Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر خارجه روسیه با هشدار به کشورهای اروپایی درباره موافقت با استقرار موشک‌های برد متوسط آمریکایی در خاکشان، تأکید کرد که ‌روسیه تمامی امکانات نظامی-فنی لازم برای پاسخ‌گویی به هر نوع تهدیدی در این رابطه را دارد. ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۷ بین الملل اروپا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «راسیسکایا گازیتا» امروز نوشت: "الکساندر گروشکو" معاون وزیر امور خارجه روسیه و نماینده سابق این کشور در ناتو هشدار داد، کشورهای اروپایی که با استقرار موشک‌های آمریکایی که تا پیش از این در چارچوب پیمان نابودی موشک‌های دارای برد متوسط و کوتاه‌تر منع شده بود، موافقت کنند، امنیت خود را در معرض خطر قرار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیپلمات بلندپایه گفت: «چنین مسئله‌ای نه تنها امنیت جهانی و امنیت اروپا را به خطر می‌اندازد، بلکه قبل از هر چیز خاک کشورهایی که ممکن است تحت فشار آمریکا با استقرار این نوع موشک‌ها موافقت کنند را نیز در معرض تهدید قرار خواهد داد.»

گروشکو با یادآوری اینکه استقرار موشک‌های دارای برد متوسط آمریکایی در مناطق نزدیک به مرز روسیه، دارای اهمیت راهبردی خواهد بود، افزود: «البته در حال حاضر ناتو اعلام می‌کند که برنامه‌ای برای استقرار موشک‌های برد متوسط با کلاهک‌های هسته‌ای ندارد و ما این ارسال علامت را دریافت کرده‌ایم و امیدواریم مقامات بروکسل به این مسئله پایبند باشند.»

معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که در شرایط کنونی و طبق دستور رئیس جمهور "ولادیمیر پوتین"، این کشور در حال کار به روی پاسخ مناسب به آزمایش موشکی اخیر در ایالات متحده است که نقض توافقات در چارچوب پیمان موشکی بود.

گروشکو گفت: «کار مشترک وزارت‌خانه‌های مرتبط در این رابطه هنوز به پایان نرسیده است، ولی تا حدود زیادی پیشرفت کرده است. اصلی‌ترین موضوع این است که روسیه تمامی امکانات نظامی-فنی لازم را در اختیار دارد که می‌تواند به این کشور اجازه دهد تا بطور عملیاتی به هر نوع تهدیدی در رابطه با آزمایش موشکی آمریکا و امکان استقرار چنین موشک‌هایی در مناطق مختلف پاسخ مناسب و سریع بدهد.»

این دیپلمات تاکید کرد، روسیه به هر آزمایشی در این زمینه، پاسخ نظامی-فنی خواهد داد و امنیت کشور در هر شرایطی بطور قابل اطمینان تامین خواهد شد. به گفته وی، البته تاکنون موشکهای دارای برد کوتاه و متوسط در هیچ نقطه از جهان، ازجمله خاک اروپا، استقرار زمینی پیدا نکرده و روسیه نیز از برداشتن نخستین گام در این جهت گیری خودداری خواهد کرد.   

روسیه در استقرار موشک‌های برد متوسط پیش‌قدم نخواهد بود

در همین رابطه، "الکساندر پاتروشییف" دبیر شورای امنیت روسیه نیز روز گذشته بعد از مذاکرات خود با "الکساندر لوکاشنکو" رئیس جمهوری بلاروس در مینسک اعلام کرد که پس از از بین رفتن پیمان نابودی موشک‌های دارای برد متوسط و کوتاه‌تر، مسکو در استقرار چنین موشک‌های پیش‌قدم نخواهد بود،ولی به تهدیدات و چالش‌های جدید در این رابطه واکنش مناسب نشان خواهد داد.

وی با یادآوری اینکه روسیه از ابتکارعمل رئیس جمهوری بلاروس درباره عدم استقرار موشک‌های برد کوتاه و متوسط در خاک اروپا استقبال می‌کند، افزود: «ما قصد نداریم در چنین اقدامی پیش قدم شویم، ولی به هر تهدید بوجود آمده در این رابطه واکنش مناسب نشان خواهیم داد.

دبیر شورای امنیت روسیه افزود که در دیدار با الکساندر لوکاشنکو، مسائل امنیت راهبردی و تغییرات بوجود آمده در عرصه امنیت بین المللی و منطقه‌ای به خاطر اقدامات آمریکا را بررسی کرده است.

