Web Analytics Made Easy - Statcounter

نصرالله افجه‌ای در زمینه خوشنویسی سنتی ایرانی، استادی تمام عیار است، به دلیل استمرار و پیوستگی در خلق آثار نقاشیخط مدرن در چند دهه اخیر، ازجمله شاخص‌ترین هنرمندان این عرصه به شمار می‌آید. چنانکه آثاری ملهم از فرم‌های ساده و آشنا در طبیعت یا انسان را به نمایش می‌گذارد و روایتی انتزاعی از قالب سیاه‌مشق‌نویسی در خوشنویسی ایرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه بخش‌هایی از گفتگو با نصرالله افجه‌ای درخصوص جایگاه خط و خوشنویسی در جامعه امروزی می‌خوانید.

آنچه امروز در عرصه هنر شاهد هستیم، بروز هنرهای جدید در قالب‌های مختلف است. در این میان اینگونه به نظر می‌رسد که جایگاه هنر کلاسیک ایران از خط و خوشنویسی گرفته تا نگارگری و ... تا حدودی در جامعه کمرنگ شده است. ارزیابی شما از آنچه درحال حاضر در حوزه هنر کلاسیک در جریان است، چیست؟

هنر کلاسیک خوشنویسی زیربنای هنر دیرین ماست. از صدها سال پیش تاکنون راه خود را در پیش گرفته و جلو می‌رود. شاید در عصر حاضردر نظر ما اینگونه نمود یابد که این راه ضعیف شده است اما درخت چناری که تنومند است، وقتی سر به آسمان می‌گذارد به سرشاخه‌هایی تبدیل می‌شود که در آینده تبدیل به شاخه‌های بزرگ می‌شوند.

خط و خوشنویسی را می‌توان به درخت چناری تشبیه کرد که اکنون سرشاخه‌های آن در تمام دنیا پراکنده شده‌اند و به نظر ضعیف می‌آید. درحالی که اگر یک جا جمع شوند، قدرتمند خواهند بود. خوشنویسی کلاسیک ایران ضعیف نشده چراکه از زیربنای بسیار قوی برخوردار است.

بروز هنرهای نوین در دنیا و آنچه که در هنر غرب بروز کرده، به ایران وارد شده. از آنجایی که این هنر وارداتی است، نمی‌تواند هنر کلاسیک را تحت الشعاع قرار دهد. ضمن آنکه جوانان، نوپسند هستند شاید به همین دلیل است که نقاشیخط رنگین شده است.

اقبال عمومی نسبت به نقاشیخط چگونه است؟ آیا آنچه امروز از نقاشیخط در جامعه ارائه می‌شود، مورد استقبال عموم جامعه قرار می‌گیرد؟

عموم جامعه بسیار استقبال می‌کند. چراکه اکنون زمانی نیست که بیایند یک بیت از شعر را با توجه به قواعد خوشنویسی کلاسیک بنویسند. اما باید این قواعد زیربنای کار آنها باشد. اکنون چون شتابزده کار می‌کنند این نوع  خوشنویسی رواج یافته. شاید از این جهت است که باید خطاطان کلاسیک کار مانند یدالله کابلی، محمدحسین عطارچیان که دست به نقاشی نزده‌اند را مورد احترام قرار داد. آنچه اساتیدی مانند استاد حسین میرخانی انجام می‌داد، ادا و اصول نبود.  

من از خط و خوشنویسی کلاسیک به نوعی جدا شدم و سعی کردم مکتبی خاص خود ابداع کنم. این وظیفه من است که چنین کاری انجام دهم. به کسی هم اجازه نمی‌دهم که از روی من تقلید کند چراکه من سبک و سیاق خود را دارم. هر کس باید سبک و سیاق خود را پیدا کند. در انجمن خوشنویسان، به هنرجویان، آموزش می‌دهند آنها در آنجا کپی می‌کنند و باید تا جایی این کار را ادامه دهند که بتوانند سبک و سیاق خود را بیابند.

