Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ علیرضا ناطقی، در مورد آخرین وضعیت شرکت‌های تعاونی سهام عدالت گفت: به موجب قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر اساس  ماده 35 مشمولان بندهای « الف» و «ب» ماده(34) این قانون در قالب شرکتهای تعاونی شهرستانی ساماندهی‌شده و از ترکیب آنها شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی به صورت شرکتهای‌ سهامی ‌تشکیل و بر اساس قانون ‌تجارت فعالیت می‌‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت موظف ‌است جهت پذیرفته شدن شرکتهای مذکور در بورس اوراق بهادار کمک‌های لازم را انجام دهد.

به گفته وی، شرکت‌های تعاونی سهام عدالت در طول بیش از یک دهه اخیر شکل گرفته و در حال حاضر حدود 352 شرکت تعاونی سهام عدالت در کل کشور وجود دارد.

مدیرکل دفتر تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در مورد اینکه سرنوشت شرکت‌های تعاونی سهام عدالت چه می‌شود، گفت: دولت، لایحه‌ اصلاح توزیع سهام عدالت موضوع مواد 34 الی 38 قانون اجراء سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی را در دی‌ماه سال 96 به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است تا توسط مجلس شورای اسلامی نهایی و به تصویب برسد.

به گفته وی، برای بررسی این لایحه جلسات مختلفی در کمیسیون ویژه اصل 44 قانون اساسی تشکیل شده است.

ناطقی گفت: زمانی که آزادسازی سهام عدالت صورت گیرد، این سهام ارزش مناسبی خواهد داشت و به موجب قانون شرایط و  چارچوب مدیریت وخرید و فروش سهام برای 49 میلیون نفر سهامدار مشخص خواهد شد.

مدیرکل دفتر تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاون  در پاسخ به این سئوال که طی 10 سال گذشته شرکت‌های تعاونی سهام عدالت چه کرده‌اند، گفت: همه کارهای مربوط به ساماندهی و ثبت‌نام مشمولان سهام عدالت در شرکت‌های تعاونی سهام عدالت انجام شده است. همچنین محل مراجعه مردم مشمول سهام عدالت، همین شرکت‌های تعاونی سهام عدالت بوده‌اند .

ناطقی در مورد اینکه بعد از گذشت 12 سال از سهام عدالت مردم نمی‌دانند سهامدار کجا هستند، گفت: مشمولان سهام عدالت سهامدار سهام شرکتهای سرمایه پذیرذیربط هستند و منتظر تصمیم گیری مجلس شورای اسلامی در این باره هستیم.

وی در مورد اینکه قرار بود، طبق نظر دولت در ابتدای سهام عدالت مردم سهامدار شرکت‌های خوب کشور شوند، گفت: آزادسازی سهام عدالت نیاز به قانون دارد و آخرین وضعیت شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت در اختیار وزارت اموراقتصادی و دارایی و سازمان خصوصی‌سازی است. البته شرکت‌های خوبی در سبد سهام عدالت هستند.

مدیرکل دفتر تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاون  در مورد اینکه چه هماهنگی بین وزارت تعاون به عنوان متولی شرکـت‌های تعاونی سهام عدالت و وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان متولی خصوصی‌سازی وجود دارد، گفت: ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شرکت‌های تعاونی سهام عدالت را ساماندهی کردیم، ولی اینکه سهام عدالت مربوط به کدام شرکت‌های سرمایه‌پذیر باشد، را وزارت امور اقتصادی و دارایی از طریق سازمان خصوصی‌سازی متولی است.

ناطقی در مورد تجمع کارکنان شرکت‌های تعاونی سهام عدالت مقابل مجلس و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت:‌ این افراد برخی از شاغلان شرکت‌های تعاونی سهام عدالت هستند که حدود یک دهه در شرکت‌های تعاونی مشغول کار هستند و اعتراض آنها بیشتر از جنبه امنیت شغلی است که درخواست آنها از مجلس این است که مسئله اشتغال آنها تعیین تکلیف شود.بنابراین موضوع اصلی تجمع شرکت‌های تعاونی سهام عدالت بحث اشتغال‌شان است و می‌گویند، اگر شرکت‌های تعاونی سهام عدالت منحل شوند، تکلیف اشتغال آنها چه می‌شود. برخی از این افراد از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار می‌گیرند.

وی در مورد اینکه معترضان تعاونی‌های سهام عدالت می‌گویند قرار است سهام عدالت به دولت برگردد، گفت: مشمولان سهام عدالت به میزان پرداختی‌های خود مالک سهام ذیربط هستند و این سهام به دولت بر نمی‌گردد.

مدیرکل دفتر تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاون در مورد اینکه چرا به اندازه پولی که مردم پرداخت کرده‌اند، سهام عدالت آزاد نمی‌شود، گفت: چون آزاد کردن سهام عدالت قانون تصویب شده توسط مجلس شورای اسلامی را می‌خواهد .

ناطقی ادامه داد: در حال حاضراز حدود 49 شرکتی که سهام عدالت در آنها وجود دارد، هنوز مشخص نیست که هر مشمول سهام عدالت، دارنده سهام کدامیک از این شرکت‌ها است و موضوع در زمان آزاد سازی مشخص خواهد شد.

وی در مورد اینکه آیا مشمولان سهام عدالت، مدیران شرکت‌های تعاونی سهام عدالت را انتخاب کرده‌اند یا این افراد توسط دولت انتخاب شده است، گفت:‌ مجامع عمومی شرکت‌های تعاونی سهام عدالت براساس قانون بخش تعاون تشکیل شده و اعضاء رأی می‌دهند و به هر کس در چارچوب قوانین و مقررات ذیربط رأی دادند به عنوان هیات مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت انتخاب می‌شوند و ما به عنوان دولت، مدیران تعاونی سهام عدالت را نصب نکردیم .

مدیرکل دفتر تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: در حال حاضر تعدادی از شرکت‌های تعاونی فعال و بخشی نیزنیمه فعال ویاغیرفعال شده‌اند، چون منابع درآمدی ندارند.

ناطقی در مورد اینکه منابع درآمد شرکت‌های سهام عدالت از کجا است، گفت: سازمان خصوصی‌سازی در چارچوب قوانین و مقررات مربوط در مورد کارکرد شرکت‌های تعاونی سهام عدالت حق‌الزحمه پرداخت می‌کرد که آخرین حق‌الزحمه این سازمان مربوط به کارکرد تا پایان سال 96 بوده و این حق‌الزحمه بابت کارها و وظایف محوله بوده است. در حال حاضر نیز سازمان خصوصی‌سازی کشور سامانه سهام عدالت را فعال نموده است و امور ذیربط را از طریق این سامانه انجام می دهد.

وی در مورد اینکه آیا با اجرای سهام عدالت فاصله درآمدی دهک‌ها کم شده است و یا کم خواهد شد گفت: این سؤال را باید بانک مرکزی و مرکز آمار ایران پاسخ دهند، چون آمارهای مربوط به ضریب جینی وشاخص های اقتصادی را تولید می نمایند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پوشش سرمایه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۱۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متقاضیان خرید پژو پارس بخوانند | سازمان تعزیرات تکلیف تولید پژو پارس را روشن کرد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، حدود یک سال است که متقاضیان خرید خودروی پژو پارس در کشاکش ایران خودرو و سازمان استاندارد بلاتکلیف مانده اند حال سخنگوی تعزیرات اعلام کرده که بعد از رفع ایرادها، تولید این خودرو ادامه می یابد.

محمدعلی اسفنانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی امروز به یک سال بلاتکلیفی تولید پژو پارس خاتمه داد؛ اسفنانی در نشست خبری گفته است «قرار بر این بود که پژو پارس به دلیل اینکه استانداردها را رعایت نکرده بود تولید آن متوقف شود که با رفع مشکلاتی که اعلام کردند و با دستور رئیس جمهور به تولید ادامه می‌دهد.»

حواشی پژو پارس از کجا شروع شد؟

خودروی پژو پارس به دلیل تفاوت قیمت زیاد با بازار برای عموم خریداران جذابیت بسیاری دارد و می‌توان گفت یکی از خودروهای محبوب در بازار ایران محسوب می‌شود. بر همین اساس هم در زمان ثبت‌نام در سامانه یکپارچه حدود ۱۰۰ هزار نفر برای خرید این خودرو متقاضی شدند.

با ورود به فصل زمستان ۱۴۰۲ که نوبت تحویل خودروهای پژو پارس به متقاضیان بود به دلیل عدم ارسال پیامک و فراخوان مبنی بر زمان تحویل، کم‌کم سروصداها در مورد تأخیر در تحویل این خودرو بلند شد؛ تا جایی که طی تقریباً دو ماه گذشته شاهد تجمعات زیادی مقابل نهادهای دولتی از جمله وزارت صمت بودیم.

در این بحبوحه بود که مشخص شد به دلیل عدم انطباق این خودرو با استانداردهای ۸۵ گانه در تداوم تولید پژو پارس شک و شبهه ایجاد شده و باید خط تولید این خودرو متوقف شود. مهدی اسلام‌پناه رئیس سازمان ملی استاندارد اعلام کرد: «از سال ۱۴۰۱ ما در قالب اعلام‌های رسمی به ایران‌خودرو اعلام کردیم که این خودرو نمی‌تواند استانداردهای ۸۵ گانه را لحاظ کند و باید برای این موضوع تدبیری بیندیشد، اما متأسفانه به جای بررسی این موضوع فروش این خودرو در سامانه یکپارچه در دستور کار وزارت صنعت و خودروساز قرار گرفت و آنها خودرویی که می‌دانستند، نمی‌توانند استانداردهای آن را رعایت کنند فروختند.»

تولید پژو پارس متوقف شد؟ | توضیحات مهم سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی | ببینید

با توجه به عدم انطباق خودروی پژو پارس با استانداردهای ۸۵ گانه مقرر شد که تولید این خودرو صرفاً تا نیمه اسفندماه امسال صورت گیرد، اما در ادامه به دلیل درخواست‌های متعدد و البته اعتراضات متقاضیان خرید پژو پارس، سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرد که تولید این خودرو تا پایان سال ۱۴۰۲ تداوم خواهد داشت.

مهدی اسلام‌پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران تاکید کرد که به صورت مشروط تولید این خودرو در فروردین سال ۱۴۰۳ صورت خواهد پذیرفت.

اسلام پناه گفته بود که «تولید خودروی پژوپارس تا مشخص شدن نتایج مرکز آزمون بین‌المللی استاندارد، ادامه خواهد داشت که به احتمال زیاد نتایج آزمون استاندارد فروردین‌ماه ۱۴۰۳ مشخص می‌شود.»

با این حال ۱۲ اسفندماه ایران‌خودرو در نامه‌ای به سازمان ملی استاندارد اعلام کرد که مجوز شفاف درباره امکان تداوم تولید پارس با استانداردهای فعلی باید صادر شود، چراکه پارس استانداردهای ۸۵ گانه را اخذ نمی‌کند. همچنین ایران‌خودرو اقدام به ارسال فراخوانی به متقاضیان پژو پارس مربوط به زمستان امسال کرد که بر اساس آن این افراد می‌توانند با تبدیل خودرو، خودروهای سورن Xu۷p، ۲۰۷ دستی شیشه و تارا دستی V۱ کرد.

گرانی در بازار خودرو ادامه دارد؛ پژو پارس به ۹۰۵ میلیون تومان رسید | جدول قیمت روز خودروهای داخلی و مونتاژی را ببینید

در واکنش به این نامه ایران‌خودرو، سازمان ملی استاندارد اعلام کرد که «به هر علتی که امکان تحویل خودروهای پیش‌فروش شده به مصرف کننده میسر نشود، تمامی مسؤولیت‌ها در مقابل مشتریان به عهده آن شرکت است.»

در ادامه این کشمکش‌های عباس علی آبادی، وزیر صمت در مورد تحویل پژو پارس به متقاضیان، به صورت قاطع اعلام کرد که «بعضی از خودروها ممکن است که در تطبیق با استانداردها نمره قبولی را کسب نکرده باشند، تلاش می‌کنیم که افرادی که ثبت نام کرده‌اند با اولویت، خودرو به آنها تحویل شود.

حال با این اظهارنظر سخنگوی سازمان تعزیرات مشخص شد که بعد از رفع مشکلات پژو پارس، تولید این خودرو ادامه خواهد داشت.

کد خبر 844597 برچسب‌ها خبر مهم سازمان تعزیرات بازار خودرو ايران خودرو خودرو

دیگر خبرها

  • متقاضیان خرید پژو پارس بخوانند | سازمان تعزیرات تکلیف تولید پژو پارس را روشن کرد
  • لزوم مشارکت شرکت‌های بیمه در ایمن‌سازی معابر شهری و جاده‌ای
  • این هفته تکلیف بارسلونا روشن می‌شود
  • فروردین سود سهام عدالت واریز می‌شود؟
  • خبر مهم برای سربازان؛ زمان اجرای قانون کاهش مدت سربازی تعیین شد
  • تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
  • خدمت سربازی از ۱۴ ماه تا ۹ ماه ؛ قانون کاهش مدت خدمت سربازی چه زمانی اجرا می شود؟‌
  • زمان اجرایی شدن قانون کاهش مدت سربازی
  • قانون کاهش مدت سربازی تا شهریور ماه اجرایی می‌شود
  • قبل از حمله، تکلیف عناصر نفوذی را روشن کنید!