Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمال پرهون روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیرات بازی‌های کامپیوتری و کارتون های خیالی بر کودکان اظهار کرد: جذابیت ظاهری وسایل ارتباطی در عصر حاضر باعث شده است که کودکان به جای انجام بازی‌های جسمی و گروهی در دنیای مجازی و بازی‌های کامپیوتری غرق شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانشناس بیان کرد: کودکی که روزی ۱۰ ساعت را به بازی‌های خشن و روح‌خراش اختصاص می‌دهد و غذای کافی نمی‌خورد و کمتر صحبت می‌کند خزانه لغات فقیری دارد همچنین کم‌رویی وعدم توانایی در برقراری تعاملات اجتماعی سازنده و استفاده از زبان بدن و هیجان خوانی و دیدگاه گیری در این فرزنداندیده می‌شود.

او ادامه داد: استفاده از واژگان تلگرافی و کوتاه در جملات، استفاده نکردن از تماس چشمی و زبان بدن در گفتگو‌های دوطرفه، انفجاری و واکنشی عمل کردن، قدرت حل مسئله ضعیف، خشم و عصبانیت، انعطاف‌ناپذیری از دیگر ویژگی‌های این کودکان است.

پرهون با بیان اینکه نشستن مداوم در یکجا باعث آسیب‌های مفصلی و همچنین آسیب به ماهیچه‌های دست‌وپا آن‌ها می‌شود، افزود: ازلحاظ ساختاری شکل بدن تحت تأثیر منفی قرار می‌گیرد همچنین در اثر نگاه مداوم به فضای کوچک موبایل و تبلت چشمان دچار ضعف و مشکل خواهند شد.

این روانشناس اضافه کرد: بی‌توجهی، اضطراب، افسردگی، انزوا، خشم، تعاملات اجتماعی ضعیف، کم‌رویی از دیگر پیامد‌های استفاده زیاد از بازی‌های کامپیوتری است و بی‌نظمی و شلختگی نیز در این کودکان شایع است.

بیشتر بخوانید: اختلال لکنت زبان در کودکان چیست؟ 

او درباره کاتون‌های خیالی گفت: برنامه‌های کارتونی بخش جدایی‌ناپذیر زندگی کودکان محسوب می‌شوند و از زمان ظهور فیلم‌های کارتونی از یک قرن پیش، نسل‌های مختلفی از کودکان با تماشای فیلم‌های انیمیشن بزرگ شده‌اند. بسیاری از دختران بعد از تماشای قصه‌های انیمیشن تصور می‌کنند که سیندرلا و شاهزاده خانم هستند و پسران خود را شوالیه شجاع و نترس و قهرمانی محبوب تصور می‌کنند.

پرهون درباره تاتیرات مثبت و منفی کارتون‌های خیالی بیان کرد: شروع زودهنگام یادگیری، تحول شناختی، یادگیری زبان و غنای خزانه واژگان، افزایش خلاقیت، شادی و تسکین استرس، یادگیری، خیال‌پردازی از اثرات مثبت کارتون‌های خیالی است.

این روانشناس افزود: تشویق خشونت، رفتار نامشخص و عدم همدلی، استفاده از واژگان نامتناسب با سن کودکان، رفتار‌های غیراجتماعی، مشکلات سلامت روان ناشی از سبک زندگی بی‌تحرک، الگو‌های نقش‌های بد و مخرب را از تاثیرات منفی کارتون‌های خیالی می‌توانیم اشاره کنیم.

او درباره راهکار برای چگونگی برخورد والدین با این کودکان گفت: در کنار کودک خود بنشینید و کارتون‌های موردعلاقه‌اش را با او تماشا کنید، با استفاده از این روش والدین می‌توانند از محتوای کارتون‌ها اطلاعات لازم را کسب کنند همچنین ساعت‌های تماشای کارتون را برای کودکان خود محدود کنید.

پرهون ادامه داد: تماشا کردن کارتون موردعلاقه فرزند خود را به انجام فعالیت‌های دیگر ازجمله کار‌های درسی مرتبط کنید، کارتون‌های آموزشی و یا متناسب را برای فرزند خود انتخاب کنید، از سیستم نظارتی متناسب باسن کودکان خود بهره ببرید و کانال‌ها و برنامه‌های آموزنده را برای کودکان خود پیدا کنید.

این روانشناس خاطرنشان کرد: تفاوت بین دنیای خیالی کارتون و واقعیت را برای فرزندان خود شرح دهید و به آن‌ها آگاهی بدهید همچنین اجازه ندهید که فرزندتان قبل از تماشای تلویزیون خوراک خود را صرف کنند، خوردن قبل از برنامه تلویزیون یا تبلت، باعث شکل‌گیری عادات بدخوراکی و استفاده از خوراک‌های باارزش غذایی پایین و استرس در هنگام خوردن می‌شود.

انتهای پیام/

تاثیرات مثبت و منفی کارتون های خیالی بر کودکان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ازدواج خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۷۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردسازی خیالی با بمباران رفح

ایران با نشان دادن توان بالای نظامی خود بسیاری از معادلات نظامی و امنیتی را در منطقه بر هم زد و همین مساله هم باعث آشفتگی مقامات رژیم اشغالگر قدس در عرصه تصمیم گیری شده است. 

انجام این عملیات شکوهمند رژیم صهیونیستی را به نقطه‌ای رساند که اضمحلال نظامی و امنیت این رژیم در نزد بسیاری از طرفداران و حامیان غربی اش از جمله کشور‌های اروپایی و ایالات متحده آمریکا کاهش داد و در حال حاضر در مورد توان رزمی و نظامی رژیم اشغالگر قدس تردیدی‌های زیادی وجود دارد و کسانی که تحولات منطقه را دنبال می‌کنند به مقامات اسرائیلی هشدار‌های لازم را داده است. 

ما در طول ۴۸ ساعت گذشته شاهد بمباران چندباره منطقه از سوی رژیم صهیونیستی بودیم. کاملا مشخص است که این رژیم برای جبران خسارات حیثیتی خود بعد از عملیات وعده صادق دست به چنین اقداماتی می‌زند. 

رژیم اشغالگر قدس در پی آن است تبعات و آثار منفی این عملیات را خنثی و اینگونه القا کند که امکان انجام تحرکات نظامی در منطقه رفح مانند ماه‌های گذشته برای او فراهم است، اما باید این نکته را توجه داشته باشیم که حمله به رفح هیچگاه از دستور کار رژیم صهیونیستی حذف نشده و فقط به دلیل وحشت از اتفاقات بعد از آن و پیامد‌های بعد از عملیات وعده صادق، یورش نظامی به این منطقه به تاخیر افتاده است.

این نکته حائز اهمیت است که طول نزدیک به ۲ ماه گذشته که عملیات‌های نظامی رژیم صهیونیستی کاهش یافته و از شدت جنایات و نسل کشی این رژیم در سرزمین‌های اشغالی به ظاهر کاسته شده آمادگی‌های نیرو‌های محور مقاومت در منطقه نیز چند برابر شده است.

در واقع در مقابل عملیات احتمالی رژیم صهیونیستی نیرو‌های محور مقاومت در منطقه کاملا این آمادگی را دارند تا ضربات شدیدتری و جبران ناپذیری را به پیکره نظامی رژیم اشغالگر قدس وارد کنند. به عبارت دیگر نیرو‌های مقاومت آمادگی کامل برای ورود ضربات بسیار شدید به نیرو‌های زمینی رژیم صهیونیستی در منطقه رفح را دارد و نسبت به این موضوع از انگیزه‌های کافی در حوزه روحی و روانی برخوردار است و همچنین به لحاظ نظامی هم توان خود را بالا برده است.

دیگر خبرها

  • فیلم| تلاش مجدد بایدن برای دست دادن با موجود خیالی!
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • تصاویر تلاش مجدد بایدن برای دست دادن با موجود خیالی + ویدئو
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • چطور اسباب بازی ها می توانند به رشد کودکان کمک کنند؟
  • دستاوردسازی خیالی
  • دستاوردسازی خیالی با بمباران رفح
  • چراغ دریایی
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • یک قصه خیالی به روایت فراری