن وجود ندارد از طرفی باید علت اینکه ۳۰ درصد از این منابع مورد تاکید است و کمتر یا بیشتر نیست تشریح شود.

شهربانو امانی دیگر عضو شورای شهر در موافقت با این طرح گفت: از همان ابتدای انقلاب دختران در فضای محبوس بودند و باید استفاده از امکانات عادلانه مورد توجه قرار گیرد بسیاری از هزینه هایی که امروز تحمیل می شود در صورتی که استفاده از امکانات به صورت عادلانه وجود داشت این هزینه ها ایجاد نمی شد.

وی ادامه داد: ما منتظر بودیم در دو سال گذشته نگاه حاکم بر شورای پنجم در مدیریت شهری نیز حاکم شود اما اینگونه نشد و امروز ناچاریم برای حساس کردن شاخک آقایان و مسئولان این طرح را به صورت دو فوریت مطرح کنیم و از شما به عنوان پدران و تصمیم سازان می خواهیم با دو فوریت طرح موافقت کنید تا در آستانه سال تحصیلی جدید این بودجه تخصیص یابد.

مجید فراهانی در مخالفت با دو فوریت این طرح گفت: مخالفت من برای دو فوریت طرح است زیرا هم اکنون ۵ درصد از عوارض شهرسازی از محل صدور پروانه و ماهانه نیز کمک شهرداری به آموزش و پرورش برای تعمیرات پرداخت می شود. انتظار داریم برای این طرح کار کارشناسی در کمیسیون های  تخصصی انجام شود.

حسن خلیل آبادی در موافقت با این طرح گفت:  اگر ما بتوانیم در هر منطقه یک مدرسه را برای دانش آموزان دختر مناسب سازی  کنیم بسیار کار درستی انجام داده ایم. بهتر است قبل از مهر ماه این امر صورت گیرد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۱۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دختران ایرانی برای زیبا شدن خود را می سوزانند

هر کس او را در لابی درمانگاه بیمارستان رازی می‌بیند اولین چیزی که به ذهنش می‌رسد اینکه صورت ملتهب او یا با آب جوش سوخته یا اسید! اما موضوع چیز دیگری است. دختر جوان برای برنزه کردن پوست خود زیر دستگاه سولاریوم آن هم در یکی از آرایشگاه‌های زنانه لاکچری بالاشهر به این حال و روز افتاده است. امثال او کم نیستند. مردان و زنانی که به بهانه زیباتر شدن، خود را به اشعه فرابنفش می‌سپارند تا پوست سفیدشان تیره‌تر شود. ماحصلش هم می‌شود سوختگی پوست و آسیب دیدن کلیه و کبد و هزار گرفتاری دیگر که مبتلایانش برای رفع مشکلات پوستی اش، به این بیمارستان فوق تخصصی می‌آیند.

بیمارستان رازی؛ مرکز فوق تخصصی درمان بیماری‌های پوستی؛ انتهای یک کوچه بن بست قرار گرفته با ساختمان‌های کوچک و بزرگ. پذیرش، لیزر، بوتاکس، جراحی پلاستیک، نوردرمانی و .... درمانگاه‌های پوستی هم در بنایی نوساز و چند طبقه درست انتهای محوطه بیمارستان قرار دارد. داخل کریدور، روبروی در ورودی تابلوی بزرگی نصب شده که مسیر درمانگاه‌ها را نشان می‌دهد. درمانگاه پمفیکوس (تاولی)، آلوپسی (سیستم خود ایمنی) طبقه سوم، درمانگاه زخم و جراحی سرطان طبقه دوم و دیگر بیماری‌های پوستی هم طبقه اول.

درمانگاه بیماری‌های پوستی شلوغ‌تر از دیگر درمانگاه هاست. یکی برای درمان اگزما آمده و دیگری می‌خواهد مشکل لکه‌های قرمز رنگ روی صورت دختر ۴ ساله اش را درمان کند. با یک نگاه اجمالی می‌توان فهمید اغلب برای مداوای آلرژی و کهیر مراجعه کرده اند. در بین بیماران، یکی شان شرایط بدتری دارد. صورتش ملتهب و پوست دستانش به سرخی می‌زند. از شدت درد یارای ایستادن ندارد. زن میانسالی که به نظر می‌رسد مادر اوست، دختر را نیوشا صدا می‌کند. از او می‌خواهدخوددار باشد و کمتر بی تابی کند. اما دختر نمی‌تواند. سوزش پوست صورت و بدنش او را کلافه کرده و تاب را از او گرفته است. حتی نمی‌تواند گریه کند چرا که شوری اشک بیشتر پوستش را می‌سوزاند.

نیوشا قبض پذیرش را بار دیگر نگاه می‌کند، گویی با هر بار دیدن می‌خواهد نوبتش جلو بیفتد. نفر یازدهم است و تازه بیمار پنجم برای معاینه داخل اتاق پزشک شده است. مانتوی گشادش را با دست جلو می‌کشد تا با بدنش تماس پیدا نکند. شرایط بد او دیگر بیماران را کنجکاو کرده چه اتفاقی برای او افتاده است. همین طور که داخل سالن قدم رو می‌کند، زنی از روی دلسوزی می‌پرسد؟ «چی شده مادر؟ با چی سوختی؟» دختر بی حوصله‌تر از آن است که بخواهد جواب زن را بدهد. خود را به پنجره می‌رساند تا از شر نگاه‌های کنجکاو نجات پیدا کند.

مصیبت ماورای بنفش

«شماره ۱۱»، بالاخره منشی شماره او را اعلام کرد، دختر جوان همراه مادرش از جا بلند شده و وارد مطب دکتر می‌شوند. دختر آستین خود را بالا می‌زند و به خانم دکتر نشان می‌دهد. وضع خوبی ندارد. دکتر از التهاب صورت و پوست بدن او متعجب شده و دلیل سوختگی را می‌پرسد. به جای دختر، مادر جواب می‌دهد: «خانم دکتر سولارکرده، خودش را سپرده به دست یک آدم ناشی که مثلا برنزه بشود. قشنگ که نشد هیچ، آش و لاش شده است.» دکتر با دقت پوست صورت دختر جوان را نگاه می‌کند. لکه‌های قهوه‌ای رنگی روی صورتش ظاهر شده که او را نگران کرده و می‌پرسد: «دستگاه سولاریم اشعه خطرناک ماورای بنفش را مستقیم می‌تاباند. هم پوست را می‌سوزاند و هم به بافت کبد و کلیه آسیب می‌زند. این‌ها را می‌دانستی؟ از عوارض خطرناکش خبر داشتی؟ حالاچند جلسه سولار کردی؟» دختر اشاره می‌کند این کار را در آْرایشگاه یکی از دوستانش انجام داده است.

دکتر دلخور از کار او گوشزد می‌کند، آرایشگاه‌ها و باشگاه‌های بدنسازی هیچ کدام مجاز به استفاده از دستگاه سولاریوم نیستند. دختر با همه آسیب‌هایی که دیده باز از دوستش طرفداری می‌کند و می‌گوید: «دوستم گناهی ندارد. اویکی از کارکنان آرایشگاه است. خبر نداشت دستگاه کیفیت ندارد. خودم خواستم پوستم را برنزه کنم. می‌خواستم زیباتر شوم. چند جلسه اول پوستم قرمز می‌شد، اما نه خارش داشت و نه درد. دوستم گفت مشکلی نیست و با پماد سوختگی برطرف می‌شود. ولی نشد. ۱۰ جلسه که تمام شد به جای اینکه پوستم برنزه شود، سوخت.» دکتر نسخه بلندبالایی برای بیمار جوان می‌نویسد. تهیه دارو‌ها هزینه سرسام آوری دارد. نیوشا هر جلسه ۷۰ هزار تومان برای ۱۰ دقیقه سولاریم پرداخت کرده و حالا باید کلی خرج کند تا مشکل پوستی اش برطرف شود.

منبع: همشهری آنلاین 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ویتامینی که کمبود آن سبب احساس خستگی می‌شود
  • کمبود این ویتامین سبب سردرد می‌شود | ویتامینی برای ساخت گلبول‌های قرمز
  • کمبود این ویتامین سبب سردرد می‌شود
  • کمبود این ویتامین سبب سر درد می‌شود
  • کمبود این ویتامین سبب احساس خستگی می‌شود
  • عرق بدن‌تان بوی بدی می‌دهد؟ دچار کمبود این دو ویتامین هستید
  • راهنمای جامع خرید بهترین پکیج، بهترین پکیج کدام است؟
  • این دختران ایرانی برای زیبا شدن خود را می سوزانند
  • شهرداری تهران چطور می خواهد مشکل کمبود اتوبوس را حل کند؟
  • تضمین سلامت قلب با این ویتامین