Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‎های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مجید مهردوست مسئول موزه قرآن و نفایس سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، گفت: مجموعه‌ای ارزشمند از آثار فاخر استاد محمود فرشچیان، با موضوع عاشورا در تالاری به نام این استاد در موزۀ قرآن و نفایس حرم مطهر رضوی در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است که بیشتر این آثار به سبک نگارگری با تکنیک اکریلیک روی مقوای بدون اسید خلق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او ادامه داد: از قدیمی‌ترین آثار عاشورایی استاد در این تالار که اولین اثر اهدایی وی به موزۀ آستان قدس رضوی است، تابلوی "عصر عاشورا" در ابعاد ۹۸ در ۷۳ سانتی متر است که عناصر انسانی، حیوانی و گیاهی در آن موجود بوده و در سال ۱۳۵۵ خورشیدی خلق و سال ۱۳۶۹ به دست استاد به موزۀ حضرت امام رضا (ع) هدیه شده است.

مسئول موزه قرآن و نفایس سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، گفت: تابلو "عرش بر زمین" (گودی قتلگاه) در ابعاد ۱۰۱.۵ در ۸۲ سانتی متر که در سال ۱۳۹۵ خورشیدی خلق و سال ۱۳۹۶ به موزه اهدا شده است، اثر شاخص دیگری از این استاد در این مجموعه است.   مهردوست افزود: این تابلو بازگو کننده واقعه عاشورا و صحنه تأثرانگیز وداع حضرت زینب (س) با پیکر مطهر حضرت امام حسین (ع) در گودی قتلگاه است که سوگواری فرشتگان همراه با حضرت زینب (س) محیطی غم بار را در آن به تصویر کشیده و هر قسمت آن به تنهایی یک تابلو مجزا است که نقطۀ طلایی آن، محل تلاقی حضرت زینب (س) و پیکر مطهر حضرت امام حسین (ع) است.

او ادامه داد: تابلو هدیۀ عشق (حضرت علی اصغر) در ابعاد ۷۲ در ۹۵ سانتی متر که در آن عناصر انسانی به چشم می‌خورند، اصابت تیر سه شعبه به گلوی مطهر حضرت علی اصغر (ع) را در حالی که بر دستان حضرت امام حسین (ع) قرار گرفته است، به تصویر کشیده و در سال ۱۳۸۱ خورشیدی خلق و در سال ۱۳۸۲ به موزه اهدا شده است.

مسئول موزه قرآن و نفایس سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، گفت: در اثر دیگر استاد فرشچیان با نام "شام غریبان"، صورت و چهره‌ای تصویر نشده است، بلکه حرکات دست‌ها و پا‌ها و حالت و فرم بدن افراد، نشان دهنده فاجعه‌ای است که بر خاندان عصمت و طهارت (ع) گذشته است، این تابلو در ابعاد ۱۲۳ در ۱۴۳ سانتی متر در سال ۱۳۹۴ خورشیدی خلق و همان سال اهدا شده است.

مهردوست افزود: تابلو "پرچمدار حق" (حضرت ابوالفضل) در ابعاد ۱۰۰ در ۷۱ سانتی متر با عناصر انسانی، حیوانی و گیاهی که در سال ۱۳۸۹ خورشیدی خلق و در سال ۱۳۹۰ هدیه شده است، شمایلی از علمدار کربلا را با حالت زخمی بر روی اسب به تصویر کشیده که در آن، چهره و دستان حضرت ابوالفضل (ع) پوشیده شده است.

او تصریح کرد: در این اثر، درخت‌های نخل که در اطراف تابلو به صورت پراکنده کشیده شده، فضایی غم بار و پر اندوه را در ذهن بیننده تداعی می‌کند و اسب حضرت عباس (ع) با نشستن بر روی زمین سعی کرده که سوار بدون دست را بر روی زین نگه دارد و مشک آبی که تیر خورده و آب آن بر زمین ریخته، تیر‌های اصابت شده به بدن حضرت و تیر‌هایی که به اسب خورده، نحوه شهادت قمر بنی هاشم را بیان می‌کند.

مسئول موزه قرآن و نفایس سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، گفت: آثار استاد فرشچیان ابتدا به صورت پراکنده در موزه‌های آستان قدس رضوی در معرض نمایش بود که به مرور با افزایش آثار اهدایی وی از ششم شهریور سال ۱۳۸۹ خورشیدی، تالاری اختصاصی برای نمایش آثار این استاد در موزه قرآن و نفایس حرم مطهر رضوی افتتاح شد که در حال حاضر ۱۷ تابلو نقاشی از آثار این هنرمند برجستۀ نگارگری را مقابل دیدگان هنردوستان قرار داده است.   انتهای پیام//ف.س    

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آستان قدس رضوی ائمه اطهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۰۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی ازنسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در حاشیه رونمایی از این آثار گفت: این مراسم با توجه به وجود نسخ خطی نفیس در گنجینه موزه بزرگ خراسان و به مناسبت روز بزرگداشت «ابومحمد مشرف‌الدین مصلح بن‌عبدالله بن‌مشرف» متخلص به سعدی، شاعر و نویسنده پارسی‌گوی ایرانی برگزار شد.

احسان زهره وندی افزود: یکی از اولویت‌های کاری معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی تبیین و معرفی مشاهیر ادبی ایران است که از اسفند سال گذشته با برنامه (بزرگداشت نظامی) شروع و در سال‌جاری نیز ادامه خواهد داشت و طبق تقویم فرهنگی اقدام به برپایی نمایشگاه‌های مشاهیر فرهنگی و هنری براساس آثار موجود در خراسان رضوی می‌کند.

وی گفت: در این مراسم ۲ نسخه خطی نفیس سعدی از کلیات گلستان و یک رقعه متعلق به دوره تیموری رونمایی شده است.

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: یکی از نسخه‌ها شامل غزلیات سعدی به ضمیمه غزلیات قاسم انوار و بخشی از دیوان حافظ است که با خط نستعلیق ۱۴ سطری نوشته شده و تاریخ تحریر آن مربوط به دوره تیموری و قرن ۱۰ هجری قمری است.

زهره وندی افزود: نسخه دیگر کلیات سعدی شامل گلستان، بوستان و دیوان اشعار بوده که با خط نستعلیق تحریر شده است.

نسخه‌های خطی سعدی از سوم تا نهم اردیبهشت  در موزه بزرگ خراسان واقع در بوستان کوهسنگی مشهد از ساعت ۹ تا ۲۰ میزبان علاقه‌مندان به هنر، شعر و ادبیات فارسی است.

دیگر خبرها

  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • جواد مجابی: کمال‌الملک شاگردان را به کپیه باسمه‌های فرنگی واداشت/حیدریان: دلش چون بید می‌لرزید که مبادا آن برگ پیش از آن‌که در تابلو ترسیم شود بیفتد
  • فعالیت‌ های مشاوره‌ای آستان قدس رضوی در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد
  • فعالیت‌های مشاوره‌ای آستان قدس رضوی در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد
  • رونمایی از نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • رونمایی ازنسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد
  • رونمایی از نسخ خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • پذیرایی موزه‌های آستان قدس رضوی از بیش از ۴۳ هزار زائر داخلی و خارجی