Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-24@05:45:15 GMT

روسیه خواهان همکاری با ایران در حوزه نفت و گاز شد

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۴۳۲۸

روسیه خواهان همکاری با ایران در حوزه نفت و گاز شد

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، مواردی که تاکنون در حوزه انرژی مورد توافق قرار گرفته اجرای توافقات و قراردادهای مربوط به واحدهای دو و سه نیروگاه اتمی بوشهر بوده که به گفته مسوولان، کار به نحو مناسبی درحال پیشرفت است. در زمینه نفت و گاز هم مذاکرات مثبت و خوبی بین وزارت نفت ایران و وزارت انرژی فدراسیون روسیه انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌چنین وزارت نیروی ایران و وزارت انرژی روسیه احداث چهار واحد نیروگاه حرارتی در هرمزگان به ظرفیت مجموع ۱۴۰۰ مگاوات را مورد بررسی قرار دادند.

عصر روز دهم شهریورماه نیز رضا اردکانیان - وزیر نیرو - به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و فدراسیون روسیه به همراه وزیر امور خارجه راهی این کشور شد تا گام جدیدی را در راستای تحکیم روابط دو کشور بردارد. هدف از این سفر این بود که اردکانیان ضمن دیدار و گفت‌وگو با الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه به بررسی آخرین وضعیت پروژه‌های دوجانبه و توافقات حاصله در پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور بپردازد.

طی سفر مذکور، روسای کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور همچنین درباره موضوعات مختلفی از جمله پیگیری پروژه‌های دوجانبه و توافقات صورت گرفته در پانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه که خردادماه امسال در شهرهای تهران و اصفهان برگزار شده بود به مذاکره پرداختند.

به تازگی نیز یک هیئت تجاری روس متشکل از فعالان اقتصادی بخش خصوصی در حوزه نفت و گاز با حضور در اتاق تهران با رئیس کمیسیون انرژی و سرپرست معاونت امور بین‌الملل اتاق تهران دیدار و درباره همکاری‌های دوجانبه گفت‌وگو کردند.

اعضای این هیئت تخصصی را فعالان بخش خصوصی در حوزه ارائه خدمات حفر چاه‌های اکتشاف نفت، ‌فناوری‌های زیست محیطی برای تصفیه رسوبات نفتی از پهنه‌های آبی، استفاده از فناوری فیلتر نوری به منظور جست‌وجوی میدان‌های نفت و گاز و تحقیق و توسعه در این حوزه تشکیل می‌دادند.

در همین راستا رضا پدیدار - رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران - از آمادگی لازم فعالان حوزه نفت و گاز برای همکاری در زمینه کالاهای راهبردی صنعت نفت و گاز خبر داده و گفته است: بر اساس توانایی شرکت‌های ایرانی، فهرست سه گروه کالایی با ۱۰ زیرمجموعه تنظیم و در صورت علاقه‌مندی در اختیار شرکت‌های فعال روسیه در حوزه نفت و گاز قرار می‌گیرد تا پس از بررسی و اعلام آمادگی همکاری از سوی طرف‌های روس، تفاهم‌نامه‌ای برای توسعه همکاری‌های دوجانبه در اتاق تهران به امضای دو طرف برسد.

به گفته وی ایران علاقه‌مند دسترسی به فناوری‌های روزآمد دنیاست و آمادگی همکاری در زمینه تجهیزات درون‌چاهی، تولید پمپ‌های ESS و ESP، پمپ‌های آلیاژی و نیز تجمع گازهای مشعل و انتقال آن به خط تولید را دارد.

همچنین الکساندر بلیایف - نایب‌ رئیس اتاق بازرگانی و صنعت استان تومسک روسیه - اعلام کرد: هدف ما از این سفر، آشنایی با شرکت‌های فعال ایرانی در زمینه نفت، گاز و انرژی بود، می‌دانیم که همکاری با اتاق بازرگانی تهران، همکاری بلندمدت و حائز اهمیتی است.

