Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@00:57:36 GMT

قبله تهران صحنه ارادت عاشوراییان

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۶۶۰۳۲

قبله تهران صحنه ارادت عاشوراییان

به گزارش ایرنا، مردم شهرهای جنوب پایتخت امروز سه‌شنبه و در روز عاشورای حسینی با به راه انداختن دسته‌جات عزاداری و برافراشتن پرچم و بیرق‌های سیاه و برگزاری آیین‌های نوحه‌خوانی ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت(ع) ابراز کرده و در غم شهادت پسر حضرت فاطمه(س) گریختند.

دسته‌جات عزاداری نیز درقالب هیات‌های سینه‌زن و زنجیرزن پس از عبور از خیابان‌های اصلی شهر وارد حرم مطهر عبدالعظیم(ع) شده و این مصیبت بزرگ را به سید الکریم(ع) تسلیت گفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور جوانان در صحنه

در نهضت عاشورا، شاهد هنرنمایی و حماسه آفرینی پیر، جوان، زن، مرد، کودک و نوجوان هستیم. یکی از گروه‌های مؤثر و فعال در این واقعه، جوانان و نوجوانان بودند. برخی از آنان به گفته منابع تاریخی و روایی، می‌جنگیدند و برخی خود را سپر دفاع از امام حسین(ع) کردند.

 علاوه بر ایفای نقش رزمی در زمینه فرهنگی نیز فعال بودند و در قالب رجزها و اشعار به مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن و معرفی شایسته امام حسین(ع) پرداختند.

جوانان امروز نیز همزمان با این حماسه حسینی در صف‌های اول سینه‌زنی قرار داشتند و با سینه‌های ستبر و اشک‌های ماتم به دعوت مکتب حسین لبیک گفتند و نشان دادند که جوانان بیش از هر زمان دیگری آماده دفاع از اسلام هستند.

حضور پررنگ زنان

حفظ و نگهداری نهضت و انقلاب عاشورا از انجام آن مهمتر بود که حضرت زینب(ع) بعد از حادثه جانسوز دهم محرم الحرام سال ۶۱ هجری، پیام رسای خویش را از دشت خونین کربلا برای مسلمانان ابلاغ نمود و آن را برای همیشه در تاریخ زنده نگاه داشت.

هر چند که حضور و نقش عظیم آن حضرت در نهضت کربلا، منحصر به بعد از قیام نیست، بلکه ایشان از ابتدای راه، حضوری فعال و تعیین کننده در انقلاب حسینی داشتند.

همیاری زنان با حضرت زینب(ع) در روز عاشورا بیش از هر روز دیگری برجسته بود و زنان به همراه کودکانشان در این آیین جلوه‌ای از ایثار و شهامت را به نمایش گذاشتند و باری دیگر با مکتب عاشوراییان همنوا و  همسو شدند.

امروز جای جای خیابان فداییان اسلام و خیابان‌های اطراف حرم عبدالعظیم(ع) مملو از این زنان آزاده بود و با شعارهایشان به ندای زینب(س) لبیک گفتند.

دسته جات اتباع

آنچه به این حادثه بزرگ تاریخی هویت بخشیده و عظمت داده است، هدف آن یعنی انجام وحدت و امر به معروف و نهی از منکر است؛ زیرا اباعبدالله الحسین(ع) برای این قیام کرد که امت جدش از واقعیات دین فاصله گرفته بودند و وحدت بین مردم از بین رفته بود.

امروز دشمن تمام تلاش خود را در تمام صحنه‌ها به کار بسته است تا با ایجاد و برجسته ‌سازی انواع مشکلات، ناامیدی و جدایی را در جامعه تزریق کند و نظام دینی را در پاسخ به نیازها و وحدت بین مردم ناکارآمد نشان دهد.

محرم الحرام، فرصت مناسبی است تا روحانیت با آگاهی ‌بخشی و شفافیت در مسیر رفع شبهات گام ‌بردارد و مردم صبور و همیشه در صحنه نیز با بهره‌گیری از آموزه‌های عاشورا در برابر دشمنان این نظام و این مکتب مقدس بایستند.

همه مردم از هر قشری و سلایقه‌ای شیفته امام ‌حسین(ع) هستند و مجالس حسینی به برکت حضرت سید الشهدا(ع) محور وفاق و وحدت در جامعه‌ است و امروز باری دیگر هیات‌های افغانستانی و پاکستانی نشان دادند که محور وحدت آنها مکتب عاشوراست و با شور حسینی خود دشمننان اسلام را ناامید کردند.

نذری‌های سیدالکریم(ع)

فرهنگ نذری از دیرباز در میان ایرانیان جایگاه ویژه ای داشته است. در ایام قدیم نذری عاشورا در محدوده حرم عبدالعظیم(ع) به فراخور موقعیت به نسبت سال‌های گذشته بیشتر بود.