واکنش شدید چین به طرح آمریکا برای استقرار موشک در آسیامخالفت استرالیا با استقرار موشک‌های آمریکاوزیر دفاع آمریکا خواستار استقرار موشک‌های میان‌برد در منطقه آسیا-پاسیفیک شد

این مقام بلندپایه یادآور شد که زمانی ایالات متحده از پیمان سپر موشکی خارج شد و اکنون نیز از پیمان نابودی موشک‌های برد متوسط و کوتاه‌تر. در شرایط کنونی سامانه دفاع ضدموشکی آمریکا در خاک رومانی مستقر شده و بزودی هم در خاک لهستان استقرار می‌یابد. این در حالی است که در کلاهک موشک‌های سیستم ضدموشکی آمریکا می‌توان به راحتی مهمات هسته‌ای استفاده شود. مسلماً همه اینها می‌تواند باعث نگرانی مقامات مسکو نشود و در عین حال امنیت اروپایی را نیز در معرض خطر قرار ندهد. به گفته وی، استقرار احتمالی موشک‌های برد متوسط آمریکایی در نزدیکی مناطق شرق دور روسیه هم که قابلیت دسترسی به خاک ما را خواهد داشت، یک تهدید امنیتی برای این کشور محسوب شده و مسکو قطعاً به آن پاسخ مناسب خواهد داد.

انتهای پیام/

R1445/P/S8,87,89,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آمریکا" اتحادیه اروپا اخبار "روسیه"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اتحادیه اروپا اخبار روسیه اخبار آمریکا اتحادیه اروپا اخبار روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۱۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت روسیه و آمریکا در سازمان ملل بر سر استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ‎‌

به گزارش جام جم آنلاین، قرار است ایالات متحده و روسیه روز چهارشنبه در شورای امنیت سازمان ملل متحد بر سر موضوعات مرتبط با استقرار تسلیحات هسته‌ ای در فضا با هم دیدار و بحث کنند.

به گزارش رویترز، این دیدار در شرایطی شکل می‌گیرد که قرار است، شورای امنیت بر سر پیش‌نویس قطعنامه‌ای که به موجب آن آمریکا از کشور‌ها می‌خواهد از هر گونه مسابقه تسلیحاتی در فضا جلوگیری کنند، رای‌گیری کند.

برخی از دیپلمات‌ها عنوان کرده‌اند که احتمال می‌رود، روسیه مانع از تصویب این پیش‌نویس ارائه شده از جانب آمریکا شود. این اقدام ایالات متحده آمریکا پس از آن صورت می‌گیرد که این کشور، مسکو را به دلیل ساخت سلاح‌های هسته‌ای ضدماهواره‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد.

ادعایی که وزیر دفاع روسیه آن را به صراحت رد کرده است. لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل و یامازاکی کازویوکی، سفیر ژاپن در سازمان ملل روز جمعه در جریان یک بیانیه مشترک اعلام کردند که به مدت شش هفته با اعضای شورای امنیت در مورد متن پیش‌نویس مورد نظر مذاکره کرده‌اند.

این متن بر لزوم تعهد دولت‌ها به تبعیت از معاهده فضای ماورای جو تایید کرده و از کشور‌های می‌خواهد تا به صورت فعال در بحث استفاده صلح‌آمیز از فضای ماورای جو و جلوگیری از هرگونه مسابقه تسلیحاتی در فضا مشارکت کنند.

معاهده فضای ماورای جو در سال ۱۹۶۷، روسیه و ایالات متحده را از قرار دادن هر شی حامل سلاح هسته‌ ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی در مدار زمین منع می‌کند.

روسیه و چین قصد دارند در این جلسه قبل از هر چیز یک اصلاحیه را به رای بگذارند. اصلاحیه مذکور بازتاب‌دهنده پیشنهادی است که از سوی دو طرف در سال ۲۰۰۸ مطرح شد و به موجب آن استقرار هر گونه سلاح در فضا و یا ایجاد تهدید و استفاده از زور علیه اجرام فضای بیرونی زمین را ممنوع می‌کند.

با این حال، منابع دیپلماتیک بر این باورند که اصلاحیه مذکور نیز به مرحله تصویب نمی‌رسد. اصلاحیه و پیش‌نویس قطعنامه مذکور هر کدام حداقل به ۹ رای موافق و بدون وتوی روسیه، چین، آمریکا، بریتانیا و فرانسه نیاز دارند. برخی از مقامات اطلاعاتی آمریکا ادعا کرده‌اند که روسیه در حال ساخت یک بمب هسته‌ای فضایی است که در صورت انفجار، تشعشات الکترومغناطیسی آن شبکه گسترده‌ای از ماهواره‌ها را از کار می‌اندازد.

با این حال، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفته است که روسیه مخالف هر گونه استقرار سلاح هسته‌ ای در فضاست.

دیگر خبرها

  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • رقابت روسیه و آمریکا در سازمان ملل بر سر استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ‎‌
  • ارسال مخفیانه تسلیحات دوربرد آمریکایی به اوکراین
  • هشدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی داده‌اند
  • هشدار احمدیان به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی داده‌اند
  • هشدار درباره خطر حملات پهپادی برای امنیت ملی آمریکا