حسام‌الدین حلاج - سرپرست معاونت امور بین‌الملل اتاق تهران - پیشنهاد کرده که دبیرخانه مشترکی در این معاونت بین کمیسیون انرژی اتاق تهران و همتای آن در اتاق بازرگانی تومسک تشکیل شود که پیگیری موارد مطرح شده در این نشست باشند.
بنا بر اعلام وزارت نفت، موارد متعددی از جمله مشارکت در تولید تجهیزات راهبردی درون‌چاهی نظیر پمپ‌های ESS و ESP، مشارکت در تولید تجهیزات کنترلی نفت و گاز، مشارکت در تولید تجهیزات لوله‌ها، مشارکت در تولید انواع لوله‌های جداری آلیاژی، مشارکت قراردادی برای جمع‌آوری گازهای مشعل و تبادل فرآورده و تجهیزات می‌تواند اولویت‌های همکاری دوجانبه باشد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: نفت و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۴۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری

جمعیت، وسعت و همسایگی و همچنین قدرت بالای نظامی از جمله ویژگی‌هایی هر دو کشور محسوب می‌شود و از این رو تلاش‌هایی زیادی صورت می‌گیرد تا میان اسلام آباد و تهران تنش بوجود آید و طبعا بروز هر گونه تنشی میان دو کشور برای هر دو خطرناک است.

این نکته را باید در نظر داشت که هر دو کشور دارای دشمنان و رقیبان سنتی هستند. هند رقیب اصلی پاکستان بشمار می‌رود و از سویی دیگر اسرائیل هم دشمنی سنتی ایران محسوب می‌شود و طی هفته‌های اخیر هم شاهد افزایش تنش میان جمهوری اسلامی و رژیم صهیونیستی بودیم. مضاف بر اینکه برای ایران رقبای منطقه‌ای دیگری هم وجود دارد.

موضوع دیگر اقتصادی است. در شرایط کنونی پاکستان به لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی ندارد و علاوه بر اینکه جمهوری اسلامی هم سال‌ها است که درگیر تحریم است و طبعا بعد از اجرایی کردن قانون صلح قرن ۲۱ از سوی ایالات متحده ممکن است با تشدید فشار‌ها از سوی غرب مواجه شویم؛ بنابراین طبیعی است که دو دولت برای همکاری با هم در حوزه‌های مختلف اقتصادی تعاملاتی داشته باشند.

نکته دیگر اینکه هر دو کشور در نواحی مرزی با گروه‌های تجزیه طلب مواجه هستند و علاوه بر اینکه پدیده تروریسم هم از جمله مسائلی است که به عنوان یکی از مشکلات سر راه هر دو کشور وجود دارد و بنابراین همکاری در این حوزه‌ها حتما باعث ارتقای وضعیت امنیتی در نواحی مرزی میان دو کشور خواهد شد. 

 از این رو، اقتضای وضعیت جاری و همچنین مبتنی بر واقعیت‌های موجود گسترش روابط و تعاملات میان ایران و پاکستان است. مضاف بر اینکه هر دو از پیشینه تاریخی خوبی در حوزه روابط سیاسی و امنیتی برخوردارند.

طبعا گسترش روابط میان اسلام آباد و تهران بر نوع تعاملات آن‌ها با دیگر همسایگان هم تاثیرگذار خواهد بود. در واقع ایران و پاکستان مطلقا در حوزه افغانستان رقیب هم محسوب نمی‌شوند و هر دو کشور می‌توانند برای رسیدن ثبات در افغانستان با هم همکاری خوبی داشته باشند. 

نگاهی به گذشته نشان می‌دهد که ایران و پاکستان هر دو از تاریخچه درخشانی در حوزه روابط همسایگی برخوردارند و بویژه در حوزه استراتژیکی می‌توانند تعاملات خود را گسترش دهند.

دیگر خبرها

  • کارآفرینان با همکاری اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه‌سازی کنند
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی فراهم است
  • پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است
  • اوجی: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی وجود دارد
  • رئیس‌ جمهور: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است
  • رئیس‌جمهور: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است
  • شریف از همکاری با ایران در حوزه انرژی خبر داد
  • تأکید مقام‌های عالی ایران و پاکستان بر توسعه روابط دوجانبه/ انرژی از محورهای مهم مذاکرات تهران و اسلام‌آباد خواهد بود