Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با تاکید بر اینکه باید با اصلاح ساختار غلط اداری موجود و حذف امضاهای طلایی به سمت شفافیت حداکثری برای توسعه گام برداریم گفت: برخی وزرا و منفعت طلبان، بزرگترین مخالفان شفافیت آرای نمایندگان هستند ولی باید این موضوع به مطالبه عمومی تبدیل شود.

قدس آنلاین: ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر شفافیت آرای نمایندگان در پارلمان گفت: این موضوع حق مردم است که بدانند نمایندگان‌شان چه تفکری دارد و چگونه و با چه کیفیتی رأی داده و به چه چیزی رأی می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مقام معظم رهبری در درس خارج از فقه شان فرمودند به جز مسائل امنیتی و نظامی همه چیز باید به رای‌گیری و آرای شفاف باشد. 

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تصریح کرد: کشورهای پیشرفته دنیا برای مبارزه با فساد کار بزرگ شفافیت حداکثری را اجرایی کردند. 

وی با بیان اینکه بهترین ظرفیتی که می‌شود با فساد مبارزه کرد شفافیت حداکثری است اظهار داشت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید در مورد بحث‌های امنیتی و نظامی موضوعات غیر شفاف باشد اما برای مسائل دیگر باید شفافیت وجود داشته باشد.

ابوترابی گفت: باید با شفافیت حداکثری از جمله شفافیت آرای نمایندگان مجلس تلاش کنیم امضاهای طلایی را از نظام اداری‌مان حذف کنیم حتی اگر این امضاها قانونی باشد.

وی افزود: اگر شفافیت حداکثری اجرایی شود بسیاری از مسائل که به ظاهر قانونی هم هستند ولی در باطن رانت دارند دیگر انجام نخواهد شد و بساط این قبیل کارها جمع خواهد شد. 

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس اظهار داشت: در مجلس اقدامات خوبی در مورد شفافیت انجام شده است به طوری که ماده ۲۹ برنامه ششم در مورد حقوق، دستمزد و پاداش کارمندان و بازنشستگان است که دولت متأسفانه علی‌رغم اینکه قانون به صورت شفاف است اما ارقام را اعلام نمی‌کند.

ابوترابی با تاکید بر اینکه در آینده باید تمام دارایی‌های ایرانی‌ها به صورت شفاف بیان شود خاطرنشان کرد: هم اکنون قانون تیک در مجلس تحت عنوان اعتبارسنجی و رتبه‌بندی مصوب و تبدیل به قانون شده است که کارکرد آن رتبه بندی دارایی ایرانیان بوده و همه افرادی که بخواهند دسته چک بگیرند باید در ابتدا اعتبارسنجی شده و  سپس به آنها رتبه داده شود و در نهایت هم این رتبه به صورت شفاف در منظر عموم قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: متاسفانه در کشورهای جهان سوم مقابل شفافیت ایستادگی می‌کنند اما کشورهای پیشرفته دنیا شفافیت را یکی از عوامل موفق مبارزه با فساد می‌دانند لذا ما هم باید به این سمت برویم ضمن اینکه مردم باید این موضوع را به مطالبه عمومی تبدیل کنند.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: معتقدم شفافیت آرای نمایندگان باید به پویش مردمی تبدیل شود. البته نباید فراموش کنیم که ساختار غلط نظام اداری ما هم مانعی برای عدم شفافیت است.

وی افزود: وقتی نمایندگان مجلس، آرای خود را شفاف اعلام کنند بسیاری از وزرا دلگیر خواهند شد زیرا در مباحثی که به یک وزارتخانه خاص مربوط می‌شود آنها از اینکه یک نماینده اظهار نظر کند و رای موافق و یا مخالف بدهد ناراحت شده و تلافی‌اش را در حوزه انتخابیه نمایندگان در می‌آورند لذا به نظر من اصل موضوع شفافیت باید وجود داشته باشد به شرطی که در ابتدا نظام ساختاری اداری را اصلاح کنیم. 

ابوترابی گفت: باید امورات محلی را به پارلمان‌های محلی یعنی همان شوراهای شهر و روستا که اصل ۱۰۴ قانون اساسی بدهیم البته باید سطح شوراها را هم ارتقا بدهیم و بعد کارهای ملی را به مجلس شورای اسلامی که هم تراز مجلس سنا خواهد شد بدهیم و آن وقت شفاف حداکثری باید در منظر عموم مردم قرار داده شود.

