Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- اعلام دیرهنگام نرخ خرید تضمینی گندم در سال‌های اخیر از یک سو و متناسب نبودن آن با هزینه‌های تولید می‌تواند عاملی بر تهدید خودکفایی این محصول استراتژیک به شمار رود. تاریخ انتشار: 13:09 - 19 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۸۵۸۸ به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، کمتر از دو هفته به پایان زمان اعلام نرخ خرید تضمینی گندم فرصت باقی است، اما هرساله این نرخ چندین ماه پس از آغاز سال زراعی اعلام می‌شود که خلاف قانون اعلام نرخ تضمینی گندم به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از این رو کشاورزان در برخی استان‌ها بدون دانستن نرخ تضمینی گندم کاشت این محصول را آغاز می‌کنند و به امید اعلام نرخ متناسب با هزینه‌های تورم و تولید هستند.
البته با تکرار تاخیر در اعلام نرخ تضمینی این موضوع به عادتی تبدیل شده و کشاورزانی که چاره‌ای جز کشت گندم ندارند در نهایت گندم خود را می‌کارند، ولی برخی از کشاورزان با جایگزین کردن محصول دیگرتولید گندم را تحت تاثیر قرار می‌دهند.
این در حالی است که در یکی دوسال اخیر هزینه‌های تولید محصولات کشاورزی از جمله گندم افزایش یافته و مسئولان در هنگام اعلام نرخ خرید تضمینی باید با درنظر گرفتن نرخ تورم و هزینه‌های تولید نرخ را اعلام کنند.
لازم به ذکر است که تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی یکی از تهدید‌های خودکفایی گندم به شمار می‌رود، اما اعلام نرخ بدون در نظر گرفتن هزینه‌های تولید و نرخ تورم ورود دلالان به عرصه خرید گندم و یا قاچاق این محصول را پررنگ‌تر می‌کند که می‌تواند تهدید بزرگتری در خودکفایی این محصول استراتژیک محسوب شود.

در همین راستا چندی پیش علی قلی ایمانی نائب رئیس توانمندسازی گندمکاران در گفتگو با خبرگزاری میزان در خصوص اعلام دیرهنگام نرخ خرید تضمینی و اثرات آن بر تولید گندم گفت: در حال حاضر نیز اثرات سوء تصمیم گیری‌های نادرست و غیرمنصفانه در بحث تعیین نرخ خرید تضمینی را شاهد هستیم به طوریکه در سال‌های اخیر اعلام نرخ تضمینی بدون توجه به هزینه‌های تولید باعث نارضایتی کشاورزان شد و احتکار گندم از سوی برخی دلالان را به همراه داشت.

ایمانی با تاکید بر بر اینکه تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم تهدیدی بر خودکفایی گندم به شمار می‌رود خاطرنشان کرد: در صورت تاخیر دولت در اعلام نرخ یا به صرفه نبودن نرخ اعلامی، گندم کاران به کشت محصولات دیگری روی می‌آورند که این امر به دلیل کاهش سطح زیر کشت تهدیدی بر خودکفایی گندم به شمار می‌رود.

با این تفاسیر در سال زراعی جدید باید دید سیاست‌های غلط قیمت گذاری و تاخیر در اعلام نرخ ادامه دار خواهد بود یا در شرایط فعلی با اعلام نرخ متناسب با تورم و هزینه‌های تولید در زمان مقرر انگیزه‌ای برای تولید گندم برای گندمکاران ایجاد می‌شود.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تولید گندم خرید کشاورزان قیمت کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۶۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند

امام جمعه مرند در مراسم تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه با بیان اینکه یکی از الویت‌های جهادکشاورزی باید تامین امنیت غذایی باشد گفت: دستگاه‌های اجرایی مربوطه باید نظارت خود را افزایش دهند تا کیفیت محصولات ارائه شده به مردم مخصوصاً نان پخت شده افزایش یابد.

حجت الاسلام نعمت زاده با تاکید بر افزایش بازدهی نانوایی‌های شهرستان مرند اظهار کرد: استفاده از دستگاه‌های مبتنی بر علم روز در نانوایی‌ها می‌تواند بسیاری از مشکلات این حوزه را رفع کند.

وی به گله مندی مردم در خصوص قیمت‌ها اشاره و تاکید کرد: مسئولین ضمن کنترل کیفیت محصولات ایجاد ثبات قیمت کالا‌ها را نیز در دستور کار خود قرار دهند.

فرماندار مرند نیز در این جلسه با بیان اینکه امروزه گندم جزو موضوعات راهبردی کشور محسوب می‌شود گفت: جهادکشاورزی شهرستان مرند آماده است بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی نسبت به خرید تضمینی گندم اقدام کند.

 عباسی ادامه داد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ پیش بینی می‌شود میزان خرید تضمینی گندم در شهرستان مرند ۳۱ هزار و ۵۰۰ تن باشد.

وی با بیان اینکه علاوه بر گندم کلزا نیز جزو محصولات استراتژیک محسوب می‌شود افزود: پیش بینی کارشناسان کشاورزی از خرید تضمینی کلزا در سال زراعی پیش رو در شهرستان مرند ۲۶۰ تن می‌باشد.

فرماندار مرند ادامه داد: در شهرستان مرند ۲ مرکز خرید تضمینی گندم و یک مرکز خرید تضمینی کلزا در حال فعالیت هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • خرید تضمینی بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • خرید بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم در خوزستان
  • جزئیات خرید تضمینی گندم در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
  • تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند