Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان از استقبال سرمایه گذاران بومی و ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی جدیدی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش ایسنا ، محمد عرب، مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سرایان گفت: اقامتگاه‌های بومگردی، اقامتگاه‌هایی هستند که در محیط‌های طبیعی و بومی با رعایت بالاترین سطح ممکن ضوابط زیست محیطی و به شکلی سازگار با معماری بومی، بافت تاریخی و سیمای طبیعی منطقه تاسیس شده و ضمن حداکثر تعامل با جامعه محلی و توجه به اقلیم، زمینه حضور گردشگران را با کیفیتی قابل قبول و تعریف شده فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هر نقطه‌ای از ایران مملو از سرمایه‌های گردشگری ارزشمندی است که باید به نحو احسن از آن‌ها بهره برداری کرد. هر اقامتگاه بومگردی بر اساس امکاناتی که ارائه می‌دهد درجه بندی شده و خدمات مورد نیاز مهمانانش را از جمله محلی برای استراحت و خواب شبانه، سرویس‌های بهداشتی و حمام، پذیرایی و سرو غذا یا وجود امکانات کامل آشپزی و … را فراهم می‌کند.

مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان ادامه داد: تا قبل از پا گرفتن اقامتگاه‌های بومگردی در سطح کشور، سفر شکل دیگری داشت، اگر کسی دغدغه‌های مالی هم نداشت نمی‌توانست با شهر مقصد طوری اخت شود که مردم محلی آن شهر با آن می‌شوند، اما با آمدن اقامتگاه‌های بومگردی حالا می‌شود هم ارزان سفر کرد و هم با فرهنگ و سبک زندگی شهر مقصد آشنا شد.

عرب بیان کرد: در حقیقت اقامتگاه بوم گردی مکانی برای اقامتی آرام در دل طبیعت است، جایی که هنوز دستخوش زیاده خواهی زندگی ماشینی امروزه نشده و هنوز اصالت و قدمت خود را در دل طبیعت بکر پیرامونش حفظ کرده است.

وی تصریح کرد: سادگی و آرامش مردم محلی به اقامتگاه بوم گردی معنا بخشیده و گردشگران با گذراندن چند صباحی در کلبه‌ای قدیمی و تجربه عطر و رنگ زندگی روستایی، خود را از همهمه و مشغله‌های روزمره رهایی داده و با احترام گذاشتن به طبیعت و فرهنگ گذشته عشق پاک مردم ساده دل منطقه را به سمت خود روانه می‌کنند. چه کسی از عطر نان تازه محلی سرمست نمی‌شود و لذت تماشای طبیعت بکر و زنده، او را به وجد نمی‌آورد.

مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان گفت: بوم گردی یا همان اکوتوریسم در نگاه اول به معنای سفری به جاذبه‌های طبیعی برای لذت از آن و همزمان کوشیدن برای حفظ محیط زیست و کیفیت زندگی مردم بومی آن منطقه و همراهی با ویژگی‌های فرهنگی آن‌ها است.

عرب ادامه داد: اقامتگاه بوم گردی، صرفاً یک مکان اقامتی نیست. تابلو و نشان فرهنگ غنی مردمان آن منطقه است، امروزه افزایش میل افراد به کشف مناطق بکر و طبیعی سبب شده تا سفر کردن در گستره وسیع تری صورت گیرد و اقامتگاه‌های بوم گردی مورد توجه بیشتری واقع شوند.

وی افزود: همزمان با افزایش اکوتوریسم یا اقامتگاه بومگردی، بستری فراهم شده تا   مردم محلی بتوانند صنایع دستی خود را ارائه داده و محصولات باغی و مرکبات و حتی پنیر و سرشیر و دوغ و نان تازه محلی خود را به فروش برسانند، حتی با عرضه لباس‌های سنتی و غذاهای محلی خود، از این فرصت به وجود آمده استفاده کنند.

مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان گفت: شهرستان سرایان در زمینه استقبال سرمایه گذاران بومی و ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی عملکرد قابل قبولی داشته و تاکنون اقامتگاه‌های بوم گردی نمکزار، راویج و زرین چاه در کویر زیبای سه قلعه یا بهشت منجمان، اقامتگاه بوم گردی گوهر خاتون در روستای گردشگری مصعبی، اقامتگاه بوم گردی عمارت میرزا در روستای نوده و اقامتگاه بوم گردی و سفره خانه سنتی کاه کوه در شمال شهر سرایان به بهره برداری رسیده و ظرفیت این اقامتگاه‌ها 300 نفر در شبانه روز است.

