Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@06:39:35 GMT

معاون پژوهش مرکز تحقیقات مخابرات منصوب شد

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۴۲۹۳

معاون پژوهش مرکز تحقیقات مخابرات منصوب شد

به گزارش خبرگزاری مهر، وحید یزدانیان رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حکمی مهدی فسنقری را به سمت معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی این پژوهشگاه منصوب کرد.

در متن این حکم، مسئولیت‌های زیر به معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی مرکز تحقیقات مخابرات ایران محول شده است.

۱. ارائه و پیاده سازی راهکارهای لازم به منظور راهبری و مدیریت تحقیقات با بهره گیری از توانمندی های داخلی پژوهشگاه و ظرفیت دانشگاه ها، پارک تخصصی ارتباطات و فناوری اطلاعات، مراکز تحقیقاتی و بخش خصوصی به ویژه شرکت های دانش بنیان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲. اصلاح سیاست­ها، اولویت­ها و فرآیندهای پژوهشی پژوهشگاه در جهت نقش آفرینی موثر، چابک و بدون سازوکارهای بروکراتیک زائد در انجام تحقیقات کاربردی و تقاضامحور در تعامل با تمامی دستگاه ها و شرکت های دولتی و خصوصی بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات.

۳. بازنگری و سازمان­دهی «موضوعات محوری پژوهشی» و «پروژه­‌های تدوین نقشه راه» و ارائه سازوکار اجرایی تحقق آن­ها در قالب ساختار پژوهشی پژوهشگاه.

۴. ایجاد سازوکار نظارت بر عملکرد واحدهای پژوهشی درجهت نقش آفرینی هرچه موثرتر در حل مساِئل کاربردی بخش.

۵. یکپارچه­‌سازی سامانه­‌های اطلاعات پژوهشی و تأمین پاسخ­گویی و شفافیت در این حوزه.

۶. ساماندهی جذب، به‌کارگیری و ارتقاء نیروی انسانی در حوزه های پژوهشی با تاکید بر جلوگیری از انباشت نیروی انسانی غیرکارآمد.

۷. رصد، پایش و بومی­‌سازی فناوری­های نوین حوزه­ ارتباطات و فناوری اطلاعات، برمبنای ایجاد نظام نوآوری باز.

۸. اهتمام به توسعه همکاری­‌های بین­‌المللی و مشارکت در فعالیت­‌های پژوهشی بین­‌المللی.

درهمین حال، رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران در حکمی مریم طایفه محمودی را نیز به سمت مدیر دفتر آموزش، همکاری های علمی و بین المللی این پژوهشگاه منصوب کرد.

شرح مسئولیت‌های محول شده در این حکم نیز به شرح زیر است.

۱. اهتمام در اصلاح و بهبود آیین نامه های مرتبط با اعضای هیئت علمی و بهبود سیستم ارتقا و ترفیع.

۲. تسهیل سازوکارهای انتشار و گسترش نشریه ها، کتب و مقالات تخصصی در راستای ارتقای جایگاه علمی پژوهشگاه.

۳. برنامه ریزی و همکاری در اجرای دوره های آموزشی تخصصی با همکاری پژوهشکده ها و روابط عمومی.

۴. ایجاد سازوکار مناسب درجهت حضور موثر پژوهشگاه در همایش ها و سمینارهای تخصصی مرتبط با موضوعات محوری و در راستای اسناد، قوانین و مقررات بالادستی.

۵. ارتقای جایگاه بین المللی پژوهشگاه و تسهیل سازوکارهای همکاری بین المللی در راستای محورهای پژوهشی پژوهشگاه.

کد خبر 4715833 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: مرکز تحقیقات مخابرات حکم انتصاب نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری فضایی فناوری نانو امنیت اطلاعات موبایل شرکت دانش بنیان گوگل تحقیقات علمی هوشمندسازی ماهواره فناوری 5G محمد جواد آذری جهرمی هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۴۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه منطقه‌ای ایران در انتشارات علمی ایمنی‌شناسی و میکروب‌شناسی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی‌رغم وجود جایگاه برجسته‌ کشور در کمیت تولیدات علمی حوزه‌ ایمنی‌شناسی و میکروب‌شناسی، کیفیت این تولیدات نسبت به متوسط منطقه‌ای و جهانی پایین‌تر است.

در رابطه با این موضوع، پژوهشگران مطالعه‌ای انجام داده‌اند که در این مطالعه ضمن تعیین کشور‌های قوی، متوسط و ضعیف منطقه، مشخص شد که رابطه‌ی بین شاخص‌های استنادات و تولیدات علمی نسبت به تمامی رابطه‌های دو به دویی در شاخص‌های منتخب بیشتر است.

* وضعیت کلی تولید علم در جهان

پژوهش حاضر جهت تعیین جایگاه ایران در انتشارات علمی حوزه‌ ایمنی‌شناسی و میکروب‌شناسی انجام شده است و اهداف دیگر آن تعیین وضعیت کلی تولید علم جهان، خاور‌میانه و ایران، شناسایی الگو‌های تالیف تولیدات علمی جهان، خاور‌میانه و ایران، شناسایی میزان همکاری‌های علمی ایران با کشور‌های خاورمیانه و جهان، و بررسی ارتباط بین شاخص‌های تولیدات علمی، استنادات، همکاری‌های علمی منطقه‌ای و همکاری‌های علمی فرا منطقه‌ای با یکدیگر هستند.

این پژوهش از نوع کاربردی و با استفاده از شاخص‌های علم‌سنجی و جامعه پژوهش ۳۰۶۲۲ مدرک حوزه‌ ایمنی‌شناسی و میکروب‌شناسی کشور‌های خاور‌میانه طی سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ است. در آن برای تعیین جایگاه کشور‌ها و روابط بین شاخص‌ها از تحلیل عامل اکتشافی و ماتریس همبستگی و پایگاه سایول استفاده شده است.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که به ترتیب کشور‌های ایران، ترکیه، و عربستان در شاخص‌های تولیدات علمی، استنادات، همکار‌های منطقه‌ای، فرامنطقه‌ای و همکاری کل جزو کشور‌های قدرتمند اطلاعاتی منطقه محسوب شدند؛ و به‌جهت تعیین جایگاه در منطقه، شاخصِ استنادات نسبت به سایرین بیشترین وزن را داشت.

از منظر جایگاه، ایران در ایمنی شناسی و میکروب شناسی، رتبه قابل قبولی در سطح منطقه و در میان کشور‌های دیگر به دست آورده است و رقابت ایران باکشور‌های ترکیه و عربستان مشهود است

بر اساس یافته‌های این پژوهش، ایران در شاخص‌های تولیدات علمی و استنادات به‌ترتیب با ۴۳.۶۳% و ۳۳.۷۶% رتبه اول، در شاخص همکاری‌های منطقه‌ای با ۴۳.۶۳% رتبه سوم، در شاخص همکاری‌های فرامنطقه‌ای با ۲۳.۵۶% رتبه دوم و در شاخص همکاری کل با ۲۲.۱۲% رتبه دوم را دارد.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که از منظر جایگاه، ایران در ایمنی شناسی و میکروب‌شناسی، رتبه قابل قبولی در سطح منطقه و در میان کشور‌های دیگر به دست آورده است و رقابت ایران باکشور‌های ترکیه و عربستان مشهود است.

* نحوه محاسبه جایگیری کشور‌های منطقه در آمارها

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که وضعیت جایگیری کشور‌های منطقه در آمار کشور‌های قدرتمند، وابسته به وضعیف مطالعاتی منطقه بر اساس هر شاخص است و هر کشور با توجه به ظرفیت‌های خود عملکرد متفاوتی داشته است که اصولابه تصمیم‌های کلان و قوانین علمی و پژوهشی مربوط به کشور بر می‌گردند. برای مثال در اسناد بالادستی ایران، یکی از شاخص‌های اصلی، رسیدن به جایگاه بالا در تولید علم است و رتبه خوب ایران در این راستا، می‌تواند متأثر از این سیاست باشد.

به طور کلی وجود چهار کشور ایران.ترکیه، عربستان، و امارات متحد عربی در بالای جدول رتبه بندی، آن‌ها را در زمره کشور‌های قدرتمند اطلاعاتی منطقه در حوزه‌های مورد بررسی، قرار داده است و این برتری می‌تواند متأثر از وضعیت اقتصادی مطلوب‌تر، تمرکز بر خودکفایی و ارتقای علمی، سیاست‌گذاری و ارتباطات علمی مناسب در آنها نسبت به دیگران باشد.

تعیین جایگاه کشورها در این پژوهش متأثر از وضعیت اقتصادی مطلوب‌تر، تمرکز بر خودکفایی و ارتقای علمی، سیاست‌گذاری و ارتباطات علمی مناسب در آنها نسبت به دیگر کشورها می‌باشد

در مقابل، عملکرد نامناسب کشورهایی، چون آذربایجان، سوریه، ارمنستان، و بحرین به نزول رتبه‌ی ایشان انجامیده است و به نظر میرسد که ناآرامی‌های منطقه، جنگ‌های داخلی، خارجی، جمعیت پایین و نبود زیرساخت مناسب مرتبط با آموزش و پژوهش می‌توانند توجیهی بر این نتیجه باشند..

* موارد تاثیرگزار بر جایگاه علمی کشورها

نتایج پژوهش حاضر در تعیین جایگاه کشور‌ها در شاخص‌های یاد شده با نتایجی که Aytac و Leydesdorff به‌دست آورده بودند هم‌خوانی دارد. در انتها، بررسی ارتباط بین شاخص‌های مدنظر برای تمامی کشور‌ها نشان داد که تمامی شاخص‌ها می‌توانند به تنهایی یا به صورت ترکیبی بر جایگاه علمی نهایی یک کشور در این منطقه تأثیرگذار باشند.

لیکن بر اساس یافته‌های این مطالعه، برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت کشور‌ها بر دو شاخص استناد دریافتی و تولیدات علمی در بهبود جایگاه علمی کشور‌ها در حوزه‌های موصوف بسیار مؤثر است. همچنین، ارتباط قوی بین شاخص‌های همکاری علمی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای می‌تواند گواهی بر اهمیت تدوین سیاست‌های مربوط به توسعه‌ی همکاری‌های علمی برای سیاست گذاران این حوزه‌ها و نیز توجه بیشتر به ارتباطات علمی با دانشمندان کشور‌های دیگر برای پژوهشگران ایرانی باشد.

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی باعنوان «جایگاه منطقه‌ای ایران در انتشارات علمی ایمنی‌شناسی و میکروب‌شناسی» تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هفدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی برگزار می‌شود
  • تحقق اهداف عالمانه و مدبرانه اسلام ناب توسط سازمان بین‌المللی سینوو
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی با کمیته تحقیقات دانشجویی
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی علوم پزشکی و کمیته تحقیقات دانشجویی
  • ارائه تازه‌ترین دستاورد‌های پژوهشی در زمینه تولید گندم
  • امضای تفاهمنامه تأمین محتوای علمی و آموزشی حوزه های علمیه افغانستان
  • تأمین محتوای علمی و آموزشی حوزه‌های علمیه افغانستان
  • دبیر هفتمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران منصوب شد
  • جایگاه منطقه‌ای ایران در انتشارات علمی ایمنی‌شناسی و میکروب‌شناسی
  • سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران منصوب شد