Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-25@18:03:24 GMT

توصیه هایی برای ذبح دام در ماه محرم

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۳۲۵۷

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو توصیه‌های بهداشتی را برای قربانی کردن دام در ایام تاسوعا و عاشورا مطرح کرد.

 سامد برومندفر مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور توصیه کرد: عزاداران گرامی که می‌خواهند در این ایام  در جلوی دسته‌جات گوسفند قربانی کنند لازم است موارد بهداشتی را رعایت کنند که حتماً در زمان ذبح از دستکش‌های مخصوص استفاده کنند تا خون و شیرابه دام با بدن آنها تماس نداشته باشد، دام‌ها در جایی محصور ذبح شوند تا خون و شیرابه آنها در جوی آب روان نشود و در جاهای دیگر منتشر نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به هیچ عنوان به لاشه دام دست نزنند که احتمال ابتلا به بیماری حتی با دست زدن به لاشه دام هم وجود دارد و گوشت آماده شده 24 ساعت در یخچال نگهداری و پس از آن استفاده شود و اگر کنه‌ای به دام چسبیده باشد به هیچ عنوان به آن دست نزنند.

فوت 9 نفر به دلیل بیماری تب کریمه کنگو

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور به این دلیل این توصیه‌ها را به عزاداران می‌کند که در ماه‌های گذشته بیماری تب کریمه کنگو که در اثر تماس خون و شیرابه دام به انسان منتقل شده است به طوری که طبق گزارش وزارت بهداشت 9 نفر به دلیل بیماری تب کریمه کنگو فوت شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بیماری تب کریمه کنگو اولین بار در شهر کریمه (اوکراین) پیدا شد و پس از آن حدود 12 سال بعد در سوئیس دیده شد. به دلیل اینکه این بیماری همراه با تب و خونریزی بود به آن تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو گفتند؛ این بیماری مرگ و میر بالایی دارد. 

برومندفر پیشنهاد کرد: در شرایط کلی هر گونه کشتار و ذبح باید در داخل کشتارگاه‌ها انجام شود به خاطر اینکه دامپزشک و تیم بهداشتی در این مکان‌ها حضور دارند و در صورت احتمال بیماری اجازه کشتار نمی‌دهند. 

وی با بیان اینکه رعایت مسائل بهداشتی از هر گونه ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو جلوگیری خواهد کرد، گفت: این بیماری در دام علایم بالینی ندارد و ویروس در اندام‌ها و خون حیوان در گردش است در زمان کشتار اگر دست به خون و لاشه حیوان بزنند باعث انتقال این  ویروس به انسان می‌شود.

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور توصیه کرد: در کشتارگاه‌ها هم کارگران وسایل شخصی خودشان را باید داشته باشند و لاشه‌ای که از کشتار دام به دست می‌آید باید 24 ساعت در شرایط یخچال نگهداری شود تا این بیماری به افراد دیگر منتقل نشود. 

سامانه 1512 پاسخگوی مکان‌های عرضه دام بهداشتی و سالم

برومندفر در پاسخ به اینکه آیا جایگاه‌های مشخصی برای عرضه دام در ایام تاسوعا و عاشورا وجود دارد، گفت: در مناسبت‌های مختلف مانند عید قربان، تاسوعا و عاشورا جایگاه‌های عرضه دام در کشور فعال می‌شود تا دام سالم و بهداشتی را به هموطنان تحویل دهند.

وی درباره آدرس این جایگاه‌ها گفت: سامانه 1512 در کل کشور پاسخگوی آدرس این جایگاه‌ها است.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000F6v برچسب ها: عاشورا ، کنگو ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: عاشورا کنگو بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۳۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام

روح اله زینلی مسئول آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان اذعان داشت: کارشناسان علوم آزمایشگاهی؛ به عنوان " دیده‏بانان گمنام عرصه سلامت " با تشخیص دقیق و به موقع عوامل بیماری زا، با رعایت الزامات تعریف شده مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی، افتخار" مدافعین خطوط اول نبرد با بیماری‌ها " را، از آن خود نموده و در این راه، با از خودگذشتگی و گذشت، سلامت و آسایش خود را وقف سلامت جامعه نموده اند.

وی افزود: بی تردید؛ بازخوانی خدمات ارزشمند و حیاتی آزمایشگاه‌های تشخیصی بیماری‌های دام و کنترل کیفی مواد غذایی با منشاء دامی در مقاطعی از سال، همچون ایام هفته سلامت؛ فرصت مغتنمی جهت یادآوری این مهم می‌باشد؛ و در این رهگذر؛ آزمایشگاه‌های دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان با بهره گیری از کارشناسان متعهد و متخصص، دانش و تجهیزات روز دنیا، نقش بسزایی درکاهش هزینه‌های تولید، تضمین سلامت فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز مصرف جامعه و توسعه تبادلات بین‌المللی محصولات دامی داشته است.

روح اله زینلی اظهار داشت: تعیین و شناسایی قطعی باکتری‌های بیماریزای منتقله از راه غذا از جمله سالمونلا، شیگلا، لیستریا، ویبریو و ... تشخیص و ردیابی بیماری‌هایی نظیر آنفلوآنزای فوق حاد، آنگارا، برونشیت، نیوکاسل در طیور، ردیابی بیماری‌های نظیر تب برفکی، مرس، تب مالت و ... در دام، ردیابی بیماری‌های WSSV, AHPND و ... در میگو و انجام تست‌های تائیدیه بهداشتی صادراتی و وارداتی با روش‌های تشخیصی بروز دنیا نظیر ریل تایم PCR، الایزا و ... تنها بخشی از خدمات آزمایشگاه به جامعه هدف می‌باشد.

وی افزود: اقدامات تشخیصی آزمایشگاهی در کنار نظارت و کنترل‌های بهداشتی دامپزشکی، نقش مستقیمی در ایمنی و امنیت غذایی کشور از طریق تشخیص بیماری‌ها و کنترل کیفی فرآورده‌های خام دامی ایفا می‌نماید؛ در این راستا می‌توان به آزمایشات محموله‌های صادراتی، ترخیص بهداشتی واردات نهاده‌ها و فرآورده‌های خام دامی و نظارت بهداشتی حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور بویژه در استان مرزی سیستان و بلوچستان اشاره نمود که باعث می‌شود در نهایت امر محصولات بهداشتی در اختیار مصرف کنندگان دامی و انسانی قرار گیرد.

روح اله زینلی ادامه داد: شایان ذکر می‌باشد، آزمایشگاه‌های دامپزشکی استان در دو حوزه تشخیصی بیماری‌های دامی و کنترل کیفی مواد غذایی با منشا دامی به بهره‌برداران خدمت ارائه می‌دهد که در سال ۱۴۰۲ آزمایشگاه‌های استان ۴۵۶۵۵ مورد آزمون کنترل کیفی مواد غذایی با منشا دامی و تشخیص بیماری انجام داده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • رعایت توصیه‌های بهداشتی، ضامن تولید واحدهای مرغداری است