یکی از مباحث مهمی که در حوزه هنر مطرح است، اقتصاد هنر است. این روزها نیز شاهد برگزاری حراجی‌های مختلف در حوزه هنرهای تجسمی هستیم. آیا این حراجی‌ها آنچنان که باید به خوشنویسی توجه دارند؟

آنچنان مانند قدیم نیست. اگر بخواهیم راه خود را متکی به آن بخش بگذاریم، باید پایمان را دراز کنیم و از گشنگی آرزوی مردن کنیم. اصلا استقبال آنچنانی از خوشنویسی نمی‌شود چراکه دست زیاد شده. هر کس می‌تواند با جستجو در اینترنت هر آنچه را می‌خواهد استخراج کند و به نوعی کپی کاری زیاد شده است. حتی از بخش‌هایی از آثار اساتید و بزرگان، به طور کامل کپی می‌کنند و در آثار خودشان به کار می‌گیرند و کسی هم نیست به آنها خرده بگیرد.

این تقلید است که هنرمندان را بر باد می‌دهد. جلوی بروز خلاقیت را می‌گیرد و زحمت برای خلاقیت نمی‌کشند. درواقع می‌توان گفت در میان هنرمندان خلاق که اکنون فعال هستند، تعداد آنها به انگشتان یک دست هم نمی‌رسد. جوانان امروز فقط به پول فکر می‌کنند و از قضا کارشان هم خوب و به قول معروف سکه است.

۲۴۱۲۴۱

کد خبر 1298396

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: خوشنویسی هنرهای تجسمی نقاشی عاشورا تیم ملی فوتبال ایران محرم عزاداری امام حسین ع ایالات متحده آمریکا جان بولتون فدراسیون فوتبال دونالد ترامپ آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۰۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت تسنیم از آنچه در نوای هزار‌ دف ‌پالنگان گذشت + فیلم

نوای ۱۰۰۰ دف با حواشی‌های قابل تاملی در روستای تاریخی و در شرف جهانی پالنگان برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کامیاران، جشنواره "هزار دف" در روستای پلکانی و تاریخی و در شرف جهانی پالنگان در حالی با حضور انبوه مردم، مسئولان کشوری و استانی و گروه‌های مختلف دف‌نوازی و هنری برگزار شد که اگرچه این رویداد فرهنگی با استقبال بی‌نظیر مردمی و جمعیتی بالغ بر سی هزار نفر مواجه شده که حواشی‌های قابل تاملی نیز داشت!

شور و اشتیاق مردم در نواختن دف و همراهی با یکدیگر، فضایی پرشور و معنوی را به وجود آورد اما همین مردم با هورا کشیدن اجازه سخنرانی کامل به مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث و استاندار کردستان ندادند.

در این جشنواره، برنامه‌های متنوعی از جمله دف‌نوازی گروهی، مولودی‌خوانی، نمایش‌های سنتی و برپایی بازارچه صنایع دستی اجرا شد.

گرچه جشنواره "هزار دف" علاوه‌بر اینکه فرصتی برای معرفی فرهنگ و هنر غنی کردستان به  ایران و جهان است و نقش مهمی در توسعه گردشگری این منطقه نیز ایفا می‌کند اما ورود گاو به داخل جمعیت و برخی ناهنجاری‌ها نیز ارزش و جایگاه این مراسم را زیر سئوال برد! حواشی‌ که متولیان امر باید پاسخ‌گو باشند.

ترافیک سنگین، فراهم نبودن زیرساخت‌ها، عدم پذیرایی از مهمانان و قطعی اینترنت و ... از دیگر مشکلاتی بود که باعث نارضایتی مردم شده بود.

مقرر شده که جشنواره "هزار دف" هر ساله در آخرین‌جمعه فروردین ماه برگزار شود، امید که این مراسم در سال‌های آینده به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی و گردشگری ایران با برنامه‌ریزی بهتر، سنجیده‌تر و با رعایت چارچوب‌ها به کار خود ادامه دهد.

در ادامه گزارش ویدئویی خبرنگار تسنیم را می‌بینید:

.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • آنچه ابن سینا می‌تواند در مورد هوش مصنوعی به ما بیاموزد
  • قیمت روز رابیتس و هر آنچه باید درباره آن بدانیم
  • بازگشت به روایت اقتصاد و جامعه
  • ۳۵۰ اثر به جشنواره خوشنویسی رضوی ارسال شد
  • نمایشگاه خوشنویسی سپهر سهراب + فیلم
  • روایت تسنیم از آنچه در نوای هزار‌ دف ‌پالنگان گذشت + فیلم
  • حق هنر کتابت قرآن ادا نمی‌شود
  • کنسل شدن نبرد کلاسیک تیلور - یزدانی در پاریس
  • پهپادهای پرتابی ایران به اسرائیل فقط 2 میلیون دلار قیمت داشت!