 آش به همراه انواع خورشت‌ها در مسیر هیات‌های سینه زنی به وفور دیده می‌شد، بخصوص بعد از نماز ظهر تمامی خیابان‌های شهرری مملو از افراد نذری بدست بودند.

چه بسیار افراد و  خیرنی که در جاهای دیگر نذری را پخت کرده و در جوار حضرت عبدالعظیم(ع) توزیع می‌کردند.

داستان تکراری ظروف یکبار مصرف

با توجه به روند رو به رشد تکنولوژی و تنوع در تولید ظروف پلاستیکی یکبار مصرف و همچنین پایین بودن قیمت این ظروف، استفاده از این ظروف در مناسبت‌های فرهنگی، اجتماعی و عزاداری‌ها به شدت رواج یافته است.

خبابان های شهرری یکبار دیگر همانند سایر مراسمات مذهبی محل ظروف و لیوان  های یکبار مصرفی بود که موکب های برای نذر چایی استفاده می کردند و در خیابان ها بدون توجه به نظافت ریخته شده بود.

/۶۰۰۳/۱۹۷۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عزاداری محرم ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۶۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه موقت تهران: عملیات وعده صادق یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود / هیچ‌چیز برای امروز ما، حیاتی‌تر از وحدت نیست

حجت‌الاسلام محمدجواد حاج‌علی‌اکبری امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز عبادی-سیاسی این هفته‌ی تهران، با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی و پرداختن به موضوعات قرآنی در ماه مبارک رمضان توسط دستگاه‌های مختلف، قدردانی کرد.

وی با اشاره به وقوع سیل در جنوب کشور، بیان کرد: از تلاش‌ها قدردانی می‌کنیم و مسئولان مربوطه رسیدگی به این امور را پیگیری و دنبال کنند.

خطیب جمعه تهران درخصوص بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب پیرامون تشکر از خلق حماسه‌ها توسط مردم در عرصه انتخابات، ماه رمضان و روز قدس، عنوان کرد: ایشان فرمودند البته تشکر عملی هم نیاز است؛ این مسئله ناظر به مسئولان است تا در عمل با خدمت و تدابیر، زندگی مردم را تسهیل کنند.

حاج‌علی‌اکبری عنوان کرد: مسئولان بررسی کنند که چه جاهایی احساس نارضایتی دارند؛ سامانه‌ها مورد دقت قرار بگیرد و از خود مردم کمک بگیرند تا نقاط تولید نارضایتی شناسایی و مشکلات حل شود. مثلاً علت برخی تارضایتی‌های مردم وجود قوانین دست‌وپاگیر است؛ این وضعیت قوانین اصلاح شود. بعضاً ساختارها نارضایتی ایجاد می‌کند که باید نوسازی شده و موانع حذف شود. یک مثال خوب، استقرار درگاه ملی مجوزهاست که البته باید کاملاً اجرا شود.

وی خاطر نشان کرد: مدیران بخش‌های مربوطه سعی کنند در دسترس مردم قرار بگیرند؛ بعضاً نیاز است که یک فرد مسئول برای رسیدگی به امور مردم، از مسیر ویژه و یا پاویون استفاده کند. اگر این روال عادی شود و یک مسئول به‌همراه خانواده‌اش از این امکان استفاده کند، وضعیت خوبی نخواهد داشت. این مسئله باید مورد دقت قرار بگیرد.

امام جمعه موقت تهران گفت: مدیران و مسئولان باید فرصت حضور بین مردم را غنیمت بشمارند و تشریفات زائد حذف شود. سران قوا در این زمینه مورد توجه باشند که این‌گونه تشریف را حذف کرده‌اند.

حاج‌علی‌اکبری اظهار داشت: کارگشایی در محور معیشت عمومی، مهار تورم و ضابطه‌مند کردن بازار اهمیت دارد و امیدواریم تدابیر دولت در سال جاری در اقلام حیاتی بر سر سفره‌ی مردم دیده شود. شعار سال در این زمینه موثر خواهد بود.

وی بیان کرد: نقش مسکن در تأمین آرامش برای مردم و تشکیل خانواده برای جوانان مهم است. قیمت‌های اجاره مسکن باید مورد رسیدگی قرار بگیرد تا مردم در شرایط سخت قرار نگیرند.

خطیب جمعه تهران درخصوص عملیات وعده صادق تصریح کرد: این عملیات تنبیهی، پاسخی موازن و سیلی آب‌داری بر روی سیاه امپریالیسم جهانی و صهیونیستم تبهکار بود. این یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود و کاری که رزمندگان فلسطینی انجام دادند هم، یک وعده صادق فلسطینی بود.

حاج‌علی‌اکبری خاطر نشان کرد: نیاز است که این عملیات مورد دقت و کار هنری قرار بگیرد. این عملیات از جهت تأثیر در حال مردم، مانند فتح خرمشهر بود.