عرب اظهار کرد: همچنین صدور پروانه بهره برداری برای چهار اقامتگاه بوم گردی دیگر از جمله ولی آباد در روستای مصعبی و چکامه در روستای کریمو در دست اقدام است و امیدواریم تا پایان سال به ظرفیت مراکز اقامتی و پذیرایی شهرستان افزوده خواهند شد.  

وی گفت: مجوز احداث و ایجاد 14 اقامتگاه بوم گردی دیگر در سطح شهرستان از جمله دو مورد در روستای کریمو، یک واحد در روستای مصعبی، در شهر آیسک و   روستاهای نرم و بنی خانیک هر کدام یک واحد، کال زو و سد شهید پارسا واحد بوم گردی و مجتمع تفریحی، دو واحد بوم گردی در حال احداث در کویر سه قلعه و... صادر شده و امیدواریم تا پایان سال 99 این اقامتگاه‌ها نیز به بهره برداری برسند.

مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان افزود: تقریباً در تمام مناطق گردشگرپذیر شهرستان، سرمایه گذاران ورود پیداکرده‌اند و طرح‌های گردشگری در حال احداث است.

عرب اظهار کرد: همچنین در حوزه صنایع دستی نیز تاکنون 13 طرح به صورت کارگاه تولیدی، پشتیبان و خانگی از طریق بخش خصوصی سرمایه گذاری صورت گرفته است و در بعضی مناطق و فرصت‌ها هنوز بدنبال جذب سرمایه گذار هستیم که زمینه‌های مستعدی برای سرمایه گذاری در حوزه صنایع دستی و گردشگری هستند، اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: ساخت اقامتگاه بوم گردی درجه یک در شهر سرایان، ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی در منطقه نمونه گردشگری کریمو و مصعبی و دره و آبشارهای سبزرود، ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی و بوم گردی در غار بتون (بتو یا اژدها)، ایجاد واحدهای اقامتی بوم گردی در خانه‌های تاریخی سرایان، ایجاد واحدهای اقامتی و پذیرایی در خانه‌های تاریخی شهر سه قلعه، احداث کارگاه‌های تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در سطح شهرستان، احداث موزه آب در شهر سرایان، ایجاد اقامتگاه بوم گردی در روستای چرمه و... از مهم‌ترین فرصت‌های سرمایه گذاری در شهرستان هستند.

مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرایان، ظرفیت‌های حوزه صنایع دستی شهرستان را نیز بسیار خوب و متنوع توصیف کرد که با سرمایه گذاری اندک بازدهی بالایی نیز دارد.



انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اقامتگاه بوم گردی شهرستان سرایان ميراث فرهنگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۵۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان نمایشگاه توانمندی‌های بانوان منطقه آزاد ماکو

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، علی خورابلو با اعلام این مطلب گفت: در این نمایشگاه ۲۵ نفر شرکت‌کننده در حوزه‌های مختلف صنایع‌دستی، گردشگری، آشپزی و عفاف و حجاب حضور داشتند که به همت سازمان منطقه آزاد ماکو و اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ماکو برگزار شده بود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ماکو افزود: در این نمایشگاه ۲ غرفه صنایع‌دستی در رشته‌های‌ چوب و کالاهای چوبی، گره‌چینی، خراطی و کنده‌کاری چوب دایر شده بود.

او تصریح کرد: پخش موسیقی‌های سنتی آشیقی و پاپ، اجرای مسابقات پرسش و پاسخ، پخش مستندهای مختلف فرهنگ عامه، اجرای برنامه‌های آیینی و سنتی از دیگر برنامه‌های جانبی این نمایشگاه هستند.

 

 

 

دیگر خبرها

  • پتانسیل های گردشگری استان کرمانشاه هنوز بخوبی معرفی نشده اند
  • کاوش و سامان‌دهی قلعه تپه تاریخی ابهر
  • موافقت با ۱۴ طرح سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری در گلستان
  • جشنواره فرهنگی، ورزشی و تفریحی سلماس برگزار می‌شود
  • پایان نمایشگاه توانمندی‌های بانوان منطقه آزاد ماکو
  • موافقت با 14 طرح سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری در گلستان
  • ثبت بیش از ۲۶ میلیون نفر بازدید از اماکن گردشگری خوزستان
  • بازدید از بناهای تاریخی کردستان روز پنجشنبه رایگان است
  • شناسه دار شدن بیش از ۳ هزار هنرمند زرندی در سامانه وزارت میراث فرهنگی
  • شناسه دار شدنبیش از ۳ هزار هنرمند زرندی در سامانه وزارت میراث فرهنگی