Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-19@04:50:51 GMT

این اختلال را در "کلاس اولی‌ها" شناسایی کنید

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۶۳۲۵۸

یک روانشناس با اشاره به اضطراب و استرس بیشتر کلاس اولی ها در روز اول مدرسه، گفت: این اضطراب تا حدی طبیعی است، اما دراین بین حدود 10 درصد دانش آموزان دچار اختلال "اضطراب جدایی" هستند که باید با مراجعه به روانشناس تحت درمان قرار گیرند.

مختار عارفی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به نزدیکی فصل مدارس و ورود کلاس اولی ها به مدرسه، گفت: بیشتر کلاس اولی ها همواره در روزهای ابتدایی مدرسه دچار اضطراب و استرس می شوند که تاحدی طبیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به راه اندازی مقطع پیش دبستانی، گفت: راه اندازی این مقطع تا حد زیادی از استرس کلاس اولی‌ها برای ورود به مدرسه کم کرده، اما باز هم دانش آموزانی هستند که به محض روبه رو شدن با محیط مدرسه دچار استرس می شوند.

این روانشناس افزود: این دانش آموزان به دو دسته تقسیم بندی می شوند، دسته ای از آنها تنها دچار مشکلات سازشی ناشی از تجربه محیط جدید هستند که عمدتا مشکل آنها ظرف چند روز ابتدایی مدرسه حل می شود.

عارفی تصریح کرد: برای حل و یا کاستن مشکل این دسته دانش آموزان توصیه می‌شود والدین آنها چند روز ابتدایی مدرسه آنها را همراهی کرده و در محیط مدرسه بمانند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: به هیچ عنوان حضور والدین در کلاس درس توصیه نمی شود، چرا که این امر وابستگی فرزند آنها را تشدید کرده و استرس آنها را بیشتر می کند و توصیه می‌شود والدین تنها در محیط مدرسه بمانند که این کار هم باید نهایتا سه روز ادامه داشته باشد.

عارفی افزود: همچنین توصیه می شود والدین برای این دسته دانش آموزان از خاطرات خوب مدرسه تعریف کنند، اما باید دقت داشته باشند در این زمینه اغراق نکنند، چرا که در صورت مواجهه کودک با واقعیت موجود، نگرش کودک به مدرسه منفی خواهد شد.

وی تصریح کرد: آشنایی معلم با این دسته از دانش آموزان نیز باید در حضور والدین صورت گیرد تا احساس امنیت برای آنها ایجاد شود.

این روانشناس بر خواب کافی و منظمِ کلاس اولی ها بویژه در روز اول مدرسه نیز تاکید کرد و افزود: کمبود خواب موجب افزایش اضطراب و استرس خواهد شد و توصیه می شود والدین حتما شب اولین روز مدرسه کودکان را زودتر خوابانده و برای رفتن به مدرسه آماده کنند.

عارفی در خصوص دسته دیگر دانش آموزان کلاس اولی که دچار اضطراب و استرس ورود به مدرسه هستند هم گفت: برخی از کلاس اولی ها استرس غیرطبیعی در جدایی از والدین خود دارند و این امر به دلیل ابتلای آنها به نوعی اختلال به نام "اضطراب جدایی" است.

وی در خصوص نشانه های این اختلال گفت: کودکانی که وابستگی شدید به مادر دارند، به طوری که با جدایی لحظه ای از مادر دچار استرس و اضطراب شدید می شوند و یا کودکانی که بعد از جدایی از والدین دچار حالت تهوع و یا دل درد شده و یا مدام ترس از گم شدن دارند، مبتلا به اختلال اضطراب جدایی هستند.

وی افزود: این دسته از کودکان باید بعد از شناسایی حتما به روانشناس ارجاع داده شوند تا به کمک روش های رفتاری اضطراب آنها برطرف شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۳۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از موافقت با راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان آذربایجان غربی، گلستان و خوزستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، حمید طریفی حسینی اظهار کرد: سال جاری موافقت اصولی راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری را در سه استان خوزستان، آذربایجان غربی و گلستان اخذ کردیم، یک مدرسه سمپاد عشایری هم در استان فارس داریم که از سال‌های گذشته فعالیت می‌کرده است، اما در بقیه مناطق کشور مدرسه سمپاد عشایری نداشتیم.

وی افزود: برای اولین بار بود که پس از سال‌ها با راه‌اندازی این مدارس موافقت شد و برای سال تحصیلی پیش رو یکی از استان‌ها توانسته زیرساخت لازم را فراهم کند تا ما بتوانیم از مهر حدود ۴۰ دانش‌آموز در دوره اول متوسطه در گروه پسران در آذربایجان غربی داشته باشیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: اکنون هم ثبت‌نام این مدرسه ادامه دارد و دانش‌آموزان عشایر استان آذربایجان غربی می‌توانند این مدرسه را انتخاب کنند؛ این مدرسه به صورت شبانه‌روزی اداره خواهد شد و یک فضای آموزشی خوب و استاندارد است که در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفته است.

طریفی حسینی تاکید کرد: بین دانش‌آموزان عشایر، دانش‌آموزان بسیار بااستعداد و بسیار باهوش و نخبه‌ای وجود دارد که گاهی به خاطر مناطق عشایری و شرایط خاص زندگی آن‌ها، امکان تحصیل‌شان در مدارس شهری، سخت است و ما می‌خواهیم چنین مدارسی به صورت شبانه‌روزی در حوزه عشایر داشته باشیم تا بتوانیم این دانش‌آموزان بااستعداد و نخبه را وارد و متناسب با استعدادشان زمینه مناسب و امکانات لازم را برای‌شان فراهم کنیم.

وی اضافه کرد: از مهر برای این مدرسه دانش‌آموز جذب می‌کنیم و سال به سال پایه‌های این مدرسه تکمیل خواهد شد، در دوره دوم متوسطه و همینطور برای گروه دختران برنامه‌ریزی خواهیم کرد که تکمیل شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: استان خوزستان و گلستان هم موافقت اصولی دارند و از سال تحصیلی آینده با توجه به تمهید مقدماتی که باید انجام شود و حساسیتی که ما در مدارس سمپاد داریم از نظر فضای آموزشی و معلم که باید تأمین شود، برای سال آتی این دو استان هم دانش‌آموز جذب می‌کنند و به تدریج در بقیه استان‌ها نیز این مدارس راه‌اندازی خواهد شد.

کد خبر 745389

دیگر خبرها

  • شناسایی دو هزار و 613 کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان
  • شناسایی دو هزار و ۶۱۳ کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان
  • کسری ۳۳۱ هزار متر مربعی فضای آموزشی در کردستان
  • اجرای طرح "ایما" در مدرسه راهیان کوثر شهرستان رزن
  • صدور مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان
  • چرا برخی افراد نیمه‌شب از خواب می‌پرند؟
  • جبران کمبود ۵هزار کلاس درس در خراسان رضوی تا سه سال آینده
  • برگزاری امتحانات شبه‌نهایی برای کنترل استرس دانش‌آموزان
  • استفاده از کمکهای مشورتی والدین دانشجویان برای پیشبرد اهداف وزارت
  • اعزام ۴۰ زائر اولی به مشهدالرضا از میبد