Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا سلمانی عبیات پژوهشگر تاریخ عاشورا و وقایع آن در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: پس از شهادت امام حسین (ع)، دشمنان اهلبیت (ع) خوی درندگی و بی ایمانی خود را نمایان کردند و با حمله خیام، به غارتگری پرداختند.

او افزود: هجوم به خیمه‌های مسلمانان و هتک حرم زنان تا آن زمان امری بی سابقه بود، چه برسد به آنکه این خیمه ها، خیمه‌های اهل بیت رسول خدا (ص) و این دختران از نسل رسول الله (ص) بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلمانی عبیات با تاکید بر اینکه لشکریان ابن سعد از برداشتن هیچ چیز دریغ نمی‌کردند، اظهار داشت: محمد بن جریر طبری در تاریخش جلد ۵ صفحه ۴۵۳ آورده است؛ مردم به سوى سُرخاب و جامه هاى گرانبها و شتران رفتند و آن‌ها را تاراج کردند. مردم به سوى حسین (ع) و اثاث و وسایل کاروان هجوم آوردند و حتّى براى گرفتن لباس روى زنان نیز، با آن‌ها درگیر مى شدند و، چون چیره مى شدند آن را مى بردند.

غارتگری از خیمه‌های آل الله

این پژوهشگر تاریخ وقایع عاشورا در ادامه با استناد به روایت شیخ صدوق در کتاب امالی به نقل از فاطمه (س)، یکی از دختر امام حسین (ع) بیان کرد: این سیده جلیله می‌گوید اوباش به خیمه ما وارد شدند و من که دخترى خردسال بودم، ۲ خلخال طلا بر پاهایم داشتم. مردى خلخال‌ها را از پاهایم بیرون مى کشید و مى گریست. گفتم: چرا مى گریى، اى دشمن خدا؟ گفت: چگونه نگِریم در حالیکه زیور دختر پیامبر خدا را بر مى دارم؟! گفتم: خُب، بر ندار! گفت: مى ترسم کسى جز من بیاید و آن را بردارد! آنان آنچه را هم که در خیمه هاى بر پا شده به چشم مى خورْد به تاراج بردند و حتّى روپوش هایى را که خود را با آن‌ها پوشانده بودیم از رویمان کشیدند و بردند.

نویسنده مقالات عاشورایی با تاکید بر این موضوع که سربازان لشکر اموی در به تاراج بردن اموال امام حسین (ع) و یارانش گویی با هم مسابقه گذاشته بودند، اذعان داشت: خوارزمی در مقتل الحسین و ابن اعثم کوفی الفتح آورده اند که سربازان گوشواره امّ کلثوم، خواهر حسین (ع) را هم گرفتند و آن را طوری کندند که گوشش را دریدند.

محمدرضا عبیات با بیان این موضوع تاریخی که بسیاری از این اشخاص تا سال‌ها بعد به دلیل این رفتار وحشیانه و غیر انسانی مورد مذمت مردم قرار گرفتند، بیان کرد: له طور مثال قیس بن اشعث، فرشی را برداشت که حسین (ع) بر روى آن مى نشست، او از این رو، او را «قیسِ قطیفه» لقب دادند.

امام سجاد (ع) ودیعه الهی برای استمرار امامت در امان ماند

این پژوهشگر تاریخ اسلام و تشیع با اشاره به اینکه امام سجاد (ع) به عنوان ودیعه الهی در زمینه استمرار مسیر امامت از دشمنی بنی امیه در امان ماند، گفت: ابن نماء حلی در کتاب کثیر الاحزان می‌نویسد که خیمه به صورت گسترده آتش زده شدند، او آورده است که "دخترانِ سَرور پیامبران و نور چشم زهرا (س)، سرْبرهنه، نوحه خوان و ناله زنان بیرون آمدند، آنان بر جوانان و پیرانِ از دست رفته گریه و زارى مى کردند و از خیمه هاى در حالِ سوختن مى گریختند"

عبیات در ادامه گفت: آتش کشیده شدن خیمه‌ها موجب خروج سراسیمه اهل بیت و زنان حرم از آن‌ها شد که این موضوع آن‌ها را با میدان جنگ رو به رو ساخت، میدانی که جسد مطهر حسین (ع) در آن غرق به خون بر روی زمین افتاده بود.

او با استناد به کتاب المعروف اثر سید بن طاووس افزود: شخصی از یاران ابن سعد در توصیف این واقعه می‌گوید، به خدا سوگند [زینب علیهاالسلام]هر دشمن و دوستى را گریاند. آن گاه سکینه، پیکر [پدرش]حسین علیه السلام را در آغوش گرفت، گروهى از بادیه نشینان گرد آمدند و او را از حسین، جدا کردند.

سر ۷۲ شهید کربلا بر نیزه شد

این پژوهشگر در تاریخ عاشورا اظهار کرد: شیخ مفید و مورخین متعددی نوشته اند که عمر بن سعد همان روز عاشورا سر حسین (ع) را با خولى بن یزید اصبحى و حُمَید بن مسلم اَزدى، براى عبید اللّه بن زیاد، روانه کرد و فرمان داد که سر بقیّه یاران و خاندان حسین (ع) را قطع کنند. تعداد سرها، ۷۲ تا بود که آن‌ها را با شمر بن ذى الجوشن، قیس بن اشعث و عمرو بن حَجّاج روانه کرد و آن‌ها را آوردند تا بر ابن زیاد وارد شدند.

اودر پایان اذعان داشت: دختران امام حسین (ع)، خواهران و همسران شهدای کربلا در حالی شب را به صبح رساندند که گریه‌های آنان در دشت کربلا شنیده می‌شد و آن شب را در حالی سپری کردند که امام، مقتدا و سید جوانان اهل بهشت به شکل فاجعه باری به شهادت رسیده و پیکر مطهرش بر روی زمین افتاده بود.

انتهای پیام/گ

نگاهی به وقایع عصر عاشورا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تاریخ مناسبت های مذهبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۸۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد غذایی شگفت انگیزی که بوی بد یا عجیب و غریبی به ادرارتان می‌بخشند

فرارو- برخی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها می‌توانند بوی ادرار را عجیب و غریب سازند و این صرفا مختص تاثیر قهوه و مارچوبه بر روی بوی ادرار نیست. سیر، پیاز و کلم در این میان مقصران اصلی هستند! اگر سالم و هیدراته هستید (به اندازه کافی آب می‌نوشید) ادرارتان باید شفاف یا زرد کمرنگ و دارای رایحه‌ای ملایم باشد.

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، یکی از اصلی‌ترین علل قوی‌تر شدن بوی ادرار عدم نوشیدن کافی مایعات است. با این وجود، مواد غذایی و نوشیدنی‌ها  نیز می‌توانند ادرار شما را بودار سازند. در این میان می‌توان به تاثیر برخی از دارو‌ها و مکمل‌های ویتامین ب ۶ اشاره کرد. در مورد مارچوبه تجزیه اسید آن باعث ایجاد بو در ادرار می‌شود. هنگام هضم مارچوبه ترکیباتی از جمله متانتیول، دی متیل سولفید و دی متیل سولفون تولید می‌شود. این ترکیباتی حاوی گوگرد هستند همانند ترکیبی که باعث بوی گندیدگی تخم مرغ‌های فاسد می‌شود. بدن نمی‌تواند این ترکیبات را تجزیه کند بنابراین از طریق ادرار دفع می‌شوند و در آنجا بوی بدی می‌دهند.

مواد غذایی دیگری، چون سیر، پیاز، کلم بروکسل، قهوه، آجیل، رازیانه، کاری و ادویه‌ها خاصیت مشابهی دارند و باعث ایجاد بوی ادرار می‌شوند. هم چنین، مواد غذایی حاوی ترکیبات گوگردی می‌توانند عامل بوی بد دهان باشند. به همین دلیل است که پوست کندن و برش دادن پیاز می‌تواند باعث اشک ریختن شما شود. اگر می‌خواهید بوی ایجاد شده در ادرارتان را کاهش دهید می‌توانید با نوشیدن آب فراوان آن را رقیق کنید.