وی اضافه کرد: این یک عملیات ترکیبی چندوجهی بود که یک ضلع آن، تحقق سنت الهی درخصوص بندگان مخلص خدا بود و نصرت خدا که محصول مناجات‌های ماه رمضان است. از سوی دیگر، هدایت‌های کلان سه‌دهه رهبر حکیم نظام و مطالبه قاطع برای پاسخگویی به شرارت‌های رژیم صهیونیستی بود. سوم، پیوند علم و صنعت و تعهد و تخصص؛ نیروهای ما دست به دست هم دادند و ما با اختیار و تولید خودمان دشمن را تنبیه کردیم. چهارم، هماهنگی بی‌نظیر در قوای سه‌گانه، خصوصا هماهنگی دولت و نیروهای مسلح را مشاهده کردیم. پنجم، پیوند میدان و دیپلماسی را شاهد بودیم و وزیر خارجه‌ی ما مانند یک سردار شجاع خردمند عمل کرد.

امام جمعه موقت تهران افزود: ششم، اراده یک کار مهم در نیروی هوافضای سپاه را شاهد بودیم؛ ما دست و بازوی این عزیزان را می‌بوسیم. نکته‌ی هفتم، انعکاس مناسب و پوشش رسانه‌ای برای این رویداد صورت گرفت. هشتم، هماهنگی جبهه مقاومت از لبنان، یمن، عراق، سوریه انجام شد که محاسبات رژیم صهیونیستی را برهم ریخت و از قدرت ایران رونمایی کرد و سطح بازدارندگی ما را افزایش داده و هیمنه پوشالی رژیم را درهم شکست و ما را به منطقه جدید وارد کرد.

حاج‌علی‌اکبری اظهار داشت: باید دقت شود که عملیات وعده صادق، در واقع عملیات و جهادِ مردم بود؛ ملت ما در این زمینه عمل کردند. نیروهای مسلح و سپاه و ارتش ما مردمی هستند؛ این خط‌شکنی محصول طوفان 22 بهمن‌ها، 9 دی‌ها و سایر حضورهای مردم در صحنه است. این بازدارندگی محصول 45 سال ایستادگی ملت شریف پای آرمان‌های انقلاب است؛ این حاصل پافشاری ملت ایران بر آرمان قدس است.

وی بیان کرد: دشمن توقع داشت بعد از این عملیات، در جامعه‌ی ما اختلاف شکل بگیرد اما مشاهده کردید که ملت یکپارچه ایستاد و این راه را با قوت ادامه خواهد داد. دوقطبی معیشت-امنیت شکل نگرفت و بازار ملتهب نشد. این وحدت و همصدایی دشمن را ناامید کرده است. این از کابوس موشک‌ها برای دشمنان ناامیدکننده‌تر است.

خطیب جمعه تهران گفت: هیچ‌چیزی برای امروز ما، حیاتی‌تر از وحدت نیست و باید این اتحاد را در همه سطوح حفظ کنیم.

حاج‌علی‌اکبری تصریح کرد: همه مسئولان اعلام کردند و اخیراً دیدیم وزیر خارجه در شورای امنیت سازمان ملل گفت که این عملیات کار تنبیهی اسرائیل بود که تمام شد؛ اسرائیلی‌ها اگر دست از پا خطا کرده و وارد ماجراجویی جدیدی شوند، سیلی که خواهند خورد با چیزی که دریافت کردند قابل مقایسه نخواهد بود.

وی عنوان کرد: آیا بزرگ‌ترهای اسرائیلی‌ها این جمله‌ی معروف را به این عناصر خیبث نگفته‌اند که "کسی که در خانه شیشه‌ای زندگی می‌کند، نباید سنگ پرتاب کند؟"؛ شما در خانه شیشه‌ای هستید.

امام جمعه موقت تهران در جملات پایانی خود، سخنانی را به زبان عربی درخصوص تحولات اخیر منطقه ایراد کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • امام جمعه موقت تهران: عملیات وعده صادق یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود / هیچ‌چیز برای امروز ما، حیاتی‌تر از وحدت نیست
  • حادثه صبح امروز در اصفهان یک عملیات روانی بیش نیست
  • دشمن برای جبران عملیات تحقیرآمیز خود دست به عملیات روانی زده است
  • علی اکبری: عملیات وعده صادق یک طوفان الاقصای ایرانی بود / هیچ چیز برای امروز ما حیاتی‌تر از وحدت نیست
  • فال حافظ امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • برگزاری جشن‌های دهه کرامت در تهران
  • صحبت‌های محمد ربیعی سرمربی تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان:
  • نحوه صحیح چیدن ظروف در ماشین ظرفشویی + فیلم
  • معرفی بیش از هزار و ۲۰۰ نفر متقاضی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی در استان تهران
  • (عکس) شیوه جالب سردار سپاه برای ابراز ارادت به رهبر انقلاب