Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌رغم انعکاس مطالبات مرم برای جلوگیری از مواد خوراکی روباز و غیربهداشتی در سطح بازار سنندج، اما بی‌توجهی متولیان دانشگاه علوم‌پزشکی نسبت به سلامت مردم کردستان همچنان ادامه دارد. ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۰ استانها کردستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نظارت بر نحوه عرضه برخی از مواد خوراکی به‌صورت روباز در مغازه‌های سطح شهر سنندج بخصوص خیابان انقلاب (سیروس) یکی از مطالبات به‌حق شهروندان است که این رسانه مردمی از سال گذشته مطالبات مردم را منعکس می‌کند اما به‌نظر می‌رسد مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان هیچ برنامه‌ای برای سلامت مردم ندارند!

گرچه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گزارش قبلی تسنیم نظارت بر نحوه عرضه محصولات و برخورد با متخلفان را از سوی دانشگاه علوم پزشکی بعنوان متولی سلامت مستمر عنوان کرد و دلیل تکرار تخلف فروشندگان را ضعف قانونی و بازدارنده نبودن نوع مجازات دانست! اما سؤال اینجاست این توجیهات و شیوه بازی با سلامت مردم تا چه زمانی ادامه دارد؟

پس از گذشت چند ماه از آخرین گزارش و گفته‌های معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کماکان شاهد اعتراضات مردمی در خصوص نحوه عرضه غیربهداشتی محصولات خوراکی هستیم، روایت و مشاهده خبرنگار تسنیم از سطح بازار و مغازه‌های خیابان انقلاب سنندج حاکی از آن است که همچنان شاهد ویتیرن‌های مملو از خرما، ترشی، شکر و پنیر بصورت روباز و بدون هیچ درپوشی و در معرض گرد و غبار و حشرات به فروش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عرضه مواد خوراکی سالم و بهداشتی خواسته به‌حق مردم است

سیف‌الله. ب، یکی از شهروندان سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان متولی گفت: با وجود سیر صعودی قیمت کالا از جمله خوراکی‌ها، قدرت خرید مردم کاهش یافته، بنابراین عرضه سالم محصولات خوراکی توسط فروشندگان در قبال پرداخت مبلغ بالا، حداقل انتظار شهروندان است.

وی افزود: فروش قند و شکر در کارتن‌های روباز و خرما و پنیر به وفور قابل مشاهده است و متأسفانه بسیاری از مردم بدون توجه به بهداشتی بودن محصول یا نوع عرضه آن، اقدام به خرید می‌کنند.

متولیان سلامت بر بازار و عرضه مواد خوراکی نظارت داشته باشند

سمیرا. ک، از دیگر شهروندان سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: خرما یکی از خوراکی‌های فسادپذیر بوده و اگر ساعت‌های زیادی در معرض نور آفتاب قرار گیر فاسد می‌شود اما متأسفانه این امر در بازار اصلی سنندج امری عادی است و مردم بی‌توجه به این موضوع آن را تهیه می‌کنند.

وی با انتقاد از بی‌خیالی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی نسبت به سلامت مردم افزود: کم‌کاری در نظارت بر بازار از یک طرف، فرهنگ خرید مردم نیز از سوی دیگر زمینه سوءاستفاده برخی از سودجویان را فراهم می‌کند به‌طوری که شخصاً به دلیل سهل‌انگاری و بدون توجه به تاریخ انقضا، محصول فاسد را خریداری کردم و به کررات نیز این مهم از سوی دیگران بیان شده است.

نارضایتی مردم از عرضه غیربهداشتی مواد غذایی در سنندج و اظهارات قابل تأمل متولیان سلامت کردستانکردستان| بازی با جان و سلامت مردم؛ نقص قانون یا بی‌تفاوتی مسئولانگلایه مردم از وضعیت آشفته بازار و بی‌عملی برخی دولتمردان در کردستان

این شهروند سنندجی خاطرنشان کرد: متولیان سلامت علاوه بر تشدید نظارت بر بازار و عرضه مواد خوراکی و محصولات سالم باید پیش قدم در نهادینه کردن فرهنگ مناسب خرید باشند و دیگر سازمان‌ها در کنار همت همگانی مردم این موضوع را گسترش دهند.

وعده تکراری تشدید نظارت

رئیس اداره سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم که بارها نحوه عرضه محصولات خوراکی را پیگیری کرده و این بار نیز خواستار نتیجه آن شده است، گفت: قبلا پنیرهای بسته‌بندی شده، سس مایونز و دیگر خوراکی‌های فاسد شدنی که خارج از یخچال عرضه می‌شد با نظارت و برخورد علوم پزشکی جمع‌آوری شد و در حال حاضر برای اطلاع مشتری تنها بسته فاقد محتویات در ویترین مغازه‌ها موجود است! و محصول اصلی در یخچال و محیطی کاملا سالم نگه‌داری می‌شود.

کمال ابراهیمی افزود: در پی نظارت این دانشگاه در خیابان انقلاب 9 نفر شناسایی شدند که از این تعداد 6 نفر به دادگاه معرفی و به 3 نفر باقیمانده برای بار دوم اخطار داده شد که ممکن است آنها نیز به دادگاه معرفی شوند و دیگر افراد و فروشندگان نیز پس از تشدید نظارت، اصول عرضه بهداشتی را رعایت کردند.

رئیس اداره سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی کردستان در مورد حلب‌های حاوی پنیر که خارج از یخچال و بدون درپوش نگه‌داری می‌شوند، خاطرنشان کرد: چون حلب پنیر حاوی آب نمک است عرضه آن خارج از یخچال از نظر بهداشتی بلامانع است اما همکاران ما به فروشندگان پیشنهاد داده که ترجیحاً داخل یخچال نگه‌داری شود و در غیر اینصورت برای جلوگیری از ورود حشرات بر روی درب حلب‌ها توری نصب شود.

ابراهیمی تصریح کرد: از سوی علوم پزشکی به فروشندگان خرما و ترشیجات در معرض آلودگی نیز تذکر داده شده که در پی آن برخی از آنها نکات بهداشتی را رعایت کردند و با سایر افراد متخلف نیز برخورد می‌شود.

به گزارش تسنیم؛ از آنجا که اظهارات متولیان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با واقعیت و نحوه عرضه مواد خوراکی به‌صورت روباز و غیربهداشتی در خیابان انقلاب سنندج کاملاً متناقض و همچنان وعده نظارت و بازی با سلامت مردم ادامه دارد، حداقل از خود شهروندان انتظار می‌رود که از این مکان‌ها نیازمندی‌های خود را تهیه نکنند.

انتهای پیام/ش

R7848/P4001/S6,66/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۰۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از ۷۱ طرح درمانی طی دو سال گذشته در لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه لرستان در سالن جلسات علوم پزشکی استان، اظهار کرد: برنامه‌های هفته سلامت از اول اردیبهشت به مدت یک هفته در استان همزمان با سراسر کشور برگزار خواهد شد.
بهرام دلفان خاطرنشان کرد: سلامت خانواده و زمین، سلامت خانواده و فرهنگ سلامت یا سواد سلامت، سلامت خانواده و جوانی جمعیت، سلامت خانواده و غذای سالم و ورزش همگانی از جمله شعار‌های این هفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به پیرشدن جامعه بیان داشت: جامعه نیازمند پویایی است و این مهم موجب رشد و توسعه جامعه می‌شود، از این‌رو در حوزه سلامت باید به جوانی جمعیت بیشتر پرداخته شود.
دلفان، اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی را از جمله اهداف برنامه‌های هفته سلامت عنوان و تصریح کرد: جلب مشارکت مردم برای داشتن جامعه سالم، جلب حمایت سیاست‌گذاران برای ترویج فرهنگ سلامت، همکاری بین‌بخشی، جلب مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد از دیگر اهداف هفته سلامت در استان است.
وی اظهار کرد: ۷۰ درصد فوتی‌های استان ناشی از بیماری قلبی و عروقی، تصادفات و سرطان‌ها هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به احداث آشیانه بالگرد در جوار بیمارستان نیایش خرم‌آباد، خاطرنشان کرد: هم اکنون سه فروند هلیکوپتر در استان برای انجام عملیات پروازی مستقر هستند.
دلفان با بیان اینکه بزرگترین دستاورد‌ها در حوزه بهداشت و درمان طی دولت سیزدهم اتفاق افتاده است، افزود: توسعه زیرساخت‌های بهداشت و درمانی استان نسبت به سال‌های قبل اصلا قابل مقایسه نیست.
وی ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ تا کنون، ۷۱ پروژه به مساخت ۴۰ هزار مترمربع با اعتبار ۳۱۸ میلیارد تومان تکمیل و به بهره‌برداری رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه ۵۰ پروژه عمرانی با متراژ ۱۶۷ هزار مترمربع در دست اقدام داریم، گفت: سه بیمارستان با ۱۱۰۰ تخت در حال ساخت هستند.
دلفان بیان داشت: بیمارستان نیایش اکنون ۶۰ درصد پیشرفت دارد که ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که بر اساس پیش‌بینی‌ها سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد، بیمارستان گهر دورود ۲۹ درصد و بیمارستان کوهدشت ۵۰ درصد پیشرفت دارد.
وی، کمبود پزشک عمومی و متخصص را از جمله چالش‌های دانشگاه علوم پزشکی لرستان دانست و افزود: در برخی بیمارستا‌ن‌ها تجهیزات پزشکی لازم وجود نداشته که بدنبال پیگیری برای تکمیل آنها هستیم.

دیگر خبرها

  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم
  • افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان
  • صداوسیما، آگاهی مردم درخصوص سلامت را افزایش داده است.
  • برنامه های هفته ملی سلامت در مازندران اعلام شد
  • بهره‌برداری از ۷۱ طرح درمانی طی دو سال گذشته در لرستان
  • بهره برداری از ۷۱ طرح درمانی طی دو سال گذشته در لرستان
  • سه برابر شدن مبتلایان به دیابت در نیشابور
  • پایش۸۲ درصدی جامعه هدف آذربایجان غربی در طرح پایش ملی سلامت
  • نقش گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی در سلامت
  • آذربایجان‌غربی در جمع ۱۰ استان برتر اجرای طرح پایش ملی سلامت قرار گرفت