هر آن چه باعث کم آب شدن بدن تان شود باعث ایجاد بوی بد ادرارتان خواهد شد. زمانی که بدن دهیدراته می‌شود بدان معناست که اب بدن از دست می‌رود ترکیب آب با چنین مواد شیمیایی‌ای باعث غلیظ‌تر شدن و در نتیجه قوی‌تر شدن بوی ادرار می‌شود.

آمونیاک یک ماده زائد در ادرار است. در اکثر مواقع احتمالا بوی آن را در ادرار خود احساس نمی‌کنید. با این وجود، هنگامی که آب بدن کم می‌شود غلظت آمونیاک افزایش می‌یابد و بوی ادرار شما را قوی‌تر می‌کند. متخصصان می‌گویند خوردن بیش از حد مواد غذایی حاوی نمک نیز می‌تواند باعث تند شدن بوی ادرارتان شود. علت این موضوع آن است که نمک ممکن است باعث کم آبی بدن مان شود.

این موضوع به نوبه خود می‌تواند باعث تندتر شدن بوی ادرار شود. بر اساس همین منطق نوشیدن بیش از حد الکل یا قهوه می‌تواند تاثیر یکسانی بر بوی ادرار داشته باشد چرا که هر دو دیورتیک (ادرارآور) هستند.

قهوه حاوی صد‌ها ماده شیمیایی از جمله آنتی اکسیدان‌هایی به نام پلی فنول‌ها است که مسئول بو هستند بسیاری از این مواد از طریق ادرار دفع می‌شوند. اگر میزان اب بدن کم باشد ممکن است این موارد بیش‌تر قابل توجه باشند.

اگرچه ادراری که بوی قهوه می‌دهد هیچ ضرری ندارد، اما اگر این بو را احساس می‌کنید ممکن است بهتر باشد برای جلوگیری از کم آب شدن بدن تان مصرف قهوه را قدری کاهش داده یا اگر می‌خواهید به نوشیدن قهوه ادامه دهید مصرف آب را افزایش دهید.

در برخی موارد بوی غیرعادی ادرار ممکن است نشانه بیماری یا عفونت باشد. الکل می‌تواند ادرار را اسیدی‌تر کند و پوشش مثانه را تحریک نماید. این اسیدیته می‌تواند علائم عفونت دستگاه ادراری (UTI) را بدتر کند که باعث ایجاد بوی آمونیاک در ادرار خواهد شد. اگر علائم دیگری مانند درد هنگام دفع ادرار یا دفع ادرار بیش‌تر از حد معمول یا ادراری که رنگ آن کدر به نظر می‌رسد را احساس می‌کنید ممکن است دچار عفونت دستگاه ادراری شده باشید و در آن صورت باید به پزشک مراجعه کنید. ادرار با بوی بسیار شیرین ممکن است نشانه دیابت و ادرار با بوی ماهی ممکن است نشان دهنده عفونت باشد.

اگر بوی بد یا عجیب و غریب در ادرارتان به دلیل مصرف مواد غذایی خاص نبوده می‌تواند بر اثر کم آبی بدن، عفونت دستگاه ادراری (UTI) یا حتی مصرف برخی دارو‌ها ایجاد شده باشد.

دیگر خبرها

  • نخستین کاروان حج عمره استان سمنان اعزام شد
  • مواد غذایی شگفت انگیزی که بوی بد یا عجیب و غریبی به ادرارتان می‌بخشند
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر میدان امام حسین(ع)
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر میدان امام حسین (ع)
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر امام حسین (ع)
  • رسیدن به سن تکلیف آغاز مرحله جدید زندگی است
  • گرامیداشت یاد آیت الله بروجردی در قم
  • علت آتش‌سوزی در انبار بیمارستان امام حسین چه بود؟/ عکس
  • اعزام اولین کاروان سفر عمره مفرده از گیلان