Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@11:18:19 GMT

این افراد از کنار پای مردم لیوان یک بار مصرف جمع کردند...

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۳۸۷۶

این افراد از کنار پای مردم لیوان یک بار مصرف جمع کردند...

مدیرعامل انجمن زمین پاک دشتستان می گوید: این جمعیت سعی کرده است شعار "محرم بی زباله" را به عرصه‌ی اجرا گذاشته و با هدف فرهنگسازی، مردم و شهروندان را به حفظ محیط زیست و نریختن زباله و پسماند در خیابان ها ترغیب کند.

محمدمهدی زنده باد در گفتگو با خبرنگار ایسنا عنوان کرد: سال‌های قبل به طور خودجوش و بدون انتشار اطلاعیه و یا پوشیدن کاور، کار جمع آوری زباله از خیابان ها و سطح شهر را انجام می دادیم و امسال اولین بار است که به این شکل منسجم و با انتشار فراخوان و جذب مردم و شهروندان این کار را انجام دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هدف ما بیشتر فرهنگسازی بود و اینکه در شلوغی این کار را انجام دهیم تا همه بدانند که ریختن پسماند در خیابان کار درستی نیست و به نوعی شهروندان را متوجه کنیم که نباید زباله‌ای در خیابان ریخته شود.

این فعال محیط زیستی عنوان کرد: امسال حدود 35 تا 40 نفر در این پویش شرکت کردند که با پوشیدن کاور سبز انجمن زمین پاک به پاکسازی و جمع آوری زباله در سطح خیابان پرداختیم. قرارِ اصلی تجمع پویش «محرم پاک» در اطلاعیه منتشر شده ساعت 11:30 شب عاشورا بود و بعد به خاطر شلوغی خیابان بازار مجبور شدیم بمانیم و برای هماهنگی پشت سر هیئت ها حرکت می کردیم، در واقع مسیر مشخص و قابل پیش بینی بود اما زمان کار نه.

زنده باد با بیان اینکه در این برنامه اقشار مختلف از جمله مسئولان، رسانه ها، فعالان اجتماعی، ورزشکاران و کودکان شرکت داشتند، افزود: شرکت کنندگان پویش اکثرا جوان بودند، و در ادامه نیز خیلی از کودکان و زنان و مردم حاضر در عزاداری ها به ما پیوسته و با ما همراه شدند.

مدیرعامل انجمن زمین پاک دشتستان با اشاره به تاثیرگذاری اینگونه فعالیت ها گفت: ما این کار را ابتدا با هدف گسترش حرکت های محیط زیستی انجام دادیم، و مسئولان اجرایی و دوستان شهرداری و شورای شهر و حتی دوستان رسانه ای از ابتدا تا انتهای مسیر نیز با ما همراه بودند.

وی ادامه داد: مسئله اصلی متوجه کردن مردم به اشتباه ریختن زباله بود. حتی ما از کنار پای مردم زباله‌هایی چون لیوان یک بار مصرف را جمع می‌کردیم و جلوتر که می رفتیم مردم خود بلند می شدند و لیوان ها را به ما تحویل می‌دادند و همکاری می کردند.

وی تاکید کرد: اگر این حرکت ادامه پیدا کند و به نوعی آموزش داده شود می توان ظروف یکبار مصرف را به تدریج کم و حذف کرد و هم اینکه کاری کرد تا زباله ها به حداقل برسد.

وی ادامه داد: زمانی که انتخاب کردیم زمان مناسبی بود چون در اوج شلوغی عزاداری ها و حضور مردم بود. می شود این کار را در کل خیابان ها به طور همزمان انجام داد و در خود هیئت ها و در زمان مراسم نیز افراد با کاور به جمع آوری پسماندها بپردازند.  

محمدمهدی زنده باد ادامه داد: البته ما امسال برنامه های زیادی داشتیم و قصد داشتیم محرم بی زباله را در تمام نقاط شهر و استان اجرا کنیم تا در حد شعار باقی نماند اما به دلیل کمبود بودجه و مسائل مالی نتوانستیم همه را انجام دهیم، در واقع می خواستیم کل هیئت ها این کار را انجام دهند و واقعا محرم بی زباله را به منصه ظهور برسانیم.  

این فعال محیط زیستی اظهار کرد: قصد داشتیم که به حرمت دستان خسته پاکبانان شهر را پاکیزه نگه داریم، چون معتقد هستیم که شهر خوب را شهروندان می سازند و به احترام امام حسین و حرمت شهدا باید شهر را پاکیزه نگه داریم و هر کدام پاکبان محیط خود باشیم.

گفتنی است انجمن زمین پاک دشتستان با انتشار اطلاعیه ای با این متن "به هم می پیندیم تا به یاری پاکبانان عزیز بشتابیم و زباله ای از زمین برداریم، شاید قدمی باشد در راه داشتن زمینی پاک تر و شهری زیباتر... همراهی سبز شما را پاس می داریم." اقدام به جذب همراهی مردم و افراد علاقمند به محیط زیست کرد تا بتوانند در حد توان محرم پاک و بدون زباله ای برای مردم و شهروندان رقم بزنند.  

جمعیت زمین پاک در شب های محرم و به ویژه شب عاشورا در نقاط اصلی شهر برازجان از جمله چهارراه بازار که محل اصلی و تلاقی هیئت های عزاداری و تجنع مردم است گرد هم آمده و به پاکسازی محیط و خیابان ها پرداختند.

به گزارش ایسنا، پویش مردمی محرم پاک با زمین پاک به همت انجمن محیط زیستی زمین پاک دشتستان در ایام محرم و به ویژه شب های تاسوعا و عاشورا اجرا و با استقبال خوبی از سوی مردم روبرو شد. به امید فراگیر شدن این اقدامات پرارزش و فرهنگی در تمام کشور.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محرم 98 زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۳۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مهمان خوبی برای «زمین» هستیم؟

همه ما از نخستین سال‌های ورود به مدرسه این جمله را حفظ کردیم که «زمین سومین و تنها سیاره قابل سکونت منظومه شمسی است.» حتی احتمالا روزی را به یاد بیاوریم که در کتاب علوم، تصویر کره زمین که در فاصله نزدیکی از خورشید قرار دارد را با حیرت به دوستانمان نشان دادیم و تعجب کردیم که چطور در این فاصله کم، نمی‌سوزیم!

آموزشی که البته در سال‌های بعد پیشرفته‌تر شد و در قالب کتاب جغرافیا سعی کرد تا موضوعاتی نظیر تغییرات اقلیمی، اقیانوس‌ها، گرمایش زمین و... را به شکل علمی برایمان ترسیم کند. اما آیا هرآنچه که لازم است درباره زمین بدانیم تا بتوانیم امانتدار خوبی باشیم و زمین را با کمترین تغییرات به دست نسل بعدی بسپاریم در این آموزش‌ها خلاصه می‌شود؟ نسلی که مبانی علمی مرتبط با جایی که در آن زیست می‌کند را به شکل نظری یا آموخت یا شبِ امتحان حفظ کرد تا مردود نشود، آیا در عمل هم از نگهداری زمین نمره قابل قبولی می‌گیرد؟ 

پاسخ به این سوال به سادگی نگاه به پیرامونمان است؛ درست همان زمانی که در دل پیچ و تاب جاده چالوس یا جاده‌ای فرعی در نقاط کویری کشور، نُت‌های موسیقی گوشمان را نوازش می‌کند، چشم‌هایمان رقصِ پرواز پلاستیک‌ها در آسمان یا شکوفه‌های زباله را بر سر شاخه درختان می‌بینید و در همین لحظه می‌توانیم فکر کنیم چقدر امانت‌دار خوبی هستیم؟

هرچند که با آوردن عنوان «زمین» ممکن است بیشتر افراد به سطح سختی که روی آن زندگی می‌کنند، فکر کنند، اما عکس‌های هوایی به خوبی نشان می‌دهند که دو سوم سیاره‌ای که در آن زندگی می‌کنیم را اقیانوس‌ها تشکیل داده‌اند که هرچند کمتر، اما این بخش و موجودات آن هم از گزند انسان در امان نبوده‌اند.

با این وجود آنچه که این سیاره را قابل سکونت کرده وجود اکسیژن است. ماده‌ای حیاتی که بعضی روز‌ها در ترکیب با سایر آلاینده‌ها، درصد ناچیزی از آنچه تنفس می‌کنیم را تشکیل می‌دهد. روز‌هایی که شاید آسیبِ آن با محدود کردن فعالیت‌ها و استفاده از ماسک‌های N ۹۵ برای ما تا حدی قابل جبران باشد،، اما آثاری که بر زمین می‌گذارد دراز مدت خواهد بود. 

با وجود تمام اتفاقات طبیعی و غیرطبیعی که طی میلیون‌ها سال گذشته در زمین رخ داده است، اما گستره تغییرات آسیب‌رسان پس از صنعتی شدن جوامع، افزایش چشمگیری داشت. روندی قابل توجه که حتی عده‌ای از افرادِ عادی را بر آن داشت تا با انجام برخی کارها، بیشتر به فکر جایی باشند که در آن زیست می‌کنند. کار‌هایی که شاید اگر فراگیرتر شود، محدود به گروه خاصی نباشد و انجام آنها به زمانی خاص موکول نشود؛ بیشتر به حفظ زمین کمک کند.

قرار نیست برای کمک به زمین کار سختی انجام دهیم، در واقع حتی اگر در یک جمع دوستانه این سوال را بپرسیم که «برای کمک به زمین چه کاری انجام داده‌اید؟» همان پاسخ‌ها می‌تواند کمک‌کننده و ایده‌دهنده باشند تا یک گام بیشتر برای حفظ زمین برداریم.

«نریختن زباله» اولین پاسخی است که اکثر افراد یک جمع از آن تحت عنوان کاری برای زمین یاد می‌کنند، هرچند به نظر می‌رسد این پاسخ بدیهی‌ترین وظیفه‌ای است که هر یک از ما نه تنها در مقابل زمین که در مقابل یکدیگر داریم! پس اگر قرار باشد پا از این اقدام فراتر بگذاریم، بهتر است کاری برای کاهش پسماند کنیم. چنانچه نمونه‌ای از این اقدام را در سال‌های اخیر، با تبلیغات صورت گرفته درباره کاهش مصرف پلاستیک شاهد بودیم. البته در شرایطی که برخی افراد با بهانه صرفه‌جویی در زمان به سمت مصرف ظروف یکبار مصرف رفته‌اند، احتمالا ترغیب آنها به استفاده از ظروف عادی سخت باشد، کسانی که حتی برای قانع نشدن این بهانه را می‌آورند که با استفاده از ظروف یکبارمصرف می‌توانند به صرفه‌جویی در مصرف آبی که برای شست‌وشو استفاده می‌شود، کمک کنند!

از سوی دیگر برخی در سال‌های اخیر به کار‌هایی مانند جمع‌آوری زباله و فیلتر‌های سیگار رو آورده و برای این کار گروه‌های دوستانه‌ای تشکیل می‌دهند تا به شکل گروهی زباله‌ها و فیلتر سیگار‌های محدوده‌ای خاص را جمع‌آوری کنند. کاری که احتمالا برگزاری گروهی آن سبب ترغیب افراد بیشتری برای شرکت در این کار مهم شود.

با این وجود قطعا کار‌هایی که ما می‌توانیم برای کمک به زمین انجام دهیم تنها محدود به نریختن زباله نمی‌شود. کار‌هایی که برخی از آنها نیازی به صرف هزینه و حتی وقت بیشتری ندارد و به مرور می‌تواند به بخشی از سبک زندگی تبدیل شود؛ به عنوان مثال اگر قرار است یک روز را در طبیعت بگذرانیم باید خود را موظف بدانیم که علاوه بر نریختن زباله از ایجاد آلودگی صوتی هم خودداری کنیم.

در نهایت بهتر است بدانیم ما مهمانِ زمین هستیم و باید قدردان میزبانی باشیم که قرار است پس از ما نیز پذیرای مهمانان دیگری باشد که آنها هم به آب، خاک و هوای سالم نیاز دارند. پس می‌توانیم با انجام کار‌هایی ساده مانند آنچه که تاکنون گفته شد و یا پرهیز از اسراف، محافظت از پوشش گیاهی، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و... در نقش مهمانی دوست‌داشتنی ظاهر شویم.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پاکسازی اراضی شهرک صنعتی قرچک همزمان با هفته زمین پاک
  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • طرح پاکسازی زباله در چهارمحال و بختیاری
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • زباله‌های پلاستیکی یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های محیط‌زیست
  • پاکسازی حاشیه پارک جنگلی برم و سرچشمه رودخانه شش پیر سپیدان
  • هوای زمین را داشته باشیم
  • اقدامات مناسب برای کاهش مصرف پلاستیک انجام شود
  • آیا مهمان خوبی برای «زمین» هستیم؟