Web Analytics Made Easy - Statcounter

عمر الردّاد در رای الیوم نوشت: با وجود ادامه حملات رسانه‌ای بین ایران و آمریکا، نشانه‌های متعددی وجود دارد که نشان دهنده ورود این بحران به مراحل آخر است.

در ادامه این مطلب آمده است: از زمان آغاز تنش ها، مفهوم «مذاکره» در ذهن ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها وجود داشت. علاوه بر اینکه طرف‌های متعددی، چون عمان، ژاپن، سوئیس، طرف‌های عراقی و قطری و در نهایت، فرانسه، برای میانجی گری بین تهران و واشنگتن، وارد خط بحران شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین، به نظر می‌رسد وساطت فرانسه موفق شده است با مطرح کردن رفع جزئی تحریم‌های مربوط به صادرات نفت ایران، شکافی در دیواره اختلافات یجاد کند.

با اینکه موضع آمریکا در قبال پیشنهاد فرانسه مشخص نیست، اما مذاکرات آمریکایی-ایرانی، به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، در میدان‌های مختلف انجام می‌شود؛ تا آنجا که احتمال دیدار بین ترامپ و روحانی در حاشیه نشست مجمع سازمان ملل، وجود دارد.

به نظر می‌رسد این مذاکرات تنها با حضور ناگهانی وزیر خارجه ایران در فرانسه شروع نشد؛ بلکه به دنبال اشاره‌ها و پیام‌هایی بود که یکی از آنها، بی اعتنایی آمریکا در مورد مساله نفت کش ایرانی «ادریان» و احتمال رسیدن آن به سوریه است. گذشته از اینکه آنچه بین حزب الله و اسرائیل به صورت عملی جریان دارد، یک عملیات حساب شده بین تهران و واشنگتن محسوب می‌شود، که تفاوت زیادی با گفتگو‌های انجام شده بین آمریکا و حوثی‌ها ندارد.

حدود مسائل مورد بحث در مذاکره و معامله‌ای که ممکن است دو طرف به ان دست یابند، مشخص نیست؛ اما قطعا، برخلاف صحبت‌هایی که در مورد وجود اختلافاتی در رابطه با پرونده هسته ای، غنی سازی اروانیوم و برنامه‌های موشکی ایران مطرح می‌شود، بعید نیست که طرفین در این باره به توافقی هم دست یافته باشند.

به نظر می‌رسد که پرونده سوم در مورد نقش ایران و نیرو‌های نیابتی آن در منطقه نیز مورد مذاکره قرار گیرد و همین موضوع، می‌تواند تحولات بین اسرائیل و حزب الله و فشار‌هایی که بر حشد الشعبی وارد می‌شود و همزمان، مذاکرات آمریکا با حوثی‌ها را تفسیر کند.

روحانی درگیر بحرانی با اصولگرایان در ایران است و ایشان، رئیس جمهور را مسئول توافق هسته‌ای می‌دانند. این در حالی است که پیامد‌های تحریمها، دغدغه اصلی رهبران سیاسی ایران در دو جبهه اصلاح طلب و اصولگراست. همزمان، ترامپ قصد دارد با روحانی عکس بگیرد، تا از این مساله برای پیروزی خود در انتخابات استفاده کند.

در این شرایط، سوال‌هایی در بین تحلیلگران مسائل منطقه مطرح می‌شود مبنی بر اینکه حدود مذاکراتی که ممکن است ایران در مورد نیرو‌های نیابتی خود در سوریه، لبنان، یمن و عراق انجام دهد، چقدر است؟ موضع ایران در قبال اسرائیل، معامله قرن و روابط آینده آن با عربستان و دولت‌های خلیج فارس چگونه خواهد بود؟ طرح این سوالات، خود نشان دهنده اهمیت نقش منطقه‌ای ایران است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ایران و آمریکا روحانی ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۰۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک‌های چینی به دردسر افتادند؛ پای تحریم آمریکا در میان است

ایالات‌متحده در حال آماده‌سازی تحریم برخی بانک‌های چینی است.

به گزارش ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال نوشت که ایالات‌متحده در حال آماده‌سازی تحریم‌هایی با هدف قطع ارتباط برخی بانک‌های چینی از شبکه مالی بین‌المللی است.

در این مطلب آمده است، با توجه به اینکه قرار است، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات‌متحده این هفته به چین سفر کند، آیا این تهدید مالی به تجارت چین و روسیه آسیب خواهد زد یا خیر.

بلینکن از حمایت چین از صنایع دفاعی روسیه نیز انتقاد کرده است. وی گفت که پکن از طریق تامین قطعات حیاتی برای تسلیحات، عامل اصلی جنگ مسکو در اوکراین بوده است.

در هفته‌های اخیر، مقامات آمریکایی فشار بر چین را تشدید کرده‌اند و به واشنگتن نیز هشدار داده‌اند که آماده اقدام علیه موسسات مالی چینی باشد که تجارت کالا‌های با کاربرد‌های غیرنظامی و نظامی را تسهیل می‌کنند.

مقامات آمریکایی گفتند که هدف قرار دادن بانک‌ها با تحریم‌ها، گزینه تشدیدکننده در صورتی است که اقدامات دیپلماتیک نتواند پکن را برای محدود کردن صادرات متقاعد کند.

قطع دسترسی بانک‌ها به دلار که بیشترین ارز مورد استفاده در تجارت جهانی است، اغلب به‌عنوان به‌عنوان آخرین راه‌حل انتخاب می‌شود، زیرا چنین تحریم‌هایی اغلب بانک‌ها را مجبور به ورشکستگی می‌کنند و بر مشتریان آن‌ها تاثیر می‌گذارند.

به نقل از بیزنس، چنین اقدامی نشان‌دهنده خطر خاصی برای چین است که با بهبود اقتصادی و بدهی رو به رشد دست و پنجه نرم می‌کند.

دیگر خبرها

  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت
  • دولت سیزدهم انتصاب یک چهره دولت قبل در پست پایین دولت فعلی را تحمل نکرد
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا
  • دیدنی های امروز؛ از اعتراضات ضداسراییلی دانشگاه های آمریکا تا اوضاع غزه
  • بانک‌های چینی به دردسر افتادند؛ پای تحریم آمریکا در میان است
  • آیا مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟
  • آقای گل تاریخ فرانسه قدم در راه مسی گذاشت!‏
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ۱۲ نکته مهم درباره عملیات وعده صادق/ تکنولوژی هیچ‌گاه نمی‌تواند ژئوپلیتیک را رام سازد!
  • تلاش ۲۰ کشور برای ممانعت از پاسخ ایران به اسرائیل | به اقدام متجاوزانه دیگر پاسخ قوی‌تر می‌دهیم | واکنش به حادثه امنیتی در سفارت ایران در فرانسه