Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-24@00:35:37 GMT

تور محرم در یزد!

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۳۱۹۱

در یزد تبلیغ شده با ۳۵۰ هزار تومان می‌توان برای سه روز در «مراسم عزاداری چند صد ساله سینه‌زنی و نخل‌برداری» شرکت کرد و در بافت قدیمی این شهر گشت زد. «تور محرم» ادبیات تازه‌ای در گردشگری است که به برخی استان‌ها سرایت کرده است.

سال ۱۳۹۵ کمیته گردشگری مذهبی ـ معنوی در یزد شکل گرفت. هدف آن آشنایی گردشگران خارجی با آیین‌های عزاداری با نگاهی «غیراقتصادی» بود و تورهای آن «رایگان» برگزار می‌شد؛ رویه‌ای تا حالا و تنها برای گردشگران خارجی ادامه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استقبالِ گردشگران خارجی از رویدادی که آن را کمتر دیده و شنیده‌اند، باعث شده است برخی آژانس‌های گردشگری در زمانی که تمام سایت‌های تاریخی و گردشگری در کشور تعطیل است، با شناسایی تکیه‌های تاریخی، سنت‌های عزاداری و محل برپایی تعزیه‌ها، نگاه دیگری به محرم داشته باشند و محتوای آن را با گردشگری درآمیزند.

در شهر یزد تورهایی با عنوان «محرم» تبلیغ شده که قیمت سه روز حضور در مراسم‌ عزاداری چند صد ساله (سینه‌زنی و نخل‌برداری) همراه با گشت در بافت قدایمی و اماکن تاریخی با اقامت در هتل سه ستاره یا بومگردی را از ۳۰۰ تا  ۳۴۵ هزار تومان اعلام کرده‌اند.

هزینه تورهای زیارتی عراق که به انگیزه مراسم خاص روزهای تاسوعا و عاشورا در شهر کربلا برگزار می‌شود نیز به مرز ۴ میلیون تومان رسیده است. این قیمت به سفر هوایی یک هفته‌ای تعلق دارد و نرخ سفر زمینی آن از مرز ۲ میلیون تومان گذشته است.

در تهران نیز تورهایی با عنوان «محرم‌گردی» طراحی شده که هزینه آن برای یک روز، بیش از ۵۰ هزار تومان تعیین شده که مقصد آن تکیه‌های تاریخی و محله‌های قدیمی تهران است. بوشهری‌ها هم با معرفی مراسم سینه‌زنی با سنج و دمام، سفر به این استان را در تعطیلات محرم، تبلیغ می‌کنند. سیستان و بلوچستان نیز با مشارکت معاونت گردشگری در تعطیلات پیش‌رو تور آشناسازی با آیین‌های عزاداری همراه با روایت تاریخ این منطقه را «رایگان» برای فعالان گردشگری برگزار کند تا سال‌های بعد همچون یزد شاهد حضور گردشگر در ماه محرم باشد.

با وجود اجرای آیین‌های عزاداری به شیوه‌هایی خاص و سنتی در شهرهای دیگر اما هنوز این تابو شکسته نشده است و آمیختگی «محرم» با «گردشگری» نامأنوس دانسته می‌شود. با این شرایط، ظرفیت محرم در گردشگری درحالی نادیده گرفته شده که تنها فرصت ممکن برای مشارکت و مواجهه با برخی آیین‌ها و سنت‌های مذهبی، مخصوصا «تعزیه» است؛ آیین‌هایی که بیشتر ریشه‌ای تاریخی دارند و تلفیقی از فرهنگ ایرانی و اسلامی است اما در هر زمان و مکانی قابل دسترس نیستند.

محمدحسین ایمانی خوشخو، عضو انجمن علمی گردشگری ایران که چند دوره همایش گردشگری و معنویت را برگزار کرده به استناد تحقیقی که انجام داده است، می‌گوید: دریافتم بسیاری از آیین‌ها در حوزه محرم برای گردشگران به مراتب جذاب‌تر از رویدادهای سایر کشورها است، ولی ما از این قضیه غافلیم و یک‌سری موانع برای خود درست می‌کنیم که در نتیجه آن، دیگران نمی‌توانند از این جذابیت‌ها بهره‌ای ببرند.

این استاد دانشگاه معتقد است: همه آیین‌هایی که ما فکر می‌کنیم قدیمی شده است و یا به شکل محدود فقط ایرانی‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند برای گردشگران خارجی که طالب دیدن رویدادهای جدیدی هستند، یک جاذبه به شمار می‌آید.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000F6l برچسب ها: عزاداری ، گردشگری ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: عزاداری گردشگری بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۳۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای یک توبیخ در حافظیه شیراز

سرپرست مجموعه فرهنگی، تاریخی حافظیه گفت: نیروی خاطی در مجموعه فرهنگی، تاریخی حافظیه توبیخ شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، شهرام زند وکیلی با اشاره به انتشار فیلمی در فضای مجازی مبنی بر تذکر یکی از نیروهای مراقبتی مجموعه فرهنگی تاریخی، حافظیه به شعرخوانی کودکی بر سر مقبره شمس‌الدین محمد حافظ که با واکنش برخی کاربران مواجه شد، اظهار کرد: در راستای حفظ کرامت انسانی بازدیدکنندگان از مقبره لسان‌الغیب به‌ویژه نونهالان ایران اسلامی، نیروی خاطی در مجموعه فرهنگی، تاریخی حافظیه توبیخ شد.

وی با بیان اینکه برخورد مناسب متولیان و مراقبان آثار، اهمیت بسزایی در توسعه صنعت گردشگری دارد، افزود: چنانچه نحوه برخورد با مسافران و گردشگران متناسب با اصول رفتاری در حوزه گردشگری باشد به‌طور حتم عاملی برای سفر دوباره گردشگران به مقصد سفر خواهد بود.

سرپرست مجموعه فرهنگی، تاریخی حافظیه تأکید کرد: هرساله آرامگاه حافظ با استقبال بی‌نظیر از سوی گردشگران داخلی و خارجی مواجه شده، به‌گونه‌ای که این مجموعه همواره در صدر مکان‌های پُربازدید گردشگری استان و کشور قرار دارد.

به گزارش ایمنا، استان پهناور فارس و شهر شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) و سرزمین ادب و هنر، میزبانی از هم‌وطنان عزیز را افتخار خود می‌داند و به گفته خواجه راز حافظ شیرازی: رواق منظر چشم من آشیانه توست. کرم نما و فرودآ که خانه، خانه توست.

کد خبر 746642

دیگر خبرها

  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • تور اصفهان‌گردی ویژه هفته فرهنگی اصفهان در منطقه ۱۴ برگزار می‌شود
  • سعدی؛ میزبان رویداد هنری گل، مرغ و خوشنویسی شد
  • فرد تذکردهنده به کودک شعرخوان در حافظیه، توبیخ شد
  • اصفهک، روستایی کویری که در مسیر جهانی شدن است
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان منصوب شد
  • واگذاری مجموعه تاریخی ریسباف به شهرداری اصفهان
  • ماجرای یک توبیخ در حافظیه شیراز