وی با تاکید بر اینکه اصل شفافیت یک ضرورت است اظهار داشت: باید این موضوع تبدیل به یک پویش شود چرا که خواسته به حقی است و بدانیم که در این مسیر مخالفان جدی هم داریم که از مخفی کاری منافع زیادی برده‌اند.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس افزود: متاسفانه طرح دو فوریتی شفافیت آرای نمایندگان در مجلس رای نیاورد ولی جای نگرانی نیست چرا که یک فوریت آن همچنان وجود دارد و ان شا الله با رایزنی در زمان ارائه به صحن علنی می‌تواند رای لازم را کسب کند.

ابوترابی اظهار داشت: شفافیت آرای نمایندگان باید به یک خواسته و پویش عمومی و مطالبه مردمی تبدیل شود که در آن صورت هیچ کس توان مقابله و مخالفت با آن را نخواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد:‌ کشورهای پیشرفته‌ تجربه خوبی در زمینه مبارزه با فساد دارند ضمن اینکه شفافیت و مبارزه با فساد از همه ابعاد عقلی، شرعی در پیشرفت و توسعه امری بسیار مهم است. 

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزرا امضای طلایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۲۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی زنجان، طارم و خدابنده برای دور دوم انتخابات

رئیس ستاد انتخابات استان زنجان، گفت: تدابیر برگزاری مرحله دوم انتخابات در زمینه‌های فنی، اجرایی و پشتیبانی مورد بررسی مجدد قرار گرفته و تدابیر لازم پیش‌بینی شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، ابوالفضل رفیعی با تاکید بر بازنگری در اعضای برخی شعب با توجه به نتیجه عملکرد دور اول و با هدف تضمین هر چه بیشتر اجرای مطلوب و سلامت انتخابات در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: با توجه به تصمیم هیئت‌های اجرایی ذی‌ربط، در تعداد و محل شعب اخذ رأی حوزه‌ای انتخابیه زنجان - طارم و خدابنده در دور دوم تغییری داده نخواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه همچون دور نخست، امکانات دولتی مشخص شده جهت بهره‌مندی از تبلیغات عادلانه می‌‍تواند در اختیار نامزدها باشد، گفت: مطابق روز شمار انتخابات دور دوم، فهرست امکانات و نحوه استفاده از آن‌ها به کاندیداها اعلام می‌شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان، تاکید کرد: یازدهم اردیبهشت‌ماه 1403 اسامی و کد انتخاباتی نامزدهایی که به مرحله دوم راه یافته‌اند در حوزه انتخابیه توسط فرمانداران مراکز حوزه‌های انتخابیه مربوطه با انتشار آگهی اطلاع‌رسانی عمومی خواهد شد.

وی گفت: تبلیغات انتخاباتی نامزدها و طرفداران آنان از ثانیه نخست بامداد روز پنجشنبه 13 اردیبهشت تا  8 صبح روز پنجشنبه مورخ 20 اردیبهشت ادامه دارد.

گفتنی است، انتخابات در حوزه‌های انتخابیه زنجان – طارم برای تعیین منتخب دوم و در حوزه انتخابیه خدابنده برای تعیین تنها منتخب به دور دوم کشیده شده است. محمد اسماعیلی و نبی‌اله محمدی برای حوزه زنجان و طارم و همین طور سعید رفیعی و احمد بیگدلی برای حوزه خدابنده با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رأی‌گیری در حوزه انتخابیه کرمانشاه، به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود
  • 21 اردیبهشت برگزاری دومین دور انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف
  • انتخابات در تهران تمام الکترونیک است
  • سمیرم و لنجان ۲۱ اردیبهشت ماه میزبان دور دوم انتخابات مجلس هستند
  • پنجره‌ای رو به شفافیت
  • برگزاری انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه کرمانشاه
  • آمادگی زنجان، طارم و خدابنده برای دور دوم انتخابات
  • ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری رفع شد
  • مرحله دوم انتخابات مجلس در قائمشهر تمام الکترونیک است
  • شفافیت در هزینه کرد‌ها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند